ostatniaszansa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 doszły faktury, w domu sprawdzimy od kogo i zamieścimy informacje . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 mazowszanka do kąta :mad: co to za karteczka ? Opis według wzoru miał być . Troszkę droga ta sterylka jak na bezdomniaka, a i przyszły oryginal i kopia a kopię powinna sobie zostawic lecznica ? Doszły faktury za Zuzię zgłoszoną przez mazowszankę i za Nanę zgłaszający Kacper nicku nie podano . Zostana opłacone jutro. Ewa Quote
funia Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Ode mnie też była Zuzia i tylko za 120 zł Pani Profesor :evil_lol: Czy mój test dobrze zaliczony :cool3: Quote
ostatniaszansa Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='funia']Ode mnie też była Zuzia i tylko za 120 zł Pani Profesor :evil_lol: Czy mój test dobrze zaliczony :cool3:[/QUOTE] śmiej się, śmiej , :eviltong: zaraz Cię tu posadze przy tych fakturach, opisach a to nie wszystko , trzeba podać co m-c , kto wpłacił ,ile, i wypadałoby podać do wiadomości liczbę wysterylizowanych suniek, e to nie koniec przeca jeszcze reklama Akcji plus bagatelka 339 psów w schronisku , ten ma chore uszy, ten ma alergię, ten ma guza , tamten sra... ę, ten zostal pogryziony za ucho albo łapę , temu spuchła mordeczka od zęba, temu ropieją oczy , a jeszcze tamten utyka, a dlaczego ona jest taka osowiała itd. itp. i żeby nie było w domu mam 3 koty i 3 psy w tym jeden z przewlekłą niewydolnością nerek . A co pożaliłam się. Funia opis na 6-tkę :) Ewa Quote
funia Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='ostatniaszansa']śmiej się, śmiej , :eviltong: zaraz Cię tu posadze przy tych fakturach, opisach a to nie wszystko , trzeba podać co m-c , kto wpłacił ,ile, i wypadałoby podać do wiadomości liczbę wysterylizowanych suniek, e to nie koniec przeca jeszcze reklama Akcji plus bagatelka 339 psów w schronisku , ten ma chore uszy, ten ma alergię, ten ma guza , tamten sra... ę, ten zostal pogryziony za ucho albo łapę , temu spuchła mordeczka od zęba, temu ropieją oczy , a jeszcze tamten utyka, a dlaczego ona jest taka osowiała itd. itp. i żeby nie było w domu mam 3 koty i 3 psy w tym jeden z przewlekłą niewydolnością nerek . A co pożaliłam się. Funia opis na 6-tkę :) Ewa[/QUOTE] WIem ,wiem Ewuniu ....zdaję sobie doskonale sprawe .... Posłuchaj mam pytanie ,ale to moze na pw Ci napiszę Cieszę się ,ze dobrze wypełniłam te papiery bo musze korzystać często z dopłat gdyż teraz znowu odkryłysmyb z kolezanka u samotnego faceta stado psów ,które mnożą się bez kontroli . Czyli nic nowego załatasz jedną dziurę robia sie kolejne . Quote
ostatniaszansa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='funia']WIem ,wiem Ewuniu ....zdaję sobie doskonale sprawe .... Posłuchaj mam pytanie ,ale to moze na pw Ci napiszę Cieszę się ,ze dobrze wypełniłam te papiery bo musze korzystać często z dopłat gdyż teraz znowu odkryłysmyb z kolezanka u samotnego faceta stado psów ,które mnożą się bez kontroli . Czyli nic nowego załatasz jedną dziurę robia sie kolejne .[/QUOTE] Funia jedyne wyjście załatać i tą dziurę konsekwentnie z uporem maniaka sterylizować, byleby udało się te psiaki do tej sterylki wyciągnąć. Ewa Quote
emilia2280 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 czy byly jeszcze jakies sterylizacje na Akcjé Buda czy bez zmian? jesli nie, to zachécam do wykorzystania najpierw tamtego funduszu zeby zakonczyc akcjé :) Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='emilia2280']czy byly jeszcze jakies sterylizacje na Akcjé Buda czy bez zmian? jesli nie, to zachécam do wykorzystania najpierw tamtego funduszu zeby zakonczyc akcjé :)[/QUOTE]A czy kotki też się łapią? Bo znam taką starszą Pani, która ma suczkę i kotkę i ta kotka ciągle ma kociaki. Ostatnio miała 3 i znalazłam im domy. Ale z następnymi może być problem. Suczka jak ma cieczkę to ją pilnuje, chociaż jakby dała się namówić na sterylkę to i ją można byłoby ciachnąć, kota natomiast jest wychodząca i nie da rady jej przypilnować Quote
ostatniaszansa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Izabela124.']A czy kotki też się łapią? Bo znam taką starszą Pani, która ma suczkę i kotkę i ta kotka ciągle ma kociaki. Ostatnio miała 3 i znalazłam im domy. Ale z następnymi może być problem. Suczka jak ma cieczkę to ją pilnuje, chociaż jakby dała się namówić na sterylkę to i ją można byłoby ciachnąć, kota natomiast jest wychodząca i nie da rady jej przypilnować[/QUOTE] Emilio jestem za co Ty na to ? Ja bym ciachnęła i sunię i koteczkę a co ! Z Projektu buda zostały wysterylziowane dwie kolejne sunie również z Mińska Mazowieckiego. Wieczorem z domu wyślę wszystkie dane . Ewa Quote
emilia2280 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='ostatniaszansa']Emilio jestem za co Ty na to ? Ja bym ciachnęła i sunię i koteczkę a co ! Z Projektu buda zostały wysterylziowane dwie kolejne sunie również z Mińska Mazowieckiego. Wieczorem z domu wyślę wszystkie dane . Ewa[/QUOTE] ja nie mam nic przeciw, tylko zeby nie robic balaganu, bo teraz to mi Soema glowé urwie - koteczké wysterylizujemy na Kastora a suczké na akcjé Buda :) te dwie nowe sunie dodam w takim razie jak podasz Ewa. Tej drugiej suni od Basia 1968 nie wiemy nic dalej o detalach tej sterylki? Iza, dla kotki, wyslij nam na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ponizszá metryczké: Data i typ zabiegu: Imię psa / płeć: Waga psa: Cena zabiegu: Nazwa Gabinetu Wet.: Miejscowość: Zdjęcia lub link do wątku: [B]Dane zgłaszającego:[/B] Imię i nazwisko: Nick z Dogomanii: E-mail i nr tel. zgłaszającego: Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Najpierw muszę iść porozmawiać z tą Panią. Jak będę miała wszystkie informacje to się odezwę. Dzięki dziewczyny. Rozumiem, że jako stały deklarowicz mam 100% zwrotu za oba zabiegi? Quote
emilia2280 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Izabela124.']Najpierw muszę iść porozmawiać z tą Panią. Jak będę miała wszystkie informacje to się odezwę. Dzięki dziewczyny. Rozumiem, że jako stały deklarowicz mam 100% zwrotu za oba zabiegi?[/QUOTE] w akcji Buda to bez znaczenia, u Kastora tez. Oczywiscie ceny nie mogá byc z kosmosu :) Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='emilia2280']w akcji Buda to bez znaczenia, u Kastora tez. Oczywiscie ceny nie mogá byc z kosmosu :)[/QUOTE] Ok. Ceny oczywiście będę negocjowała. Na pewno nie będą z kosmosu :) Quote
ostatniaszansa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 :multi::multi::multi: a co ! Emilio i ja dziękuję . Izabelo124 do dzieła , użyj uroku osobistego :evil_lol: Dzisiaj załatwiłam pomoc na opłatę obozu rehabilitacyjnego dla niepełnosprawnej dziewczyny ( upośledzenie) a do tego dzisiejszy opis lekarski ; znaczne niedożywienie, niedokrwistość. Polska dzisiaj :shake: Ewa Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='ostatniaszansa']:multi::multi::multi: a co ! Emilio i ja dziękuję . [B]Izabelo124 do dzieła , użyj uroku osobistego :evil_lol:[/B] Dzisiaj załatwiłam pomoc na opłatę obozu rehabilitacyjnego dla niepełnosprawnej dziewczyny ( upośledzenie) a do tego dzisiejszy opis lekarski ; znaczne niedożywienie, niedokrwistość. Polska dzisiaj :shake: Ewa[/QUOTE] Postaram się :evil_lol: Polska to okropny kraj :shake: Chorych ludzi jak i zwierząt nie bierze się pod uwagę i traktuje się je okropnie Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 A tak zmieniając temat. To 15km od Suwałk w pewnej wsi mieszkają dwie kobiety ze strasznie dużą ilością psów i kotów. Nikt im nie pomaga, zwierzęta cały czas rozmnażają się. Psy nie są jakieś wychudzone, ale ogólnie jest źle. Fajnie by było jakby jakaś organizacja się tym zajęła. Albo pomogła w adopcjach tych zwierząt albo (nie wiem czy owe Panie zechciałby je oddać) chociażby pomóc wysterylizować/wykastrować. Nie mam jak tam podjechać i porobić zdjęć, bo jestem bez samochodu. Quote
emilia2280 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Izabela124.']A tak zmieniając temat. To 15km od Suwałk w pewnej wsi mieszkają dwie kobiety ze strasznie dużą ilością psów i kotów. Nikt im nie pomaga, zwierzęta cały czas rozmnażają się. Psy nie są jakieś wychudzone, ale ogólnie jest źle. Fajnie by było jakby jakaś organizacja się tym zajęła. Albo pomogła w adopcjach tych zwierząt albo (nie wiem czy owe Panie zechciałby je oddać) chociażby pomóc wysterylizować/wykastrować. Nie mam jak tam podjechać i porobić zdjęć, bo jestem bez samochodu.[/QUOTE] to jak znalazl - sá sterylizacje do wykorzystania w Budzie, jak tam sié skonczá to na Kastora, jesli nie jakies super drogie :) mozesz skontaktowac sié z kims kto ma samochód w tym rejonie? Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='emilia2280']to jak znalazl - sá sterylizacje do wykorzystania w Budzie, jak tam sié skonczá to na Kastora, jesli nie jakies super drogie :) mozesz skontaktowac sié z kims kto ma samochód w tym rejonie?[/QUOTE]Może kogoś bym znalazła. Fajnie by było gdyby ktoś mi pomógł, bo tak samej to ciężko Quote
Izabela124. Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='Izabela124.']Najpierw muszę iść porozmawiać z tą Panią. Jak będę miała wszystkie informacje to się odezwę. Dzięki dziewczyny. Rozumiem, że jako stały deklarowicz mam 100% zwrotu za oba zabiegi?[/QUOTE]Rozmawiałam już z tą Panią. Jutro idę do lecznicy umówić się na zabiegi :) Quote
pudzian321 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='ostatniaszansa']mazowszanka do kąta :mad: co to za karteczka ? Opis według wzoru miał być . Troszkę droga ta sterylka jak na bezdomniaka, a i przyszły oryginal i kopia a kopię powinna sobie zostawic lecznica ? Doszły faktury za Zuzię zgłoszoną przez mazowszankę i za Nanę zgłaszający Kacper nicku nie podano . Zostana opłacone jutro. Ewa[/QUOTE] nie jest nick tylko ze nie pod spodem a obok. no ale dla jasnosci kacper to ja :). Mam nadzieję, że nie było problemu z opisem faktury w punkcie dotyczącym przelewu na konto. A teraz według reguł wrzucam zdjęcie Nany vel Gangreny :) po zabiegu. (jakby ktos chcial mam tez zdjecia co prawda z komorki ale jednak, robione w trakcie zabiegu :) ) Nanie zdjąłem w poniedziałek szwy bo już do końca kubrak zjadła i mogłaby sobie sama je poobgryzać a wtedy z wyjęciem szwów byłoby trudniej. A swoją drogą pani wet odwaliła kawał dobrej roboty bo Nana miała tylko 3 szwy i nacięcie może 2-2.5 cm. [IMG]http://img827.imageshack.us/img827/1151/dsc01638small.jpg[/IMG] I zaraz do podpisu wrzucę banerek akcji. Dziękuję bardzo za refundacje. :) Edit: dorzucam jeszcze potwierdzenie, że dopłaciłem 100zł gotówką. [IMG]http://img528.imageshack.us/img528/9646/27006k.jpg[/IMG] Quote
Izabela124. Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 Umówiłam suczkę i kotkę na zabieg, jutro, godz. 9:00. Koszt za obie 340zł (suczka 200zł, kotka 140zł) niestety taniej się nie dało. To ma być na jednej czy dwóch fakturach? Kartkę dołączoną z opisem do faktury już sobie wydrukowałam. Przychodnia weterynaryjna Ul. Chopina 8d 16-400 Suwałki Tel.: 87 307 01 01 506 577 505 Lekarz robiący zabieg: lek.wet Dagmara Dobrzyń lub lek.wet Milena Bagińska Quote
emilia2280 Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='Izabela124.']Może kogoś bym znalazła. Fajnie by było gdyby ktoś mi pomógł, bo tak samej to ciężko[/QUOTE] Moze na mapie dogo znajdziesz jakies nicki z Twojej okolicy? [quote name='Izabela124.']Umówiłam suczkę i kotkę na zabieg, jutro, godz. 9:00. Koszt za obie 340zł (suczka 200zł, kotka 140zł) niestety taniej się nie dało. To ma być na [B]jednej czy dwóch fakturach[/B]? Kartkę dołączoną z opisem do faktury już sobie wydrukowałam. Przychodnia weterynaryjna Ul. Chopina 8d 16-400 Suwałki Tel.: 87 307 01 01 506 577 505 Lekarz robiący zabieg: lek.wet Dagmara Dobrzyń lub lek.wet Milena Bagińska[/QUOTE] Koniecznie na dwóch fakturach i tak: Suczka z opisem (imié, typ zabiegu, data, wiek i waga jesli znane) plus dane zglaszajácego (imié i nazwisko plus nick z dogo) oraz adnotacja ze to z akcji Buda - taka faktura powinna byc przeslana do OS. Kotka - to do nas, ale musisz wypelnioná metryczké wyslac nam na maila, podawalam wczesniej chyba? jak nie to podam :) Quote
Izabela124. Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 [quote name='emilia2280'][B]Moze na mapie dogo znajdziesz jakies nicki z Twojej okolicy?[/B] Koniecznie na dwóch fakturach i tak: Suczka z opisem (imié, typ zabiegu, data, wiek i waga jesli znane) plus dane zglaszajácego (imié i nazwisko plus nick z dogo) oraz adnotacja ze to z akcji Buda - taka faktura powinna byc przeslana do OS. Kotka - to do nas, ale musisz wypelnioná metryczké wyslac nam na maila, podawalam wczesniej chyba? jak nie to podam :)[/QUOTE][B]Już skontaktowałam się z dwoma osobami w tej sprawie, ale na razie są zajęte.[/B] Ok. Nie podawałaś, więc czekam, mój mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Quote
Izabela124. Posted August 9, 2012 Posted August 9, 2012 (edited) Edit: Już znalazłam. Czyli fakturę za kotkę wysłać do Fundacji KASTOR? Edited August 9, 2012 by Izabela124. Quote
Recommended Posts