Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mazowszanka do kąta :mad: co to za karteczka ? Opis według wzoru miał być . Troszkę droga ta sterylka jak na bezdomniaka, a i przyszły oryginal i kopia a kopię powinna sobie zostawic lecznica ?
Doszły faktury za Zuzię zgłoszoną przez mazowszankę i za Nanę zgłaszający Kacper nicku nie podano . Zostana opłacone jutro. Ewa

Posted

[quote name='funia']Ode mnie też była Zuzia i tylko za 120 zł Pani Profesor :evil_lol:
Czy mój test dobrze zaliczony :cool3:[/QUOTE]

śmiej się, śmiej , :eviltong: zaraz Cię tu posadze przy tych fakturach, opisach a to nie wszystko , trzeba podać co m-c , kto wpłacił ,ile, i wypadałoby podać do wiadomości liczbę wysterylizowanych suniek, e to nie koniec przeca jeszcze reklama Akcji plus bagatelka 339 psów w schronisku , ten ma chore uszy, ten ma alergię, ten ma guza , tamten sra... ę, ten zostal pogryziony za ucho albo łapę , temu spuchła mordeczka od zęba, temu ropieją oczy , a jeszcze tamten utyka, a dlaczego ona jest taka osowiała itd. itp. i żeby nie było w domu mam 3 koty i 3 psy w tym jeden z przewlekłą niewydolnością nerek . A co pożaliłam się.
Funia opis na 6-tkę :)
Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']śmiej się, śmiej , :eviltong: zaraz Cię tu posadze przy tych fakturach, opisach a to nie wszystko , trzeba podać co m-c , kto wpłacił ,ile, i wypadałoby podać do wiadomości liczbę wysterylizowanych suniek, e to nie koniec przeca jeszcze reklama Akcji plus bagatelka 339 psów w schronisku , ten ma chore uszy, ten ma alergię, ten ma guza , tamten sra... ę, ten zostal pogryziony za ucho albo łapę , temu spuchła mordeczka od zęba, temu ropieją oczy , a jeszcze tamten utyka, a dlaczego ona jest taka osowiała itd. itp. i żeby nie było w domu mam 3 koty i 3 psy w tym jeden z przewlekłą niewydolnością nerek . A co pożaliłam się.
Funia opis na 6-tkę :)
Ewa[/QUOTE]

WIem ,wiem Ewuniu ....zdaję sobie doskonale sprawe ....
Posłuchaj mam pytanie ,ale to moze na pw Ci napiszę
Cieszę się ,ze dobrze wypełniłam te papiery bo musze korzystać często z dopłat gdyż teraz znowu odkryłysmyb z kolezanka u samotnego faceta stado psów ,które mnożą się bez kontroli .
Czyli nic nowego załatasz jedną dziurę robia sie kolejne .

Posted

[quote name='funia']WIem ,wiem Ewuniu ....zdaję sobie doskonale sprawe ....
Posłuchaj mam pytanie ,ale to moze na pw Ci napiszę
Cieszę się ,ze dobrze wypełniłam te papiery bo musze korzystać często z dopłat gdyż teraz znowu odkryłysmyb z kolezanka u samotnego faceta stado psów ,które mnożą się bez kontroli .
Czyli nic nowego załatasz jedną dziurę robia sie kolejne .[/QUOTE]

Funia jedyne wyjście załatać i tą dziurę konsekwentnie z uporem maniaka sterylizować, byleby udało się te psiaki do tej sterylki wyciągnąć. Ewa

Posted

[quote name='emilia2280']czy byly jeszcze jakies sterylizacje na Akcjé Buda czy bez zmian? jesli nie, to zachécam do wykorzystania najpierw tamtego funduszu zeby zakonczyc akcjé :)[/QUOTE]A czy kotki też się łapią? Bo znam taką starszą Pani, która ma suczkę i kotkę i ta kotka ciągle ma kociaki. Ostatnio miała 3 i znalazłam im domy. Ale z następnymi może być problem. Suczka jak ma cieczkę to ją pilnuje, chociaż jakby dała się namówić na sterylkę to i ją można byłoby ciachnąć, kota natomiast jest wychodząca i nie da rady jej przypilnować

Posted

[quote name='Izabela124.']A czy kotki też się łapią? Bo znam taką starszą Pani, która ma suczkę i kotkę i ta kotka ciągle ma kociaki. Ostatnio miała 3 i znalazłam im domy. Ale z następnymi może być problem. Suczka jak ma cieczkę to ją pilnuje, chociaż jakby dała się namówić na sterylkę to i ją można byłoby ciachnąć, kota natomiast jest wychodząca i nie da rady jej przypilnować[/QUOTE]

Emilio jestem za co Ty na to ? Ja bym ciachnęła i sunię i koteczkę a co ! Z Projektu buda zostały wysterylziowane dwie kolejne sunie również z Mińska Mazowieckiego. Wieczorem z domu wyślę wszystkie dane . Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']Emilio jestem za co Ty na to ? Ja bym ciachnęła i sunię i koteczkę a co ! Z Projektu buda zostały wysterylziowane dwie kolejne sunie również z Mińska Mazowieckiego. Wieczorem z domu wyślę wszystkie dane . Ewa[/QUOTE]

ja nie mam nic przeciw, tylko zeby nie robic balaganu, bo teraz to mi Soema glowé urwie - koteczké wysterylizujemy na Kastora a suczké na akcjé Buda :)

te dwie nowe sunie dodam w takim razie jak podasz Ewa. Tej drugiej suni od Basia 1968 nie wiemy nic dalej o detalach tej sterylki?

Iza, dla kotki, wyslij nam na [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ponizszá metryczké:

Data i typ zabiegu:
Imię psa / płeć:
Waga psa:
Cena zabiegu:
Nazwa Gabinetu Wet.:
Miejscowość:
Zdjęcia lub link do wątku:
[B]Dane zgłaszającego:[/B]
Imię i nazwisko:
Nick z Dogomanii:
E-mail i nr tel. zgłaszającego:

Posted

[quote name='Izabela124.']Najpierw muszę iść porozmawiać z tą Panią. Jak będę miała wszystkie informacje to się odezwę. Dzięki dziewczyny.
Rozumiem, że jako stały deklarowicz mam 100% zwrotu za oba zabiegi?[/QUOTE]

w akcji Buda to bez znaczenia, u Kastora tez. Oczywiscie ceny nie mogá byc z kosmosu :)

Posted

:multi::multi::multi: a co ! Emilio i ja dziękuję . Izabelo124 do dzieła , użyj uroku osobistego :evil_lol:
Dzisiaj załatwiłam pomoc na opłatę obozu rehabilitacyjnego dla niepełnosprawnej dziewczyny ( upośledzenie) a do tego dzisiejszy opis lekarski ; znaczne niedożywienie, niedokrwistość. Polska dzisiaj :shake: Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']:multi::multi::multi: a co ! Emilio i ja dziękuję . [B]Izabelo124 do dzieła , użyj uroku osobistego :evil_lol:[/B]
Dzisiaj załatwiłam pomoc na opłatę obozu rehabilitacyjnego dla niepełnosprawnej dziewczyny ( upośledzenie) a do tego dzisiejszy opis lekarski ; znaczne niedożywienie, niedokrwistość. Polska dzisiaj :shake: Ewa[/QUOTE]
Postaram się :evil_lol:
Polska to okropny kraj :shake: Chorych ludzi jak i zwierząt nie bierze się pod uwagę i traktuje się je okropnie

Posted

A tak zmieniając temat. To 15km od Suwałk w pewnej wsi mieszkają dwie kobiety ze strasznie dużą ilością psów i kotów. Nikt im nie pomaga, zwierzęta cały czas rozmnażają się. Psy nie są jakieś wychudzone, ale ogólnie jest źle. Fajnie by było jakby jakaś organizacja się tym zajęła. Albo pomogła w adopcjach tych zwierząt albo (nie wiem czy owe Panie zechciałby je oddać) chociażby pomóc wysterylizować/wykastrować. Nie mam jak tam podjechać i porobić zdjęć, bo jestem bez samochodu.

Posted

[quote name='Izabela124.']A tak zmieniając temat. To 15km od Suwałk w pewnej wsi mieszkają dwie kobiety ze strasznie dużą ilością psów i kotów. Nikt im nie pomaga, zwierzęta cały czas rozmnażają się. Psy nie są jakieś wychudzone, ale ogólnie jest źle. Fajnie by było jakby jakaś organizacja się tym zajęła. Albo pomogła w adopcjach tych zwierząt albo (nie wiem czy owe Panie zechciałby je oddać) chociażby pomóc wysterylizować/wykastrować. Nie mam jak tam podjechać i porobić zdjęć, bo jestem bez samochodu.[/QUOTE]

to jak znalazl - sá sterylizacje do wykorzystania w Budzie, jak tam sié skonczá to na Kastora, jesli nie jakies super drogie :) mozesz skontaktowac sié z kims kto ma samochód w tym rejonie?

Posted

[quote name='emilia2280']to jak znalazl - sá sterylizacje do wykorzystania w Budzie, jak tam sié skonczá to na Kastora, jesli nie jakies super drogie :) mozesz skontaktowac sié z kims kto ma samochód w tym rejonie?[/QUOTE]Może kogoś bym znalazła. Fajnie by było gdyby ktoś mi pomógł, bo tak samej to ciężko

Posted

[quote name='Izabela124.']Najpierw muszę iść porozmawiać z tą Panią. Jak będę miała wszystkie informacje to się odezwę. Dzięki dziewczyny.
Rozumiem, że jako stały deklarowicz mam 100% zwrotu za oba zabiegi?[/QUOTE]Rozmawiałam już z tą Panią. Jutro idę do lecznicy umówić się na zabiegi :)

Posted

[quote name='ostatniaszansa']mazowszanka do kąta :mad: co to za karteczka ? Opis według wzoru miał być . Troszkę droga ta sterylka jak na bezdomniaka, a i przyszły oryginal i kopia a kopię powinna sobie zostawic lecznica ?
Doszły faktury za Zuzię zgłoszoną przez mazowszankę i za Nanę zgłaszający Kacper nicku nie podano . Zostana opłacone jutro. Ewa[/QUOTE]

nie jest nick tylko ze nie pod spodem a obok. no ale dla jasnosci kacper to ja :).

Mam nadzieję, że nie było problemu z opisem faktury w punkcie dotyczącym przelewu na konto.

A teraz według reguł wrzucam zdjęcie Nany vel Gangreny :) po zabiegu. (jakby ktos chcial mam tez zdjecia co prawda z komorki ale jednak, robione w trakcie zabiegu :) )

Nanie zdjąłem w poniedziałek szwy bo już do końca kubrak zjadła i mogłaby sobie sama je poobgryzać a wtedy z wyjęciem szwów byłoby trudniej. A swoją drogą pani wet odwaliła kawał dobrej roboty bo Nana miała tylko 3 szwy i nacięcie może 2-2.5 cm.

[IMG]http://img827.imageshack.us/img827/1151/dsc01638small.jpg[/IMG]

I zaraz do podpisu wrzucę banerek akcji.

Dziękuję bardzo za refundacje. :)

Edit: dorzucam jeszcze potwierdzenie, że dopłaciłem 100zł gotówką.

[IMG]http://img528.imageshack.us/img528/9646/27006k.jpg[/IMG]

Posted

Umówiłam suczkę i kotkę na zabieg, jutro, godz. 9:00. Koszt za obie 340zł (suczka 200zł, kotka 140zł) niestety taniej się nie dało. To ma być na jednej czy dwóch fakturach? Kartkę dołączoną z opisem do faktury już sobie wydrukowałam.
Przychodnia weterynaryjna
Ul. Chopina 8d
16-400 Suwałki
Tel.: 87 307 01 01
506 577 505
Lekarz robiący zabieg: lek.wet Dagmara Dobrzyń lub lek.wet Milena Bagińska

Posted

[quote name='Izabela124.']Może kogoś bym znalazła. Fajnie by było gdyby ktoś mi pomógł, bo tak samej to ciężko[/QUOTE]

Moze na mapie dogo znajdziesz jakies nicki z Twojej okolicy?

[quote name='Izabela124.']Umówiłam suczkę i kotkę na zabieg, jutro, godz. 9:00. Koszt za obie 340zł (suczka 200zł, kotka 140zł) niestety taniej się nie dało. To ma być na [B]jednej czy dwóch fakturach[/B]? Kartkę dołączoną z opisem do faktury już sobie wydrukowałam.
Przychodnia weterynaryjna
Ul. Chopina 8d
16-400 Suwałki
Tel.: 87 307 01 01
506 577 505
Lekarz robiący zabieg: lek.wet Dagmara Dobrzyń lub lek.wet Milena Bagińska[/QUOTE]

Koniecznie na dwóch fakturach i tak:

Suczka z opisem (imié, typ zabiegu, data, wiek i waga jesli znane) plus dane zglaszajácego (imié i nazwisko plus nick z dogo) oraz adnotacja ze to z akcji Buda - taka faktura powinna byc przeslana do OS.

Kotka - to do nas, ale musisz wypelnioná metryczké wyslac nam na maila, podawalam wczesniej chyba? jak nie to podam :)

Posted

[quote name='emilia2280'][B]Moze na mapie dogo znajdziesz jakies nicki z Twojej okolicy?[/B]
Koniecznie na dwóch fakturach i tak:
Suczka z opisem (imié, typ zabiegu, data, wiek i waga jesli znane) plus dane zglaszajácego (imié i nazwisko plus nick z dogo) oraz adnotacja ze to z akcji Buda - taka faktura powinna byc przeslana do OS.
Kotka - to do nas, ale musisz wypelnioná metryczké wyslac nam na maila, podawalam wczesniej chyba? jak nie to podam :)[/QUOTE][B]Już skontaktowałam się z dwoma osobami w tej sprawie, ale na razie są zajęte.[/B]
Ok.
Nie podawałaś, więc czekam, mój mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]