Bazyliszek Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Rozmawiałam ze znajomą, która poprosiła żebym znalazła domek dla 2 szczeniaków. Pieski urodziły się kilka dni temu nie wiem jeszcze jakiej są płci ale dowiem się jeszcze dzisiaj :cool3: Mamusia jest dużym kundelkiem a tatuś owczarkiem tak więc pieski będą duże. To są zdjęcia psiaków Proszę pomóżcie znaleźć im dobre domki Quote
Bazyliszek Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Obydwa szczeniaki są płci męskiej :) Quote
katimal Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 A to pierwsze pieski tej suczki? Bo wydaje mi się, że za chwilę będzie powtórka.... JAk to sie stało, że są? Niedopilnowana? Quote
Bazyliszek Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Z tego co wiem to niedopilnowana :roll: To jej pierwszy miot urodziła 11 ale resztę jakoś chyba oddadzą bo ja dostałam wiadomość że mam szukać domu dla 2 góra trzech. Quote
Bjuta Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Nie bardzo się da znaleźć dom z tak słabymi fotkami. :shake: No i bezwzględnym warunkiem w takiej sytuacji jest uzależnienie pomocy od deklaracji sterylizacji suczki. W innej sytuacji nie robiłabym żadnych ogłoszeń. Quote
Bazyliszek Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Ze zdjęciami teraz ciężko one mają dopiero 4 dni. Będę rozmawiała o sterylizacji suki ale wydaje mi się że mogę nic nie wskórać ponieważ ta rodzina nie ma na to pieniędzy.:shake: Quote
Kapsel Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Może tutaj wrzucisz te szczeniaki? http://www.dogomania.pl/threads/179156-SZCZENIAKI-w-potrzebie!!!-Pomagamy-maluchom!-Pom%C3%B3%C5%BC-i-TY-.!-OGLOSZENIA-POTRZEBNE! Napisz w sprawie pomocy sterylizacji do Soemy ona poradzi Ci co zrobić, a poza tym można też zbiórkę na sterylizację zrobić :roll: Quote
Kapsel Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Możesz tutaj poszperać w sprawie sterylizacji http://www.dogomania.pl/forums/940-Sterylizacje Quote
Bazyliszek Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 W następnym tygodniu dopiero będę rozmawiała ze znajomą zobaczymy co się da zrobić. Nie wiem jak oni podchodzą do sterylizacji. No i umieściłam szczeniaki na tym wątku ;) Quote
Bjuta Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Oj to zapytaj wprost - czy mają pieniądze by humanitarnie uśpić psiaki - skoro tylko chcą pomocy w szukaniu domu dla 2-3, żeby broń Boże nie topili... Z rozdaniem szczeniąt na ogół nie ma problemu - pod warunkiem że są bardzo dobre fotki i wyróżnione allegro. Quote
Bazyliszek Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Reszta jest już pozamawiana więc nie utopią :cool3: Postaram się porozmawiać o sterylizacji i zrobić inne zdjęcia jak wrócę z Chojnic. Wyjeżdżam dzisiaj i wracam w następną niedziele więc pewnie w poniedziałek powinnam juz wszystko dokładnie wiedzieć :lol: Quote
katimal Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Bazyliszek napisał(a):Reszta jest już pozamawiana więc nie utopią :cool3: Postaram się porozmawiać o sterylizacji i zrobić inne zdjęcia jak wrócę z Chojnic. Wyjeżdżam dzisiaj i wracam w następną niedziele więc pewnie w poniedziałek powinnam juz wszystko dokładnie wiedzieć :lol: Daj koniecznie znać, jak sytuacja. Można ludziom pomóc, ale niech choć trochę dobrej woli wykażą. Jesli będą chcieli współpracować - a moim zdaniem warunek jest jeden: sterylizacja suki - to trzeba działać. I może dopytaj, gdzi epozostała 9 trafi. Bo może do siąsiada za płot i za rok też "nie dopilnują"... pozdrawiam Quote
jaanna019 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Nie rozumiem dlaczego nie zostały uśpione? Jeszcze można to zrobić. 11 szczeniąt pomyślcie... Sterylizacja też jakaś nie do końca pewna. Gdzie ci ludzie znaleźli tak szybko 9 chętnych domków? W takim tempie. Quote
AngelikaXD Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Kurcze, zawsze mnie zastanawia, że ludzie tak szybko znajdują domy dla szczeniaków podczas gdy na dogo nieraz maluchy czekają miesiącami :roll: Quote
Bjuta Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 One i tak muszą być jeszcze długo przy matce - więc albo je Bazyliszek zobaczy, albo nie. Nawiasem mówiąc - jak Ci ludzie sobie wyobrażają, że suka wykarmi bez pomocy 11 dużych szczeniąt? Ja już nie pomagam w szukaniu domów gdy suka nie jest wyserylizowana. Robiliśmy taką akcję a Bielsku - lawina szczeniąt 23 psy w mieszkaniu. Władowałam w allegra grubą kasę ludzie składali się na sterylki i jak została ostatnia piątka psiaków to pani "przestała współpracować" . Miała 25 psów, jak 20 znalazło domy - to uznała, że wystarczy. Ostatnich nie zgodziła się wyciachać. Więc w następną lawiną szczeniąt od tej pani - na pewno nie będę inwestować czasu i pieniędzy. Quote
Bazyliszek Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 Na uśpienie szczeniąt nie zgodzą się sama jestem temu przeciwna :oops: chociaż wiem że to w niektórych przypadkach jest lepsze. Reszta będzie oddana wśród sąsiadów lub rodzinę. Co do sterylizacji na ten czas nie są zdecydowani dałam im jeszcze czas do końca tygodnia i mają mi dać odpowiedź. Quote
katimal Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Ale nad czym sie zastanawiać ze sterylizacją? Musisz ich przekonać, bo za jakiś czas znowu będą młode i kolejne tragedie. Zresztą jak słysze, że młode trafią gdzięś do rodziny i sąsiadów, to się we mnie gotuje. Ja chćetnie włączę się w pomoc, ale nie w wyręczanie ludzi, którzy bezmyślnie rozmnażają zwierzęta. Quote
MartynaP Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 kurcze biedna ta suczka,nie dosc ze urodzila 11 szczeniat to jeszcze na łańcuchu stoi Quote
Bazyliszek Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 Niestety na sterylizację się nie zgadzają :angryy: Okropne ale szczeniaki trafią na giełdę lub do schronu jeśli ich nie zabiorę nie wiem co robić:shake: Quote
jaanna019 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Ja nie wiem jak reszta ale ja mam zasadę, że nie pomagam ludziom w szukaniu domków jeśli nie wysterylizują suki. Przy następnej cieczce znów będzie to samo i znów 11 szczeniąt, co zrobisz wtedy? Usuwanie bezboleśnie sprzed ich oczu skutków ich głupoty i niefrasobliwości niczemu dobremu nie służy a tylko umacnia ich w słuszności własnego postępowania z suką. Straszne. Quote
MartynaP Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='Bazyliszek']Niestety na sterylizację się nie zgadzają :angryy: Okropne ale szczeniaki trafią na giełdę lub do schronu jeśli ich nie zabiorę nie wiem co robić:shake:[/QUOTE] o rzesz!!! a do kiedy masz je zabrac??? po wykarmieniu??? Quote
Bazyliszek Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Tak po wykarmieniu muszę je zabrać :shake: Quote
ania10512 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 u mnie była podobna sytuacja tyle że oni się zgodzili ale nie maja pieniędzy które dalej kombinuje , ale moim zdaniem wystarczą chęci do upilnowania suki zamknąć na pare dni i spokój nie pomogłam jej i teraz ma 6 psów sukę starszego psa ,1 z poprzedniego miotu ,i 3 z zimowego miotu , dopuki sama nie będzie miała chęci do upilnowania suki niech liczy na siebie!!!a nie mieć bezczelnie pretensje do suki powiedziała mi że jak DAJE TO NIECH PSY JĄ JEB.......! wytłumaczyłam jej że to psia natura ale cóż jak grochem w mur <idiota> Quote
katimal Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Bazyliszek napisał(a):Niestety na sterylizację się nie zgadzają :angryy: Okropne ale szczeniaki trafią na giełdę lub do schronu jeśli ich nie zabiorę nie wiem co robić:shake: Momencik, to teraz wszystkie masz zabrac? Czy tylko te dwa? Przcież reszta byała "pozamawiania".... Może pogadaj z tyi ludźmi chociaż o zastrzyku? A dlaczego nie chcą się zgodzic na sterylkę? Quote
Recommended Posts