Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie możesz im odpuścić, jeśli faktycznie chcesz pomóc. Uwierz mi, z takimi ludźmi masz 100 proc. pewności, że za chwilę znowu będa szczeniaki i znowu poproszą cię o pomoc. Albo cie nie poproszą, tylko sami sami sobie poradzą. W jaki sposób łatwo sie domyślić. Dlatego spróbuj z nimi pogadać, przekonać ich itd itp. Inaczej ta cała akcja nie ma sensu, bo sprowadza się do wyręczania bezmózgowców, a w finale cierpienia suczki i szczeniaków, atkże tych jeszcze nie narodzonych , a tego można jeszcze uniknąć!!!
Daj znać, jak sytyacja. Możesz opisać, jak to się stało, że poprosili cię o pomoc? To twoi znajomi? Sąsiedzi?

Posted

Moja koleżanka napisała do mnie że jej znajoma musi wydać 2 szczeniaki i tak zaczął się ten temat dostałam zdjęcia piesków i mamusi. Później zapytałam o sterylizację to stwierdzili że nie chcą narazie jej sterylizować. Próbowałam z nimi porozmawiać ale bez jakiś większych skutków:roll:

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Bazyliszek napisał(a):
Na szczęście domki dla szczeniaków już znalezione i sprawdzone w odpowiednim czasie szczenięta pojadą do nowych domków :cool3:

czy grzeją juz dupeczki w swoich domkach ? :)