LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [IMG]http://i1249.photobucket.com/albums/hh513/Paulina_Dudek/P4130103.jpg[/IMG] [IMG]http://i1249.photobucket.com/albums/hh513/Paulina_Dudek/P4130096.jpg[/IMG] [IMG]http://i1249.photobucket.com/albums/hh513/Paulina_Dudek/P4130081.jpg[/IMG] [IMG]http://i1249.photobucket.com/albums/hh513/Paulina_Dudek/P4130072.jpg[/IMG] Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 oczywiscie zdjecie z dydkiem musialo powrocic. Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia']oczywiscie zdjecie z dydkiem musialo powrocic.[/QUOTE] Tak! Jest bardzo istotne :lol: Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 Nikt nas widze nie odwiedza ;) To wrzucę na zachętę Jaxa i jego pozycję dumnego psa :lol: [video=youtube;R5soWr6HrPg]http://www.youtube.com/watch?v=R5soWr6HrPg[/video] Quote
sacred PIRANHA Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 ja was odwiedzam, ale nie moge nic pisac bo umieram z zazdrosci;-) Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']ja was odwiedzam, ale nie moge nic pisac bo umieram z zazdrosci;-)[/QUOTE] Goopia jesteś, o. :evil_lol: Chrześniak się obrazi. Quote
dog193 Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Kurczę,no ilekroć go oglądam na tych filmikach, to widzę mojego psa ;) Dokładnie ta sama mimika, eee.. twarzy :D i te same ruchy ;) Na zdjęciach tego nie widać. Super jest :loveu: Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 wiesz co...ja nie pozwalam psom zzerac tego, czego im nie pozwalam jesc. czasem robie wyjatek dla tiamisia, bo on ogarniety i mowie "wez se", ale bardzo dlugo uwazalam, ze jak ucze "nie rusz" i potem pozwalam to zrec, to pies sie tak naprawde nie uczy, ze ma tego nie ruszac, tylko czeka az mu sie pozwoli zjesc. wiec daje nagrode z reki. a tu widze, ze Jax nie ma z tym problemu. moze musze zmienic skostniale poglady:)))) Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia']wiesz co...ja nie pozwalam psom zzerac tego, czego im nie pozwalam jesc. czasem robie wyjatek dla tiamisia, bo on ogarniety i mowie "wez se", ale bardzo dlugo uwazalam, ze jak ucze "nie rusz" i potem pozwalam to zrec, to pies sie tak naprawde nie uczy, ze ma tego nie ruszac, tylko czeka az mu sie pozwoli zjesc. wiec daje nagrode z reki. a tu widze, ze Jax nie ma z tym problemu. moze musze zmienic skostniale poglady:))))[/QUOTE] A bo tutaj zupełnie o co innego chodzi ;) Akurat w ten sposób ćwiczymy skupienie się na przewodniku, a niedługo w ogóle wycofamy komendę "zostaw" i będziemy uczyć się samokontroli, tzn. pies będzie :lol: Na spacerze "zostaw" działa tak, jak powinno - pies tego nie bierze. Myślę, że po prostu rozróżnić trzeba czas ćwiczeń, kiedy pies wie, że pracuje i czas, gdy ćwiczeń nie ma i trzeba się zastosować. Jak chrupek spadnie na ziemię i powiem "zostaw", to nie ma problemu, pies nie bierze - czasem dostanie nagrodę "dobrze", czasem smaka, czasem piłkę, różnie ;) Mnie jest potrzebne, żeby pies nawet ukochaną rzecz potrafił zostawić, ale też potrafił podjąć na komendę ;) dog - no bo ja od początku mówiłam, że oni są podobni :lol: Quote
Unbelievable Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 a_niusia, poszukaj sobie filmików o doggie zen Jax ma identyko mimikę jak Gram, no jak brat z bratem :evil_lol: on jest najlepszy jak mu smaki na łapach położę, i głowę odsuwa jak najdalej żeby nie patrzeć i nie kusiło, boskie :evil_lol: Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='LadyS']A bo tutaj zupełnie o co innego chodzi ;) Akurat w ten sposób ćwiczymy skupienie się na przewodniku, a niedługo w ogóle wycofamy komendę "zostaw" i będziemy uczyć się samokontroli, tzn. pies będzie :lol: Na spacerze "zostaw" działa tak, jak powinno - pies tego nie bierze. Myślę, że po prostu rozróżnić trzeba czas ćwiczeń, kiedy pies wie, że pracuje i czas, gdy ćwiczeń nie ma i trzeba się zastosować. Jak chrupek spadnie na ziemię i powiem "zostaw", to nie ma problemu, pies nie bierze - czasem dostanie nagrodę "dobrze", czasem smaka, czasem piłkę, różnie ;) Mnie jest potrzebne, żeby pies nawet ukochaną rzecz potrafił zostawić, ale też potrafił podjąć na komendę ;) dog - no bo ja od początku mówiłam, że oni są podobni :lol:[/QUOTE] ja mam tylko jednego pieska wychowanego. drugi nalezy do frakcji antychrystow:)))) ale umie za to podawac lape hehehe bezboznicy sa pod specjalnym nadzorem u nas w chacie i nic nie moga ani nic im nie wolno. ale Jax to naprawde nalezy do grzecznych!!! Quote
evel Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 Porównując z naszym filmikiem, widzę dwie różnice. Po pierwsze, Zu jest czarna :evil_lol: a po drugie, długo nie ćwiczyliśmy, więc psu się leje ślina jak z doga niemieckiego co najmniej :evil_lol: Ale dzisiaj już było trochę lepiej :lol: Poza tym, też tak śmiesznie wykręca ten berecik ;) Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 no wlasnie sie da, bo ma duzo wlosow:)))) jak pies ma duzo wlosow to przynajmniej chodzi kulturalnie, a nie:))))) a juz biale pieski to niczego nie ukryja. mojej mamy tocha niemal obnosi sie ze swoja CIECZKA. a tak by wszystko zakrywal jakas sukienka z wlosow. Jaxowi tez trzeba kupic gacie, ale pewnie LadyS mu pozaluje hehehehe Quote
motyleqq Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia'] a juz biale pieski to niczego nie ukryja. mojej mamy tocha niemal obnosi sie ze swoja CIECZKA. a tak by wszystko zakrywal jakas sukienka z wlosow. [/QUOTE] reeety, kiedyś widziałam białą pudliczkę w cieczce... koszmar :mdleje: cały tyłek czerwony... i długo tak chodziła z nim, nawet jak już cieczka się skończyła. po mojej to w ogóle nie widać, ciągle się myła jak miała :lol: zostały tylko ślady na... ścianie :cool3: a Jax w pozycji dumnego psa bardzo mi się podoba :lol: Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 No biała suka to musi być masakra, Jax brudzi się jak durny, ale jeszcze jakby miał być zakrwawiony... Ło matko :roll: Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 hehehe kobiece sprawy:)))) alee dydki i jajka tez bardziej widac u bialych pieskow!!! na szczescie Jax jest maly, wiec trudno. ale czasem... Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia']hehehe kobiece sprawy:)))) alee dydki i jajka tez bardziej widac u bialych pieskow!!! na szczescie Jax jest maly, wiec trudno. ale czasem...[/QUOTE] Jax nie ma jajek, dlatego nie widać :evil_lol: Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='LadyS']No biała suka to musi być masakra, Jax brudzi się jak durny, ale jeszcze jakby miał być zakrwawiony... Ło matko :roll:[/QUOTE] moja matka utrzymuje, ze nic nie widac, bo to jeszcze dziecko:))) ale poniewaz u nas zawsze byly psy, a nie suki, to jest tym strasznie przejeta i chyba niedlugo sobie sprawi taki kijek. nie wiem, czy pamietacie z dziecinstwa takie stare babki, co mialy pieska i kija do odganiania innych psow. u nas to byl czesty widok!!! Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='LadyS']Jax nie ma jajek, dlatego nie widać :evil_lol:[/QUOTE] wiem, ale CO MA TO MA!!!! nie ukryjesz tego:))) Quote
LadyS Posted April 17, 2012 Author Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia']moja matka utrzymuje, ze nic nie widac, bo to jeszcze dziecko:))) ale poniewaz u nas zawsze byly psy, a nie suki, to jest tym strasznie przejeta i chyba niedlugo sobie sprawi taki kijek. nie wiem, czy pamietacie z dziecinstwa takie stare babki, co mialy pieska i kija do odganiania innych psow. u nas to byl czesty widok!!![/QUOTE] No, u mnie nadal jest :lol: [quote name='a_niusia']wiem, ale CO MA TO MA!!!! nie ukryjesz tego:)))[/QUOTE] No, to prawda - a on zboczuch się jeszcze chwali i leży tym siusiakiem do wierzchu! :diabloti: Quote
evel Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 [quote name='a_niusia'] ale poniewaz u nas zawsze byly psy, a nie suki, to jest tym strasznie przejeta i chyba niedlugo sobie sprawi taki kijek. nie wiem, czy pamietacie z dziecinstwa takie stare babki, co mialy pieska i kija do odganiania innych psow. u nas to byl czesty widok!!![/QUOTE] Kurde, ja chodziłam z kijem! Wolałam, żeby jakiś playboy dostał ewentualnie kijem niż zębami mojej dobermanki :roll: Quote
a_niusia Posted April 17, 2012 Posted April 17, 2012 dobra, ale ten charakterystyczny styl tych babek: jakis maly piesek i taki kijek z listkami jakby do wypasania. wiesz na pewno o co biega:))) tak sobie wyobrazam moja matke hehehe Quote
LadyS Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Jax wczoraj dostał jako urozmaicenie puszkę Platinum Edition z linii klasycznej - baraninę z ryżem - i muszę powiedzieć, że nie zaobserwowałam głównego niepokojącego objawu, tj. biegunki ;) Więc pewnie jak się sprawdzi przez następne kilka dni, to przy następnym zamówieniu weźmiemy kilka. Quote
Recommended Posts