nika28 Posted April 26, 2011 Author Posted April 26, 2011 [quote name='kinia098'] A jak z tymi kociakami z ogłoszenia ? Udało się coś zrobić ?[/QUOTE] Napisałam tam, i przekazałam nr. tel. Kasi, może ona coś zdziała, bo jest na miejscu... Quote
kinia098 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 [quote name='nika28']Napisałam tam, i przekazałam nr. tel. Kasi, może ona coś zdziała, bo jest na miejscu...[/QUOTE] Oki ! To w takim razie trzymam mocno kciuki :thumbs: Quote
nika28 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 [quote name='kinia098'][url]http://allegro.onet.pl/kociczka-mala-5-tygodniowa-oddam-w-dobre-rece-i1579901440.html[/url][/QUOTE] Pani zgodziła się na sterylizację, i bardzo się ucieszyła, że jej to zaproponowałam :multi: Sama nie ma pieniędzy na zabieg. Więc w najbliższym czasie kicia zostanie wysterylizowana :) Dzisiaj byłam też u Pani, u której urodziły się kociaki... Niestety dopiero teraz pomyślała, że kotkę można wysterylizować... Też jej zaproponowałam pomoc w sterylizacji. Kociaków jest sześć, trzy bure, trzy srebrno-białe. Teraz mają ok. tygodnia, za dwa miesiące będą szukały domków. Ja to bym je uśpiła, bo jeszcze są ślepe, ale jak tylko o tym wspomniałam, to Pani prawie zaczęła płakać... Quote
Nano Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 może postaraj się przemówić pani do rozumu, że tak by było lepiej, zarówno dla przyszłości tych kotów jak i dla innych czekających na dom... nie wiadomo gdzie trafią i czy znów nie będą się rozmnażac ;/ Quote
kinia098 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 [quote name='nika28']Pani zgodziła się na sterylizację, i bardzo się ucieszyła, że jej to zaproponowałam :multi: Sama nie ma pieniędzy na zabieg. Więc w najbliższym czasie kicia zostanie wysterylizowana :)[/QUOTE] Jeny, nika, ale się cieszę !! :loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu::loveu: Mam nadzieję, że Pani nie ściemniała i dostarczy kicię na zabieg ! :multi::multi::multi: A z tą Panią ja też bym negocjowała. Pierwszy raz jak usypiałam kociaki, to sama ryczałam i kombinowałam gdzie by je umieścić, żeby nie usypiać. Ale potem zdałam sobie sprawę, że nie ma sensu ich odchowywać, jak są jeszcze ślepe... Może Pani jednak da się przekonać :thumbs: Albo zaproponuj jej może żeby zostawiła tylko jednego ? :oops::oops::oops::oops: ( tak wiem, że ciężko będzie wybrać tego jednego... no ale :oops::roll: ) Quote
nika28 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Nie ma mowy, Pani jest zachwycona kociakami :roll:, kupiła karmę, żwirek, kocyki, zrobiła posłanie, siedzi przy nich... Zaproponowałam uśpienie, powiedziałam jakie są plusy, że jest masa bezdomnych kotów, naciskać nie mogę, bo Pani nie zgodzi się na sterylizację, a to już coś. Jeden maluch chyba zostanie u niej, też wtedy pomogę w sterylizacji. Powiedziałam że zajmę się szukaniem domków, że trzeba sprawdzać, że nie można wydawać byle gdzie... Boli mnie każdy nowy urodzony kot, bo już nie raz umierał mi na rękach kot, który nie miał szczęścia, i nie znalazł odpowiedzialnego domu... W Głownie też płaczę nad każdym kotem, psem, którego nie udało mi się uratować... Takie kocięta urodzone w domu, zabierają domy tym, które siedzą w schroniskach... Jakby każdy tak myślał jak my, to nie byłoby problemu... :( Quote
Nano Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 ech ciężko... to chodziaż może, przekonaj ją żeby zawierała umowy adopcyjne gdzie wyraźnie bedzie zaznaczone, że właściciel zobowiązuje się do kastracji/sterylizacji nabytego kociaka... Quote
kinia098 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 O choleraaaa :( Nika, mnie również boli każdy narodzony kociak, który tak naprawdę mógł się nie urodzić :( Ale przez głupotę ludzi się narodził... i tak jak mówisz- być może odebrał dom schroniskowej czy innej biedzie :( Ja jutro jadę do swoich i mam nadzieję, że mi się jeszcze dziczki nie pokociły :( Quote
nika28 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Tak, jutro mam jej przywieźć wzór umowy adopcyjnej. Podałam p. Zosi nr. do tej Pani z allegro, jutro będzie dzwonić, wysterylizują ją w Głownie. Dzisiaj rozwieszałam ogłoszenia Tiny :) Pewni Państwo się o nią pytali, ciekawe czy zadzwonią :) Mam bardzo dużo egzemplarzy, mogę komuś wysłać pocztą... Quote
nika28 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Aaa... p. Zosia dzisiaj policzyła, że od początku roku wydaliśmy 11 psów... :( Czyli 2-3 psiaki na miesiąc... A powinno być o WIELE WIĘCEJ :( EDIT : Jest nowy pies, podobno jakiś "myśliwski", w szare łatki... Czekam na zdjęcia.. Quote
2010 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 A tym kociakom zrobimy ogłoszenia i nowy bazarek Chyba jest ich cztery..prosimy o fotki...:lol: Quote
nika28 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 [quote name='ick']A tym kociakom zrobimy ogłoszenia i nowy bazarek Chyba jest ich cztery..prosimy o fotki...:lol:[/QUOTE] ick, kociaków jest sześć, fotek jeszcze nie mam ;) One będą do adopcji za jakieś dwa miesiące, teraz nie mają jeszcze nawet otwartych oczek... Ja im porobię ogłoszenia, bazarku nie trzeba, bo mają wszystko zapewnione. Martwię się raczej o te kociaki które zaraz zaczną trafiać do przytuliska, one mają raczej zerowe szanse na przeżycie... :( Quote
2010 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 To zrobimy im ogłoszenie wspólne dla kociakow ..Małych i dużych..:lol: Quote
nika28 Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 [quote name='ick']To zrobimy im ogłoszenie wspólne dla kociakow ..Małych i dużych..:lol:[/QUOTE] Ok :) Aktualnie w przytulisku są dwa dzikusy, próbuję przekonać p. Zosię że po sterylizacji powinny wrócić na wolność... Nie ma nic gorszego niż zamknięcie dzikiego kota w klatce :( Quote
2010 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Chyba masz rację.... tylko gdzies muszą te dzikuski w razie potrzeby mieć miseczkę jedzenia..:lol: Quote
nika28 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 A na Tinkę jest być może chętny domek w Warszawie :) Ale na razie nic nie piszę i nie zapeszam ;) Quote
nika28 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 [SIZE="3"][B]POMOCY[/B][/SIZE] :( Dzwoniła do mnie Agnieszka z Głowna, pod jej bramą od kilkunastu dni siedzi psiak. Jest bardzo duży, ma ok. 7 miesięcy. Bardzo przyjacielski... Gdy się przybłąkał, był bardzo chudy, próbowała znaleźć mu dom na własną rękę, ale nikt nie chce takiego dużego psiaka... Będzie zmuszona oddać go do przytuliska, bo jej psy się na niego rzucają, i chcą przeskoczyć przez ogrodzenie, sytuacja jest bardzo nieciekawa :( Jak dostane zdjęcia, to wstawię. Czy ktoś ma jakieś pomysły ? Jak ten pies trafi do schroniska, to będzie tragedia dla niego... :( Sabrinka ma jutro sterylizację. Niestety nie ma nikogo do sprawdzenia domu, więc zawieziemy ją z Agnieszką osobiście. Chociaż jakby trafił się bezpłatny transport, to byłoby na prawdę super... Teraz majówka, więc może ? Potrzebny byłby transport [B][COLOR="red"]Łodź - Nowy Sącz[/COLOR][/B]. Pani brzmi bardzo fajne, i myślę że to ten domek. Przepytałam ją już o wszystko, i myślę że będzie ok :oops:. Quote
2010 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Zapytaj na watku transportowym...Założ tam watek Na kiedy ten transport Quote
nika28 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 [quote name='ick']Napiszę i zapytam na watku transportowym... Na kiedy ten transport?[/QUOTE] Jutro jest sterylka, musi minąć kilka dni, żeby sunia doszła do siebie. Myślę że już możemy szukać. Quote
2010 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Właśnie zobaczyłam,zę już pytałaś na watku....Poszukam i popytam... Quote
nika28 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 [quote name='ick']Właśnie zobaczyłam,zę już pytałaś na watku....Poszukam i popytam...[/QUOTE] Wrzuciłam też prośbę na wątek transportowy na miau.pl Quote
kinia098 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Nika, jestem załamana tym, że ani jeden szczeniak nie znalazł domu :( :shake::placz: A ten podrzucony psiak, to chociaż jakiś w typie, czy też taka szara myszka ? :( Quote
nika28 Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 [quote name='kinia098'] A ten podrzucony psiak, to chociaż jakiś w typie, czy też taka szara myszka ? :([/QUOTE] Podobno jest śliczny... Ale zdjęć na razie nie mam. Quote
Nano Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 otwarałam właśnie gazetke mój pies i o Głownie xD Że dostało wsparcie finansowe dzięki Myronowi psiakowi z Australi ;) Quote
olivetshka Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 Cioteczki, proszę zaglądnijcie na wątek szczeniorki ON z kojca, u której zieje pustkami, i która pomimo swej urody nie ma ani jednego zapytania z ogłoszeń. Przewinęła się nawet myśl o uśpieniu... ;( Może znacie kogos, kto chciałby sliczną sunieczkę w typie ON?: [url]http://www.dogomania.pl/threads/205376-Szczeniak-w-typie-ON-z-kojca-szuka-domu[/url] Quote
Recommended Posts