Tora&Faro Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 To może ja spakuję Troveta po Torci i wyślę jutro kurierem żeby Misio miał na kilka dni chociaż? Quote
mysza 1 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 [quote name='Tora&Faro']To może ja spakuję Troveta po Torci i wyślę jutro kurierem żeby Misio miał na kilka dni chociaż?[/QUOTE] Ale masz jakiegoś firmowego kuriera? Nie chciałabym w koszty Cię wpędzać, jeśli nie to oddam kasę. Ja jeszcze nie zamówiłam, bo czekam na wyniki wątroby i opinię wetów czy czasem wątrobowej nie powinien jeść... A jak zamówię to już duży worek to by było szkoda zmarnować. Mam nadzieje, że jakieś Essentiale czy Hepatil wystarczy na tą wątrobę Misia :( Ostatnio mamy same chorowitki :( Quote
Tora&Faro Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='mysza 1']Ale masz jakiegoś firmowego kuriera? Nie chciałabym w koszty Cię wpędzać, jeśli nie to oddam kasę. Ja jeszcze nie zamówiłam, bo czekam na wyniki wątroby i opinię wetów czy czasem wątrobowej nie powinien jeść... A jak zamówię to już duży worek to by było szkoda zmarnować. Mam nadzieje, że jakieś Essentiale czy Hepatil wystarczy na tą wątrobę Misia :( Ostatnio mamy same chorowitki :([/QUOTE] No niestety...same potrzebujące psiaki....ale damy radę:) Karmę jutro wyślę więc zanim będą wyniki powinno wystarczyć:) dla Pana Wisienki wszystko:loveu: Quote
mala_czarna Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Ronja, zapytaj czy Misio mógłby dostawać zastrzyki wzmacniające z ornipuralu? Nie wiem czy będą znali ten lek, bo sprowadzany jest tylko z zagranicy, ale moją Wikunię swojego czasu postawił na nogi!!! Gdyby coś to mogę podjechać na Białobrzeską i kupić już gotowe porcje w zastrzykach. Wszystkie chłoniakowe psy z fatalnymi wynikami moich znajomych brały - genialnie regeneruje się wątroba. Quote
mala_czarna Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Jak miał badany Misio mocz? Znaczy pod kątem nerek, jak rozumiem, ale kreatynina była robiona? Ja przewrażliwiona jestem to pytam, bo żeby nic z nerkami się nie zaczynało dziać poważnego. Quote
Tora&Faro Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Mala_czarna Ty mnie Kochana nie strasz:-o...zaczynam się poważnie martwić o Misia.... Quote
mala_czarna Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='Tora&Faro']Mala_czarna Ty mnie Kochana nie strasz:-o...zaczynam się poważnie martwić o Misia....[/QUOTE] Gosia,ja mam świra na punkcie trzustki, śledziony, nerek i wątroby. Tak mi po Wikuni zostało :( Ale spoko, lepiej dmuchać na zimne po prostu. Jak się Ronja dopyta o ten ornipural to pojadę, bo jest naprawdę super, tyle, że zastrzyki ciut bolą i szczypią. Quote
Tora&Faro Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='mala_czarna']Gosia,ja mam świra na punkcie trzustki, śledziony, nerek i wątroby. Tak mi po Wikuni zostało :( Ale spoko, lepiej dmuchać na zimne po prostu. Jak się Ronja dopyta o ten ornipural to pojadę, bo jest naprawdę super, tyle, że zastrzyki ciut bolą i szczypią.[/QUOTE] Masz rację, lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić Misiaka ze wszystkich stron...jaki jest koszt takich zastrzyków? Quote
ronja Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 ja się nie znam na badaniach moczu, nie wiem pod jakim kątem był robiony. może poczekajmy na wyniki krwi - Mysza chciała pełną morfologię. wtedy będzie pełniejszy obraz Quote
mala_czarna Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='Tora&Faro'] jaki jest koszt takich zastrzyków?[/QUOTE] Nie są tanie, ale już dokładnie nie pamiętam :shake: wszystko jest uzależnione od wagi pieska. Ale jeśli z Misia wątrobą nie jest tragicznie to albo hepatil, albo heparegen (silniejszy i na receptę). I esseliv też super, a sporo tańszy od essentiale :) Quote
Ewa Marta Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 [quote name='mysza 1']Ja jeszcze nie zamówiłam, bo czekam na wyniki wątroby i opinię wetów czy czasem wątrobowej nie powinien jeść... A jak zamówię to już duży worek to by było szkoda zmarnować. Mam nadzieje, że jakieś Essentiale czy Hepatil wystarczy na tą wątrobę Misia :( Ostatnio mamy same chorowitki :([/QUOTE] Jakby co, to ja mam wątrobową hillsa po Idolku... Wracam jutro i mogę przekazać dla Misiaczka kochanego. Quote
mysza 1 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 [quote name='Ewa Marta']Jakby co, to ja mam wątrobową hillsa po Idolku... Wracam jutro i mogę przekazać dla Misiaczka kochanego.[/QUOTE] Dzięki bardzo, zobaczymy jaka będzie decyzja wetów. Z krwi zrobimy też kreatyninę i mocznik. Quote
Tora&Faro Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 No to wszystko się fajnie złożyło bo okazuje się że mój kolega z pracy mieszka blisko Marty i podrzuci karmę Misiowi:) Nie jest tego dużo, ale na kilka dni chłopak będzie miał:) Quote
mysza 1 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 [quote name='Tora&Faro']No to wszystko się fajnie złożyło bo okazuje się że mój kolega z pracy mieszka blisko Marty i podrzuci karmę Misiowi:) Nie jest tego dużo, ale na kilka dni chłopak będzie miał:)[/QUOTE] Super, wielkie dzięki :loveu: Quote
ronja Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Wiśnia już po pobraniu krwi - będzie morfologia pełna i biochemia. wyniki jutro. wetki kazały Was uspokoić:) w moczu te wątrobowe - birbi coś tam nie są wysokie, poza tym wcześniej tego nie było. z wątrobą Wiśni nie powinno być źle. Wiśnia wycałował obie wetki, i mnie też, a po pobraniu krwi usiadł mi na stopie i wcale nie chciał się podnieść. Wiśnia zważony - 43,10kg żywej Wiśni (ostatnio ważył 42) zostajemy na karmie renal - i pewnie jeszcze długo będzie musiał ją jeść koszt dziś to 76zł (w tym zapłaciłam dług za mocz 20zl) + 10zl dojazd zaraz wkleję paragon (kurcze, jak patrzę na wątek misia i Emi, to nie ma żadnych zdjęć paragonów, ani wyników moczu - poznikało wszystko) Quote
Tora&Faro Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 [quote name='ronja']Wiśnia już po pobraniu krwi - będzie morfologia pełna i biochemia. wyniki jutro. wetki kazały Was uspokoić:) w moczu te wątrobowe - birbi coś tam nie są wysokie, poza tym wcześniej tego nie było. z wątrobą Wiśnie nie powinno być źle. zostajemy na karmie renal - i pewnie jeszcze długo będzie musiał ją jeść koszt dziś to 76zł (w tym zapłaciłam dług za mocz 20zl) + 10zl dojazd zaraz wkleję paragon (kurcze, jak patrzę na wątek misia i Emi, to nie ma żadnych zdjęć paragonów, ani wyników moczu - poznikało wszystko)[/QUOTE] Ufff....to chociaż wątrobą się martwić nie trzeba... Jak Misio zniósł pobieranie krwi? PS ja widze paragony;) edit. widziałam, ale już nie widzę...zniknęły:evil_lol: Quote
ronja Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 a wyniki moczu widzisz?bo ja nie mam, puste miejsce jest. pobieranie krwi zniósl prawie po męsku:) w samochodzie anioł Quote
Tora&Faro Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 Wyników Wiśniowych też nie ma...jakby wcięło wszystkie skany....może to dogo wariuje... Właśnie się zastanawiałam jak Misio podróżuje...:) A wagę ma wręcz imponującą;) Quote
mysza 1 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Bo nasz Misio to anioł jest:loveu: Kupię mu zatem Renala. Quote
ronja Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 nie mam też banerka Emi, zniknął paragon będzie póżniej, bo imageshack mi nie chodzi Quote
mysza 1 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 [quote name='ronja']nie mam też banerka Emi, zniknął paragon będzie póżniej, bo imageshack mi nie chodzi[/QUOTE] Ja widzę wyniki moczu Misia i banerek Emi u Ciebie. Pewnie masz chwilowe problemy jakies, bywa czasem. Quote
3 x Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 [quote name='ronja'] Wiśnia wycałował obie wetki, i mnie też, a po pobraniu krwi usiadł mi na stopie i wcale nie chciał się podnieść. Wiśnia zważony - [B]43,10kg żywej Wiśni [/B](ostatnio ważył 42) [/QUOTE] oj to trzymam kciuku za siłę persfazji Gusi ;) musi byc proporcjonalna do wagi Misia ;) Quote
Tora&Faro Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 A ja już banerka Emi nie widzę u nikogo....przypuszczam że to dogo... Quote
3 x Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 [quote name='Tora&Faro']A ja już banerka Emi nie widzę u nikogo....przypuszczam że to dogo...[/QUOTE] bo wy psuje jestescie ja widze wszedzie ;) Quote
mysza 1 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 [quote name='3 x']bo wy psuje jestescie ja widze wszedzie ;)[/QUOTE] Ja też widzę wszędzie, może mamy z 3x szersze pole widzenia:evil_lol: Quote
Recommended Posts