Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Tora&Faro']To może ja spakuję Troveta po Torci i wyślę jutro kurierem żeby Misio miał na kilka dni chociaż?[/QUOTE]
Ale masz jakiegoś firmowego kuriera? Nie chciałabym w koszty Cię wpędzać, jeśli nie to oddam kasę. Ja jeszcze nie zamówiłam, bo czekam na wyniki wątroby i opinię wetów czy czasem wątrobowej nie powinien jeść... A jak zamówię to już duży worek to by było szkoda zmarnować. Mam nadzieje, że jakieś Essentiale czy Hepatil wystarczy na tą wątrobę Misia :(
Ostatnio mamy same chorowitki :(

Posted

[quote name='mysza 1']Ale masz jakiegoś firmowego kuriera? Nie chciałabym w koszty Cię wpędzać, jeśli nie to oddam kasę. Ja jeszcze nie zamówiłam, bo czekam na wyniki wątroby i opinię wetów czy czasem wątrobowej nie powinien jeść... A jak zamówię to już duży worek to by było szkoda zmarnować. Mam nadzieje, że jakieś Essentiale czy Hepatil wystarczy na tą wątrobę Misia :(
Ostatnio mamy same chorowitki :([/QUOTE]

No niestety...same potrzebujące psiaki....ale damy radę:)

Karmę jutro wyślę więc zanim będą wyniki powinno wystarczyć:) dla Pana Wisienki wszystko:loveu:

Posted

Ronja, zapytaj czy Misio mógłby dostawać zastrzyki wzmacniające z ornipuralu? Nie wiem czy będą znali ten lek, bo sprowadzany jest tylko z zagranicy, ale moją Wikunię swojego czasu postawił na nogi!!! Gdyby coś to mogę podjechać na Białobrzeską i kupić już gotowe porcje w zastrzykach. Wszystkie chłoniakowe psy z fatalnymi wynikami moich znajomych brały - genialnie regeneruje się wątroba.

Posted

Jak miał badany Misio mocz? Znaczy pod kątem nerek, jak rozumiem, ale kreatynina była robiona? Ja przewrażliwiona jestem to pytam, bo żeby nic z nerkami się nie zaczynało dziać poważnego.

Posted

[quote name='Tora&Faro']Mala_czarna Ty mnie Kochana nie strasz:-o...zaczynam się poważnie martwić o Misia....[/QUOTE]
Gosia,ja mam świra na punkcie trzustki, śledziony, nerek i wątroby. Tak mi po Wikuni zostało :(
Ale spoko, lepiej dmuchać na zimne po prostu. Jak się Ronja dopyta o ten ornipural to pojadę, bo jest naprawdę super, tyle, że zastrzyki ciut bolą i szczypią.

Posted

[quote name='mala_czarna']Gosia,ja mam świra na punkcie trzustki, śledziony, nerek i wątroby. Tak mi po Wikuni zostało :(
Ale spoko, lepiej dmuchać na zimne po prostu. Jak się Ronja dopyta o ten ornipural to pojadę, bo jest naprawdę super, tyle, że zastrzyki ciut bolą i szczypią.[/QUOTE]

Masz rację, lepiej dmuchać na zimne i sprawdzić Misiaka ze wszystkich stron...jaki jest koszt takich zastrzyków?

Posted

ja się nie znam na badaniach moczu, nie wiem pod jakim kątem był robiony. może poczekajmy na wyniki krwi - Mysza chciała pełną morfologię. wtedy będzie pełniejszy obraz

Posted

[quote name='Tora&Faro']

jaki jest koszt takich zastrzyków?[/QUOTE]

Nie są tanie, ale już dokładnie nie pamiętam :shake: wszystko jest uzależnione od wagi pieska. Ale jeśli z Misia wątrobą nie jest tragicznie to albo hepatil, albo heparegen (silniejszy i na receptę). I esseliv też super, a sporo tańszy od essentiale :)

Posted

[quote name='mysza 1']Ja jeszcze nie zamówiłam, bo czekam na wyniki wątroby i opinię wetów czy czasem wątrobowej nie powinien jeść... A jak zamówię to już duży worek to by było szkoda zmarnować. Mam nadzieje, że jakieś Essentiale czy Hepatil wystarczy na tą wątrobę Misia :(
Ostatnio mamy same chorowitki :([/QUOTE]

Jakby co, to ja mam wątrobową hillsa po Idolku... Wracam jutro i mogę przekazać dla Misiaczka kochanego.

Posted

[quote name='Ewa Marta']Jakby co, to ja mam wątrobową hillsa po Idolku... Wracam jutro i mogę przekazać dla Misiaczka kochanego.[/QUOTE]
Dzięki bardzo, zobaczymy jaka będzie decyzja wetów.
Z krwi zrobimy też kreatyninę i mocznik.

Posted

No to wszystko się fajnie złożyło bo okazuje się że mój kolega z pracy mieszka blisko Marty i podrzuci karmę Misiowi:)

Nie jest tego dużo, ale na kilka dni chłopak będzie miał:)

Posted

[quote name='Tora&Faro']No to wszystko się fajnie złożyło bo okazuje się że mój kolega z pracy mieszka blisko Marty i podrzuci karmę Misiowi:)

Nie jest tego dużo, ale na kilka dni chłopak będzie miał:)[/QUOTE]
Super, wielkie dzięki :loveu:

Posted

Wiśnia już po pobraniu krwi - będzie morfologia pełna i biochemia. wyniki jutro.
wetki kazały Was uspokoić:)
w moczu te wątrobowe - birbi coś tam nie są wysokie, poza tym wcześniej tego nie było. z wątrobą Wiśni nie powinno być źle.

Wiśnia wycałował obie wetki, i mnie też, a po pobraniu krwi usiadł mi na stopie i wcale nie chciał się podnieść. Wiśnia zważony - 43,10kg żywej Wiśni (ostatnio ważył 42)

zostajemy na karmie renal - i pewnie jeszcze długo będzie musiał ją jeść
koszt dziś to 76zł (w tym zapłaciłam dług za mocz 20zl) + 10zl dojazd
zaraz wkleję paragon
(kurcze, jak patrzę na wątek misia i Emi, to nie ma żadnych zdjęć paragonów, ani wyników moczu - poznikało wszystko)

Posted

[quote name='ronja']Wiśnia już po pobraniu krwi - będzie morfologia pełna i biochemia. wyniki jutro.
wetki kazały Was uspokoić:)
w moczu te wątrobowe - birbi coś tam nie są wysokie, poza tym wcześniej tego nie było. z wątrobą Wiśnie nie powinno być źle.

zostajemy na karmie renal - i pewnie jeszcze długo będzie musiał ją jeść
koszt dziś to 76zł (w tym zapłaciłam dług za mocz 20zl) + 10zl dojazd
zaraz wkleję paragon
(kurcze, jak patrzę na wątek misia i Emi, to nie ma żadnych zdjęć paragonów, ani wyników moczu - poznikało wszystko)[/QUOTE]

Ufff....to chociaż wątrobą się martwić nie trzeba...

Jak Misio zniósł pobieranie krwi?

PS ja widze paragony;)

edit. widziałam, ale już nie widzę...zniknęły:evil_lol:

Posted

Wyników Wiśniowych też nie ma...jakby wcięło wszystkie skany....może to dogo wariuje...

Właśnie się zastanawiałam jak Misio podróżuje...:)

A wagę ma wręcz imponującą;)

Posted

[quote name='ronja']nie mam też banerka Emi, zniknął

paragon będzie póżniej, bo imageshack mi nie chodzi[/QUOTE]
Ja widzę wyniki moczu Misia i banerek Emi u Ciebie. Pewnie masz chwilowe problemy jakies, bywa czasem.

Posted

[quote name='ronja']

Wiśnia wycałował obie wetki, i mnie też, a po pobraniu krwi usiadł mi na stopie i wcale nie chciał się podnieść. Wiśnia zważony - [B]43,10kg żywej Wiśni [/B](ostatnio ważył 42)

[/QUOTE]

oj to trzymam kciuku za siłę persfazji Gusi ;)
musi byc proporcjonalna do wagi Misia ;)

Posted

[quote name='Tora&Faro']A ja już banerka Emi nie widzę u nikogo....przypuszczam że to dogo...[/QUOTE]

bo wy psuje jestescie
ja widze wszedzie ;)