Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Carmisia jest bardzo pogodna, ale widzę, że pogłębiają się trudności w chodzeniu, więc to na pewno wpływa na jej mobilność i temperament. Już jej się nie chce gonić Kajki, bo wie, że jej nie dogodni. Kaja zresztą też bardzo spokorniała i widzę, że sunie lubią obok siebie leżeć. Carmisia ma 9 latek...

• Replies 926
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Dziś było strasznie parno. Carmiś tak ciężko chodziła, łapki tylne jej sztywniały...:( Nawet na kolację nie przyszła. Zaniosłam jej, ale nie tknęła, pić też nie chce. Leży obok Daszki w garażu na gołym betonie. Zaniosę jej potem miseczkę z samym mięsem. Kiedy troszkę ostygnie. Bardzo ciężki dzień dzisiaj. Fridą wciąż podrzuca, kiedy się nagle przebudzi, Duke leżał zwinięty w kłębek bez ruchu z otwartymi oczami i myślałam, że umiera. Na nic nie reagował. Przyniosłam mu kawałeczek wędlinki i dopiero wtedy ożył z taką siłą, że mogłabym stracić dłoń ;) Na szczęście nic się nie stało, bo szybko puściłam plasterek. Ząbalek też niestety się przewraca...i Sako...
Może wykupię Carmen te zastrzyki, które postawiły na nogi Duka?

Posted

Boze, biedna Carmisia. A jutro podobno jeszcze wieksze upały.
Ale, Czarodziejko, to nie Duke lezał , choc wiem ze o nim wciąż myslisz. Ktory to był biedak ?
Kup zastrzyki dla Carmisi, ja Ci zrobie przelew, jakos poradzimy. Mam jeszcze bazarek od Ewy do wystawienia.

Posted

[quote name='bela51']Boze, biedna Carmisia. A jutro podobno jeszcze wieksze upały.
Ale, Czarodziejko, to nie Duke lezał , choc wiem ze o nim wciąż myslisz. Ktory to był biedak ?
Kup zastrzyki dla Carmisi, ja Ci zrobie przelew, jakos poradzimy. Mam jeszcze bazarek od Ewy do wystawienia.[/QUOTE]

Belu, ja mówię o Duku. Dostał zastrzyki, które go przed śmiercią podniosły. Gdyby nie wyniszczenie organizmu, dłaby biedaczek radę...Walczył do końca.
To, co zostało po Duku podaję Ząbalkowi, bo się przewraca...

Posted

[quote name='megi345']witam, piszę z prośbą, czy jest ktoś kto mógłby przeprowadzić wizyte przed adopcyjną w Częstochowie ?[/QUOTE]
Napisz do olga7. Mieszka w Częstochowie.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Belu, ja mówię o Duku. Dostał zastrzyki, które go przed śmiercią podniosły. Gdyby nie wyniszczenie organizmu, dłaby biedaczek radę...Walczył do końca.
To, co zostało po Duku podaję Ząbalkowi, bo się przewraca...[/QUOTE]
Myslałam, ze ktorys inny biedak jest w takim stanie. A zastrzyki kup, prosze. Napisz mi od razu ile mam przelac kasy.

Posted

Carmisio (*)
Kolejny psiak który szczęśliwie odszedł w czarodziejskim raju.
Czarodziejko ja cie podziwiam tyle psiaków już pożegnałaś Szafirek, Duke, Carmen ...................i wiele innych

Posted

Starość bywa zwodnicza...Walczyłam o Daszkę, potem Duke zaniemógł, a nasza Carmiś była ostatnią sunią w stadzie, o której zdrowie bym się obawiała. Zawsze pierwsza do jedzenia, zawsze przy mnie, zawsze aktywna...Tak mi szkoda maleńkiej...Jeszcze rano obszczekiwała kuriera, a w nocy spoczęła na zawsze.
Żegnaj maleńka.

Posted

[quote name='Czarodziejka']Starość bywa zwodnicza...Walczyłam o Daszkę, potem Duke zaniemógł, a nasza Carmiś była ostatnią sunią w stadzie, o której zdrowie bym się obawiała. Zawsze pierwsza do jedzenia, zawsze przy mnie, zawsze aktywna...Tak mi szkoda maleńkiej...Jeszcze rano obszczekiwała kuriera, a w nocy spoczęła na zawsze.
Żegnaj maleńka.[/QUOTE]

:((((((( O Duku wiedziałam, o Daszce też, ale nie spodziewałam się, że Carmen... :(((( Jeśli wczoraj jeszcze obszczekiwała kuriera, to znaczy, że dobrze się czuła praktycznie do samego końca... I to jakieś tam pocieszenie. Strasznie mi przykro Czarodziejko :(