martik b Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Przedwczoraj dostałam wiadomość od koleżanki, że znalazła w Zamościu koło Bydgoszczy kilkumiesięczną suczkę. Mała nie mogła niestety zostać u niej i miała trafić do schroniska ale jak ja na jej błagalne oczy spojrzałam.. na tą jej dezorientacje i przerażenie w tym schronisku to nie potrafiłam jej tam zostawić i tak oto trafiła do mnie. Nie jest to zbyt mądra decyzja z mojej strony, bo mam agresywnego psa w stosunku do innych psów no ale cóż...jakoś nigdy przy tych zwierzakach do końca racjonalnie postępować i myśleć nie potrafiłam:roll: Na razie jakoś udaje mi się psy izolować choć nie jest to łatwa dla mnie sytuacja więc nowy kochający dom jest pilnie potrzebny! Tinka ..tak ja nazwałam.. jest niewielką suczką, ma około 6-miesięcy, o ładnym umaszczeniu brązowo- pręgowana, jest drobniutka, wychudzona, ma liczne blizny w okolicy pachwin... Z obserwacji jej zachowania nie sądzę że poprzedni dom to był dobry dom:mad: Pies jest lekko zalękniony, za wszelką cenę stara się przypodobać, bardzo potrzebuje miłości, nie odstępuje mnie na krok, jest wręcz zaborcza wobec mojej osoby :roll: Widać, że jej potrzeba kontaktu z człowiekiem jest niezwykle silna. Toleruje inne psy i koty, jest posłuszna, szybko się uczy, inteligentny z niej psiak. Jest też wielkim pieszczochem ciągle chce być głaskana i uwielbia siedzieć na kolanach. Ogłosiłam już Tinkę w kuj-pom anonsach no i modlę się, żeby to przyniosło spodziewany rezultat. Tu na dogo trudno o nowy dom ale nic nie stracę przecież jak i tu ją ogłoszę;) Oto dziewczynka: Quote
DarkWater Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 http://allegro.pl/item1001819503_slodka_5_cio_miesieczna_tinka_szuka_domku.html Czy ten mail jest dobry? Może podaj mi telefon to dopiszę do ogłoszenia. Quote
martik b Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Super!!! dziękuję bardzo za allegro :loveu: to jest dobry e-mail, dopisać można również kontakt tel 502098388 ja również jak ogłaszam zwierzaki na allegro umieszczam takie zdanie: "Pies jest żywym stworzeniem nie rzeczą. Aukcja ta ma na celu znalezienie pieskowi dobrego domu. Złożenie oferty nie jest jednoznaczne z nabyciem psa. Przed złożeniem oferty- zadzwoń!" to też możesz również zamieścić ;) I jeszcze raz dziękuję :) Quote
DarkWater Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Na Allegro ma obserwatorów, no ale czy to się przełoży na jakieś konkretne efekty, to nie wiem... Wrzuciłam ją jeszcze raz w nasze anonse (ze zdjęciem) i na www.oxl.pl Quote
martik b Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 DarkWater napisał(a):Na Allegro ma obserwatorów, no ale czy to się przełoży na jakieś konkretne efekty, to nie wiem... Wrzuciłam ją jeszcze raz w nasze anonse (ze zdjęciem) i na www.oxl.pl :iloveyou: Quote
martik b Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 a dzis wyszły anonse a wraz z nimi ogłoszenie Tinki ale jak na razie był tylko 1 tel i to tel nijaki :( także czekamy :roll: Quote
chita Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 śliczna suńka i młodziutka jeszcze;) wyglada jakby miala ciut z asta Quote
krowka416 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jaka śliczna a czy był by mozliwy dowóz do nowego domku?? Jestem z kujawsko pomorskiego Quote
martik b Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 jestem zmotoryzowana wiec dowóz jak najbardziej możliwy byle by tylko maleństwo zaznało szczęścia i miało kochających opiekunów ;) Quote
Nemko Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 czy cos juz wiadomo w sprawie Tinki? I jak ? Ktos sie zglasza? Quote
martik b Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 tak, dzwonili z gazety anonsów i byłam nawet z psem u pewnej rodziny ale szybko trzeba było stamtąd uciekać :shake: ...jeszcze Pani i dziecko mili, serdeczni ale mąż to jakaś masakra...chyba powinien być wojskowym:/ jak wzięłam psa na kolana u nich to mi mówi, że miejsce psa jest na podłodze, jak byliśmy na spacerze to pan mnie pouczał, że to błąd że pies idzie przed właścicielem a jak Tinka zaczęła szczekać to pan stwierdził, że pies powinien nie szczekać także podziękowałam poradziłam żeby może jednak psa nie szukali bo takiego ideału jak chcą to nie znajdą i na koniec powiedziałam, że szukam opiekunów dla których pies będzie do kochania służył a nie do wydawania zakazów, rozkazów, nakazów...jednym słowem byli totalnie beznadziejni :angryy: Quote
martik b Posted April 19, 2010 Author Posted April 19, 2010 szukamy dalej, ogłoszę ją kolejny raz w anonsach, wywiesiłam ogłoszenie u mnie w lecznicy, na profilu na nk, i jutro po pracy usiądę wieczorem i powrzucam na kilka stron z adopcjami... Quote
Paula03 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 martik b napisał(a):tak, dzwonili z gazety anonsów i byłam nawet z psem u pewnej rodziny ale szybko trzeba było stamtąd uciekać :shake: ...jeszcze Pani i dziecko mili, serdeczni ale mąż to jakaś masakra...chyba powinien być wojskowym:/ jak wzięłam psa na kolana u nich to mi mówi, że miejsce psa jest na podłodze, jak byliśmy na spacerze to pan mnie pouczał, że to błąd że pies idzie przed właścicielem a jak Tinka zaczęła szczekać to pan stwierdził, że pies powinien nie szczekać także podziękowałam poradziłam żeby może jednak psa nie szukali bo takiego ideału jak chcą to nie znajdą i na koniec powiedziałam, że szukam opiekunów dla których pies będzie do kochania służył a nie do wydawania zakazów, rozkazów, nakazów...jednym słowem byli totalnie beznadziejni :angryy: ech ludzie... Quote
DarkWater Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 Tinka co u Ciebie słychać? Jak nic to zacznę obklejać słupy i słupki na swoim osiedlu :cool3: Quote
DarkWater Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Martik!!! :multi: Czy Ciebie UFO porwałooooooooooooooo? Quote
martik b Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 Oj Kochani ja Was tak bardzo przepraszam :oops: ale najpierw miałam niespodziewany wyjazd a później zaległości w pracy i wyszło jak wyszło, że mnie z 4 tyg tu chyba nie było :roll: ja tak czasami mam, że jak się nie wyrabiam to mnie przez jakiś czas tu nie ma:roll: Jeśli chodzi o Tinkę to ma już dawno nowy dom:) !!! Małżeństwo młodych ludzi bez dzieci, w bloku, myślę, że dobrze trafiła. Muszę się wreszcie też wybrać do tych ludzi na wizytę poadopcyjną i ją odwiedzić, bo już to planuję planuję i dotrzeć nie mogę..a tęsknie za nią...radości wniosła wiele jak to szczeniak:loveu: I dziękuję...szczególne podziękowania dla DarkWater za wszelkie ogłoszenia:* Teraz ja sie może troszkę odwdzięczę i wydrukuję ogłoszenie ze zdjęciem króliczka i wywieszę u nas w lecznicy, choć tak trochę pomogę...popytam też teraz w weekend w szkole..jestem na tech weterynarii więc lubimy tam sierściuchy może ktoś okaże się hodowcą i miłośnikiem króliczków...jak miałam na tymczasie królika porzuconego u nas pod drzwiami lecznicy to szukałam domu chyba z 2 miesiące ciężko było...a próbowałaś może z anonsami? Quote
Recommended Posts