inga.mm Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 Tak w skrócie: >>Otrzymałeś ostrzeżenie na Dogomania Forum. Powód: Spamowanie for (ogłoszenia, wielokrotne posty itp.) lub PW Otrzymujesz kolejne ostrzeżenie (tu jest wpis do mnie kierowany)..... ....punkt Regulaminu Forum : [B]2. ZAKAZ[/B] a) [B]spamowania [/B]* - [B]wielokrotne posty o tej samej treści [/B](linki, zdjęcia, kartki świąteczne, pisanie niechcianych wiadomości na priv) - [B]jest spamem[/B]. ...jeszcze jedno bazarowe (a właściwie nie tylko bazarowe) "zaproszenie" to zgodnie z Regulaminem tego Forum: [B]Uciążliwe spamy[/B] i posty mające na celu trolling[B] będą usuwane – w razie niesłabnącego uporu spamodawcy [/B]czy trolla – [B]wraz z autorem[/B]. Tu był wpis kierowany do mnie. Ilość punktów karnych: 4<< Mam nadzieję, że ten wyciąg nie jest ujawnieniem korespondencji, bo i tak może zostać potraktowany. A kto uprzejmie podłożył mnie? Domyślam się. Quote
brzośka Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 wiecie co? to jest straszne świństwo!!! ja też (jak pewnie każdy na dogo) dostaję zaproszenia na różne bazarki czy wątki psiaków od "znanych" mi osób i od zupełnie nieznanych z jednych zaproszeń korzystam (zaglądam tam), na inne zaproszenia odpowiadam info, że niestety nie mogę pomóc finansowo, więc nie wejdę jedne bazarki choć hopnę, inne czasem niestety zupełnie ignoruję ale [U]nigdy![/U] nie przyszło mi do glowy, żeby napisac na kogoś skargę! przecież wszystkim nam tu chodzi tylko i wyłącznie o dobro zwierzaków! (a przynajmniej o to właśnie chodzić powinno) jestem strasznie zniesmaczona :angryy: Quote
margaret Posted September 27, 2011 Posted September 27, 2011 brzoska no ja tez nie cierpie denuncjatorow, ale w tym kraju piszacych donosy jest cala masa to i na dogo statystycznie byc musza :) rozumiem skargi na agresje, ale zaproszenia? mozna omijac i kasowac, ale skoro wladza przyzwala na ta rozwoj tej tradycji donoszenia na blizniego :shake: Quote
fiorsteinbock Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='brzośka']wiecie co? to jest straszne świństwo!!! ja też (jak pewnie każdy na dogo) dostaję zaproszenia na różne bazarki czy wątki psiaków od "znanych" mi osób i od zupełnie nieznanych z jednych zaproszeń korzystam (zaglądam tam), na inne zaproszenia odpowiadam info, że niestety nie mogę pomóc finansowo, więc nie wejdę jedne bazarki choć hopnę, inne czasem niestety zupełnie ignoruję ale [U]nigdy![/U] nie przyszło mi do glowy, żeby napisac na kogoś skargę! przecież wszystkim nam tu chodzi tylko i wyłącznie o dobro zwierzaków! (a przynajmniej o to właśnie chodzić powinno) jestem strasznie zniesmaczona :angryy:[/QUOTE] Dokladnie to chcialam napisac... Nie mam nic wiecej do dodania, esensja zawarta zostala w slowach brzośki. Quote
fiorsteinbock Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='margaret']brzoska no ja tez nie cierpie denuncjatorow, ale w tym kraju piszacych donosy jest cala masa to i na dogo statystycznie byc musza :) rozumiem skargi na agresje, ale zaproszenia? mozna omijac i kasowac, ale skoro wladza przyzwala na ta rozwoj tej tradycji donoszenia na blizniego :shake:[/QUOTE] qrcze, a myslalam, ze zjawisko dotyczylo tylko czasow PRL, okazuje sie, ze taka polska mentalnosc :( Quote
inga.mm Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 No cóż, ja dostosuję się do zakazu, bo następne polowanie skończy się dla mnie zawieszeniem. Tylko nie wiem jak wytłumaczyć psom, że mogły mieć 1000 zł, a mają 100... Moje bazarki wcześniejsze miały dochody 1000 - prawie 2000 zetów. Teraz są to dochody 8-10 krotnie niższe. A więc ratujmy zwierzęta taniej lub te, które mniej pieniędzy zużyją! Quote
fiorsteinbock Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 A moze sola w oku byly wlasnie uzyskiwane dochody z bazarkow? To tez takie "polskie"... qrcze, jestesmy w dziale PwP. Sadzilam, ze jestesmy zjednoczeni wokol jednej idei...co innego, gdyby donoszacy byl z pozostalych dogomaniackich dzialow, gdzie sa ludzie zajmujacy sie wystawami i psami rasowymi, niekoniecznie zainteresowani pomoca bezdomnym! Rozumiem, inny wymiar... Nie rozumiem jednak takiego ruchu ze strony osoby dzialajacej na PwP :( Quote
inga.mm Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 na moich wątkach możecie wrzucać reklamę, bo po znajomości, uważam, że spokojnie można. Wprawdzie mało osób tam bywa, ale zawsze więcej niż żadna. [URL="http://www.dogomania.pl/threads/210047-Sierokociniec-i-sieropsiniec-Ingi.mm"]Sierokociniec i sieropsiniec Ingi.mm[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/213168-Po%C5%9Bmiertne-%C5%BCycie-VITA-z-sierokoci%C5%84ca"]Pośmiertne życie VITA z sierokocińca[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212629-Maciejka-z-Maciejowic-szczeniak-wyrzucony-na-szos%C4%99-ma-dt-nie-ma-pieni%C4%99dzy"]Maciejka z Maciejowic - szczeniak wyrzucony na szosę ma dt - nie ma pieniędzy[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/211899-Inga.mm-m%C3%B3wi-%C5%BCe-jestem-cudowny-wi%C4%99c-dlaczego-nie-mam-domu"]Inga.mm mówi, że jestem cudowny, więc dlaczego nie mam domu??????[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212746-Male%C5%84czuk-z-Wilgi-czy-kto%C5%9B-jeszcze-zobaczy-we-mnie-dobrego-kochaj%C4%85cego-przyjaciela"]Maleńczuk z Wilgi-czy ktoś jeszcze zobaczy we mnie dobrego, kochającego przyjaciela?[/URL] jest jeszcze jeden temat, ale tam proszę nie wrzucać, natomiast zapraszam do przeczytania go ku przestrodze [B][/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/198417-zaginiona-ratlerka-Warszawa-Mokot%C3%B3w-Tula-za-TM"]zaginiona ratlerka - Warszawa - Mokotów - Tula za TM[/URL] Quote
fiorsteinbock Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 [quote name='inga.mm'] jest jeszcze jeden temat, ale tam proszę nie wrzucać, natomiast zapraszam do przeczytania go ku przestrodze [B][/B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/198417-zaginiona-ratlerka-Warszawa-Mokot%C3%B3w-Tula-za-TM"]zaginiona ratlerka - Warszawa - Mokotów - Tula za TM[/URL][/QUOTE] Przeczytalam i jest mi bardzo przykro, że nie udało sie odnalezc malutkiej :( Straszna jest ta historia. Czy naglasnialas sprawe dalej, w innych mediach? Znieczulica pracowników ochrony jest ogromna, gdyby nie oni - sunia pewnie by żyła. Biedactwo, serce sie sciska na mysl o jej ostatnich chwilach życia :( Bardzo Wam wspołczuje :( Quote
inga.mm Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Przeczytalam i jest mi bardzo przykro, że nie udało sie odnalezc malutkiej :( Straszna jest ta historia. Czy naglasnialas sprawe dalej, w innych mediach? Znieczulica pracowników ochrony jest ogromna, gdyby nie oni - sunia pewnie by żyła. Biedactwo, serce sie sciska na mysl o jej ostatnich chwilach życia :( Bardzo Wam wspołczuje :([/QUOTE] To nie tylko ochrona. Agata-Air dzwoniła do samych telewizorniowych dyrów i tez nie dostała zgody. I moja dziewczynka zapłaciła za to życiem. Gdy myslę o jej strachu, bólu, zimnie, to wzbiera we mnie coś takiego, co mogłoby chyba moją siłą nienawiści do nich i nieukojonej rozpaczy, zmieść telewizje z powierzchni ziemi Quote
fiorsteinbock Posted September 28, 2011 Author Posted September 28, 2011 Porypanie ludzie! Teraz pomyslalam, moze w takiej sytuacji Policja by pomogla? chociaz z nimi tez róznie...przeciez nie czlowieka szukalas TYLKO PSA :( Quote
inga.mm Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 otóż to! Policja nie ma prawa interweniować na terenie zamknietym jesli nie ma zagrożenia Quote
inga.mm Posted September 28, 2011 Posted September 28, 2011 Mimo, że jeszcze nie mam wpłat, dziś wysłałam 80 zł dla Saszki z [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214505-galeria-psich-portret%C3%B3w-na-d%C5%82ugi-po-zamordowanych-pieskach-i-sierotki-Ingi.mm-26-09"][COLOR=magenta]galerii psich portretów[/COLOR][/URL] Proszę o potwierdzenie gdy tylko pojawią się na koncie. Z klientkami rozliczę się później Quote
wawer Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='inga.mm']Tak w skrócie: Ilość punktów karnych: 4<< [/QUOTE] Wiesz, ja w zeszłym roku 15 punktów dostałam za spamowanie, ale za to bez żdnego uprzedzenia :) i po zaledwie chyba pięciomiesięcznej obecności na Dogo, w czasie której wspomogłam różne biedaki na ok. 1000 zł. Dla mnie to było bardzo dużo, bo nie mam żadnej pracy. Może jednak Twój to nie jest jeszcze najgorszy wynik :)? Nigdzie nie znalazłam przewartościowania tych punktów na cokolwiek, chociaż wówczas o to pytałam. Dobrze by było wiedzieć, jaka jest gradacja i za co. No, i gdzie się kończy skala. W przeciwnym razie, takie uznaniowe punkty niewiele znaczą same w sobie, bo nie ma się punktu odniesienia. Tylko poczucie krzywdy wywołują. Ja wtedy wycofałam się z forum na wiele ładnych miesięcy. Musiałam "odchorować" to poczucie krzywdy tym bardziej, że w tym czasie spadły na mnie ostateczne problemy zdrowotne. Ty też masz takie poczucie krzywdy, to nie jest sprawiedliwe. Quote
inga.mm Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Wawer, nie mogę zacytować tych fragmentów skierowanych personalnie do mnie, ale była mowa o odpoczęciu od moich spamów To co napisałaś nie jest niestety żadnym pocieszeniem, bo z modami podobno nie dyskutuje sie (to też z jednego listu do mnie) Quote
zuzia_kuzik Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='inga.mm']Wawer, nie mogę zacytować tych fragmentów skierowanych personalnie do mnie, ale była mowa o odpoczęciu od moich spamów To co napisałaś nie jest niestety żadnym pocieszeniem, bo z modami podobno nie dyskutuje sie (to też z jednego listu do mnie)[/QUOTE] Ja gdy dostalam 1 raz punkty wpisano mi - nieregulaminowy bazarek. Nastepnego dnia logujac sie tutaj zauwazylam poproawiony wpis- spamowanie na profilach uzytkownikow. Wiec dosc dziwna sytuacja. Quote
ewa36 Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Inga, coś okropnego. Co niektórzy tracą format jak bawełniane koszulki w zbyt gorącym praniu. Nie nasz problem Kochana ! A Saszka w górę :) Quote
inga.mm Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='zuzia_kuzik']poproawiony wpis- spamowanie na profilach uzytkownikow.[/QUOTE] PROFILACH????? Już nawet nie pw??? Profile sa ogólnie dostępne, wiec mogliby uwalić przynajmniej 30-40 osób wpisujących różne reklamy w profile. Wydawałoby się, że właśnie profile będą tym dobrym miejscem na reklamę. Zakończone i rozliczane bazarki też. Ech, biedne psy. Same na siebie nie zarobią, a jeszcze dobrym duszom kłody pod nogi rzuca się. Quote
zuzia_kuzik Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='inga.mm']PROFILACH????? Już nawet nie pw??? Profile sa ogólnie dostępne, wiec mogliby uwalić przynajmniej 30-40 osób wpisujących różne reklamy w profile. Wydawałoby się, że właśnie profile będą tym dobrym miejscem na reklamę. Zakończone i rozliczane bazarki też. Ech, biedne psy. Same na siebie nie zarobią, a jeszcze dobrym duszom kłody pod nogi rzuca się.[/QUOTE] Tak, dokladnie na profilach. najlepsze bylo to, ze wiaodmosci reklamowe umieszcalam tylko wtedy gdy ktos mial skrzynke zapchana i wowczas przy profilu dawalam zaproszenie( bylo to moze z 10- 12 osob) Quote
inga.mm Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='zuzia_kuzik']Tak, dokladnie na profilach. najlepsze bylo to, ze wiaodmosci reklamowe umieszcalam tylko wtedy gdy ktos mial skrzynke zapchana i wowczas przy profilu dawalam zaproszenie( bylo to moze z 10- 12 osob)[/QUOTE] mało zabawne... Quote
zuzia_kuzik Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 [quote name='inga.mm']mało zabawne...[/QUOTE] Ale niestety prawdziwe. Quote
unixena Posted October 1, 2011 Posted October 1, 2011 Co sie stalo z tym pieknym banerkiem od Saszenki? Nie ma go juz .... Quote
unixena Posted October 2, 2011 Posted October 2, 2011 [quote name='unixena']Co sie stalo z tym pieknym banerkiem od Saszenki? Nie ma go juz ....[/QUOTE] Jakies cuda czy cos? wczoraj banerek mi zmylo dzis jest ..chyba powinnam isc do dobrego okulisty ..hahha ... Quote
fiorsteinbock Posted October 3, 2011 Author Posted October 3, 2011 [quote name='inga.mm']Mimo, że jeszcze nie mam wpłat, dziś wysłałam 80 zł dla Saszki z [URL="http://www.dogomania.pl/threads/214505-galeria-psich-portret%C3%B3w-na-d%C5%82ugi-po-zamordowanych-pieskach-i-sierotki-Ingi.mm-26-09"][COLOR=magenta]galerii psich portretów[/COLOR][/URL] Proszę o potwierdzenie gdy tylko pojawią się na koncie. Z klientkami rozliczę się później[/QUOTE] Wpłata zaksiegowana 29.09 i juz potwierdzilam na watku bazarkowym. Bardzo serdecznie dziekujemy :) Quote
inga.mm Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='fiorsteinbock']Wpłata zaksiegowana 29.09 i juz potwierdzilam na watku bazarkowym. Bardzo serdecznie dziekujemy :)[/QUOTE] w następnym bazarku jednym z beneficjentów też bedzie Saszka. Brzośka i Fior, liczę na Waszą pomoc. Na razie [U]prawie[/U] wszystko jest wklejone, ale musze dopieścić i na to brakuje mi czasu Quote
Recommended Posts