Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny Soni potrzebna jest pomoc.Ona nie przetrzyma schronu.Ja niestety mogę zaoferowac tylko pomoc finansową i kurczowe trzymanie kciuków. Spróbujmy jej pomóc, bardzo proszę :Help_2: :Help_2: :Help_2:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='BasiaD']Dziewczyny Soni potrzebna jest pomoc.Ona nie przetrzyma schronu.Ja niestety mogę zaoferowac tylko pomoc finansową i kurczowe trzymanie kciuków. Spróbujmy jej pomóc, bardzo proszę :Help_2: :Help_2: :Help_2:

Ja jestem tez zdania, ze ja trzeba wyciagnac ze schroniska !
W hoteliku bedzie miala chociaz kontakt codziennie z czlowiekiem.... jakies spacery.... troche glaskania.... to bardzo duzo dla psiaka... a ona juz starowinka taka.... potrzebuje tego !
W hoteliku bedzie mozna ja lepiej poznac i mysle, ze wtedy szybciej sie domek tymczasowy znajdzie.
My swoje psiaki wyciagamy ze schroniska, gdzie sa wolontariusze, a widac, jak psiaki sie zmieniaja, kiedy opuszczaja schron !
Sonia juz za dlugo tam czeka !
Nie moge zadeklarowac stalej pomocy, ale jesli beda jakiekolwiek chwilowe problemy finansowe - bede mogla jednorazowo wplacic wtedy, zeby pomoc w ich zazegnaniu !

PROSZE - wyciagnijcie ja ! Jej juz az tak wiele czasu nie zostalo.....

Mam sentyment do psiakow z Waszego schroniska .... nie doczekalam sie niestety na Berusie :-( , ale mam Zosie - jej przyjaciolke :loveu: - kochana, cudna dziewczynka !
Pamietacie ja ? : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=28538&highlight=zosia+isia

Posted

Czy ktoś z Lublina mógły podjąć się wyciągnięcia Sonieczki ze schronu?
Trzeba by jeszcze zastanowić się do jakiego hoteliku i niestety zebrać deklaracje finansowe. 200 zł to za mało :(

Posted

Neris napisał(a):
Zadzwonię dzisiaj do Tiger.

Jakie macie oplaty za hoteliki ? a moze lepiej platny tymczas sprobowac poszukac dla Soni ? wyjdzie z pewnoscia taniej i Sonia bedzie w bardziej naturalnych warunkach.... Mysle, ze tymczas za jakies 5 zl za dobe bylby do utrzymania....
To stara sunia, spokojna i nieklopotliwa na pewno. Jej tylko cieple poslanko i pelna miseczka raz dziennie potrzebne. Spacerki tez krotkie wystarcza..... Moze ktos starszy, kto ma ogrodek ..... zbliza sie lato i sunia moglaby wtedy byc na dworze wiekszosc dnia.
Pomyslcie, moze jakas sasiadka - starsza samotna podjelaby sie zaopiekowac Sonia ?

Posted

ZuziM, sama wiesz, że o tymczasy bardzo ciężko :shake: Może by tytuł zmienić, że potrzebne pieniążki na hotelik, że potrzebny tymczas.... :roll:

Posted

Słuchajcie...

Tiger ma 90% pewności, że Soni już NIE MA w schronie. Jak tam ostatnio była to jej nie widziała. A nie da rady tego sprawdzić bo jej nie wpuszczą. Musiałby pójść ktoś kogo dyrekcja nie zna... mamy kogoś takiego w Lublinie?

POza tym ona - jeśli jeszcze jest - ma do dyspozycji duży wygodny boks, który dzieli tylko z JEDNĄ suką. Przenoszenie jej do hoteliku jest absolutnie bezsensowne, no chyba zeby to było hotelik domowy, gdzie będzie się wylegiwać na kanapie. Wsadzenie jej do klatki ją na 100% zabije. W Lublinie na Stefczyka hotelik wygląda tak, że w pomieszczeniu stoją klatki. Sonia takiego miejsca nie przeżyje na pewno.

Posted

[quote name='Neris']Słuchajcie...

Tiger ma 90% pewności, że Soni już NIE MA w schronie. Jak tam ostatnio była to jej nie widziała.

tu jest watek domkow tymczasowych : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20791

Moze tu sie kogos znajdzie ?

Ale najlepiej by bylo uprosic jakas mila starsza sasiadke..... i oczywiscie pomagac jej w opiece.... Sonia nie moze trafic znowu do klatki.... w obce nieznane miejsce.....jesli oczywiscie nadal jest w schronisku :-( ....

Posted

Nasz hotelik w Lwowku kosztuje 10 zl / doba.
Psiaki mieszkaja w tej chwili w domu - w jednym pokoju bywa nawet do 5-6 suczek ( teraz sa tylko dwie ).
Tak to mniej wiecej wyglada :
POKOIK

Kotlownia w domu ( cieplo i sucho ). Tu tez sa pieski przechowywane:

Podworko za domem

Osobno sa psiaki wieksze - w przybudowce w klatkach.
Sa wyprowadzane 3 razy dziennie na dwor.
teraz sa budowane ogrodzenia na dworze i psiaki beda juz przebywaly na dworze. te lagodne luzem, a te lobuzy - na uwiezi, ale dlugiej i wygodnej i przy budkach.
Jest to bardzo daleko, ale wyrunki ... prawie domowe.
Musialby jednak ktos ja przywiezc i podpisac umowe. potem przelewac pieniazki za pobyt.
Panstwo podaja zalecane leki, a w razie potrzeby wioza do lekarza.

te psiaki ze zdjec juz dawno w swoich domkach sa ) . Zostaly nam tylko dwa - sunia i staruszek 15-letni ( on wlasnie w kotlowni mieszka teraz, ale juz bedzie na dworku, jak tylko ogrodzenie bedzie gotowe - juz za kilka dni ).

Posted

Jesli Wam sie to spodoba, to ktos by musial sunie przywiezc i podpisac z wlascicielka umowe.
To propozycja .... do przemyslenia.
Ja na necie bede jutro od 8-ej. Pa.

Posted

Już sprawdzone :)

Sunia jest w boksie nr. 8, razem z jedną sunią. Wygląda oczywiście gorzej niż na zdjęciach na pierwszej stronie. Na lewym oku ma na górnej powiece jakąś narośl. Oczywiście podtuczona:(

Jak podeszliśmy z córcią do boksu to skarżyła się cicho. Moim zdaniem hotelik nie jest rozwiązaniem, tylko tymczas, chociaż najlepiej jakby znalazł się domek, chociaż w takim stanie jak jest trudno będzie jej kogoś zachwycić. Super ma te uszy, jedno do góry, drugie do tyłu.

Przerażające, jak szybko te psy marnieją w schronisku.

Posted

Trzeba pamiętać że to jest zupełna staruszeczka, nagła zmiana warunków może ją naprawdę zabić... mówię to z doświadczenia, już chyba się nie odważę wyciągać starych psów...

Posted

Neris ja juz znalazłam domy dla trzech psów, ktore w schronisku (w boksie) spedziły 7-8 lat, z zadnym z tych psiaków nie bylo problemów :roll: Według mnie tymczas w tym wypadku to najlepsze rozwiazanie, tylko wtedy bedzie mozna poznac charakter Soni, aby móc szukac dla niej domku....

Posted

Nawet udało mi się kiedyś znaleźć dom dla jednego z najstarszych psiaków w schronisku, wzieła go Monia_ i zyje im się świetnie :p Rozumię, ze Ty póki co nie miałaś sczęścia w takich przypadkach, ale może warto było by spróbować....