Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 809
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:kciuki:[quote name='magdola']ale Sylwii nie widziałam.....na fotach:(

PS. Moze uda mi sie jutro dugi dt złatwic przez to samo źródło co Halo ;) Trzymcie kciukasy .....moze.....[/QUOTE]
Bo nie mam Sylwi na fotach :shake: Nie wiem jak to sie stalo...

I tu tez trzymamy kciukasy :kciuki:

Posted

[quote name='agnieszka32']Siedzę i płaczę...
Teraz dopiero to do mnie dotarło, że Halo już bezpieczny, że już zapewne śpi w ciepłym domku, w łóżeczku...

A przecież byłam z nim dzisiaj cały czas, byłam od momentu wyprowadzenia z boksu, poprzez załatwianie formalności w schronisku i w TOZie, po dowiezienie Halo i jego nowych właścicielek pod same drzwi domku. Już stojąc przed drzwiami klatki schodowej Halo obejrzał się i spojrzał na mnie... jakby chciał powiedzieć - DZIĘKUJĘ WAM, DZIĘKUJĘ ZA ŻYCIE...

Teraz dopiero to czuję - radość, niedowierzanie, wzruszenie...

Jutro czas na Enigmę i Adiego, a w niedzielę szansę otrzyma jakaś sunia... albo pies - zobaczymy.[/QUOTE]

Agnieszko, tak to napisałaś, że ja też ryczę!!!!
Powodzenia, Halo!

Posted

[quote name='ania z poznania']Agnieszko, tak to napisałaś, że ja też ryczę!!!!
Powodzenia, Halo![/QUOTE]

Ale to łzy wzruszenia, ja mogę ryczeń kilka razy dziennie byle by takie wieści czytać:loveu:

Posted

Jesteście wielkie dziewczyny :)

czy Halo jest w dt, czy ds?

a tak swoją drogą... jest przepiękny, ale na bliższych fotkach jednak już wygląda na ten swój wiek. Taki starszy dżentelmen :loveu:

Posted

[quote name='agaga21']dobrze by było, gdyby panie się w miarę szybko zdeklarowały czy mamy mu szukać ds czy juz zostaje.
bo jesli mamy szukac to trzeba ogłaszać.[/QUOTE]
Dziewczyny maja DT podpisane na miesiac ale ja nie sadze, zeby Halo oddaly....

Posted

[quote name='ageralion']Dziewczyny maja DT podpisane na miesiac ale ja nie sadze, zeby Halo oddaly....[/QUOTE]
no wiesz, różnie bywa. mam nadzieję że będzie tak jak mówisz ale nie chciałabym, by okazało się że za miesiąc pies musi szybko zmienić miejsce pobytu, bo to bedzie znów ogromny stres dla nas wszystkich. chodzi mi o to, ze lepiej w razie czego wiedzieć wcześniej ;)

Posted

Znaleziono sunię w Szczecinie ! Wejdźcie, proszę. Może akurat ją znacie. Odpowiedzi proszę pisać na wątku suni.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/183863-Znaleziono-m%C5%82od%C4%85-suni%C4%99-z-czerown%C4%85-obr%C3%B3%C5%BCk%C4%85-!-Szczecin-!?p=14506103#post14506103[/url]

Posted

[quote name='agaga21']no wiesz, różnie bywa. mam nadzieję że będzie tak jak mówisz ale nie chciałabym, by okazało się że za miesiąc pies musi szybko zmienić miejsce pobytu, bo to bedzie znów ogromny stres dla nas wszystkich. chodzi mi o to, ze lepiej w razie czego wiedzieć wcześniej ;)[/QUOTE]
Magdola jest w stalym kontakcie z Halo/Stefanem :D Dziewczyny mieszkaja rzut beretem od niej, wiec bedzie go miala na oku :) Napewno co jakis czas napisze nam co u chlopaka, wiec spokojnie nie zostawia nam psa z dnia na dzien :)

Magdola pisz pisz...co tam u chlopaka?

Posted

[quote name='ageralion']Magdola jest w stalym kontakcie z Halo/Stefanem :D Dziewczyny mieszkaja rzut beretem od niej, wiec bedzie go miala na oku :) Napewno co jakis czas napisze nam co u chlopaka, wiec spokojnie nie zostawia nam psa z dnia na dzien :)

Magdola pisz pisz...co tam u chlopaka?[/QUOTE]
chwilowo mam ograniczony dostep o netu, ale wstepnie jestesmy umowieni na spacerek jak skoncze popoludniowki.....

Posted

Dziewczyny nawiązały ze mną kontakt, pytając o kastrację u mojego weta (załatwiłam zniżkę :diabloti::diabloti::diabloti:), więc poważnie myślą nad Halo.

Są nim zachwycone, zauroczone. Ale przestrzegłam je przed przedwczesnym spuszczaniem psa ze smyczy - obiecały, że będą pilnować Halo jak oka w głowie:
cyt.: "...głowę bym sobie urwała, gdyby nam uciekł" :evil_lol:;)

Posted

Dzisiaj znajoma zwrocila moja uwage na stan skory Halo. Napisala, ze patrzyla na jego psyk i zastanawiala sie czy nie ma alergii, bo jej dalmatynka tak wygladala po podaniu jej aspiryny, na ktora jest uczulona... Ciekawe co wet na to. Mi sie wydawalo, ze to taka jego uroda ale co ja tam wiem :eviltong:

Posted

Rozmawiałam dzisiaj z właścicielkami Halo - umówiłam dziewczyny na jutro do weta na badania przed kastracją, gdyż Halo bardzo molestuje swoje nowe Panie :diabloti:

Na spacerach grzeczny, posłuszny, uwielbia zabawę z patykami. Już wie, gdzie jego domek i wracając ze spacerów prowadzi prosto pod drzwi klatki schodowej i migiem śmiga na górę pod drzwi mieszkania. :loveu:
Halo uwielbia bawić się z innymi psami - nie wykazuje do nich żadnej agresji.

Ale jest jedno "ale" - Halo grymasi przy jedzeniu - nie lubi suchej karmy, ani puszki, ani gotowanego kurczaczka, zjada tylko brokuły i to z ręki, a najlepiej z .... łyżki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='agnieszka32']Ale jest jedno "ale" - Halo grymasi przy jedzeniu - nie lubi suchej karmy, ani puszki, ani gotowanego kurczaczka, zjada tylko brokuły i to z ręki, a najlepiej z .... łyżki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
Tego sie nie spodziewalam :mdleje:

Posted

[quote name='agnieszka32']
Ale jest jedno "ale" - Halo grymasi przy jedzeniu - nie lubi suchej karmy, ani puszki, ani gotowanego kurczaczka, zjada tylko brokuły i to z ręki, a najlepiej z .... łyżki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

jesli lubi brokuły to i gotowana na gęsto marcheweczka mu podejdzie tylko żeby Panie nie rozgotowały za bardzo :diabloti:

Ale się chłopakowi trafiło

Posted

Zapraszam na bazarek dla naszych TTB, na ktorym mozna kupic dysk zewnetrzny firmy Verbatim o pojemnosci 160GB [IMG]http://www.dogomania.images/smilies/cool3.gif[/IMG]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/184122-2-5-calowy-przeno%C5%9Bny-dysk-twardy-USB-firmy-Verbatim-160-GB-%28do-30.04"]http://www.dogomania.pl/threads/184122-2-5-calowy-przeno%C5%9Bny-dysk-twardy-USB-firmy-Verbatim-160-GB-(do-30.04[/URL])

Posted

[quote name='agaga21']:hmmmm:.....................................może halo jest wegetarianinem?[/QUOTE]
Pewnie ten husky mu na zoladku ciazyl i stwierdzil, ze "koniec z opinia mordercy, zaczne byc krolikiem" :evil_lol:

Posted

Halo miał dzisiaj zrobione badania krwi - jest super zdrowym psiakiem, jak na jego wiek, wyniki ma rewelacyjne.
Weterynarz nie widzi żadnych przeciwskazań, by Dodor (obecne imię Halo) został "na starość" odjajczony. Zabieg prawdopodobnie jutro.
Jeśli ktoś może nas wspomóc grosikiem na kastrację Halo, albo bazarkiem na nasze szczecińskie astki, bylibyśmy bardzo wdzięczni. Koszt zabiegu to ok. 300 zł wraz z badaniami krwi, serca i antybiotykiem, ale oczywiście, postaram się uzyskać jeszcze jakąś zniżkę.

Posted

Nie mam dobrych wieści :-(

Z Halo jest nieciekawie... Właśnie rozmawiałam z wetem - Halo nie chce jeść, jest bardzo odwodniony, leży pod kroplówką... Jutro z samego rana jadę do lecznicy, to poznam szczegóły, ale p. doktor był bardzo zaniepokojony :shake:

Trzymaj się, piesku, proszę - nie teraz, nie teraz kiedy dostałeś szansę na drugie życie :-(