gosiaw1 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Jak w temacie. Co mnie interesuje najbardzie to to czy można z tego wyżyć, nie mam niestety środków by dokładać do interesu. Wiadomości na ten temat są bardzo skromne. Np. Po podpisaniu umowy z jednostką samorządową, dostaje się pieniądzę za przyjęcie np. psa. Czy jest to opłata jednorazowa i na tym koniec? Co będzie jak taki piesek pożyje parę lat, przejdzie na moje utrzymanie? Czy możn liczyć tylko na datki ludzi o dobrym sercu i na rzadki sponsoring. Nie rzucajcie się na mnie, że piszę tylko o pieniądzach. Myślę że to właśnie ich brak jest przyczyną tragedii i nieprawidłowości które dzieją się w schroniskach. Ja chciałabym zrobić coś dobrego, nie uśmiecha mi się jednak odbieranie moim dzieciom by włożyć w schronisko. Quote
zaginiona sara Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 jestem ciekawa co na ten temat powiedza inni ogladalam reportaz ostatnio i cos mowili o oplacie 1tys. za zlapanego psa- z tym ze tam brakowalo w ewidencji ok.200 psow, ktore powinny byc na stanie wiadomo ze oprocz milosci do psow trzeba miec na to srodki, a i samemu trzeba cos jesc, czy moze byc np. minischronisko tak do 10 psow? Quote
przeszlus Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='gosiaw1']Jak w temacie. Co mnie interesuje najbardzie to to czy można z tego wyżyć, nie mam niestety środków by dokładać do interesu. Wiadomości na ten temat są bardzo skromne. Np. Po podpisaniu umowy z jednostką samorządową, dostaje się pieniądzę za przyjęcie np. psa. Czy jest to opłata jednorazowa i na tym koniec? Co będzie jak taki piesek pożyje parę lat, przejdzie na moje utrzymanie? Czy możn liczyć tylko na datki ludzi o dobrym sercu i na rzadki sponsoring. Nie rzucajcie się na mnie, że piszę tylko o pieniądzach. Myślę że to właśnie ich brak jest przyczyną tragedii i nieprawidłowości które dzieją się w schroniskach. Ja chciałabym zrobić coś dobrego, nie uśmiecha mi się jednak odbieranie moim dzieciom by włożyć w schronisko.[/QUOTE] Działasz na szczytny cel ale wszyscy wiemy jak to w Polsce jest :( Mini schronisko tak dla 10 psów to lepsze rozwiązanie wydaje mi się,psiaki bardziej czułby się jak w domku,Rzyczę ci powodzenia Quote
zaginiona sara Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 10 psow to i tak bardzo duzo, jesli chce sie zapewnic takie domowe warunki moze ktos zna temat od strony finansowania itd. prawnie itd. moze kiedys w przyszlosci... Quote
Recommended Posts