Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie.
Co mnie interesuje najbardzie to to czy można z tego wyżyć, nie mam niestety środków by dokładać do interesu.
Wiadomości na ten temat są bardzo skromne. Np. Po podpisaniu umowy z jednostką samorządową, dostaje się pieniądzę za przyjęcie np. psa. Czy jest to opłata jednorazowa i na tym koniec? Co będzie jak taki piesek pożyje parę lat, przejdzie na moje utrzymanie?
Czy możn liczyć tylko na datki ludzi o dobrym sercu i na rzadki sponsoring.

Nie rzucajcie się na mnie, że piszę tylko o pieniądzach. Myślę że to właśnie ich brak jest przyczyną tragedii i nieprawidłowości które dzieją się w schroniskach.
Ja chciałabym zrobić coś dobrego, nie uśmiecha mi się jednak odbieranie moim dzieciom by włożyć w schronisko.

Posted

jestem ciekawa co na ten temat powiedza inni
ogladalam reportaz ostatnio i cos mowili o oplacie 1tys. za zlapanego psa- z tym ze tam brakowalo w ewidencji ok.200 psow, ktore powinny byc na stanie
wiadomo ze oprocz milosci do psow trzeba miec na to srodki, a i samemu trzeba cos jesc,
czy moze byc np. minischronisko tak do 10 psow?

Posted

[quote name='gosiaw1']Jak w temacie.
Co mnie interesuje najbardzie to to czy można z tego wyżyć, nie mam niestety środków by dokładać do interesu.
Wiadomości na ten temat są bardzo skromne. Np. Po podpisaniu umowy z jednostką samorządową, dostaje się pieniądzę za przyjęcie np. psa. Czy jest to opłata jednorazowa i na tym koniec? Co będzie jak taki piesek pożyje parę lat, przejdzie na moje utrzymanie?
Czy możn liczyć tylko na datki ludzi o dobrym sercu i na rzadki sponsoring.

Nie rzucajcie się na mnie, że piszę tylko o pieniądzach. Myślę że to właśnie ich brak jest przyczyną tragedii i nieprawidłowości które dzieją się w schroniskach.
Ja chciałabym zrobić coś dobrego, nie uśmiecha mi się jednak odbieranie moim dzieciom by włożyć w schronisko.[/QUOTE]

Działasz na szczytny cel ale wszyscy wiemy jak to w Polsce jest :(
Mini schronisko tak dla 10 psów to lepsze rozwiązanie wydaje mi się,psiaki bardziej czułby się jak w domku,Rzyczę ci powodzenia