Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mamanabank']No tak, aktualne :-) Dzisiaj odebraliśmy grata z naprawy i wybieramy się do Stolicy :-) A przyjmiesz jeszcze jeden fancik dla [B]rozi [/B]z Warszawy? (z bazarku łowickiego w moim podpisie)[/QUOTE]

Jasne ;) i dla Ubocza też coś dla mnie macie :)

Posted

[quote name='Andzike']Romka, to dziś będziesz miała zajęcie ... Przynajmniej po równo masz nianczonych dzieci i psów ;)[/QUOTE]
Masz rację po równo...:lol:

Posted

Fara wraca do domu...obejrzała ja pani doktor dermatolog i podejrzewa atopowe zapalenie skóry...Fara dostała torbę leków...kolejna wizyta za trzy tygodnie,która ma potwierdzić lub wykluczyć diagnozę.Test alergiczny nie był konieczny...pani doktor była tak miła,że nie zapłaciłyśmy za wizytę tylko za leki...zna Łowicz...pewnie to trochę z sentymentu...bardzo nam miło...dziękujemy bardzo pani doktor.
Tu macie napisane co to jest atopowe zapalenie skóry:
[url]http://artykuly.animalia.pl/artykuly.php?id=749[/url]

Posted

A ja wczoraj poznalam Farę :) Cudny.... kluchon :D :D :D
Zdecydowanie nie spodobała jej się Warszawa i nie bardzo ogarnęła panele (jak większość psów;) ), ale potem nie bardzo chciała ode mnie wychodzić :D

Aha... ;) Uwielbia Nelsona tak jak Nelka na początku ;)

Posted

Mamanabank będzie dziś u Fary i Pani Tymczasowej,zeby podać sposób podawania leków.Fara ma leki do pryskania,łykania i stosowania na skórę...ło matko...:-o

Posted

[quote name='Romka']Mamanabank będzie dziś u Fary i Pani Tymczasowej,zeby podać sposób podawania leków.Fara ma leki do pryskania,łykania i stosowania na skórę...ło matko...:-o[/QUOTE]

Bosh ;) to ma więcej gadżetów do pielęgnacji niż ja w lazience ;)

Posted

Tak, odwiedziłam Farę, zaniosłam dłuższą smycz, bo automatyczna już w strzępach, a ta zwykła, którą miała była za krótka na swobodny spacer. Dostała długą regulowaną smycz, którą jakiś czas temu podarowała nam Leni. Fara ma dwa rodzaje tabletek, zastrzyki, maść na skórę, płyn do spryskiwania sierści i specjalny szampon do kąpieli. Nim dotarłam do Pani Tymczasowej, wszystko już sobie pięknie rozpracowała i niektóre preparaty (bo one wszystkie są stosowane naprzemiennie, niektóre co drugie dzień, inne co tydzień, jeszcze jakieś codziennie) już zastosowała. Dzisiaj po zastosowaniu maści i tabletek już jest poprawa. Jutro dostanie zastrzyk i inne preparaty. Taka kuracja ma trwać trzy tygodnie, potem kolejne decyzje.

Posted

Jeśli jest podejrzewana o atopię, zróbcie dla pewności badanie krwi na przeciwciała IgE, nie znam normy dla psów, ale to badanie dość jednoznacznie potwierdza alergię.
Spróbuję jej zrobić bazarek, mój pierwszy od dawna, więc gdybym coś źle robiła, proszę o wskazówki. Najpierw poszukam fantów i obcykam fotkami :)

Posted

[quote name='bric-a-brac']Jeśli jest podejrzewana o atopię, zróbcie dla pewności badanie krwi na przeciwciała IgE, nie znam normy dla psów, ale to badanie dość jednoznacznie potwierdza alergię.
Spróbuję jej zrobić bazarek, mój pierwszy od dawna, więc gdybym coś źle robiła, proszę o wskazówki. Najpierw poszukam fantów i obcykam fotkami :)[/QUOTE]
Witaj na wątku Fary,bardzo nam miło,ze chcesz nam pomóc...pozdrawiamy....za trzy tygodnie ponowna wizyta lekarska Fary a wtedy pewnie i i badaniu krwi pomyślimy jak będą zalecenia.

Posted

[quote name='bric-a-brac']Jeśli jest podejrzewana o atopię, zróbcie dla pewności badanie krwi na przeciwciała IgE, nie znam normy dla psów, ale to badanie dość jednoznacznie potwierdza alergię.
[B]Spróbuję jej zrobić bazarek[/B], mój pierwszy od dawna, więc gdybym coś źle robiła, proszę o wskazówki. Najpierw poszukam fantów i obcykam fotkami :)[/QUOTE]

Super, dziękujemy!

Posted

Miałam okazję porozmawiać dziś z Panią Tymczasową.Fara po bolesnym zastrzyku(oleisty,aplikowany w fałd szyjny)jest na Panią Tymczasową obrażona...ale przekonała się,ze leki aplikowane na brzuszek przynoszą jej ulgę i dziś nie broniła się wcale przed aplikowaniem jej preparatu na brzuszek...super mądra suczka...:lol:

Posted

Bo to jest taka emulsja, która koi jej świąd, nie szczypie, w dodatku ładnie pachnie, boję się co Fara powie na spryskiwanie, tym śmierdziostwem na sierść...

Poprosiłam Panią Maję o założenie książeczki dla Fary, musimy sprawdzić, czy nie minęła ważność szczepień.

Posted

[quote name='Romka']Fara po bolesnym zastrzyku(oleisty,aplikowany w fałd szyjny)jest na Panią Tymczasową obrażona...[/QUOTE]
Zastrzyki ze sterydów (a nimi często leczy się alergie) są okropnie bolesne... Bidulka... Za chwilę będzie bazarek, z przyjemnością wystawię ;)

Posted

[quote name='mamanabank']Bo to jest taka emulsja, która koi jej świąd, nie szczypie, w dodatku ładnie pachnie, boję się co Fara powie na spryskiwanie, tym śmierdziostwem na sierść...

Poprosiłam Panią Maję o założenie książeczki dla Fary, musimy sprawdzić, czy nie minęła ważność szczepień.[/QUOTE]
O ile wiem spryskiwanie będzie dopiero jutro Pani Tymczasowa boi się,że Fara wyprowadzi się z domu...;)

Posted

Bardziej doświadczone bazarowiczki, rzućcie proszę okiem czy wszystko gra: [url]http://www.dogomania.pl/threads/196630-Pi%C4%99kny-OBRAZ-Klauna-i-ksi%C4%85%C5%BCki-%28ro%C5%9Bliny-kwiaty-alergia-%29-dla-Fary..-do-5.12[/url]