BUDRYSEK Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Kaszelek dostaje furosemid dzisiaj miał ściągniete z płuc,ok 30 ml jest słabiutki,wychodzi tylko na siku maleńko zjadł,chociaz ma ulubionego kurczaczka zaczyna głośno oddychać to nie wina zmiany antybiotyku to chore serduszko :( siedzi tam samiuteńki tylko z kicią Gorbisią http://www.dogomania.pl/threads/185815-Gorbisia-z-oderwanym-ogonkiem-OPERACJA-prosimy-o-wsparcie-(-Żywiec/page2?p=14721613 martwię się :( Quote
BUDRYSEK Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
czerda Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 mój doberman żył z niewydolnością krążenie 2 lata bywało lepiej i gorzej jak wyjdzie z ostrego stanu będzie dobrze , jak macie dobrego weta na pewno pomoże, to kwestia odpowiedniego leczenia i ...siły , oby sie udało , Kaszelku nie pamiętam kto miał być we Wroc. w weekend , bo podałam leki dla KAszelka , są u mojej córki Quote
beataczl Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 biedactwo, żal maluszka ślicznego, tak choruje ciężko, oby leki pomogły.... Quote
zuzlikowa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 czerda napisał(a):mój doberman żył z niewydolnością krążenie 2 lata bywało lepiej i gorzej jak wyjdzie z ostrego stanu będzie dobrze , jak macie dobrego weta na pewno pomoże, to kwestia odpowiedniego leczenia i ...siły , oby sie udało , Kaszelku nie pamiętam kto miał być we Wroc. w weekend , bo podałam leki dla KAszelka , są u mojej córki Kaszelku...siły...dużo siły! Postaraj się przełamac ten impas...siły staruszku...SIŁY! A we Wrocku chyba ma być Budrysek... Quote
EVA2406 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Kaszelku, walcz ................proszę :-(. Masz takie smutne oczy :-( Quote
zuzlikowa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 EVA2406 napisał(a):Kaszelku, walcz ................proszę :-(. Masz takie smutne oczy :-( I jest niezwykle spokojnym i stoickim psiaczkiem...odpoczywaj maleńki...odpoczywaj!Dobrej nocki. Quote
BUDRYSEK Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 na szczęście odwiedza ich tam Hund, Magda no i ja :) jutro wpadna na głaskanko Quote
zuzlikowa Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 BUDRYSEK napisał(a):na szczęście odwiedza ich tam Hund, Magda no i ja :) jutro wpadna na głaskanko To i ode mnie proszę...dużą porcję...może być podwójna! Quote
zuzlikowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 mercy napisał(a):są wieści od Kaszelka? jak tam dzisiaj? Też chciałabym wiedzieć co u Kaszelka...jak się czuje? Quote
BUDRYSEK Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 dzisiaj bez zmian bedzie miał znowu ściągniety płyn :( jak tylko bedzie poprawa zabieram go z lecznicy musi wiedzieć,ze ma gdzies swój domek tymczas bo tymczas ale zawsze coś Quote
zuzlikowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 BUDRYSEK napisał(a):dzisiaj bez zmian bedzie miał znowu ściągniety płyn :( jak tylko bedzie poprawa zabieram go z lecznicy musi wiedzieć,ze ma gdzies swój domek tymczas bo tymczas ale zawsze coś Trzymaj się malutki...myślę,że masz rację Budrysku...niech choć wie,że ma swój domek,swojego człowieka...nawet jeśli miałyby być to jego ostatnie dni...niech nie jest sam w beznadziei bezdomności...samotności. Kaszelku...Ty się jednak nie dawaj...sił malutki...dużo sił Ci przesyłam!!!! Quote
bico Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 zaglądam do Kaszelka...:-( oby dzieci tych, którzy wywalili go na stare lata chorego na mróz, z nimi zrobiły to samo:mad: Quote
zuzlikowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 bico napisał(a):zaglądam do Kaszelka...:-( oby dzieci tych, którzy wywalili go na stare lata chorego na mróz, z nimi zrobiły to samo:mad: ...nie bywam tak zdecydowana w życzeniach...poznałam jednak tego niewadzacego nikomu pieska...i mogę zdecydowanie podpisać się pod życzeniami... Quote
piołun Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Kaszelku śpij dobrze, nie poddawaj się, musisz być silny i dzielny, ludzie nie są tacy źli, uwierz, będzie lepiej Quote
czerda Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 dziewczyny , nie tak smutno!!!naprawdę i psy i ludzie mogą żyć z niewydolnością krążenia i Kaszelek da radę! Quote
EVA2406 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 zuzlikowa napisał(a):Trzymaj się malutki...myślę,że masz rację Budrysku...niech choć wie,że ma swój domek,swojego człowieka...nawet jeśli miałyby być to jego ostatnie dni...niech nie jest sam w beznadziei bezdomności...samotności. Kaszelku...Ty się jednak nie dawaj...sił malutki...dużo sił Ci przesyłam!!!! Ja też tak myślę. Trzymaj się pieseczku. Quote
zuzlikowa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 czerda napisał(a):dziewczyny , nie tak smutno!!!naprawdę i psy i ludzie mogą żyć z niewydolnością krążenia i Kaszelek da radę! Wiarę Twoją staruszkowi przekazuję...Kaszelku- długie,długie lata!!!...z własnymi ludziami... Quote
bico Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 piołun napisał(a):Kaszelku śpij dobrze, nie poddawaj się, musisz być silny i dzielny, ludzie nie są tacy źli, uwierz, będzie lepiej kurcze...ja to zawsze zazdroszczę tej wiary, że ludzie nie są tacy źli...ja już kompletnie w to nie wierzę...a kiedyś też przecież w to wierzyłam...teraz już nie...:-(:-(:-( Quote
piołun Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 znam gimnazjalistkę, która przez godzine na ostrym deszcze potrafi przenosić ślimaki z chodnika na trawę-czy taki młody człowiek może być zły? sama jestem człowiekiem, czasami mi wstyd,że jestem homo sapiens, w moim imieniu przepraszam wszystkie zwierzęta od najmniejszych do największych za krzywdy wyrządzone przez ludzi, ale mam wiarę, że Bóg nie zesłał zwierząt na ziemię, tylko po to żeby nam służyły, ale jeśli tak to nawet "służący" zasługuje na szacunek i ma swą godność, swą pracą dla nas /czytaj: miłość/ zasługują na naszą miłość i wdzięczność za to, że są, że idą przy naszej nodze razem z nami i w dobre dni i w te złe, w słońce i w deszcze, i patrzą w górę oczami pełnymi zaufania, Kocham Cię Gipsiu, Ferdku i Mroniu, Kocham Cię Kaszelku, Aster i Lilusiu........ To moje poranno-niedzielne wyznanie Kaszel ma już 45% sumy - 100% to 1400 zł, wczoraj w nocy anonimowy pomagacz wpłacił 300 zł Dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
zuzlikowa Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Bardzo dziękujemy...Kaszelku-będzie dobrze!!! A co do wiary...wierzę głęboko,ze nikt,ani Bóg,ani żadna istota wyższa nie postawiła nas na piedestale władców!Jeśli dała nam rozum i uczucia...jeśli wyróżnił nas takim darem,to po to byśmy służyli temu co stworzył i dbali o to co stworzył...dbali o równowagę i ład!!!! A wcale do tego nie trzeba wiele...tylko zapomnieć o własnym egocentryźmie i dbać o każde życie i istnienie! To moje niedzielne wyznanie. Quote
bico Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 młody człowiek zazwyczaj nie jest zły, ma ideały, ale potem dorasta, a rzeczywistość i proza życia te ideały tłamsi...to moja nie tylko niedzielne wyznanie.... Quote
czerda Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 ja po analizowaniu przez pierwszą połowę życia znaczenia słów -, że Bóg jest dobry i sprawiedliwy , który za dobre wynagradza a za złe karze---przestałam być naiwna , i liczę na siebie i tych którzy współczują Quote
Recommended Posts