doddy Posted April 20, 2010 Author Posted April 20, 2010 Ostatnie 3 bo więcej mi się zmniejszać nie chce. Quote
andzia69 Posted April 20, 2010 Posted April 20, 2010 jak super dogaduje sie z astką dalmasiowa:lol::loveu: śliczna pannica:loveu::loveu::loveu: Quote
zuza911 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Kasia, napisałam tekścik dla Sammy. Ja w te klocki najlepsza nie jestem, ale zawsze coś będzie, póki ktoś czegoś lepszego nie stworzy:diabloti: Popraw mnie, gdyby coś było nie tak. AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych poszukuje nowego domu dla ok. 3-letniej amstaffki o imieniu Sammy. Suczka została znaleziona w marcu na stacji benzynowej niedaleko Ostródy. Schronisko jej nie przyjęło, gmina również odmówiła pomocy. I tak Sammy trafiła pod skrzydła Fundacji. Niestety nie udało się odnaleźć prawowitego właściciela, dlatego też szukamy dla niej nowych, odpowiedzialnych opiekunów- już na zawsze. Sammy okazała się psem domowym, nauczonym życia w mieszkaniu. Pięknie zachowuje czystość, bez problemu zostaje sama- nie niszczy, nie szczeka. Gdyby okazało się to konieczne, jest nauczona zostawania w klatce kennelowej. To suczka stabilna, dobrze zsocjalizowana. Nieobcy jej ruch samochodów, tłum ludzi, hałas ulicy. Ładnie chodzi na smyczy, na spacerach pilnuje się, grzecznie wraca na zawołanie. Jest psem bardzo przyjaznym, radosny, a zarazem spokojnym i grzecznym. Wpatrzona w człowieka, uwielbia pieszczoty i zabawy. Z innymi psami dobrze się dogaduje i chętnie bawi. Nie toleruje kotów. Obecnie Sammy przebywa w domu tymczasowym w Piasecznie k. Warszawy. Jest wysterylizowana, zaszczepiona i zaczipowana. Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Pies nie zostanie wydany na łańcuch. W sprawie adopcji prosimy o kontakt z Fundacją AST: 501 797 018 lub [email protected] Quote
doddy Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 No to teraz przepadłaś kochana... TEKST JEST SUPER!!!!!!!!!!!!!!!! Może chcesz pisać o naszych wszystkich pieseckach???? Quote
zuza911 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Nawet nie wiesz, ile mnie to kosztowało:lol: Nie znoszę pisać tekstów i zresztą wszystkie mi się nie podobają. Jak nie będzie komu to mogę od czasu do czasu napisać, ale lepiej niech bardziej utalentowani tworzą:eviltong: Rozumiem, że mogę Sammy ogłaszać?:diabloti: Quote
doddy Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Pewnie, że ogłaszać :) Taka twórczość musi pójść w świat! Quote
doddy Posted June 5, 2010 Author Posted June 5, 2010 Sammula we wtorek ma operacje ucha, tj. wycięcie kanału słuchowego. Dodatkowo uaktywniła się u niej mocna alergia na łapkach. Quote
Kana Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 Czyżby miala uczulenie na pylki ?? Trzymam kciuki za operację! Quote
doddy Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Sammula nadal oczekuje na operację ucha bo dr nie ma wolnych terminów. Quote
doddy Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Sammulka po operacji obu kanałów usznych. Niestety ma tragedię w uszach. Dr zrobił co w jego mocy, jednak przed nami długie leczenie, albo przed nowymi właścicielami. Jedno jest pocieszające, po długim leczeniu powinniśmy odnieść sukces. Gdyby ktoś chciał wspomóc operację Sammy będziemy wdzięczni, dzisiejszy zabieg to koszt 450zł. Quote
agnieszka32 Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 doddy napisał(a):Sammulka po operacji obu kanałów usznych. Niestety ma tragedię w uszach. Dr zrobił co w jego mocy, jednak przed nami długie leczenie, albo przed nowymi właścicielami. Jedno jest pocieszające, po długim leczeniu powinniśmy odnieść sukces. Gdyby ktoś chciał wspomóc operację Sammy będziemy wdzięczni, dzisiejszy zabieg to koszt 450zł. Kurczę, ale się biedulka musiała nacierpieć :( Quote
doddy Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 Oj niestety tak. Szkoda, że były właściciel tak to zaniedbał. Drugą sunią o identycznym problemie jest Chruma. :( Przed nią dopiero cierpienie i operacja. Quote
doddy Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 Dziękuję ogromnie Kamili za pomoc w ogłaszaniu Sammy :) Quote
doddy Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Dzisiaj mieliśmy fajny dzień w postaci odwiedzin i spacerków u psiaków. Przy okazji odwiedziliśmy Sammy i Nexta (w celu przekazania leków do dalszej kuracji leczenia). Postanowiliśmy pojechać z nimi na dluższy spacer, czego efekty przedstawiam poniżej. :mrgreen: Uprzedzając pytania, zarówno Sammy jak i Next są na sterydach, więc chudsze nie będą. Quote
kardoe Posted October 20, 2010 Posted October 20, 2010 Bądź ekologiczny - fajne i śmieszne torby eko: http://www.dogomania.pl/threads/194920-Torby-eko-nowy-%C5%9Bmieszny-wz%C3%B3r-fundacja-ast-30.11.2010-godz.12 Quote
doddy Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to Sammy z nowym rokiem zmieni adres zamieszkała na stały :) Quote
doddy Posted December 30, 2010 Author Posted December 30, 2010 Bo my tak z Nowym Rokiem chcemy dobrze zacząć :) Quote
andzia69 Posted December 30, 2010 Posted December 30, 2010 doddy napisał(a):Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to Sammy z nowym rokiem zmieni adres zamieszkała na stały :) Kasia - ale gwiazdka już była...rozumiem, ze te wszystkie dobre wiesci to takie pogwiazdkowe dobre wieści!:):) bardzo sie cieszę,bo też się zasiedziała troszeczkę... Quote
doddy Posted January 1, 2011 Author Posted January 1, 2011 I stało się, Sammy weszła w Nowy Rok przeprowadzką. Dzwoniła już Kasia, że Sammy niepocieszona, że na kanapie nie można spać :) W poniedziałek ją odwiedzę to pstryknę kilka fotek. Quote
Recommended Posts