fochu Posted September 11, 2011 Posted September 11, 2011 i ja mam nadzieję że u saruni wszystko dobrze Quote
Iljova Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Z Sarunią dobrze ale dzisiaj rozmawiałam z Daśką. Jej pies Mateo potrzebuje pomocy to jest walka o jego życie. Ma bakterie Streptococcus Beta-hemolityczny ŚREDNIO LICZNY Pseudomonas sp. LICZNY Tak Mateo wygląda dzisiaj: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/--LRPIa2A4E8/TnSyQwlvG6I/AAAAAAAAEyo/Y4kkSeo0_y0/s512/mateooooooooooooooooooooooooooooooo%252520005.jpg[/IMG] wygląda zupełnie inaczej niż wtedy kiedy go widziałam (ponad miesiąc temu) Jeśli ktoś wie jak można mu pomóc to proszę o wiadomość do mnie bo Daśka nie zagląda teraz na dogo. Quote
czerda Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 trzeba wiedzieć na co wrażliwy jest ten szczep i podać odpowiedni antybiotyk , lub od razu dać antybiotyk o szerokim spektrum np. klindamycynę Dalacin C 300mg 3 razy 300 mg , to nie jest nie do wyleczenia , to bakteryjna infekcja jeśli ma też zakażenie oczu podaje się gentamycynę w kroplach czy infekcja jest też w drogach moczowych? a był antybiogram? Quote
Nadziejka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 :iloveyou::modla::thumbs::thumbs::thumbs::calus:Dasiuniu i calunia paczka- trzymajcie sie mocnoo! Mateo :modla::modla::modla: Quote
daśka Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [quote name='czerda']trzeba wiedzieć na co wrażliwy jest ten szczep i podać odpowiedni antybiotyk , lub od razu dać antybiotyk o szerokim spektrum np. klindamycynę Dalacin C 300mg 3 razy 300 mg , to nie jest nie do wyleczenia , to bakteryjna infekcja jeśli ma też zakażenie oczu podaje się gentamycynę w kroplach czy infekcja jest też w drogach moczowych? a był antybiogram?[/QUOTE] Przepraszam wszystkich,że się nie odzywałam u Saruni wszystko w porzadku za ok tydzień idziemy do wet,żeby zacząc podawać antybiotyk,aby nie doszło do ropomacicza. Czerda Mateo ma antybiogram sprowadziłam lek DARDUM oprócz tego dwa razy dziennie czyszczenie uszu lekiem Otodin i podawanie kropli ludzkich z gentamycyną do oczu a do uszu w postaci zawiesiny.To można leczyć,ale przybłał się zanik mięśni czaszki,a dopóki nie wyleczymy bakterii nie moge mu podawać immunoglobulin,czy jak to się nazywa,Mateo choruje od 26 czerwca 2007 roku,a dopiero teraz został przez kolejnego z rzędu weta zdiagnozowany.Przez lata walczyłam i zanosiłam wymazy do badań,ale nic oprócz malasazii nie wychodziło,dopiero tutejsza Wet stwierdziła,że trzeba wysłać wymaz do W-wy do labolatorim Wet i wyszło co było przez lata zaleczane:-( Quote
czerda Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 jeśli potrzebne byłyby jakieś leki napisz to wyślę Quote
Iljova Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Zdjęcia Saruni : [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-oVOPanHml5o/TnTvYaXitbI/AAAAAAAAEy4/_b5Qf5JQTwk/s512/ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp%252520001.jpg[/IMG] **************************************************************** [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-97zQB-p6poA/TnTvWmieauI/AAAAAAAAEy0/kK2_e1XrIcE/s512/ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp%252520002.jpg[/IMG] **************************************************************** [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-ZVZuTNYO0aE/TnTvVk2oN-I/AAAAAAAAEyw/Jp8lVYr2w50/s512/ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp%252520003.jpg[/IMG] ****************************************************************** [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-UAn4e_RsSmg/TnTvfLKP5EI/AAAAAAAAEzA/8CrTN_Z3nQE/s512/ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp%252520004.jpg[/IMG] Quote
Iljova Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-BLy6X8KD8Vg/TnTvfH5tjrI/AAAAAAAAEy8/0jmeFTxnshA/s512/ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp%252520008.jpg[/IMG] ****************************************************************** [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-FO0LLPxV7lo/TnTvgrb2ZHI/AAAAAAAAEzE/QIeFYL1HDqI/s512/ppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp%252520010.jpg[/IMG] Quote
fochu Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 śliczności nasze! Jak miło cię zobaczyć . Mateo zdrówka! Quote
Havanka Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 Po tygodniowej nieobecności już jestem. Tak mi przykro z powodu choroby Matiego. Ja też go widziałam, rok temu. Wyglądał zupełnie inaczej ! Rozmawiałam z Daśką kilka dni temu, mówiła, ze jest mała poprawa, ale z innego wątku, dowiedziałam sie, że teraz znowu jest źle... [B]Na konto Sary wplynęło 20 zł od Małgosi K. - Fochu. Serdecznie dziękuję ! Rozliczenie wpływów i wydatkow, znajduje sie na 1 stronie, w poście 2. [/B] Quote
Iljova Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Ja wczoraj rozmawiałam z Daśką i mówiła że Mateo miał pobraną krew do badania zobaczymy jakie będą wyniki tak się martwię o niego i o Daśkę :-( To taki kochany psiak. On zaprzecza stereotypom o Rotweillerach :) A Ty jak myślisz? Quote
Havanka Posted September 26, 2011 Author Posted September 26, 2011 [quote name='Iljova']Ja wczoraj rozmawiałam z Daśką i mówiła że Mateo miał pobraną krew do badania zobaczymy jakie będą wyniki tak się martwię o niego i o Daśkę :-( To taki kochany psiak. On zaprzecza stereotypom o Rotweillerach :) A Ty jak myślisz?[/QUOTE] Ilonko, Mati ma tylko wygląd rotweillera ale jest psem łagodnym i bardzo posłusznym. Wpatrzony w Daśkę niesamowicie. Pamiętam go dobrze. Bałam się go pogłaskać, ale potem przychodził i nastawiał sie do głaskania.... Bardzo ucieszyłam sie ze zdjęć Sary ! Wygląda wspaniale. Quote
fiorsteinbock Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 Qrcze, dawno nie zagladalam... i przykro mi, ze Mati zachorowal. Nie znam sie ani na chorobskach ani na metodach leczen, moge tylko trzymac kciuki. Sara wyglada swietnie! Dziekuje za fotki, sa boskie! Cioteczki, zapraszam przy okazji na ksiązkowy mega bazarek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/215197-Mini-Ksi%C4%99garnia%21Ponad-80-pozycji%21Podr%C4%99czniki-bajki-horrory-i-wiele-innych%21-Do-3.10.11?p=17704058#post17704058"]http://www.dogomania.pl/threads/2151...8#post17704058[/URL] Pamiętacie jeszcze Lisia i Saszkę? :smile: Quote
Iljova Posted September 26, 2011 Posted September 26, 2011 No właśnie do mnie też przychodził żeby go głaskać :-) tylko że ja uwielbiam duże psy i nie boję się ich :) Quote
Havanka Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 [B]Konto Sary wzbogaciło sie o 30 zł !!!! Edytko, dziekujemy !!!![/B] Quote
Iljova Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Elu a ten wyjazd 18 wrzesnia to którego roku ??? ;-) Quote
Havanka Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 [quote name='Iljova']Elu a ten wyjazd 18 wrzesnia to którego roku ??? ;-)[/QUOTE] Sorry, zapomniałam usunąć. Quote
Iljova Posted September 29, 2011 Posted September 29, 2011 Fajnie bo mógłby być każdy rok ;-) W końcu dodzwoniłam sie dzisiaj do Daśki narazie z Mateo stanęło w miejscu nie pogarsz się, ale dobrze też nie jest. Za to reszta czterołapków ma sie dobrze Quote
Havanka Posted September 29, 2011 Author Posted September 29, 2011 [quote name='Iljova']Fajnie bo mógłby być każdy rok ;-) W końcu dodzwoniłam sie dzisiaj do Daśki narazie z Mateo stanęło w miejscu nie pogarsz się, ale dobrze też nie jest. Za to reszta czterołapków ma sie dobrze[/QUOTE] Biedny Mati... Szkoda mi go bardzo. Miejmy nadzieję, ze będzie dobrze... Quote
Havanka Posted October 5, 2011 Author Posted October 5, 2011 Na koncie Sary jest w tej chwili 70 zł. Przelewam na konto Daśki - całość, za październik. Quote
Nadziejka Posted October 7, 2011 Posted October 7, 2011 :thumbs::thumbs::calus::calus::calus::calus::painting::painting:trzymajcie sie mocno kochani! Cudowna rodzinka dla wszystkich cztarolapciow1 Quote
Havanka Posted October 11, 2011 Author Posted October 11, 2011 [quote name='ewa gonzales']:thumbs::thumbs::calus::calus::calus::calus::painting::painting:trzymajcie sie mocno kochani! Cudowna rodzinka dla wszystkich cztarolapciow1[/QUOTE] Dziękujemy Ewuniu za odwiedziny ! Podrzucamy Sarę i życzymy jej dużo zdrówka a Daśce mniej kłopotów ! Quote
fiorsteinbock Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Cioteczki, podczytuje watek choc nei zawsze pisze, bo co tu pisac :( Trzymam kciuki aby jak najszybciej rozeszly sie ciemne chmury nad domem Daśki! Quote
Havanka Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Dziewczyny, nie wiecie, czy BasiaM, wycofała sie z deklaracji na Sarę? Od 6 miesięcy zalega z wplatami. Piszę to teraz, bo nie mamy już nic na koncie... Quote
Havanka Posted October 20, 2011 Author Posted October 20, 2011 [B]Dziś doszła wpłata na Sarę od Cioteczki Fochu - 20 zł. Dziękuje Małgosiu ![/B] Wprawdzie Sara ma sie dobrze, ale martwie sie, bo bakteria którą ma Mati, jest ponoć najgorsza do wyleczenia - jeżeli w ogóle jest to mozliwe. Rozmawiałam z daśką. Boi sie, ze tą bakterią mogą sie zarazić pozostałe psy. Mati ma wyciek z oczu, uszu i ślini sie. Śpi na posłaniach innych psów. Miał ponownie pobrany wymaz do badania, po kuracji antybiotykowej. Wynik będzie za kilka dni. Quote
Recommended Posts