Pipi Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Biedna sunia,no co ona temu komuś przeszkadza?Taka ładna,szybko domek by znalazła.Na prawdę,co za ludzie podli. Może jednak jest,tylko przeniosła się gdzieś dalej ze strachu?A może ten ktoś ją skrzywdził???. . . .o matko kochana!!!!! a może znowu cieczki dostała i chodzi gdzieś z psami. . . . Quote
IKA & SONIA Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Niedobrze :(:(:( nie sądziłam, że ludzie mogą być tak podli!!! Quote
Jasza Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 [quote name='Ada-jeje']Chyba sie nie pojawi, od dwoch dni jej nie widzeili. :shake: Wiem juz kto sciagnal nasza kartke z drzewa, kto ukradl garnki, i kto od trzech dni choidzil i zabieral jedzenie ktore zawozilam bialej, pozostawiajac garnek pusty, odwrocony do gory nogami. Jak ktos urodzi sie podly to i podly umrze.:angryy::angryy::angryy:[/QUOTE] Brak słów....:angryy::shake: Quote
Ada-jeje Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Wczoraj wyfrunal kolejny Snopik, z pierwszej trojki zostala jeszcze Swinka, osatnia dwojka jeszcze troche wycofana. Ale dzis wyladowala u Uli kolejna dwumiesieczna sunka znaleziona na torach kolejowych. Horror !!! nie wiem co sie dzieje chyba wylacze komorke, wczoraj kotka z kociakami, dzis byly trzy zgloszenia, nic tylko sznur i sie powiesic. Komu powiedziec NIE a pod wieczor jeszcze interwncja, Murzynka chcieli zwinac do OL. Quote
IKA & SONIA Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Ja również mam już dosyć. Jak tak dalej pójdzie to nie wiem co będzie :( Z murzynkiem to musiałby zdarzyć się cud :( , kto zabierze na dt tak schorowanego i starego psiaka??? Nikt :( Quote
IKA & SONIA Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Murzynek od menela z Trzebini w rynku. Psiak ma chyba pęcherzycę, jest leczony przez naszych wetów, ale niestety warunki w jakich przebywa nie sprzyjają poprawie jego stanu skóry. Dzisiaj kolejny raz hycel z Ol biegał za nim po rynku. Mamy mało czasu na zrobienie czegokolwiek dla niego. Jak nie znajdzie sie DT to pozostanie humanitarne ulżenie mu i ocalenie przed schonem :( To maleńki stary piesek, ma jeszcze wolę do życia, ale co z tego ... Quote
Ada-jeje Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Murzynek nie ma watku jego wlasciciele to menele, niemniej hanek i Till byly juz z nim dwa razy u weta, ale Murzyn ma pecherzyce, a to chyba nie do wyleczenia, a ze blaka sie bez przerwy po rynku w Trzebini i chyba ktos zglaszal to w UM to powiadomili hycli z OL i chcieli go zwinac do schroniska. Mamy tydzien zeby z nim cos zrobic. :placz::-( Quote
Ada-jeje Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Na stowe w soboty i niedziele bede wylaczac komorke, ludzie zupelnie nie maja wyczucia, jak by nie wiedzieli ze jest jescze Policja, lub zadzwonic w zwykly roboczy dzien. Quote
malgos Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 A chrzanowskie centrum zarządzania kryzysowego? 32 625 00 00 Czy kiedykolwiek pomogli? Pewno tylko w odwiezieniu do schronu :-( Quote
Ada-jeje Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 No chyba zartujesz malgos, zima zwrocili sie do mnie z prosba o interwencje. Jak dzwonilam do niech w sprawie szczeniakow z nory w niedziele, to powiedzieli zebym z tym sie do UM zgodzila to samo uslyszalam od naczelnik wydzialu komunalnego i ochrony srodowiska z UM w Chrzanowie, ze oni nie interweniuja tylko ludzi odsylaja do UM. Nastepne darmozjady za budzetowa kase. Quote
malgos Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Czyli wszystko w normie... Tak tylko pytam, bo pewien redaktor z Przełomu z zapałem odsyłał wszystkich z forum Przełomu na ten nr, że niby pomoc :angryy: Quote
Ada-jeje Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 W to co pisze Przelom juz przestalam wierzyc, im wszystko mozesz wmowic, wazne zeby szpalty byly pelne. Quote
Ulaa Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Mały Snopik już od niedzieli (wczorajszej;) ) w nowym domku w Krakowie. Ma na imię Bambuś. Wydałam praktycznie "w ciemno", z polecenia znajomej, której ufam w 100% jeśli chodzi o domy dla psiaków. Państwo przyjechali zobaczyć i początkowo zdecydowali się na sunię beżową, ale ona nie dała się nawet dotknąć i rozradziłam im. Mogliby sobie nie poradzić z jej lękiem i wycofaniem przy kilkuletnim chłopcu. Jutro podpisuję umowę malucha i państwo wspominali coś o jeszcze kimś z rodziny, kto szuka szczeniaczka więc jest szansa, że beżowa jak się lepiej oswoi, to ... :) Suczka z torów jest bardzo pro-ludzka i nie ma mowy aby siedziała w kojcu z resztą maluchów. Wkłada główkę w dziurki i nie może wyjąć, ujada, piszczy, ucieka przez szparę (jest mniejsza niż tamte). Poszła z nami na spacerek i okazało się, że super się pilnuje, zaczepia dzieci itd. Nic tylko brać i kochać. Mieszka z Megi, bo kojec to nie dla niej, ona łóżkowa by była :) Kiepskie zdjęcia, bo ciemno było i sunia mokra od ganiania po trawie. Fajna jest. Ludzie na spacerze myśleli, że to dziecko Megi - jakiś skundlony berneńczyk ;) [IMG]http://img689.imageshack.us/img689/7673/79904689.jpg[/IMG][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/2092/55684795.jpg[/IMG] [IMG]http://img406.imageshack.us/img406/310/74363290.jpg[/IMG] Quote
Ulaa Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Mały Snopik/Bambuś jednak nie ma na imię Bambuś ;) bo podobni nie pasuje. Wczoraj podpisywałam umowę adopcyjną z jego panem i widziałam wspaniałe fotki szczęśliwego pieska :) Są z niego bardzo zadowoleni - bawi się, szaleje z dzieckiem, a jednocześnie potrafi wiele godzin przespać spokojnie, kiedy pan pracuje na komputerze. Załatwia się na gazetki. Generalnie państwo są z niego bardzo zadowoleni i cieszą się z udanego wyboru :) Jutro zadzwonię do Zuzi, która już od pewnego czasu grzeje doopke w domku i dowiem się, jak sobie radzi. Czarny piesek niestety nie robi postępów, Świnka mogłaby iść ale do wyjątkowego domku. Ona od początku sprawia mi wrażenie lekko "autystycznej";) i to się utrzymuje. Taki przytulak cielakowaty. Wieeelka jest, jak labrador urośnie. Z bazarku na szczepienie uzbierało się na szczepienie jednego maluszka z będących jeszcze u mnie. A mała żółta sunia ma tajemnicę, ha! Zdradzimy po weekendzie majowym :D Quote
IKA & SONIA Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [quote name='kasiek_ona']Jaka tajemnicę? Powiedz ;d[/QUOTE] Domyślam, się, że to chodzi o przyszły ds maleńkiej :P Chyba, że się mylę ... Quote
IKA & SONIA Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [quote name='Ulaa']Ni huhu IKA :)[/QUOTE] Ulaa nie ściemniasz? Zdradź tajemnicę! Quote
Ada-jeje Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 A ja tam wole tajemnice, :evil_lol: zeby pozniej moc sie cieszyc podwojnie. :loveu: Quote
Ulaa Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Ada-jeje, a gdzie ja kłamie? ;) Ika, co ja będę pisać na razie, jak się dla małej całe wyposażenie kompletuje :D To materialne wyposażenie. Bo to najważniejsze... w sercu i w głowie... jak najbardziej kompletne :loveu: To nasza malutka bohaterka. Dzielnie spisuje się w domu, chociaż noc zamiast w legowisku przespała pod moim łóżkiem w kartonowym pudle z kasetami ;) Jej hobby to znoszenie wszystkiego na swoje łóżeczko: [IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5095/img0935n.jpg[/IMG] [IMG]http://img222.imageshack.us/img222/2898/img0937ce.jpg[/IMG] [IMG]http://img511.imageshack.us/img511/3862/img0938s.jpg[/IMG] Tajemnica na razie niech pozostanie tajemnicą. To potencjalnie problemowy maluszek więc tymbardziej nie wolno zapeszyć. Quote
IKA & SONIA Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Czekamy dalej :):):) a bohaterka ślicznie wygląda, zwłaszcza jak wtula pysio w pluszowego misia! Quote
Recommended Posts