Jump to content
Dogomania

Szczeniaki z LISIEJ NORY! 5sz. EX-DZIKUSÓW MA DOMY!!! Mama nadal w lesie :(

Recommended Posts

Posted

Biedna sunia,no co ona temu komuś przeszkadza?Taka ładna,szybko domek by znalazła.Na prawdę,co za ludzie podli.
Może jednak jest,tylko przeniosła się gdzieś dalej ze strachu?A może ten ktoś ją skrzywdził???. . . .o matko kochana!!!!! a może znowu cieczki dostała i chodzi gdzieś z psami. . . .

• Replies 599
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ada-jeje']Chyba sie nie pojawi, od dwoch dni jej nie widzeili. :shake: Wiem juz kto sciagnal nasza kartke z drzewa, kto ukradl garnki, i kto od trzech dni choidzil i zabieral jedzenie ktore zawozilam bialej, pozostawiajac garnek pusty, odwrocony do gory nogami. Jak ktos urodzi sie podly to i podly umrze.:angryy::angryy::angryy:[/QUOTE]

Brak słów....:angryy::shake:

Posted

Wczoraj wyfrunal kolejny Snopik, z pierwszej trojki zostala jeszcze Swinka, osatnia dwojka jeszcze troche wycofana. Ale dzis wyladowala u Uli kolejna dwumiesieczna sunka znaleziona na torach kolejowych. Horror !!! nie wiem co sie dzieje chyba wylacze komorke, wczoraj kotka z kociakami, dzis byly trzy zgloszenia, nic tylko sznur i sie powiesic. Komu powiedziec NIE a pod wieczor jeszcze interwncja, Murzynka chcieli zwinac do OL.

Posted

Murzynek od menela z Trzebini w rynku. Psiak ma chyba pęcherzycę, jest leczony przez naszych wetów, ale niestety warunki w jakich przebywa nie sprzyjają poprawie jego stanu skóry. Dzisiaj kolejny raz hycel z Ol biegał za nim po rynku. Mamy mało czasu na zrobienie czegokolwiek dla niego. Jak nie znajdzie sie DT to pozostanie humanitarne ulżenie mu i ocalenie przed schonem :( To maleńki stary piesek, ma jeszcze wolę do życia, ale co z tego ...

Posted

Murzynek nie ma watku jego wlasciciele to menele, niemniej hanek i Till byly juz z nim dwa razy u weta, ale Murzyn ma pecherzyce, a to chyba nie do wyleczenia, a ze blaka sie bez przerwy po rynku w Trzebini i chyba ktos zglaszal to w UM to powiadomili hycli z OL i chcieli go zwinac do schroniska. Mamy tydzien zeby z nim cos zrobic. :placz::-(

Posted

Na stowe w soboty i niedziele bede wylaczac komorke, ludzie zupelnie nie maja wyczucia, jak by nie wiedzieli ze jest jescze Policja, lub zadzwonic w zwykly roboczy dzien.

Posted

No chyba zartujesz malgos, zima zwrocili sie do mnie z prosba o interwencje. Jak dzwonilam do niech w sprawie szczeniakow z nory w niedziele, to powiedzieli zebym z tym sie do UM zgodzila to samo uslyszalam od naczelnik wydzialu komunalnego i ochrony srodowiska z UM w Chrzanowie, ze oni nie interweniuja tylko ludzi odsylaja do UM. Nastepne darmozjady za budzetowa kase.

Posted

Czyli wszystko w normie...
Tak tylko pytam, bo pewien redaktor z Przełomu z zapałem odsyłał wszystkich z forum Przełomu na ten nr, że niby pomoc :angryy:

Posted

Mały Snopik już od niedzieli (wczorajszej;) ) w nowym domku w Krakowie. Ma na imię Bambuś.
Wydałam praktycznie "w ciemno", z polecenia znajomej, której ufam w 100% jeśli chodzi o domy dla psiaków. Państwo przyjechali zobaczyć i początkowo zdecydowali się na sunię beżową, ale ona nie dała się nawet dotknąć i rozradziłam im. Mogliby sobie nie poradzić z jej lękiem i wycofaniem przy kilkuletnim chłopcu.
Jutro podpisuję umowę malucha i państwo wspominali coś o jeszcze kimś z rodziny, kto szuka szczeniaczka więc jest szansa, że beżowa jak się lepiej oswoi, to ... :)

Suczka z torów jest bardzo pro-ludzka i nie ma mowy aby siedziała w kojcu z resztą maluchów. Wkłada główkę w dziurki i nie może wyjąć, ujada, piszczy, ucieka przez szparę (jest mniejsza niż tamte). Poszła z nami na spacerek i okazało się, że super się pilnuje, zaczepia dzieci itd. Nic tylko brać i kochać.
Mieszka z Megi, bo kojec to nie dla niej, ona łóżkowa by była :)

Kiepskie zdjęcia, bo ciemno było i sunia mokra od ganiania po trawie. Fajna jest. Ludzie na spacerze myśleli, że to dziecko Megi - jakiś skundlony berneńczyk ;)

[IMG]http://img689.imageshack.us/img689/7673/79904689.jpg[/IMG][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/2092/55684795.jpg[/IMG]

[IMG]http://img406.imageshack.us/img406/310/74363290.jpg[/IMG]

Posted

Mały Snopik/Bambuś jednak nie ma na imię Bambuś ;) bo podobni nie pasuje.
Wczoraj podpisywałam umowę adopcyjną z jego panem i widziałam wspaniałe fotki szczęśliwego pieska :) Są z niego bardzo zadowoleni - bawi się, szaleje z dzieckiem, a jednocześnie potrafi wiele godzin przespać spokojnie, kiedy pan pracuje na komputerze. Załatwia się na gazetki. Generalnie państwo są z niego bardzo zadowoleni i cieszą się z udanego wyboru :)

Jutro zadzwonię do Zuzi, która już od pewnego czasu grzeje doopke w domku i dowiem się, jak sobie radzi.
Czarny piesek niestety nie robi postępów, Świnka mogłaby iść ale do wyjątkowego domku. Ona od początku sprawia mi wrażenie lekko "autystycznej";) i to się utrzymuje. Taki przytulak cielakowaty. Wieeelka jest, jak labrador urośnie.
Z bazarku na szczepienie uzbierało się na szczepienie jednego maluszka z będących jeszcze u mnie.

A mała żółta sunia ma tajemnicę, ha! Zdradzimy po weekendzie majowym :D

Posted

Ada-jeje, a gdzie ja kłamie? ;)

Ika, co ja będę pisać na razie, jak się dla małej całe wyposażenie kompletuje :D
To materialne wyposażenie.
Bo to najważniejsze... w sercu i w głowie... jak najbardziej kompletne :loveu:

To nasza malutka bohaterka.
Dzielnie spisuje się w domu, chociaż noc zamiast w legowisku przespała pod moim łóżkiem w kartonowym pudle z kasetami ;)
Jej hobby to znoszenie wszystkiego na swoje łóżeczko:

[IMG]http://img87.imageshack.us/img87/5095/img0935n.jpg[/IMG]

[IMG]http://img222.imageshack.us/img222/2898/img0937ce.jpg[/IMG]

[IMG]http://img511.imageshack.us/img511/3862/img0938s.jpg[/IMG]

Tajemnica na razie niech pozostanie tajemnicą.
To potencjalnie problemowy maluszek więc tymbardziej nie wolno zapeszyć.