Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wzieli :P
Tzn transporterek tez dostali, ale Alwin, jak to na psa rozpieszczonego przystalo wpakowal sie od razu na kolanka ;)

W pakiecie dostal: adresatke (wypelnij ja po swojemu :P) smycz + obroze, ksiazeczke zdrowia,dalam tez karme ktora u mnie jadl, zebys mu mogla mieszac z nowa. NIE JEST ODKLESZCZONY!!! Bo dzisiaj dopiero mozna mu cos pokropic...

Ale mam dola, mowie Wam. Dwa psy z domu wyszly, tylko dwa zostaly. cholera, jak tu pusto... ;/

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest monia3a
Posted

Pani Kasia właśnie dzwoniła i Lisek u męża na kolankach :D ufff

Mam w domu fiprex więc zakroplę jak tylko przyjedzie. Odrobaczany on już był ??

Posted

Madallena, to teraz jaki psiak kolejny idzie do ciebie na DT? Klementynka?? Tak?
Skoro tak szybko od ciebie te mikrusy ida do ds, to może więcej ich musisz naraz brac na tymczas :)

Posted

Ja sie teraz przerabiam na DT platny - bazarek uslugowy. Biore psiaki (sunie) na Dt ale platne (10 zl doba z moja karma) natomiast wszystkie pieniadze ida na dlugi benkow jak rowniez na nastepne, ktore bedziemy mogly wyciagnac ze schronu ;)
Bernardyny tona w dlugach a ja sie mikrusami zajelam :) tak dluzej byc nie moze!

Posted

[quote name='Madallena']Ja sie teraz przerabiam na DT platny - bazarek uslugowy. Biore psiaki (sunie) na Dt ale platne (10 zl doba z moja karma) natomiast wszystkie pieniadze ida na dlugi benkow jak rowniez na nastepne, ktore bedziemy mogly wyciagnac ze schronu ;)
Bernardyny tona w dlugach a ja sie mikrusami zajelam :) tak dluzej byc nie moze![/QUOTE]

A nie obiecałaś Klementynce że ją zabierzesz ze schroniska na DT? Ona taka śliczna i taka biedna w tym schronisku...

Guest monia3a
Posted

Alwin został przechrzczony na Arwina :D

Chłopak jest cudowny i mega miziasty, boi się troszkę moich namolnych kotów, które oczywiście muszą sprawdzić czy to kot czy pies. Został odpchlony. Chodzi narazie w kubraczku, ponieważ szwy widać go ciągną. Co z kubraczkiem, gdzie odesłać??

Posted

heh, kolejne imie :)
No to powtorze, czy wiecie czemu dzieciaki jak go zobaczyly daly mu na imie Alwin? ;)
podpowiem:

[img]http://bi.gazeta.pl/im/1/4770/z4770721X.jpg[/img]

monia, mi odeslac bo to moj sluzbowy. ALe oczywiscie dopiero wtedy jak juz nie bedzie Ci potrzebny. Masz dla niego cos w zastepstwie? uwaza, bo cwaniak potrafi sobie "odgiac" kawalek i lizac ;)

acha! i nos go naraczkach po domu :) i karm go z reki,bo jak chodzi to sie meczy z tymi szwami. a! i jak wpuscisz go na lozko to odkryj koldre, on tam wejdzie, przykryjesz go a on w klebuszek zawiniety pojdzie spac.

cholera, brakuje mi go ;)

Guest monia3a
Posted

Arwin jest podobne do Alwina więc nie poczuł pewnie różnicy ;)

Arwinek spał ze mną w łóżeczku i ... bronił mnie jak lew przed moimi kotami :D one biedne zdezorientowane, że nie mogą spać ze swoją kochaną pańcią, jak mógł ktoś zająć ich miejsce :D
Wczoraj jak mąż wracał z papieroska to szczekał i ostrzegał, że ktoś idzie.
Je spokojnie sam z miseczki więc nie ma potrzeby karmienia go z ręki. Chudy jest przeraźliwie więc we wtorek powiozę jego koopę do badania.
Na rękach siedziałby cały czas taka mała przytulanka z niego.
Wczoraj został odpchlony i dziś już widać, że mu lepiej, nie gryzie się aż tak strasznie i o dziwo coraz mniej interesuje się szwem więc jest prawdopodobieństwo, że pchełki gryzły go w ranę i dlatego sięnią tak mocno interesował.
Dziś zostanie odrobaczony tak na wszelki wypadek.
Mojego podwórka broni jak przystało na Pana domu, pogonił dziś moje bezdomniaki - koty :D a te zdziwione, że jakiś inny kot je gania :D musiałam go zamknąć w domu i dopiero zawołać koty na śniadanko.

[B]Madallena[/B] jaką karmę mi dałaś razem z Arwinem? Do wtorku mi się chyba skończy to kupię taka samą.

Wesołych Świąt wszystkim życzę!

Posted

monia to karma husse.
Nie wiem czy dowoza ja do Ciebie.

Najlepiej bedzie jak zaczniesz mu dawac swoja ale do wtorku bedziesz ja mieszac z ta.

MOj maly bohater :D

[url]http://www.przeklej.pl/plik/p1100253-mov-0011013esbq4[/url]

Guest monia3a
Posted

Arwin podbił dziś serca moich teściów i rodziców.
W południe byliśmy na 2 godzinnym spacerku i on dzielnie dorównywał nam kroku, szedł na automatycznej 8 metrowej smyczy.
Wieczorkiem zrobiliśmy z rodzicami i pudlicą wypad za miasto, pola i łąki. Z duszą na ramieniu puściłam go bez smyczy. Chłopak jest bardzo posłuszny i wraca na zawołanie, wybawił się i już myślałam, że drogę powrotną zaśnie mi na rękach a on nie całą drogę obserwował gdzie jedziemy. W domku zjadł z wielkim apetytem i teraz już sobie spokojnie śpi. Musze przyznać, że super dzwonek z niego na każde stuknięcie czy nieznajomy odgłos szczeka z taką oromną zawziętością, że czasem nie można go uspokoić.

Guest monia3a
Posted

Arwin ma stojące uszka :) raz klapnięte a raz stojące i ze stojącymi wygląda dużo lepiej.
Nie chcę zapeszać ale mam chyba dla niego domek ;)

Posted

[quote name='monia3a']Arwin ma stojące uszka :) raz klapnięte a raz stojące i ze stojącymi wygląda dużo lepiej.
Nie chcę zapeszać ale mam chyba dla niego domek ;)[/QUOTE]
zdradź nam więcej szczegółów może?:)

Guest monia3a
Posted

Podczas wczorajszego południowego spacerku zainteresowała się nim jedna rodzinka ( Arwin ma na obróżce plakietkę jaskrawo zieloną z rażącym pomarańczowym napisem szukam domu) ludzie byli nim zachwyceni :) opowiadali, że mieli podobnego psiaka, który odszedł niedawno na raka i zaczynają się zastanawiać nad adopcją kolejnego. Zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Wymieniliśmy się telefonami i umówiliśmy się na spotkanie we środę, zobaczymy jak wypadnie wizyta przed adopcyjna i być może Arwinek będzie miał domek :)

Guest monia3a
Posted

Bardzo bym chciała aby zamieszkał w moim mieście on tak szybko daje się kochać :loveu:

Posted

[quote name='monia3a']Podczas wczorajszego południowego spacerku zainteresowała się nim jedna rodzinka ( Arwin ma na obróżce plakietkę jaskrawo zieloną z rażącym pomarańczowym napisem szukam domu) ludzie byli nim zachwyceni :) opowiadali, że mieli podobnego psiaka, który odszedł niedawno na raka i zaczynają się zastanawiać nad adopcją kolejnego. Zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Wymieniliśmy się telefonami i umówiliśmy się na spotkanie we środę, zobaczymy jak wypadnie wizyta przed adopcyjna i być może Arwinek będzie miał domek :)[/QUOTE]

monia, a czy możesz wkleić tu zdjęcie tej jaskrawej plakietki z napisem [I]szukam domu[/I]? To świetny pomysł, przyczepiłabym taką mojej tymczasowiczce [URL="http://www.dogomania.pl/threads/181044-Na-miA-oA-AE-wystarczyA-o-piAE-AE-dni-Lilka-w-DT-potrzebne-sAE-deklaracje-na-leczenie-suni"]Lilce[/URL] do obroży.

Guest monia3a
Posted

Tak, proszę :)
Przepraszam, że nie na Arwinie ale aparat mam zepsuty i nie mam jak zrobić zdjęcia. Arwinkowa jest nieco mniejsza dopasowana do wielkości psa :)
[URL=http://img521.imageshack.us/i/dora04.jpg/][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/2779/dora04.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='monia3a']Podczas wczorajszego południowego spacerku zainteresowała się nim jedna rodzinka ( Arwin ma na obróżce plakietkę jaskrawo zieloną z rażącym pomarańczowym napisem szukam domu) ludzie byli nim zachwyceni :) opowiadali, że mieli podobnego psiaka, który odszedł niedawno na raka i zaczynają się zastanawiać nad adopcją kolejnego. Zrobili na mnie bardzo dobre wrażenie. Wymieniliśmy się telefonami i umówiliśmy się na spotkanie we środę, zobaczymy jak wypadnie wizyta przed adopcyjna i być może Arwinek będzie miał domek :)[/QUOTE]

O, super. mam nadzieję, że wizyta wypadnie cudownie i Arwinek już po świątach w swoim nowym domku zamieszka :)

Guest monia3a
Posted

[quote name='elinka']z czego zrobiłaś tę plakietkę?[/QUOTE]

Jest to pocięta kamizelka odblaskowa a napis jest napisany mazakiem a pod spodem jest inny nieco grubszy materiał :)