Tia Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Nie ma swojego wątku. Tylko jest na TTB Oborniki link prześle na Pw. Quote
malawaszka Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 dziewczyny czy ta sunia jest nadal w schronisku? nie mogę znaleźć na wątku [IMG]http://i53.tinypic.com/15e8gms.jpg[/IMG][/QUOTE psy z pierwszej strony sa aktualne? Quote
malawaszka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 a cos wiecej? ile lat, jaka jest? jakieś zdjęcia całej psinki? jak ze sterylką? Quote
Tola^^ Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Sunia ma około półtora rok, nie jest po sterylizacji. Niestety nic więcej o niej nie wiem :( Jak się do wiem to dam znać :) Link do niej z oficjalnej strony schroniska: [url]http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/990/lp/20[/url] Quote
malawaszka Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 będę wdzieczna a najbardziej to bym chciała żeby ją ktoś na tymczas wział żeby wysterylizować i szybciutko by poszła do domku - jakby się znalazł DT to pokrywam koszty szczepień, sterylki i co tam byłoby potrzebne Quote
Tola^^ Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 W schronie są sterylizowane 4 suczki w miesiącu więc nie wiem kiedy będzie miała sterylke... Quote
malawaszka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 dziewczyny - czy jest możliwośc, żeby któraś z Was podwiozła sznaucerkę na DT do Inowrocławia? wszelkie koszty pokrywam - paliwo, opłata schroniskowa, etc - proszę - wysterylizujemy małą, żeby nie poszła do rozmnażania :modla: do Inowrocławia jest niedaleko - koło 130 km Quote
malawaszka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 nie jest płatny i nie tylko na czas sterylizacji - jest do czasu znalezienia nowego domu, ja pokrywam wszelkie koszty - paliwo, sterylka, szczepienia, etc... proszę poszukajcie kogoś - ja jestem na śląsku nie znam w Waszych terenach nikogo - sunia może opuścić schronisko już dziś, tylko potrzeba odrobinę chęci, wysiłku żeby zorganizować - proszę - to ważne żeby ona nie trafiła do rozmnażania :modla: Quote
malawaszka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 ja szukałam i nie znalazłam tam :( albo przegapiłam nie wiem... ale może macie jakiegoś znajomego co by pojechał? wycieczka na weekend za friko Quote
malawaszka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Tola jakbyś mogła pociągiem to byłoby super!!!!! ostatnio Paulina87 wiozła z Poznania do mnie na DT sznupkę staruszkę a to odległość 3 albo i 4 razy taka jak do Inowrocławia - proszę proszę :modla: Quote
malawaszka Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 o szkoda :( ale proszę porozglądaj się, popytaj - szkoda zmarnować taką szansę Quote
Tia Posted October 9, 2010 Posted October 9, 2010 CIOTECZKI od Dobermanów! PILNIE potrzebna pomoc dla Dobermana ze Schroniska w Obornikach Wlkp. Jest w krytycznym stanie, a w warunkach schroniskowych nie dojdzie do zdrowia. To samiec, raczej w starszym wieku. Zdjęcia są wstrząsające: [url]http://www.dogomania.pl/threads/8737-Dobermany-w-potrzebie/page49?p=15514911#post15514911[/url] [B][U]s. 49, # 489[/U][/B] I jest jeszcze jeden doberman: [url]http://www.dogomania.pl/threads/8737-Dobermany-w-potrzebie/page49?p=15514911#post15514911[/url] [B][U]s. 49, # 489[/U][/B] Quote
rita60 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Tia prosze o twoj numer na PW,sprawa wazna. Quote
Rudzia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Czy to prawda że w schronisko nie jest przygotowane na zimę? Brak bud, słomy raczej nie daje możliwość by psy przetrwały zaczynające się mrozy. Aż strach pomyśleć jak te psiny teraz tam marzną. Quote
GoniaP Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Czy to prawda, że tam bardzo źle się dzieje? Quote
Rudzia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Słyszałam od osób które na wlasne oczy to widziały Quote
xxxx52 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 GoniaP-tam by przydal porzadny wstrzas! Quote
Rudzia Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Czy są w ogóle tam wolontariusze? Trzeba coś z tym zrobić.Nie można przecież pozwolić by psy żyły w takich warunkach. Quote
xxxx52 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Mam zapytanie co sie robi ze suczkami w zaawansowanej ciazy,a wiem ze sa takowe? To mnie nic nie dziwi jak psy sa razem ze suczkami niekastrowanymi:angryy: Co sie robi z nowo narodzonymi w zimie ,kiedy tem jest ponizej zera? Czy kazdy pies ma ksiazeczke szczepien? Quote
Rudzia Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Trzeba cos z tym zrobić. Nie można przecież pozwolić by psy były tak traktowane. Schronisko powinno byc jak sama nazwa wskazuje ochroną dla tych psiaków: przed zimnem, upałem, głodem i okrucieństwem. A rzeczywistość.... Quote
Angel Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 ...rzeczywistośc jest inna :( niestety no ale cóż.Jak widział (w większości każdy mieszkaniec Obornik) w gazetach naszych gminnych- zdjecia, artykuły wskazywały na to jak funkcjonuje schronisko. Budy o ile niektóre z tych bud wogóle można było nazwac budami.. psy na jednym wybiegu latają wszystkie i takie tak inne niedociagniecia. Ja pisze sie na to aby to zmienic.. bardzo bym chciała. Ale co może zrobić kilku wolontariuszy ? Teraz ( w miesiąc grudzień) rządy zacznie sprawować nowy burmistrz.. i miejmy nadzieje ze bedzie to znaczna poprawa warunków naszego schroniska. A póki co.. to pomóżcie xxxx52 czy te budy nadal aktualne ? Jeśli mogłabym prosić to mogłabys sie cioteczko dowiedziec czy to aktualne, czy trzeba ( i jeśli trzeba to gdzie) dojechać po te budy. Quote
xxxx52 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Angel']...rzeczywistośc jest inna :( niestety no ale cóż.Jak widział (w większości każdy mieszkaniec Obornik) w gazetach naszych gminnych- zdjecia, artykuły wskazywały na to jak funkcjonuje schronisko. Budy o ile niektóre z tych bud wogóle można było nazwac budami.. psy na jednym wybiegu latają wszystkie i takie tak inne niedociagniecia. Ja pisze sie na to aby to zmienic.. bardzo bym chciała. Ale co może zrobić kilku wolontariuszy ? Teraz ( w miesiąc grudzień) rządy zacznie sprawować nowy burmistrz.. i miejmy nadzieje ze bedzie to znaczna poprawa warunków naszego schroniska. A póki co.. to pomóżcie xxxx52 czy te budy nadal aktualne ? Jeśli mogłabym prosić to mogłabys sie cioteczko dowiedziec czy to aktualne, czy trzeba ( i jeśli trzeba to gdzie) dojechać po te budy.[/QUOTE] Budy powinny juz byc w schronisku ,sponsorem 3 nowych jest jedna wspaniala milosniczka psow,i postawono jeszcze kilka bud uzywanych Dziewxczyny musicie walczyc,nie mozna akceptowac obecnej sytuacji psow,bo polowa nieprzezyje zimy.Tam gdzie drzwiami wyrzuca nalezy wchodzic oknem.zalatwcie slome duzo slomy.Poprzybijacie stare kawalki kocy w otworych bud ,zeby wiatr i snieg nie dostal sie do srodka.zalatwcie palety przed budy,Idcie do burmistrza wszedzie.jezeli maja pieniadze na dekoracje miasta ,to musza sie pieniadze znalesc na slome ,palety . jak czuje sie kremcia z choroba skory (ta co ma caly ogonek lysy(albo ma alergie ,albo ma nuzyce)nalezy podac Advocato i musi byc w cieplym pomieszczeniu Quote
Recommended Posts