Jump to content
Dogomania

Schronisko w Obornikach Wlkp - Rasowe i Kundelki potrzebne DS, DT i ogłoszenia !!

Recommended Posts

Posted (edited)

Schronisko dla psów "Azorek"
w Obornikach

[FONT=Georgia][SIZE=5]Godziny otwarcia:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Poniedziałek-piątek: 8-18,
Sobota 9-13, Niedziela: 10-12
[/FONT]

[FONT=arial black]
Przed adopcją każdy pies zostaje zaczipowany.
[/FONT]

O schronisku...
[FONT=Garamond]Przytulisko dla bezdomnych zwierząt w Obornikach Wielkopolskich zostało założone dzięki inicjatywie członków TOZ i wybudowane przez Urząd Miasta i Gminy w Obornikach w 1994 roku. [/FONT]
[FONT=Garamond]Pierwszym zamieszkałym w schronisku psem była piętnastoletnia suczka o imieniu Mika. [/FONT]
[FONT=Garamond]Z czasem liczba psów wzrastała. [/FONT]
[FONT=Garamond]Na chwilę obecną znajduje się u nas [SIZE=4]około 200 psów. [/FONT]
[FONT=Garamond]Niestety, częściej psiaki są przynoszone niż zabierane.[/FONT]
[FONT=Garamond]W czasie wakacji jeszcze więcej ludzi decyduje się na oddanie psa do schroniska.[/FONT]
[FONT=Garamond]Dla psów każda rozłąka z właścicielem jest dramatem. [/FONT]
[FONT=Garamond]A jeśli rozstanie jest "na zawsze", to psy często tracą nadzieję w ludzi i w prawdziwy dom. [/FONT]

Edited by Tola^^
Posted

Pieski ze schroniska w obornikach, maja swój watek..tylko dawno juz nieodkurzany. ; ) A ja własnie sie chcę wybrać w tą sobotę w odwiedziny. ; )

Posted

Hala napisał(a):
Pieski ze schroniska w obornikach, maja swój watek..tylko dawno juz nieodkurzany. ; ) A ja własnie sie chcę wybrać w tą sobotę w odwiedziny. ; )

Wiem że miały lecz jak ostatnio próbowałam wejść to nie szło :(
I pomyślałam że zrobie nowy wątek...
:)
I zapraszamy do naszego schroniska :)

Posted

Bardzo fajnie, że jest ten wątek :) Mam nadzieję, że uda się ruszyć z adopcjami. Te najbardziej potrzebujące pamiętam z czasu kiedy zostałam wirtualną opiekunką Peggi i Meggi, a to już 5 lat temu :( a przecież są biedaki, które są jeszcze dłużej w schronisku...

Posted

na tym pierwszym zdjęciu z tyłu po lewej nie jest labek? jesli tak to koniecznie zgłoście go do labków, może do fundacji prima, a boksia do boksiów pomogą jeśli będą mogli

Posted

Dodam na fundacja prima jednego labka Rudolfa a na pierwszym zdjęciu nie ma żadnego więcej labka bo w naszym schronie jest tylko jeden.
A Boksie się da na jakaś fundacje bokserów jak bd mieć jakieś zdjęcia i informacje o nich :)