polubek Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 ciotki jestem zakręcona i dawno nie zaglądałam. gwiazdy dalej za niebieskimi kratami czekają. coś słabo się staramy a ja to już chyba najmniej Quote
Kirke69 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Trzymam mocno kciuki, żeby sunie wreszcie znalazły dobry domek! Quote
AlfaLS Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 [quote name='Kirke69']Trzymam mocno kciuki, żeby sunie wreszcie znalazły dobry domek![/QUOTE] Na początek to musimy je wyciągnąć "do ludzi" bo nie wiadomo jak one bedą się zachowywały tak poza schroniskiem. W końcu one calutkie życie za kratami:-(. Quote
lilk_a Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 tak sobie marzę ...dwie starsze przyjaciółki w bezpłatnym DT ... na zawsze ..... to marzenia .... koszt takiego płatnego DT dla dwójki to duży wydatek .... ostatnio [B]Renata5[/B] pisała o powiększeniu swoich możliwości na DT ... to link do wątku o hoteliku [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181230-Hotelik-Renata5[/URL] sprawdzcie może nie byłoby zbyt drogo .... może dwie starsze suczki przeliczą się na jednego dużego młodego psa;) Quote
AlfaLS Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 [quote name='lilk_a']tak sobie marzę ...dwie starsze przyjaciółki w bezpłatnym DT ... na zawsze ..... to marzenia .... koszt takiego płatnego DT dla dwójki to duży wydatek .... ostatnio [B]Renata5[/B] pisała o powiększeniu swoich możliwości na DT ... to link do wątku o hoteliku [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181230-Hotelik-Renata5[/URL] sprawdzcie może nie byłoby zbyt drogo .... może dwie starsze suczki przeliczą się na jednego dużego młodego psa;)[/QUOTE] O bezpłatnym DT to nie ma co marzyć:shake:. Trudno o taki dla jednego psa a co mówić o dwóch. Czytałam wątek Renaty5 ale myślę, że nawet na taki nas po prostu nie stać. Jakby nie liczyć to wydatek ponad 700 zł. miesięcznie. Nasze sunie nie są malutkie, one są średnie a to znaczy że min. 10-12 zł. dziennie za hotelik trzeba liczyć. Nie udźwigniemy tego finansowo:shake:. Mimo ogromnej sympatii jaką cieszą się tyszaki to nie damy rady:shake:. Piszę to z ciężkim sercem ale takie są fakty. Mamy już kilka psiaków w hotelikach i ich utrzymanie już sporo kosztuje........ Myślę, że jedynym ratunkiem dla naszych weteranek jest usilne staranie się o znalezienie DS dla któregoś z psiaków, który jest w hoteliku - wtedy łatwiej będzie np. o przeniesienie deklaracji i ewentualnie dozbieranie tego co braknie. Myślę, że np. ZuziaM, która tak fajnie opiekuje się naszymi psami skóry z nas nie zedrze a może da jakiś rabacik jak jej podeślemy 2-czkę:evil_lol: Kochani szukajmy domku dla Balbinki, Dygusi, Dylanki, Miki, Posterka, Rumka - niech zwolnią miejsce dla Weteranek. BARDZO PROSZĘ O POMOC W SZUKANIU DOMKÓW STAŁYCH DLA TYCH PSIAKÓW Quote
Kirke69 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Jestem na miejscu, można by tak powiedzieć. Po niedzieli podjechała bym do schroniska, ale musiała bym złapać jakiś kontakt z osobami z wolontariatu. Nie jestem pewna, jak przyjmą osobę z zewnątrz pracownicy. Choć parę razy byłam w sprawie haszczaków, i pokazano mi psiule. Na pewno tym suniom trzeba pokazać że świat jest poza kratami Quote
AlfaLS Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 [quote name='Kirke69']Jestem na miejscu, można by tak powiedzieć. Po niedzieli podjechała bym do schroniska, ale musiała bym złapać jakiś kontakt z osobami z wolontariatu. Nie jestem pewna, jak przyjmą osobę z zewnątrz pracownicy. Choć parę razy byłam w sprawie haszczaków, i pokazano mi psiule. Na pewno tym suniom trzeba pokazać że świat jest poza kratami[/QUOTE] Witaj! Dzięki za chęć pomocy:lol:. Ja to o Waszym schronisku wiem stosunkowo niewiele - nam swoją sunię z Tychów, i byłam tam /w schronisku/ raz w życiu. Ale o wszystkie sprawy możesz pytać Grażynę, grazynę9915 - tylko ona mało bywa na dogo to zawsze możesz do niej zadzwonić tel. 601 294 064. Ewentualnie z Madą, tu na dogo....... Quote
Kirke69 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Dzięki! Po niedzieli skontaktuję się z Grażyną, może jeszcze jedna para rąk do pomocy się przyda. A teraz biegnę się pakować, na jutrzejszy dogtreking. Ja trzymam dalej kciuki za sunieczki, a wy za mnie żebym przeszła 26 kilosków. Quote
AlfaLS Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 O Matko ale dystans. Trzymamy kciuki.........;) Quote
polubek Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 alfa czy dziewczyny mogą iść do adopcji osobno czy lepiej razem? bo jak razem to u mnie w podpisie jest taki odjazdowy banerek z bonusem. zajrzyj tam. i koniecznie napisz czy razem czy osobno? Quote
AlfaLS Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Polubek dzięki za pamięć o naszych weterankach;). Ja wiem o nich tylko to co jest na stronie tyskiego schroniska a tam nie jest napisane, że tylko razem. Myślę, że mogą i tak i tak byleby domy były.......Musimy poczekać żeby się na ten temat wypowiedziały Mada lub Magda222 bo to tyskie Ciotki, które chodzą do schroniska. Na pewno coś napiszą........... Quote
AlfaLS Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Według informacji od grazyny9915 a ona jest najlepiej zorientowana sunie mogą iść do osobnych domków:lol:, ważne żeby te domki były:cool3: Quote
polubek Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 alfa postarajcie się o tekst do ogłoszeń, jakiś krótki ale konkretny i łapiący za serce. Quote
AlfaLS Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 [quote name='polubek']alfa postarajcie się o tekst do ogłoszeń, jakiś krótki ale konkretny i łapiący za serce.[/QUOTE] Spróbuję coś wymodzić ale dopiero 1-go:cool3: Quote
polubek Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ok ale krótki bo nie wszyscy lubią czytać epopeje a i nie wszędzie się mieszą takie długie teksty Quote
AlfaLS Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 [quote name='polubek']ok ale krótki bo nie wszyscy lubią czytać epopeje a i nie wszędzie się mieszą takie długie teksty[/QUOTE] Ok. Postaram się;). Quote
polubek Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 [quote name='AlfaLS']Ok. Postaram się;).[/QUOTE] tylko ładnie sie postaraj Quote
polubek Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 ojejku nikt nie zagląda do naszych weteranek. co się narobiło Quote
zuziaM Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ja zagladam tu czesto. Sunieczki sa sliczne. I moze sie okazac, ze jak Dylaneczka wesole i pelne milosci do czlowieka .... a nie maja okazji tego pokazac .... Quote
zuziaM Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 No narobilo sie rzeczywiscie ..... Ostatni post moj ... i to sprzed dwoch tygodni.......... Quote
AlfaLS Posted May 10, 2010 Author Posted May 10, 2010 [quote name='zuziaM']No narobilo sie rzeczywiscie ..... Ostatni post moj ... i to sprzed dwoch tygodni..........[/QUOTE] Ja w międzyczasie zaglądałam ale tylko zaglądałam:oops:. Niestety przez te pity to musiałam na jakiś czas zapomnieć o całym świecie a teraz jak się pitowanie skończyło to nie mogę wyjść z zaległości. Ale mam nadzieję ze się poprawie i będę często coś u naszych weteranek pisać ;). Quote
magda222 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ja też pamiętam i zaglądam... Ale co tu pisać? :( Jak tu pomóc? :( Nie mam pomysłu... Żeby tyszczaki zaczęły znajdować domki... Quote
Recommended Posts