matrioszka2 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Ja zawsze powtarzam ,że tanitka jest jak ten anioł :angel: i jak ten grom z jasnego nieba :evil_lol: Quote
SdZ_Lublin Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 tanitka napisał(a):[już u mnie, cudna ropuszka jest ! :) ropuszka ?! foch ;) Klara jest fantastyczna. Jako głucha i ślepa baaardzo szybko zorientowała się gdzie u tanitki jest kuchnia. Staneła na środku kuchni i szczekała żeby jej dać jeść :) Całą podróż do W-wy przespała sobie u mnie w nogach , w samochodzie, była bardzo grzeczna ... Jeszcze raz serdeczne dzięki dla tanitki i jej TŻ-ta za przygarnięcie Klary na DT . Tak jak pisałam wcześniej Klara już w niedzielę pojedzie do swojego nowego domku do Miastka . Tak więc kciuki wciąż potrzebne !!!!! Quote
plastelina Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 bardzo się cieszę że sunia tak szybko znalazła zarówno cudowne dt jak i stały domek:) nie usunę jeszcze allegro żeby nie zapeszać. Quote
tanitka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 moje obserwacje na tę chwilę sa takie: - zachowuje czystosc w domu -całą noc przesypia -domaga sie jedzenia szczekaniem, apetyt BARDZO dopisuje -drepcze sobie coraz bardziej dziarsko, nawet kilka schodków jest w stanie pokonać -w poznanym terenie (pomieszczenie, ogródek, schody) porusza sie bez wpadania na przedmioty, rośliny- coś tam musi widzieć jednak -bezpiecznie czuje się prowadzona na szeleczkach lub przy drugim psie; - obojętna na inne psy - jesli chodzi o pieszczoty, to preferuje drapanie ponad głaskanie ;) Quote
matrioszka2 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Bardzo skrupulatnie , zwłaszcza ta ostatnia uwaga.:evil_lol: Quote
Tundra Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 Fajna. Cez. twierdzi ze widzial ja juz u Tolkiena :-) Quote
tanitka Posted March 27, 2010 Posted March 27, 2010 i niespodzianka, ropuszka dziś sama zaczęła bawic sie zabawką :) Quote
amensalizm Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Uwaga paskudna reklama :) Serdecznie zapraszam na bazarek ogłoszeniowo, banerkowo, tekstowy. Za jedynie 10 zł możecie otrzymać: • Dwa teksty do ogłoszeń (króciutki i długi) • Banerek • Ogłoszenia na 57 stronach! Co nas wyróżnia? * cena- w komplecie taniej * teksty- pisane od ręki, przez zespół humanistyczno- ścisły chwytające za serce * ogłoszenia na portalach różnych miast (lista sporządzona na podstawie listy największych polskich miast) - nie raz pieski znajdują domy w najodleglejszych miejscach Polski. Cały dochód zostanie przekazany na psiaki w potrzebie- Joy`a i Fabio- linki w sygnaturze. + inne pieski, które pilnie będą potrzebowały pomocy. Pozdrawiam ;) Quote
SdZ_Lublin Posted March 30, 2010 Author Posted March 30, 2010 U Klary super :) W niedzielę wieczorem dojechała do swojego nowego domku w Miastku . Państwo zachwyceni , Klara już sypia w łóżku , na które sama wskakuje:) Oczywiście wciąz domaga się jedzenia i Pani ją dokarmia . Nawet chyba za dużo , ale rozmawiałam , żeby nie przekarmiać i nie utuczyć , bo to i stawy i kręgosłup i serduszko , a przecież Klara ma arytmię serca , więc w jej przypadku to lepsza niewielka niedowaga niż otłuszczenie . Klara mieszka w domu z ogródkiem , wychodzi na spacerki , trzyma 100% czystość w domu . Jestem dobrej mysli i jeszcze raz dziękujemy za kciuki !!!!! Jak tylko będą nowe wieści to będę pisała . O zdjęcia też prosiłam , ale pani powiedziała , że zdjęcia będą jak Klara nabierze ciałka :) Antybiotyk się skończył , zostały kropelki do oczu i tabletki na wątrobę . Klara daje buziaczki wszystkim ciociom co o niej pamiętają :) tanitko , tęsknisz za ropuszką ? :) Quote
Alicja Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 bosh ...cudna jest ...i :multi: ze już ma domek Quote
Inez de Villaro Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 Szkoda, że tu wczesniej nie byłam...ale trafiłam na drugi watek i myślałam , że tam będą informacje. W sprawie wizyty w Miastku mogłam pomóc...ale jak widze już za późno. A czy wiadomo, gdzie nowa pani będzie leczyć Klarę ? Bo w Miastku nie ma weta odpowiedniego dla takiego psa...Czy będzie jeździć do Słupska? Quote
tanitka Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 podobno jest jakiś watek na forum buldożków o tej suni, ale nie wiem jakie to forum... Quote
SdZ_Lublin Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 wyjeżdżałam na święta , ale wieści od Klary mam na bieżąco , bo b. często dzwoni do mnie i rozmawiamy :D Państwo są zakochani w Klarze po uszy:) Rozpieszczają ją niemożebnie :) Klara śpi w łóżeczku , i wciąż coś zajada .....jedzenia oczywiście się domaga cały czas ... Jest pupilką całej rodziny , wszyscy wkoło niej skączą i chuchają i dmuchają . Mam obiecane fotki pod koniec tygodnia , to na pewno wrzucę , jak tylko dostanę ... My mamy kolejne bidy ......niebawem założę wątek jednej z nich ........ - piesek - najprawdopodobniej nie pasował do świątecznego stołu :( Był do dziś w klinice , od dziś jest u mnie .....Mogłyśmy go ratować m.in , dzięki pieniążkom zebranym na Klarę :) Quote
tanitka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 ja czekam na wiadomości i zdjęcia ropuszki ;) Quote
Alicja Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 A ja zajrzałam diś do SPAMU w gmailu i znalazłam te zaginione fotki jeszcze zanim niunia trafiła do domku ...jutro wstawie Quote
Alicja Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [FONT=Arial]Niunia jeszcze zanim trafiła do DS [/FONT] Quote
SdZ_Lublin Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Wciąz niestety nie dostałam zdjęć Klary od jej nowego domku , ale wieści mam na bieżąco :) Klara ma naprawdę cudowny dom , chyba nawet za fajny , bo rozpuszczają ją w nim strasznie :) Waży już 15 kg !!!!!! I pani zmniejszyła jej już racje żywieniowe , co wcale nie jest łatwe , bo niunia domaga się jedzenia bez przerwy . Jak tylko dostanę fotki , to oczywiście wstawię . Quote
SdZ_Lublin Posted April 23, 2010 Author Posted April 23, 2010 Tadam !!!!!!! Proszę Państwa , oto nasz królewna w domku :) Klara jest najbardziej rozpieszczanym psem na świecie , wszyscy domownicy jej tylko dogadzają ....:) Rozmawiam z domkiem Klary często i aż się boję , że to za piękne ....;) http://www.garnek.pl/sdzlubl/9464168 http://www.garnek.pl/sdzlubl/9464161 http://www.garnek.pl/sdzlubl/9464147 http://www.garnek.pl/sdzlubl/9464135 Klara wygląda super! Zobaczcie , że nawet jej żeber nie widać :) Mam jeszcze na telefonie fajne 3 zdjęcia z MMSów , ale oczywiście kabelka do telefonu nie mogę znaleźć :angryy: tanitko , śliczna ropuszka ?:cool3: Quote
tanitka Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 ależ grubasek z niej się już zrobił!!! przepiękna ropuszka, przepiękna :) Quote
Inez de Villaro Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Wizyta poadopcyjna odbyła się w sobotę. Była moja koleżanka od bordogów. Sunia wygląda dobrze, rzeczywiście jest grubiutka. Skopiuję jej wiadomość "Mała ma się moim zdaniem dobrze. Przybrała ponad 4 kg w trzy tygodnie. Porusza się bez problemów, jest zaciekawiona i zainteresowana tym co dzieje się dookoła. Właściciele szczęśliwi i zadowoleni choć jak mówią na początku bali się czy nie stanie się nic złego bo taka była słabiutka i chuda. Mała na lewe oko zmętnione i lekko zaropiałe. Oko zakraplane. Gula na tylnej nodze się zmniejszyła. Sierściucha odrasta i goi się ładnie na plackach. Jak już Ci mówiłam jutro idzie do weterynarza, innego niż dotychczas i będę wiedziała więcej o jej stanie Apetyt jej dopisuje. Spać chodzi tylko z pełnym brzuchem bo inaczej domaga się piszczeniem i drapaniem w drzwi od kuchni... Śpi 20 godzin dziennie...w łóżku...zakopuje się pod kołdrę i chrapie...czyli bulwa w 100% Słuch ma bardzo dobry - najlepiej słyszy otwieranie lodówki Negatywnie reaguje na kobiety i szybkie wyciągnięcie ręki żeby pogłaskać ją po głowie powoduje lęk i tulenie uszu...wiec jest drapana przez Panciostwo po brzuchu. Ta nieufność i lęki pomału przechodzą i staje się coraz bardziej pewna siebie. Na podwórku sa dwa wilczurkowate psy ale są zamykane na czas wychodzenia z nią na spacer i nie akceptują nowej koleżanki. A i bulwa już ustawiła koty w domu " Mam też zdjęcia, ale nie mogę z pracy wkleić, więc może potem, jak będą chętni... pozdrawiam Quote
Recommended Posts