Jump to content
Dogomania

Bo schronisko o nim zapomniało.... poranione, wygłodzone - Fundacja SOS Bokserom

Recommended Posts

Posted

Nie mam dokładnych wyników, więc się nie wypowiadam. Miał robione pełne badania, postaram się dowiedzieć jak najwięcej, albo Germaine wejdzie i napisze.
Dropsio czuje się dobrze, DT non stop za nim sprząta, bo nawet z pampersa się wylewa...:shake:

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kamila28']A co tu taka cisza??? nie ma żadnych wieści???[/QUOTE]
Mówią, ze jak jest cisza to dobrze, że nic złego się nie dzieje :razz: nie wiem, czy czegoś nie namotałam :roll:

Posted

To ze strony Fundacji:

[I]Drops ma ostatnio problemy z kontrolowaniem oddawania moczu oraz pobolewała go tylna część ciała. Został gruntownie przebadany.
Wykonano mu w narkozie rtg bioder, który wykazał, że pies ma dużą dysplazję i dlatego odczuwa ból.
Skóra pozostawia wiele do życzenia - ma zmiany w uszach, zmiany przerostowe wo okolicy krzyżowej kręgosłupa (do wycięcia), rany z krwią i ropą w miejscach odleżyn, zakażone bakteriami.
W kale wykryto jaja tasiemca, Drops został więc od razu odrobaczony.
Z powodu problemów z oddawaniem moczu bokser został poddany cewnikowaniu - pobrano mu mocz nie tylko na morfologię, ale także w celu wykonania posiewu. Czekamy na wyniki badań moczu z posiewem, kału oraz na wyniki badań krwi. Pobrano mu także wydzielinę z uszu oraz ran na ciele. Próbki będą badane na obecność grzybów i rozpoznanie infekcji bakteryjnej.

Dzisiejsze badania (narkoza, cewnikowanie, rtg, pobranie prób na mykologię i bakteriologię, badanie lekarskie) kosztowały [B]568,40 zł[/B]. [/I]

Nie zdążyłam złapać DT na sprawozdanie... może jutro mi się uda.

Posted

Dropsio chodzi w pampersie :)

[IMG]http://img62.imageshack.us/img62/5843/dscf0933t.jpg[/IMG]
[IMG]http://img696.imageshack.us/img696/7195/dscf0941m.jpg[/IMG]
[IMG]http://img192.imageshack.us/img192/509/dscf0936v.jpg[/IMG]

Posted

Jaki nynuś :loveu: nawet cudnie w tym pampersie wygląda :multi:

Wiecie jak się ogląda zdjęcia już nie zza krat, a z normalnego domu, nawet Tymczasowego... to taka duma rozpiera... że Dropsik jest nareszcie w godnych warunkach, że juz gorzej być mu nie może, że wszystko się ułoży, że wyzdrowieje, bo przecież tyle osób nad nim czuwa :roll:

A ta Tosia taka malutka musi być ;) śliczna dziewczynka i tak ładnie Dropsika przyjęła pod swój dach, to też wielkie szczęście Dropsik miał :smile:

Posted

[quote name='Kamila28']Ma Dropsik powody, żeby zdrowieć!!!! i już kości mu nie sterczą, cudnie :multi::multi::multi:
Oby więcej takich domków :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]
Zapomniałam napisać że się troszkę zaokrąglił i dostał błyszczącą sierść :kiss_2:

Posted

[quote name='Maruda666']Jak on spokojnie stoi w tym pampersie, moj Cezar pampersa nosił minutę ( góra!). Wspaniały psiak :)[/QUOTE]

Jak dobrze, że wymyślono te pampersy ;)
Ja wychowywałam swoje dzieci na tetrówkach, gdzie te czasy :roll:

Posted

[quote name='Kapsel']Jak dobrze, że wymyślono te pampersy ;)
Ja wychowywałam swoje dzieci na tetrówkach, gdzie te czasy :roll:[/QUOTE]
Kapselku, ja też moją na tetrze chowałam i jakoś z sentymentem to wspominam. Chyba nawet prasowanie wtedy mi nie przeszkadzało :)

Posted

[quote name='Kamila28']No ale jedzie do tego DT ???? on był w schronie w boksie z innym psem, który go zdominował i Bilbo bał się go, może dlatego teraz taki agresor mu się włączył[/QUOTE]

To na pewno skutki schronu, przecież agresja sama z siebie się nie bierze. Miał biedak na pewno przedtem dom, teraz mu go zabrano, zostawiono w schronie, potem Kamila go wybawiła, ale nadal agresja w nim jeszcze pewnie siedzi. Ja o tym DT tylko tak jak napisałam gdybam i rozmyślam. Na pewno pojedzie do Dt jak zwolni się miejsce, czyli jakiś boksio pójdzie do adopcji :roll: