Soema Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Nie mam dokładnych wyników, więc się nie wypowiadam. Miał robione pełne badania, postaram się dowiedzieć jak najwięcej, albo Germaine wejdzie i napisze. Dropsio czuje się dobrze, DT non stop za nim sprząta, bo nawet z pampersa się wylewa...:shake: Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 No to oby jak najszybciej mu to przeszło, wiem co to sikający psiak Quote
Kamila28 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 A co tu taka cisza??? nie ma żadnych wieści??? Quote
Kapsel Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 [quote name='Kamila28']A co tu taka cisza??? nie ma żadnych wieści???[/QUOTE] Mówią, ze jak jest cisza to dobrze, że nic złego się nie dzieje :razz: nie wiem, czy czegoś nie namotałam :roll: Quote
Kamila28 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Oby, ale miały być wieści co z wynikami, a tu nic??? Quote
Agnezia Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Dziewczynki nie mamy nowych wiadomości co nie znaczy, że dzieje się coś złego. Jak tylko będziemy coś wiedzieć to napiszemy :) Quote
Kamila28 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 No to w taki razie czekamy i trzymamy kciuki :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Kapsel Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 [quote name='Kamila28']No to w taki razie czekamy i trzymamy kciuki :kciuki::kciuki::kciuki:[/QUOTE] Tak jest kciuki zaciśnięte :thumbs: Quote
Soema Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 To ze strony Fundacji: [I]Drops ma ostatnio problemy z kontrolowaniem oddawania moczu oraz pobolewała go tylna część ciała. Został gruntownie przebadany. Wykonano mu w narkozie rtg bioder, który wykazał, że pies ma dużą dysplazję i dlatego odczuwa ból. Skóra pozostawia wiele do życzenia - ma zmiany w uszach, zmiany przerostowe wo okolicy krzyżowej kręgosłupa (do wycięcia), rany z krwią i ropą w miejscach odleżyn, zakażone bakteriami. W kale wykryto jaja tasiemca, Drops został więc od razu odrobaczony. Z powodu problemów z oddawaniem moczu bokser został poddany cewnikowaniu - pobrano mu mocz nie tylko na morfologię, ale także w celu wykonania posiewu. Czekamy na wyniki badań moczu z posiewem, kału oraz na wyniki badań krwi. Pobrano mu także wydzielinę z uszu oraz ran na ciele. Próbki będą badane na obecność grzybów i rozpoznanie infekcji bakteryjnej. Dzisiejsze badania (narkoza, cewnikowanie, rtg, pobranie prób na mykologię i bakteriologię, badanie lekarskie) kosztowały [B]568,40 zł[/B]. [/I] Nie zdążyłam złapać DT na sprawozdanie... może jutro mi się uda. Quote
Agnezia Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Dropsio chodzi w pampersie :) [IMG]http://img62.imageshack.us/img62/5843/dscf0933t.jpg[/IMG] [IMG]http://img696.imageshack.us/img696/7195/dscf0941m.jpg[/IMG] [IMG]http://img192.imageshack.us/img192/509/dscf0936v.jpg[/IMG] Quote
Kamila28 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Widać że odżył :) oby tak dalej Domku Tymczasowy :kciuki:, a Dropsik odpłaci Wam wielką miłością:buzi::buzi::buzi: Quote
Kapsel Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Jaki nynuś :loveu: nawet cudnie w tym pampersie wygląda :multi: Wiecie jak się ogląda zdjęcia już nie zza krat, a z normalnego domu, nawet Tymczasowego... to taka duma rozpiera... że Dropsik jest nareszcie w godnych warunkach, że juz gorzej być mu nie może, że wszystko się ułoży, że wyzdrowieje, bo przecież tyle osób nad nim czuwa :roll: A ta Tosia taka malutka musi być ;) śliczna dziewczynka i tak ładnie Dropsika przyjęła pod swój dach, to też wielkie szczęście Dropsik miał :smile: Quote
Kamila28 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Ma Dropsik powody, żeby zdrowieć!!!! i już kości mu nie sterczą, cudnie :multi::multi::multi: Oby więcej takich domków :loveu::loveu::loveu: Quote
Kapsel Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 [quote name='Kamila28']Ma Dropsik powody, żeby zdrowieć!!!! i już kości mu nie sterczą, cudnie :multi::multi::multi: Oby więcej takich domków :loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Zapomniałam napisać że się troszkę zaokrąglił i dostał błyszczącą sierść :kiss_2: Quote
Maruda666 Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 Jak on spokojnie stoi w tym pampersie, moj Cezar pampersa nosił minutę ( góra!). Wspaniały psiak :) Quote
Kapsel Posted April 18, 2010 Posted April 18, 2010 [quote name='Maruda666']Jak on spokojnie stoi w tym pampersie, moj Cezar pampersa nosił minutę ( góra!). Wspaniały psiak :)[/QUOTE] Jak dobrze, że wymyślono te pampersy ;) Ja wychowywałam swoje dzieci na tetrówkach, gdzie te czasy :roll: Quote
elmira Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ogromna zmiana, ale coś mnie trafia, jak pomyśle, jak on cierpiał. Pociesznie wygląda w tym pampersie:) Quote
Maruda666 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='Kapsel']Jak dobrze, że wymyślono te pampersy ;) Ja wychowywałam swoje dzieci na tetrówkach, gdzie te czasy :roll:[/QUOTE] Kapselku, ja też moją na tetrze chowałam i jakoś z sentymentem to wspominam. Chyba nawet prasowanie wtedy mi nie przeszkadzało :) Quote
Kamila28 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 A co tam słychać u Dropsika??? Jak badania??? Quote
Kapsel Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Ja tak sobie gdybam, że kolega Dropsika ze schronu i z hotelu czyli Brutus/Bilbo, tez niedługo na Tymczasik pojedzie ;) Quote
Agnezia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Może być ciężko Bilbo jest bardzo agresywny wobec innych psów... Quote
Kamila28 Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 No ale jedzie do tego DT ???? on był w schronie w boksie z innym psem, który go zdominował i Bilbo bał się go, może dlatego teraz taki agresor mu się włączył Quote
Agnezia Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 Jest w hoteliku, a dt to marzenie Kapselka. Na razie nie wiem nic więcej. Quote
Kapsel Posted April 19, 2010 Posted April 19, 2010 [quote name='Kamila28']No ale jedzie do tego DT ???? on był w schronie w boksie z innym psem, który go zdominował i Bilbo bał się go, może dlatego teraz taki agresor mu się włączył[/QUOTE] To na pewno skutki schronu, przecież agresja sama z siebie się nie bierze. Miał biedak na pewno przedtem dom, teraz mu go zabrano, zostawiono w schronie, potem Kamila go wybawiła, ale nadal agresja w nim jeszcze pewnie siedzi. Ja o tym DT tylko tak jak napisałam gdybam i rozmyślam. Na pewno pojedzie do Dt jak zwolni się miejsce, czyli jakiś boksio pójdzie do adopcji :roll: Quote
Recommended Posts