agnieszka24 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Jestem tego samego zdania, co Ty :) Znajdziemy maluchom fajne domki! Czyli domów nadal szują Eddi, Xawier (czarny) i jedna sunia od Kago. Narazie nie wiem co z Oskarem. Mam zamówione dla maluchów dwa komplety ogłoszeń. Potrzebny jest tylko dla nich tekst, a fotki wybierze się z tych, które mamy. Chyba, że cioteczki porobią jakieś ładniejsze w DT :cool3: Quote
Zuzaneczka Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Jestem pod wrażeniem, że mój maluch zalatwia sie na gazecie i juz sie nawet bawimy :) martwi mnie to drapanie, w jednym miejscu ma nawet strupka... Nie wiem czy to w tej sytuacji normalne? Quote
agnieszka24 Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Maluchy drapią się czasem. Maja zaognioną skórę i napewno je swędzi. Przy Advokacie wetka nie zalecała leków przeciwświądowych. Trzeba obserwować. W miarę jak lek zacznie, działać swędzenie powinno ustać. Za kilka dni możesz pójść z nim do weta i zapytać czy nie dołączyć kąpieli w szamponie leczniczym. Przez najbliższe dni, kąpać nie wolno, bo preparat jeszcze nie wchłonął się w skórę. Gratuluję sukcesu gazetkowego :multi: Moje maluchy tego nie potrafią :( Ale ma nadzieję, ze nauczą się szybko. Ten strupek jest sadem po zeskrobinie (badaniu pod kątem nużeńca) - sam go sobie nie wydrapał - to wetka zrobiła mu kuku ;) Bawić maluchy się uwielbiają :) U mnie wyciągały wszystkie zabawki psie z pudełka :cool3: Życzę Wam spokojnej nocy! Quote
agnieszka24 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Zuzaneczka napisała, że Eddi był bardzo grzeczny w nocy :) Spał koło łóżka i zrozumiał, że on ma swoje, a Zuza swoje :) Za to Oskar wył pół nocy :shake: Koncertował do pierwszej, a o piątej miałam powtórkę.. :mad: Oj, ciężka noc za nami. Quote
ania10512 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 dobrze że Xsawier(czarny) był grzeczny bo on ma do mnie trafić tak :) ? Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='agnieszka24']Zuzaneczka napisała, że Eddi był bardzo grzeczny w nocy :) Spał koło łóżka i zrozumiał, że on ma swoje, a Zuza swoje :) Za to Oskar wył pół nocy :shake: Koncertował do pierwszej, a o piątej miałam powtórkę.. :mad: Oj, ciężka noc za nami.[/QUOTE] Bidula... Ciekawe co tam sobie do łebka wbił że tak płakał :) Quote
agnieszka24 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Tak Aniu Xawery jest najgrzeczniejszy z towarzystwa, bo jest najbardziej nieśmiały. Będziesz dziś w domu? Mogę przyjechać i przywieść ci szczeniaka :) Quote
agnieszka24 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 [quote name='Owieczka']Bidula... Ciekawe co tam sobie do łebka wbił że tak płakał :)[/QUOTE] Maluchy spały w drugim pokoju, a że są bardzo towarzyskie, to chciały przyjść do sypialki i wołały mnie. Niestety Hiena nie pozwala maluchom wchodzić do tego pokoju, bo śpi ze mną w łóżku i uważa ten pokój za swój ;) Żadnych intruzów tam nie toleruje :shake: Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='agnieszka24']Maluchy spały w drugim pokoju, a że są bardzo towarzyskie, to chciały przyjść do sypialki i wołały mnie. Niestety Hiena nie pozwala maluchom wchodzić do tego pokoju, bo śpi ze mną w łóżku i uważa ten pokój za swój ;) Żadnych intruzów tam nie toleruje :shake:[/QUOTE] No wiesz... Ktoś musi rządzić :D Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='ania10512']mały już do mnie jedzie jupii[/QUOTE] No to czekamy :) A doprosze się o zdjęcia maluchów z DT ?? PLISSSS Quote
wojtuś Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='ania10512']mały już do mnie jedzie jupii[/QUOTE] Aniu cieszymy się i daj znać czy czarnemu od razy się spodoba u Ciebie:-);-) Quote
ania10512 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 mały jest u mnie na razie z moimi psiakami go nie zapoznam bo widzę że się boi ,na przywitanie posikał mnie troszkę jak go trzymałam ,szczeka właśnie i może dzisiaj zrobię mu zd.na słoneczku :) Quote
agnieszka24 Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Ja właśnie wróciłam do domu. Aniu bardzo miło było Cię poznać :) Może nie puszczaj narazie malucha luzem po podwórku, bo może zwiać i schować się w jakąś szparę. Daj mu kilka dni na oswojenie się. U mnie w domu wszystko ok. Hiena nie zjadła Oskara, choć były w jednym pokoju :multi: Jego najlepiej tolerowała od poczatku. Więc teraz spokojnie mogę iść do szkoły, nie martwiąc się o psy :) Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Zamówiłam karme Purina Puppy junior lamb&Rice 15 kg a żeby nie płacić za transport domówiłam za te kwote pare niezbędnych drobiazgów do zabawy i szkolenia malucha :) W sumie wyszło 151.80 Quote
wojtuś Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 :-)Agnieszko miłej nauki i dziękujemy za zawiezienie czarnego:-) Quote
wojtuś Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='Owieczka'] A doprosze się o zdjęcia maluchów z DT ?? PLISSSS[/QUOTE] Owieczko dzień dobry, no to już 3 maluchy rozwiezione:-) Z pozdrowieniami:-) Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Rozliczenie: [SIZE=3][COLOR=darkred]U mnie na koncie dla maluchów było [B]181,74 zł[/B][/COLOR][/SIZE] z tego opłaciłam kojec do konca pobytu maluchów czyli do 05.04.2010 ( 06.04.2010 rano maluchy zabrała Agnieszka ) kojec -[B] 80 zł[/B] karma+ akcesoria dla Czarnego - [B]151,80[/B] [B]Razem : 231,80[/B] [COLOR=darkred][B]Czyli jestem na minusie -50 zł :([/B][/COLOR] Nie wiem czy dobrze wszystko policzyłam, jeśli sie pomyliłam gdzies to mnie poprawcie... Quote
ania10512 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 a więc tak jakie są zasady umowy adopcyjnej bo mąż spyta kolegi w pracy o Xsawerego bo chciał wcześniej dużego psa i owieczko podaj e-meil to wyśle ci foty bo ja nie wiedzieć czemu nie mogę:D Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='ania10512']a więc tak jakie są zasady umowy adopcyjnej bo mąż spyta kolegi w pracy o Xsawerego bo chciał wcześniej dużego psa i owieczko podaj e-meil to wyśle ci foty bo ja nie wiedzieć czemu nie mogę:D[/QUOTE] [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] przesłij to ja ci prześle umowe adopcyjna Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 ania10512 - jeśłi wydasz Xawwerego to reszte karmy i akcesoria prześlij do innego DT oki ? :) Takie rzeczy które zakupiłam bardzo się w DT przydają. Chyba ze mały pojedzie wcześniej to ja karmę przekieruje gdzie indziej :) Quote
ania10512 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 niema sprawy ino najważniejsze oprócz tego że na łańcuch nie !a do kojca ? Quote
Owieczka Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 [quote name='ania10512']niema sprawy ino najważniejsze oprócz tego że na łańcuch nie !a do kojca ?[/QUOTE] Może iśc do kojca ale pod warunkiem ze najpierw pobędzie w domu , wyleczy sie i się z ludźmi zsocjalizuje bo inaczej to pół dziki pies wyrośnie :( a w jego przypadku to bardzo niebezpieczne, bo on po malamucie więc mu do tego wcale niedaleko :( Quote
Maada Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Owieczka, ja mam jeszcze kasę, zaraz sprawdze dokladnie ile i Ci przeleję, tylko nie wiem czy te brakujące 50zł czy wszystko? Rozumiem, ze Linssi powinnam przelac za transport wczoraj malucha do Krakowa? tylko pytanie ile i na jakie konto? Quote
Recommended Posts