Jump to content
Dogomania

Freya,Oskar, Xawcio- chorowite maluchy już w KOCHAJĄCYCH domach :) Axa czeka na dom..

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='divia_gg']No jak nic rasowce. Nawet bardzo w typie sa, nawet na moje oko;)
A brat to chyba jednak tata...Identiko....[/QUOTE]

A ten to nie synuś Husky ??

[IMG]http://i40.tinypic.com/ddfkvs.jpg[/IMG]

[IMG]http://img265.imageshack.us/img265/8800/dscn0766x.jpg[/IMG]

Posted

ja pinkolę:(

ile biednych psiaków:(

ten husky to bardziej wygląda mi na malamuta...może by powiadomić trzeba zaprzęgowce...:(
ten pointerkowo - wyżelkowaty - może jego też trzeba gdzieś wrzucić na wyżły...
boksiowatego - do dziewczyn od boksiów...
a tego niby brata suni - trzeba oglaszać...ech z małego stadka psiaków zrobiło nam się stado pokaźnych rozmiarów:(:(

co do matki...tak sobie myślę, ze można by było zorganizować jej budę, zrzucić się na żarełko i dać zastrzyk na cieczkę na razie...można ją ogłaszać jako psiaka do kojca/luzem - byle nie na łańcuch...

Posted

[quote name='andzia69']ja pinkolę:(

ile biednych psiaków:(

ten husky to bardziej wygląda mi na malamuta...może by powiadomić trzeba zaprzęgowce...:(
ten pointerkowo - wyżelkowaty - może jego też trzeba gdzieś wrzucić na wyżły...
boksiowatego - do dziewczyn od boksiów...
a tego niby brata suni - trzeba oglaszać...ech z małego stadka psiaków zrobiło nam się stado pokaźnych rozmiarów:(:(

co do matki...tak sobie myślę, ze można by było zorganizować jej budę, zrzucić się na żarełko i dać zastrzyk na cieczkę na razie...można ją ogłaszać jako psiaka do kojca/luzem - byle nie na łańcuch...[/QUOTE]

Pewnie wszystkie to mieszańce z czymś...
andzia69 mogła byś powiadomić lub wstawić te psiaki gdzie napisałaś ? :modla:

Posted

z drugiej strony mogli nam nie ułatwiać zycia, nie wpuścić, zabronic itp. Poza tym co maja psy ojca właściciela do niego samego ? Ja też nie moge brac odpowiedzialności za psy mojej siory czy kogos bliskiego z rodziny czy nie tak ?

W rozmowie właściciel mi powiedział, że Ojciech ich okłamywał bo Oni nie przyjeżdżali tu dłuższy szmat czasu a Ojciec im mówił ze wszystko w porządku ( o szczeniakach mowy nie było) Do tego przywieźli ze sobą ( psiaka którego też zabrali Ojcu jak sobie go skądś przytargał ot tak ) Jednak mają juz dwa psy w domu i nie dają rady z opieką nad nimi( trzeci psiak został w spadku po śmierci kogoś bliskiego z rodziny - oddanie do schronu nie wchodzi w grę ) Staraja się jak mogą. Jak najbardziej sa dla mnie ludżmi pozytywnymi. Nie musieli dawać na psiaki kasy w końcu to psiaki ojca a nie ich.
Ten psiak też do adopcji... Bardzo Nas prosili o pomoc.
[IMG]http://img694.imageshack.us/img694/3371/dscn0716.jpg[/IMG]

Posted

Ja się w sumie bardzo ciesze, ze ludzie proszą o pomoc a nie wyrzucaja psiaki do lasu... bo znając realia ( szczególnie na wsi) mogli tak zrobić więc bardzo prosze zastanówcie się nad tym zanim cos napiszecie przykrego !!

Posted

No nie wiem Owieczka.. nas jakoś bardzo obchodzą psy, z którymi kompletnie nie mamy nic wspólnego... i angażujemy czas i kasę w ich ratowanie.. nie mając wcale tego czasu i kasy w nadmiarze.. eeh.. wkurzona jestem tą całą historią :( Żal tych psiaków :(

Posted

Napisała do mnie Pani chętna na sunię:
[FONT=Arial][SIZE=2]"Decyzja jest taka: Ruda Sunia. Kolejna decyzja: odnosnie przywiezienia suni - zdajemy sie na Pania... tj jezeli lepiej byloby dla niej abysmy poczekali ten tydzien/dwa az dojdzie do siebie - to poczekamy. Jezeli uwaza Pani, ze zajelibysmy sie nia lepiej niz obecny doswiadczony opiekun 6 szczeniakami - mozemy brac ja od zaraz...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Wiem, ze stres (a przewiezienie psiaka to bedzie raczej stres..?) moze pogorszyc stan zwierzatka..[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]tymczasem prosze mi podac nr konta na ktory moge zrobic wplate.. niestety mamy "gorszy" finansowo miesiac, ale cos tam wyskrobie...."
Trochę poprawił mi się humor.
[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Maada']No nie wiem Owieczka.. nas jakoś bardzo obchodzą psy, z którymi kompletnie nie mamy nic wspólnego... i angażujemy czas i kasę w ich ratowanie.. nie mając wcale tego czasu i kasy w nadmiarze.. eeh.. wkurzona jestem tą całą historią :( Żal tych psiaków :([/QUOTE]
Mówisz tak jak bym nie była w to zaangażowana a los tych psiaków mnie nie obchodził... To przykre ze oceniasz ludzi nie znając ich. Nie jestem w stanie napisac wszystkiego szczegółowo bo nie mam na to czasu. Chętnie za to pogadam przez telefon ( najlepiej po 17) i moze rozwieje Twoje watpliwości...

Posted

Dziewczyny wszystkim puszczają nerwy, bo dzieje się coraz gorzej :(
a póki sterylizacja nie będzie czymś normalnym,to my nie damy wszystkim pomóc. Co do boksiowego,poproszę jak najwięcej info, i foty na maila [email][email protected][/email]

jak jest z DT dla szczeniaków, przyznaje że przestałam czytać wątek jakiś czas temu, bo nie ogarniam swojej pracy.

Posted

Soema, DT są tylko musi się wyjaśnić kwestia zarażania szczeniaków. Chyba we wszystkich DT są psy- rezydenci. No w każdym razie u mnie jest.
Owieczka, usunęłam mój niepoprawny politycznie tekst (ale zostal w Twoim poście więc też go najlepiej wywal i zapomnijmy). Czekam na nr konta, żeby przelać uzbierane pieniądze.

Posted

Zaprosze na watek Barego - cudnego suzego przyjaznego i w ogole superowego psiaka. Potzrebna pomoc....
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/182268-Bary-duA-a-i-przyjazna-ciapa-ma-dt-ale-nie-ma-KASY-i-swojego-ludzia[/URL]

Posted

Tak Nikuś, ja to pisałam na wątku. Tylko on sie robi coraz dluższy ;) Poprosze Agę, żeby wpisała aktualne wpłaty w pierwszym poście.
Przypomnij proszę czy to jest wplata jednorazowa czy deklaracja comiesięczna?

Posted

[quote name='Maada']Tak Nikuś, ja to pisałam na wątku. Tylko on sie robi coraz dluższy ;) Poprosze Agę, żeby wpisała aktualne wpłaty w pierwszym poście.
Przypomnij proszę czy to jest wplata jednorazowa czy deklaracja comiesięczna?[/QUOTE]

na razie to jednorazowa wpłata,ale nie mówię,że ostatnia :)

Posted

W pierwszym poście powinien być albo link do strony na której są zdjęcia poszczególnych psiaków albo podana str i post ( niestety moze być ich tylko 5 na stronie ;/

Musi też byc informacja co jest maluchom , gdzie są i ile to kosztuje itd podanie ceny jest ważne

Powinny byc wymienione deklaracje DT

Zestaw wpłat jednorazowych i deklaracji ( juz jest )

Bez tego niewiele możemy uzbierać :(