Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak Wasze pociechy dają znać, że mają przepełnione pęcherzyki (albo chce się im COŚ większego)? :D Smycz w zębach i stójka pod drzwiami? Dyskretne drapanie w drzwi? Może uczyliście jakoś psa, żeby dawał znać? Jeśli tak, to w jaki sposób?

Moja poprzednia psiunia kręciła się niespokojnie, a moje teraźniejsze 7-miesięczne psisko na hasło "dwór" śmiga pod tapczan i siła go wyciągam :D

Pozdroofka

Kasia&Duma&Pyśka

Posted

Moja podchodzi do mnie i próbuje zwrócić na siebie uwagę.

Wtedy ja się jej pytam "co chcesz, pokaż co chcesz" i wstaję, to ona mnie prowadzi pod drzwi i wtedy wiem, że trzeba na spacerek. :P

Zresztą jak ma ochote coś zjeść, albo brakuje wody w misce to robi dokładnie to samo, tylko, że prowadzi mnie do kuchni :P

Jeśli chce sie pobawić, to przynosi mi zabawkę, albo jak nie może jakiejś wyciągnąć to prowadzi mnie do kosza z zabawkami i pokazuje którą zabawke chce wziąść. Itd. itp.

Nie uczyłam jej tego, a przynajmniej nie specjalnie, pewnie takiego zachowania nauczyła się 'przypadkiem". Ale mnie to nie pszeszkadza, że ona pokazuje, że coś chce i co chce. (pewnie niektórym sie to nie spodoba :wink: ) ważne abym się z psem umiała porozumieć i żebysmy obie wiedziały o co nam chodzi. :D

Posted

moja Nina jak chce siku to lazi za mna jak szlona gdy w koncu sie domysle o ci jej chodzi to pytam sie "Nina chcesz siku?" a ona wtedy biegnie do drzwi i skacze na klamke

Posted

Mój Bosmanek,(nieżyjący już) jak chciał na spacerek to podchodził do mnie i prosił piszcząc i trącając mnie łapką. Był super mądrym psiakiem jeśli chodziło o takie sprawy. Natomiast jak skończyła mu się woda w miseczce to wkładał do niej łapkę i kręcił miską tak długo do póki nie nalałam mu wody.

Obecna sunia Samanta jak chce na spacerek to po prostu szczeka na mnie , i czasami trzeba się domyślać o co jej chodzi, ale kiedy pytam czy chce na spacerek zaczyna się bardzo cieszyć i biegnie w stronę drzwi, a czasami po prostu idzie na gazetkę, którą ma jeszce profilaktycznie rozłożoną, w przedpokoju.

:Dog_run:

Posted

moja psina najpierw do mnie przychodzi, patrzy się znaczączo, idzie do drzwi, drapie w nie, a póżniej przy nich siada i czeka aż wyjdziemy

pozdrawiam

aldith