ingridr Posted October 28, 2003 Posted October 28, 2003 Jak Wasze pociechy dają znać, że mają przepełnione pęcherzyki (albo chce się im COŚ większego)? :D Smycz w zębach i stójka pod drzwiami? Dyskretne drapanie w drzwi? Może uczyliście jakoś psa, żeby dawał znać? Jeśli tak, to w jaki sposób? Moja poprzednia psiunia kręciła się niespokojnie, a moje teraźniejsze 7-miesięczne psisko na hasło "dwór" śmiga pod tapczan i siła go wyciągam :D Pozdroofka Kasia&Duma&Pyśka Quote
Agga Posted October 28, 2003 Posted October 28, 2003 MOja Sara jak chce na dwór, to przeważnie kręci się po domu i zaczyna popiskiwac... Quote
PIKA Posted October 29, 2003 Posted October 29, 2003 Moja podchodzi do mnie i próbuje zwrócić na siebie uwagę. Wtedy ja się jej pytam "co chcesz, pokaż co chcesz" i wstaję, to ona mnie prowadzi pod drzwi i wtedy wiem, że trzeba na spacerek. :P Zresztą jak ma ochote coś zjeść, albo brakuje wody w misce to robi dokładnie to samo, tylko, że prowadzi mnie do kuchni :P Jeśli chce sie pobawić, to przynosi mi zabawkę, albo jak nie może jakiejś wyciągnąć to prowadzi mnie do kosza z zabawkami i pokazuje którą zabawke chce wziąść. Itd. itp. Nie uczyłam jej tego, a przynajmniej nie specjalnie, pewnie takiego zachowania nauczyła się 'przypadkiem". Ale mnie to nie pszeszkadza, że ona pokazuje, że coś chce i co chce. (pewnie niektórym sie to nie spodoba :wink: ) ważne abym się z psem umiała porozumieć i żebysmy obie wiedziały o co nam chodzi. :D Quote
Carie Posted October 30, 2003 Posted October 30, 2003 Moja 5 miesięczna suczka albo zaczyna chodzić w kólko po pokoju jak by szukała miejsca do sikania albo idzie pod drzwi i się kładzie koło nich Quote
Vasilisa Posted October 30, 2003 Posted October 30, 2003 Mój siada pod dzwiami i piszczy. Nie uczyłam go temu. Sam się domyślił :wink: Quote
Olcia P. Posted October 30, 2003 Posted October 30, 2003 Mojej Kofi jak chce się siusiu bądz kupke, chodzi po calym mieszkaniu i strasznie sapie, oddycha wtedy tak glosno, ze od razu wiem o co chodzi. Quote
sarina Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 moja Nina jak chce siku to lazi za mna jak szlona gdy w koncu sie domysle o ci jej chodzi to pytam sie "Nina chcesz siku?" a ona wtedy biegnie do drzwi i skacze na klamke Quote
PATIszon Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 Eeee tam! Kenia to jest dopiero mądra! Jak jej się chce lać to idzie do kuchni i leje! :evil: Quote
Agga Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 Eeee tam! Kenia to jest dopiero mądra! Jak jej się chce lać to idzie do kuchni i leje! :evil: ot mądra dziewczynka :wink: Quote
Pani Bosmanka Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 Mój Bosmanek,(nieżyjący już) jak chciał na spacerek to podchodził do mnie i prosił piszcząc i trącając mnie łapką. Był super mądrym psiakiem jeśli chodziło o takie sprawy. Natomiast jak skończyła mu się woda w miseczce to wkładał do niej łapkę i kręcił miską tak długo do póki nie nalałam mu wody. Obecna sunia Samanta jak chce na spacerek to po prostu szczeka na mnie , i czasami trzeba się domyślać o co jej chodzi, ale kiedy pytam czy chce na spacerek zaczyna się bardzo cieszyć i biegnie w stronę drzwi, a czasami po prostu idzie na gazetkę, którą ma jeszce profilaktycznie rozłożoną, w przedpokoju. :Dog_run: Quote
Justa Posted October 31, 2003 Posted October 31, 2003 Moja, jak chce siusiu lub kupke to przybiega do mnie i jak na nią zwrócę uwagę to leci do drzwwi i tak w kółko :):):) Just@ & GALA Quote
Aldith Posted November 2, 2003 Posted November 2, 2003 moja psina najpierw do mnie przychodzi, patrzy się znaczączo, idzie do drzwi, drapie w nie, a póżniej przy nich siada i czeka aż wyjdziemy pozdrawiam aldith Quote
Recommended Posts