Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Topiku zaglądam do Ciebie i widzę że w Dusznikach jakis domek na Ciebie czeka, oby to był TEN!:)
A ja w Polanicy zdroju jakies 10 km od Dusznik mam rodzinkę, Moniko wpadnij do pijalni na wodę co by Ci energii dodała na dalszą pomoc:)

Posted

ja z rozpędu to chciałam jak zwykle za 2 miesiące wpłacić :)
ale tym razem się wstrzymałam - mam nadzieję, że mnie moja kobieca intuicja nie wprowadzi w błąd i TOpik na prawdę do nowego domku niedługo pojedzie :)

Posted

dzień dobry Topiku :)
u mnie już drugi dzień deszcz pada non stop.
tyle co ziemia przyjęła topniejący śnieg, a tu już kolejna dawka wody i znów błotko.

Posted

[SIZE=4][B][COLOR=red]ZAGINĘLI!![/COLOR] [COLOR=darkred]3-4 letnia suka w typie owczarka niemieckiego długowłosego i szczeniak - rasowy ON.

[/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red][B][COLOR=darkred]Jeśli znacie kogoś z Radziejowic, Mszczonowa, Żyrardowa, Grodziska Mazowieckiego, Nadarzyna, Skierniewic, Rawy Mazowickiej, Grójca, Raszyna, Sochaczewa, Łowicza... i okolic [/COLOR][/B] PROSZĘ ZAWIADOMCIE ICH O POSZUKIWANIACH.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/204368-zaginieni-3-4-letnia-ON-ka-i-szczeniak-Radziejowice-Mszczon%C3%B3w-%C5%BByrard%C3%B3w-i-okolice[/url]![/COLOR][/SIZE]

Posted

Ja miałam zadzwonić do Dusznik, ale nadal jestem bardzo, bardzo chora, bo antybiotyk nie pomógł.:help1:
Zadzwonię może w poniedziałek...

Przyszło 15 zł - deklaracja stała od Amicy!:iloveyou: Pięknie dziękuję w imieniu Topiczka!:iloveyou:

Posted

[quote name='Cleo2008'] bo FB sie pyta...[/QUOTE]

Cleo! Daj mi namiary na topikowe wydarzenie, gdzie pytają.:)
Albo lepiej skieruj zainteresowanych z FB na wątek Topiczka. Tu na bieżąco są wszystkie wiadomości o naszym kochanym pupilku.:)
Proszę - wklej na FB ten link: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/181579-quot-kochany-topik-cierpliwie-czeka-w-hoteliku-..../page95[/URL]

Posted

[quote name='Monika z Katowic']Oj!Oj! Kuruję się...
Moja gliterowa impresja: "Topik i wiosna". :)

[IMG]http://tmp4.glitery.pl/obrazki/77/88/4-glitery_pl-Monika3333-3940.jpg[/IMG][/QUOTE]

Pierwszy dzień wiosny i mamy nadzieje, że te wiosnę i wszystkie kolejne topik spędzi w we własnym domku.

Posted

[quote name='Akrum']to już w ten weekend wizyta p/a ?? tak tak?
Moniko wykurujesz się do tego czasu??[/QUOTE]
Oj, oby Monika była juz zdrowa a domek okazał się wspaniały!!! Trzymamy kciuki za cierpliwego Topiczka, który już rok gości na dogo :)

Posted

Sądząc po kilku rozmowach telefonicznych ten domek jest SUPER. :loveu::loveu:

Dzisiaj dwa razy dzwoniłam do Dusznik Zdroju (raz rozmawiałm z Panem, drugim razem z Panią).
Są już konkretne ustalenia:
- ponieważ [B]Państwo chcą przyjąć Topiczka po Wielkanocy[/B] pojadę na wizytę przedadopcyjną 2 kwietnia 2011 roku (mnie to jest BARDZO na rękę, bo może wyciągnę mojego Meża na tę eskapadę:eviltong:),
- wyjeżdżam PKS-em z Katowic o 10.20 - na miejscu powinnam być planowo o 15.38 (Państwo wyjdą po mnie na PKS w Dusznikach), następnego dnia mam autobus powrotny do Katowic o 9.58.
A tutaj będę spała, już mam rezerwację pokoju z łazienką (to "Zimowit":multi:):

[FONT=Times New Roman][IMG]http://www.sanatoria-dolnoslaskie.pl/images/stories/zimowit/z1.jpg[/IMG][/FONT]

[SIZE=2]Oczywiście jadę za swoją prywatną kaskę (topiczkowy koszyczek zostawiam na ewentualny transport:loveu:). [/SIZE]
[SIZE=2]Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że wizyta będzie pomyślna.:loveu:[/SIZE]

[SIZE=2]Zaraz napiszę do Nikusa z zapytaniem o pewną rzecz (a wiecie o co zapytam?:lol:).

[/SIZE] Na stronie internetowej „Odległości drogowe w Polsce, Europie i świecie” ([URL]http://odleglosc.dojazd.org/[/URL]) znalazłam „Kalkulator odległości":
[CENTER][CENTER][FONT=Tahoma]Odległość drogowa (od Krakowa do Dusznik Zdroju): 306 km[/FONT][/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER][FONT=Tahoma]Odległość w linii prostej: [/FONT][FONT=Tahoma]256 km[/FONT][SIZE=2][FONT=Tahoma] [FONT=Tahoma][SIZE=1]Czas podróży: 3 godz. 44 min[/SIZE][/FONT][/FONT][/SIZE]
[/CENTER]
[/CENTER]

Posted

Jejku jak ty Monika się dwoisz i troisz dla Topika!!! Oby wszystko potoczyło się zgodnie z naszymi pragnieniami!!! Topiczku jeszcze troszkę cierpliwości! Trzymam kciuki:)

Posted

Rozmawiałam z hotelikiem o godzinie 7.30 rano. :)
Kochany Topiczek grzeczny i grubiutki. Zdrowy oraz wesoły.
Tradycyjnie i z zamiłowaniem wysiaduje na kanapie albo pląsa po wybiegu, szczekając na ewentualnych intruzów.
Nadal nie kopie dołków w hotelikowym ogrodzie. I dobrze, bo Państwo z Dusznik mają działkę.
Lepiej więc, że nasz pupilek nie ma inklinacji do rycia w glebie. :dog:
W tym tygodniu będzie chipowany ze zgłoszeniem do bazy danych (z zaskoczeniem dowiedziałam się, że czip to taka mała kulka z numerem umieszczana w okolicy szyjnej - a myślałam, że to coś w rodzaju psiego kolczyka :niewiem:).
[B]
Myślę, że w losach Topika jest coś magicznego..[/B].:loveu::loveu::loveu:
Rok temu, zaraz po Wielkanocy, przyjechał z Klembowa na "Ranczo Maszera".
A teraz, też po Wielkanocy, może spotka Go szczęście...:iloveyou:

Czekam na odpowiedź Nikusa w wiadomej sprawie.

Posted

Monisiu śmiało napisz o transporcie! Czekamy! Czy kasa nie jest aby potrzebna na opłacenie transportu???
Czasem trzeba dostać kopniaka, by zajrzeć do kochanego psiaka:)
Cały czas trzymam kciuki za domek.

Posted

Kochane Dziewczyny!:loveu: Najważniesze - [COLOR=red]TRZYMAJCIE KCIUKI![/COLOR]:loveu:
Nie trzeba pieniędzy, bo kochany Topik ma [B]spore[/B] oszczędności - kilkakrotnie dostał pieniądze z USA (Joanna R. z USA), Grecji (Violetta B. z Aten), Niemiec (p.Ewa, p.Dominika).