Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dzień dobry TOpisiu kochany :)
przepraszam, że mnie przez weekend nie było, ale troszkę problemików miałam... ale już wróciłam do ciebie kochana psinko moja :)

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Dostałam smsa, że TOPIK JEST DZISIAJ W "DZIENNIKU POLSKIM".
To ogłoszenie w formie artykułu pod tytułem "Katowany Topik".
Dziewczyny kochane? Która może kupić ten dziennik w okolicach Krakowa?

To dzięki radzie Salibinki napisałam do Pani Redaktor z "Dziennika Polskiego".[/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Dziękuję serdecznie!:loveu::loveu::loveu:

Właśnie dotarłam do internetowego e-wydania "Dziennika Polskiego". :multi:
Nie mogę tutaj wkleić strony ze względu na prawa autorskie.
Wysyłam sponsorom na adresy mailowe.[/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Jeżeli jeszcze ktoś chce zobaczyć ten tekst ze zdjęciem - podajcie maila na pw to wyślę.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Monika z Katowic'][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Dostałam smsa, że TOPIK JEST DZISIAJ W "DZIENNIKU POLSKIM".
To ogłoszenie w formie artykułu pod tytułem "Katowany Topik".
Dziewczyny kochane? Która może kupić ten dziennik w okolicach Krakowa?

To dzięki radzie Salibinki napisałam do Pani Redaktor z "Dziennika Polskiego".[/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Dziękuję serdecznie!:loveu::loveu::loveu:

Właśnie dotarłam do internetowego e-wydania "Dziennika Polskiego". :multi:
Nie mogę tutaj wkleić strony ze względu na prawa autorskie.
Wysyłam sponsorom na adresy mailowe.[/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Jeżeli jeszcze ktoś chce zobaczyć ten tekst ze zdjęciem - podajcie maila na pw to wyślę.[/SIZE][/FONT][/QUOTE]No ja chce koniecznie:)

Posted

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Jeszcze nie było telefonów z ogłoszenia w "Dzienniku Polskim", ale jestem dobrej myśli!:loveu:
W razie czego - mam obiecaną jeszcze jedną edycję anonsu w tej gazecie. Ale ufam, że już teraz ktoś się zjawi!:loveu:

Właśnie dzwoniłam do Przebieczan.
[B]Newsy! Newsy![/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]

U Topiczka wszystko w porządku. Jest zdrowy i wesoły.[/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]:loveu:
Trochę Mu się prztyło i... znowu czuje wolę bożą. Zapałał płomiennym uczuciem do suczki Gawry (a to kobieciarz jeden!).:evil_lol:
Chyba musimy zgłosić reklamację, że Topik został niedokładnie wykastrowany (chociaż Pani Agnieszka twierdzi, że to tylko taki odruch).:evil_lol:
Dobra wiadomość jest taka, że zachowań lękowych w domu już naprawdę niewiele - Topik boi się tylko miotły i odkurzacza. Dlatego w czasie porządków leży sobie na łóżku skulony... malutki.[/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]
Bawi się ze wszystkimi pieskami, ale prawdziwą przyjaźnią darzą się z Bakusiem. Chłopaki chodzą razem, czasami nawet jedzą z jednej miski i nie kłócą się wcale. [/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]:loveu:
Psi kumple zza płota nadal są zajadle oszczekiwani. Natomiast goście, odwiedzający hotelik są tolerowani, a najbardziej Topik lubi ludzi witających Go wylewnie. :evil_lol:
[/SIZE][/FONT] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Taki spragniony pieszczot nasz pupilek![/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='ulvhedin']Topiczek ma nową ciotkę:) Ciocia Ulvhedin deklaruje 25 zł (miesięcznie) na Topika i rozsławia go wśród znajomych, więc może kwota sie zwiększy... zobaczymy[/QUOTE]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Celowo cytuję tu całą wypowiedź ulvhedin z 6 maja 2010. Niestety jest to niespełniona deklaracja stała.
[B]Od ulvhedin przyszła tylko jedna wpłata na kwotę 25 zł[/B] (w maju 2010). Potem pisałam do Niej wiele razy na pw i na maila. Bez skutku. Mija już trzy miesiące bez Jej wpłat.
Dlatego ustaliłyśmy z szefową wątku, że przesuwamy tę jedyną wpłatę ulvhedin do jednorazowych deklaracji majowych.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=4][COLOR=Blue]Wykaz aktualnych deklaracji stałych dla TOPIKA[/COLOR][/SIZE][/FONT][SIZE=4]:[/SIZE]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu: [/B][COLOR=Blue][B]Monika z Katowic[/B][/COLOR][/COLOR][FONT=Tahoma] [FONT=Book Antiqua][SIZE=2]-[/SIZE][/FONT][/FONT][SIZE=2][COLOR=navy] [SIZE=3]100 zł[/SIZE][/COLOR][/SIZE][/SIZE][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red]:loveu: [COLOR=Blue][B]Aga35[/B] [/COLOR][/COLOR]- [COLOR=navy]20 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red]:loveu: [COLOR=Blue][B]Kinia 1984[/B][/COLOR][/COLOR] - [COLOR=navy]10 zł[/COLOR] [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red]:loveu: [COLOR=Blue][B]Amica[/B][/COLOR][/COLOR]- [COLOR=navy]15 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu:[/B] [B][COLOR=Blue]Akrum[/COLOR] [/B][/COLOR]-[COLOR=navy] 10 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu:[/B][COLOR=Blue] [B]Mimiś[/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=Blue]-[/COLOR] [COLOR=navy]20 zł[/COLOR] [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu:[/B] [COLOR=Blue][B]Agucha[/B][/COLOR][/COLOR]- [COLOR=navy]5 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Book Antiqua][COLOR=red][SIZE=3][B]:loveu:[/B] [COLOR=Blue][B]Bjuta [/B]-[/COLOR][COLOR=navy]5 zł[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/FONT]
[COLOR=red][FONT=Book Antiqua][FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu: [/B][COLOR=Blue][B]Wunia[/B][/COLOR] - [/COLOR][COLOR=navy]10 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][B]:loveu:[/B] [COLOR=Blue][B]Salibinka[/B] [/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR][FONT=Book Antiqua][SIZE=3]- [COLOR=navy]20 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu:[/B] [COLOR=Blue][B]Asiamm[/B][/COLOR][/COLOR]- [COLOR=navy]15 zł[/COLOR] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu:[/B] [COLOR=Blue][B]Laura 11808[/B][/COLOR][/COLOR] - [COLOR=navy]10 zł[/COLOR] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=red][B]:loveu:[/B] [COLOR=Blue][B]Hebanowa [/B][/COLOR][/COLOR][B]–[/B] [COLOR=navy]20 zł[/COLOR][/SIZE][/FONT]

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=Blue]To wspaniałe, cudowne, najlepsze osoby, które dzielnie wspierają finanasowo Topika, dbają o Niego i chyba troszkę ... kochają Go. :loveu::loveu: Za co z serca i duszy dziękuję tej "Szczęśliwej Trzynastce" (bo Topik ma trzynaście zwierzątkowych Aniołów).[/COLOR][/SIZE][/FONT]:loveu::loveu:

[FONT=Book Antiqua][SIZE=3]Dziękuję też w imieniu Topika za 15 zł deklaracji stałej, która wczoraj wpłynęła od kochanej Amicy.[/SIZE][/FONT]:multi:

Posted

witaj Topiczku kochany :)
przepraszam, że nie było mnie u ciebie przez prawie 2 dni, ale mam teraz duuużo na głowie (przygotowania do ślubu) :)

ciociu Moniko - pewnie, że kochamy TOpika i nie troszkę, ale BAAAAAAAARDZO MOCNO :)

Posted

[quote name='Bjuta']Akrum!!!! A czy zapisałaś w umowie przedmałżeńskiej że 3 godziny dziennie na dogo są Twoim niezbywalnym i dożywotnym prawem???[/QUOTE]
hehehe :) taką umowę jeszcze spiszemy :)
choć muszę przyznać, że początkowo jak po pracy przesiadywałam na dogo wieczorami, to mój TZ się wkurzał i dziwił... potem wciągał się w opowieści, potem dzięki temu, że raz ze mną siedział przy kompie - zakochał się w Borku, który dołączył do naszego stada 4 miesiące temu :)
i od tego czasu sam czasami pyta, jak już po pracy jestem zmęczona, on wchodzi do pokoju i mówi, czemu na dogo dziś nie siedzisz? coś się stało? może bana dostałaś?
albo w weekend - on siedzi przy kompie, ja wchodzę do pokoju i mówię, że skończyłam np. sprzątać - teraz chwila odpoczynku, a mój TZ na to, to siadaj na dogo już Ci robię miejsce :)

przez te 8 lat co się znamy, to bardzo się zmieniło jego podejście do zwierząt :) oczywiście zawsze miał w domu psa i koty, ale kochali to co ich... a teraz po tylu latach znajomości - zrozumieli, dlaczego pomagam zwierzakom, co to znaczy cierpienie zwierząt bezdomnych, w schroniskach - kiedyś omijali ten problem, teraz - razem pomagamy :)
więc... - to chyba dobry wybór na TZ, nie? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

TOPIKU, ale zmieniamy temat, bo to twój wątek, a do mojego ślubu (8 październik 2010) trochę czasu jeszcze jest :)

TOPIK - ogromny buuuuziak w nosek :)