magda222 Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='kaja555']Chico przytył ok. 1 kg[/QUOTE] Chico jest nadal u Grażyny? Quote
AlfaLS Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 [quote name='magda222']Chico jest nadal u Grażyny?[/QUOTE] A jest, jest :lol: Quote
magda222 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Skarpeta im.Talcott wspomoże Chico kwotą 100 zł :) Byłam wczoraj u Grażynki. Chico jest nadal chudziutki, ale bardzo wyładniał. Chodzi za Grażyną krok w krok. Jak cień. Pieszczoch z niego niesamowity. Kochany jest. Quote
kaja555 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Chico humor ma, apetyt też, ale to tycie to mu cięzko idzie :( Quote
magda222 Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Kopiuję wpis Grażyny ze strony wolontariackiej: [I]"Chico jest jednym z podopiecznych niesformalizowanej grupy "Edano", która pod swoją opieką ma ok. 60 zwierząt utrzymywanych w hotelikach i domach tymczasowych. Dodatkowo w różnych częściach Tychów utrzymujemy i dbamy o sporą grupę kotów wolnożyjących. Ponieważ nie posiadamy żadnych dotacji na karmę i leczenie zwierząt to często borykamy się z poważnymi problemami finansowymi. [B]Obecnie PILNIE potrzebujemy karmę weterynaryjną typu: "ROYAL CANIN Intestinal Gastro Low Fat" dla chorego psiaka o imieniu CHICO" (koszt karmy to 255,00/12 kg). Chico to wspaniły, kochany 10 letni staruszek, który choruje na jelita i serduszko. Niestety podawanie psiakowi zwykłej karmy skończyło się wymiotami i spadkiem wagi.[/B] Może ktoś ma w domu karmę typu "intenstinal" po psiaku, który np. nie chciał jej jeść. Jeżeli tak to chętnie ją przyjmiemy. Może ktoś mógłby mu zasponsorować taką karmę? " [/I]Czy ktoś pomógłby w zakupie takiej karmy? Może zrobilibyśmy zrzutkę? Albo jakiś bazarek? Grażyna ma bardzo ciężką sytuację i napewno nie podoła takiemu wydatkowi. Bardzo proszę o pomoc, pomysły, cokolwiek... Na dobry początek daję na karmę 50 zł. Kto jeszcze się dołoży? Quote
magda222 Posted October 23, 2010 Posted October 23, 2010 Allegro (wyróżnione): [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1288443042[/url] [url]http://allegro.pl/filip-wyjatkowy-pechowiec-przezyl-koszmar-i1288445199.html[/url] [url]http://allegro.pl/florek-mix-cavalier-spaniel-czeka-na-przyjaciela-i1288444608.html[/url] Proszę o uwagi. Może coś dodać, zmienić itd. Quote
agnest Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Witam ! Nie wiem czy dobrze kojarzę bo teraz nie mogę znaleźć. Czy Chiko potrzebuje specjalistycznej karmy RC Gastro Intestinal Low Fat? Mam pół dużego worka (12 kg - dobrze żeby był zjedzony do miesiąca ) na zbyciu bo mojemu paniczowi nie służy:). Jeśli jest potrzebna dajcie znać. Pozdrawiam. Quote
kaja555 Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 tak, Chico potrzebuje tej karmy, tylko jak tu transport załatwić Quote
AlfaLS Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='kaja555']tak, Chico potrzebuje tej karmy, tylko jak tu transport załatwić[/QUOTE] Wysłać pocztą będzie najszybciej i najtaniej :lol:. Ja teraz do Grażyny wysyłałam paczkę ok. 13 kg. zapłaciłam ok. 20 zł. Jakby co na koszt przesyłki się zrzucimy :lol: Quote
agnest Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Alfa czym wysyłałaś? Napisz proszę. Jeśli chodzi o koszty to przepraszam ale nie mam grosza... cieszę się, że chociaz karmą mogę pomóc. Dajcie namiary na PW. *** O matko! Alfa sory napisałaś że pocztą chyba mi na oczy padło... Quote
AlfaLS Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 [quote name='agnest']Alfa czym wysyłałaś? Napisz proszę. Jeśli chodzi o koszty to przepraszam ale nie mam grosza... cieszę się, że chociaz karmą mogę pomóc. Dajcie namiary na PW. *** O matko! Alfa sory napisałaś że pocztą chyba mi na oczy padło...[/QUOTE] Normalnie pocztą. Tylko zapakuj w jakiś karton i już. Podaj mi na PW swoje konto to przeleję Ci kasę na konto a my tu uzbieramy chyba te 21 zł.?????? Bo jak zrozumiałam paczka będzie ok. 12 kg? A jak nie nazbieramy to pokryję to z mojego bazarku i tak połowa dochodu ma iść dla Grazyny9915:lol: Quote
AlfaLS Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 I co z tą karmą - gdzie przekazać kasę? Quote
agnest Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 [quote name='AlfaLS']I co z tą karmą - gdzie przekazać kasę?[/QUOTE] Przepraszam ale miałam małe zawirowanie. Paczka pójdzie dzisiaj, a że wpadła mi kasa to pokryje koszt. Wyślijcie mi tylko adres na PW bo nie wiem komu wysłac. PS. To nie jest cały worek tylko jakieś 2/3. Resztę przejadł mój potwór.Pozdrawiam Quote
AlfaLS Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Zaraz wyślę Ci na PW adres Grażyny - mam nadzieję, ze mnie nie zamorduje za to :evil_lol: Bardzo, bardzo dziękujemy za tą karmę :lol::multi: Quote
kaja555 Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 [quote name='AlfaLS']Zaraz wyślę Ci na PW adres Grażyny - mam nadzieję, ze mnie nie zamorduje za to :evil_lol: Bardzo, bardzo dziękujemy za tą karmę :lol::multi:[/QUOTE] myślę, że Grażyna ma za daleko żeby na mord jechać :) Quote
AlfaLS Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 I całe szczęście :lol:. Choć będzie chyba kiedyś musiała do mnie przyjechać na wizytę poadopcyjną to może wtedy?........ jednak mam nadzieję, że jej w międzyczasie chęć mordu przejdzie :evil_lol: Quote
AlfaLS Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Super - bardzo, bardzo dziękujemy!!!!!!!!!! Quote
agnest Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Nie ma za co, niech Chico je i tyje :) Quote
AlfaLS Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Agnest - bardzo wielki dzięki za jedzonko!!!!!!!! :Rose: Paczka dotarła i Grażyna jest bardzo, bardzo zadowolona :multi: Dzięki Tobie Chico będzie dalej jadł to co powinien jeść bo zapasy już powoli się kończyły........ Quote
grazyna9915 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Witam serdecznie. Agnes bardzo dziękuję za karmę dla Chico. Psiak wcina ją aż mu się uszy trzęsą. Alfa dziękuję za paczkę, wszystkie rzeczy się przydały, niestety materacyk psiaki już wykorzystały :) Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc i przepraszam, że nie odzywam się na dogo, co jest związane z brakiem czasu. Bardzo przepraszam. Mam niestety jedną złą wiadomość. Dzisiaj w nocy Chico miał poważny atak wył i prężył się. Do końca nie wiem czy jest to atak padaczki, czy tak silne osłabienie. Atak był na tyle długi, że w środku nocy budziliśmy i jechaliśmy do weterynarza. Weterynarz zrobił mu EKG, USG serca i jamy brzusznej, zbadał poziom cukru itp. Okazało się, że w worku osierdziowym znajduje się płyn, który trzeba ściągnąć (ok. 750 ml). Podczas badania USG jamy brzusznej okazało się, że ma dwa guzy, 4,5/2,5 cm oraz 4,5/3,7 cm ten drugi guz może być guzem śledziony, ale weterynarz powiedział, że z takim guzem można żyć. Najgorsze jest to, że kiedy robiliśmy USG wcześniej (ok. dwa miesiące temu) to tego nie było. W tej chwili Chico jest pod kroplówką, za pół godziny jedziemy do weterynarza, który będzie próbował go ustabilizować i przygotować do ściągnięcia płynu. Proszę, trzymajcie za Chico kciuki. Quote
Jolanta08 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Ojej co za smunta wiadomość...oczywiście trzymam z całych sił kciuki za Chico Quote
UBOCZE Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 Też myślę o Chico cieplutko - żeby wszystko z nim było dobrze... Quote
AlfaLS Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 O takich informacji to się nie spodziewaliśmy :shake:. Chico zdrowiej kochany - my tu wszyscy ci bardzo kibicujemy.......... Grażynko a co to znaczy że psiaki materacyki wykorzystały???????? Wiesz że ja mam anioły nie psy w domu a mnie tu się coś z jakimiś zniszczeniami kojarzy........ Mam rację? Grażynko napisz nam co z Chicusiem......... Quote
Recommended Posts