Monika z Katowic Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Bakuś teraz tak rozkwita, więc szanse na domek zwiększają się! :) Quote
Pianka Posted November 12, 2012 Author Posted November 12, 2012 Zamówiłam ogłoszenia do DZ na czwartek koszt 17,11 Quote
mari23 Posted November 13, 2012 Posted November 13, 2012 [quote name='Kocurek']trzymam mocno kciuki Bakusiu.....[/QUOTE] i ja też - bardzo mocno! Quote
Monika z Katowic Posted November 14, 2012 Posted November 14, 2012 [quote name='Pianka']Zamówiłam ogłoszenia do DZ na czwartek koszt 17,11[/QUOTE] Jutro kupię "Dziennik Zachodni" i zeskanuję ogłoszenie dla miłośników Bakunia. :) Quote
Livka Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Widziałam Bakusia w DZ - śliczna mordka, może tym razem się uda ... :) Trzymam kciuki :bigok: Quote
natie Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='Livka']Widziałam Bakusia w DZ - śliczna mordka, może tym razem się uda ... :) Trzymam kciuki :bigok:[/QUOTE] również widziałam.. i Malwinka była.. Quote
Monika z Katowic Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Oto dzisiejsze ogłoszenie naszego Bakunia w "Dzienniku Zachodnim"::) Quote
Pianka Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Znów głucha cisza :( Wiecie, ze Bakus mógłby występować w filmie, w którym psy gadaja ludzkim głosem? Rusza mordką jakby coś gadał, wystarczy dodać jakiś podkład:D to na dowód, on robi tak często :) http://www.youtube.com/watch?v=_CP0z86uDC4 Na początku podczas głaskania ciuchutko mruczał, teraz są to głosne warkoty i szczekania :D http://www.youtube.com/watch?v=QvUcp8GIfzw&feature=youtu.be Quote
natie Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 haha ale on się każe głaskać:P kochany jest!!!! Quote
mari23 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='Pianka']Znów głucha cisza :( Wiecie, ze Bakus mógłby występować w filmie, w którym psy gadaja ludzkim głosem? Rusza mordką jakby coś gadał, wystarczy dodać jakiś podkład:D to na dowód, on robi tak często :) http://www.youtube.com/watch?v=_CP0z86uDC4 Na początku podczas głaskania ciuchutko mruczał, teraz są to głosne warkoty i szczekania :D http://www.youtube.com/watch?v=QvUcp8GIfzw&feature=youtu.be a jaka skala głosu! od basu po cienki dyszkancik :) :) :) i to jego "gadanie".... przesłodki! do ogłoszeń filmiki trzeba dołączyć ;) telefon będzie dzwonił, jak szalony ;) Quote
Monika z Katowic Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 Jakie fantastyczne filmiki. Bakuniu jest r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-y!:):) Quote
Pianka Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 doszedł w koncu zamówiony arthrofos, koszt 37,6 Quote
Pianka Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 Jakoś żyjemy. Bakuś fajnie śpiewa przy witaniu mnie jak skądś wracam, musielibyście posłuchać. W nocy się strasznie rozpycha w łóżku:mad: Ma juz ulubioną zabawkę, jest nią odbijająca się piłka, śmieć mi sie chce jak on ja goni, łapkami tak macha nieporadnie jak jakas pokraka:evil_lol: Poza tym arthrofos nie działa póki co, Bakuś jak kulał tak dalej kuleje, jest jeszcze takie coś jak arthrovet, ale droższy, no i nie wiem czy jest sens kupować, on moze mieć jakieś zmiany zwyrodnieniowe spondyloze i to mu nie pomoże. Moze zrobić rtg i to sprawdzić, ale też nie wiem czy jest sens, póki on potrafi biegać, nie ma problemów ze wstawaniem itp. Dalej pije za dużo wody, starałam się robić bilans, ale ciężko się robi przy 3 psach, jednak średnio wychodzi, że Bakuś pije 2-2,5l na dobe a no i ma jakiś słaby żołądek, wystarczy ze coś zje nie jego, czy to na dworze, czy w domu komus coś upadnie i on to złapie to ma biegunke, wczoraj zwymiotował nawet. nie trwa to długo, tylko pozbywa się tego co organizm nie toleruje. Na szczęście trawi dobrze ryz, makaron i marchewke, wiec nie bedzie potem problemu z przejściem na gotowane. tu z Tosią okupują łóżko a tu wszystkie trzy żebraja o jedzenie:shake: Quote
Monika z Katowic Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Jaki uroczy śpiewak z naszego Bakusia!:loveu: Pewno śpiewa z radości, że los Mu się tak bardzo polepszył. :) I widać, że bez problemu "dogadał się" z innymi zwierzakami w mieszkaniu.:) Ten malutki psiaczek na fotce - słodziutki. :) Quote
Kocurek Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 czyli zebranie w modzie:)Ja to nazywam "sepienie rasowe"-moj tak robi))) Quote
agucha007 Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 a już myślałam, że tylko moje bandziory to takie żebraki na widok jedzenia. :) Quote
Pianka Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 wczoraj dzwoniła pani w sprawie Bakusia i jeszcze jedno psa schroniskowego. Zdecydowała sie na schroniskowego. A Bakus to był już ze mną na śląsku tydzień temu, co raz lepiej idzie mu podróżowanie, jak jechaliśmy na ślask to poszliśmy do wagonu bez przedziałów, tam łatwiej zapanować nad tym, żeby nie podchodził do ludzi. Na początku próbował wyżebrać głaskanie, ale nie zwracałam na niego uwagi i jechał spokojnie. Do Warszawy było juz idealnie, spadł prawie cała droge. Taka moja dygresja do podróżowania, stwierdziłam, ze powinnam ze sobą wozić ulotki i dawać ludziom, np. w strone warszawy fajnie mi sie gawędziło na temat Bakusia z ludzmi w przedziale. a w strone śląska, szła sobie taka pani do kibelka, jak wracała to zatrzymała się dośc blisko mnie i rozmawiała przez telefon, z poczatku nie zwracałam uwagi na to a potem słysze jak opisuje wyglad Bakusia i zaczyna kogos namawiac na zabranie go. Chyba jej nie wyszło, bo wróciła na swoje miejsce No na prawde można by było rozdawać ulotki, moze by ktoś sie skusił, przekazał znajomym itp. Quote
agucha007 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 ooo nie wiedziałam, że w pociągu ludzie są tacy otwarci i chętni do gadania o psiakach... kurcze może by coś wyszło z tymi ulotkami... wystarczy zdjęcie, opis i telefon :) Quote
mari23 Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 agucha007 napisał(a):ooo nie wiedziałam, że w pociągu ludzie są tacy otwarci i chętni do gadania o psiakach... kurcze może by coś wyszło z tymi ulotkami... wystarczy zdjęcie, opis i telefon :) ulotka to nie to samo, co Bakuś na żywo - żadne zdjęcie nie oddaje jego uroku! ale pomysł naprawdę fajny, oby skuteczny! Quote
Pianka Posted November 25, 2012 Author Posted November 25, 2012 No tak, tylko skad ja wezme ulotki :D A ludzie w pociągu zazwyczaj sa otwarci na psy, rzadko zdarza sie jakiś gbur Quote
Recommended Posts