Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 746
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, mam pytanie.
Czy Ramzes mial robione jakies badania ?
Pytam, bo naprawde nie podoba mi sie to, ze on jest potwornie zarloczny, a jednoczesnie dosc szczuply ... nawet troche chudy.
No i to jego zalatwianie kilka razy dziennie i w nocy ... to nie jest normalne u zdrowego psa.
Jego kupy sa na dodatek rzadsze niz powinny .....
Mam porownanie, bo moja Kasia, ktora ma zespol uposledzonego wchlaniania i to jest zwiazane z trzustka i trawieniem pokarmu.
I widze tu duze podobienstwa.
Uwazam, ze warto by bylo Ramzesowi zbadac trzustke i watrobe.
Chyba, ze najpierw mu kupie i bede podawala AMYLAN. To lek wspomagajacy wlasnie trawienie. Albo ESSELIV FORTE na watrobe.
Podawalam te leki juz psiakom, u ktorych wlasnie po badaniu krwi wyszly nienajlepsze wyniki trzustkowe i watrobowe.
Czekam na wasza decyzje.

Posted

[quote name='obraczus87']Czy ogłoszenia RAmzesa pojawiiły się już?? Pytam, bo wróciłam z urlopu i jeszcze nie jestem w temacie.[/QUOTE]

wszystkie ogłoszenia Ramzesa juz dawno uaktywnione....jest ich chyba z pierdyliard...za co dziękuje bardzo:loveu:....nie zmienia to jednak faktu, że nie miałam ani jednego telefonu, maila...nic

Posted

[quote name='zuziaM']Dziewczyny, mam pytanie.
Czy Ramzes mial robione jakies badania ?
Pytam, bo naprawde nie podoba mi sie to, ze on jest potwornie zarloczny, a jednoczesnie dosc szczuply ... nawet troche chudy.
No i to jego zalatwianie kilka razy dziennie i w nocy ... to nie jest normalne u zdrowego psa.
Jego kupy sa na dodatek rzadsze niz powinny .....
Mam porownanie, bo moja Kasia, ktora ma zespol uposledzonego wchlaniania i to jest zwiazane z trzustka i trawieniem pokarmu.
I widze tu duze podobienstwa.
Uwazam, ze warto by bylo Ramzesowi zbadac trzustke i watrobe.
Chyba, ze najpierw mu kupie i bede podawala AMYLAN. To lek wspomagajacy wlasnie trawienie. Albo ESSELIV FORTE na watrobe.
Podawalam te leki juz psiakom, u ktorych wlasnie po badaniu krwi wyszly nienajlepsze wyniki trzustkowe i watrobowe.
Czekam na wasza decyzje.[/QUOTE]

kurcze to może daj mu Gosia na próbę te specyfiki a jak nadal nie będzie dobrze to porobimy mu badania.......napisz tez ile to kosztuje to wpłacimy

Posted

[quote name='lolka']wszystkie ogłoszenia Ramzesa juz dawno uaktywnione....jest ich chyba z pierdyliard...za co dziękuje bardzo:loveu:....nie zmienia to jednak faktu, że nie miałam ani jednego telefonu, maila...nic[/QUOTE]

Nie masz za co dziekować.

Cholercia no.. gdzie te telefony, gdzie Ci ludzie :(

Posted

OK, wiec przy najblizszej okazji zawioze kupe do badania na robale.
Leki kosztyja nie tak malo, bo AMYLAN 30 tabletek chyba - 20 zl, a ESSELIV FORTE - 26 zl.
Badanie krwi na trzustke i watrobe to bedzie po 10 zl za kazdy odczynnik.
Na watrobe, zeby dokladnie zbadac, to sa 4 proby, a na trzustke chyba 1.
Oprocz tego mozna jeszcze chociaz hemoglobine zbadac, to zobaczymy czy jakiejs anemii nie ma.
Bo nerek i cukru to nie ma potrzeby raczej, bo tu nic sie nie dzieje zlego.
Ale to jeszcze musicie postanowic.
Ja tylko napisalam, jak to moze wygladac finansowo.
Acha ... a karma, o ktorej pisalam tzn. Royal Canin Intestinal to koszt 14 kg - 235,- zl.
Powinien dla Ramzesa na miesiac wystarczyc.

Wiec myslcie, co robic.

Posted

[quote name='zuziaM']Magdziu, juz dawno przyszla... pisalam wczesniej o tym.[/QUOTE]
to przepraszam, nadrabiałam, ale widać po łepkach... mam stos rzeczy na bazar i muszę wiedzieć jak rozdzielić ewentualne wpływy. Nie będzie mnie znowu zbyt często, ale bazar może sobie być i pieniądzory zbierać;) Postaram ise teraz jakoś ogarnąć i zdążyć jescze foty Ramzesowi porobić

Posted

[quote name='zuziaM']OK, wiec przy najblizszej okazji zawioze kupe do badania na robale.
Leki kosztyja nie tak malo, bo AMYLAN 30 tabletek chyba - 20 zl, a ESSELIV FORTE - 26 zl.
Badanie krwi na trzustke i watrobe to bedzie po 10 zl za kazdy odczynnik.
Na watrobe, zeby dokladnie zbadac, to sa 4 proby, a na trzustke chyba 1.
Oprocz tego mozna jeszcze chociaz hemoglobine zbadac, to zobaczymy czy jakiejs anemii nie ma.
Bo nerek i cukru to nie ma potrzeby raczej, bo tu nic sie nie dzieje zlego.
Ale to jeszcze musicie postanowic.
Ja tylko napisalam, jak to moze wygladac finansowo.
Acha ... a karma, o ktorej pisalam tzn. Royal Canin Intestinal to koszt 14 kg - 235,- zl.
Powinien dla Ramzesa na miesiac wystarczyc.

Wiec myslcie, co robic.[/QUOTE]

Gosia nie ma co , trzeba mu na robale zrobić test.......

• 2 weeks later...
Posted

[url]http://allegro.pl/ramzes-owczarek-niemiecki-tragiczna-przeszlosc-i1209131850.html[/url]

wyróżnione allegro Ramzesa, ma je od kilku już dni, ale wrzuciłam tylko na zbiorowy watek, a tutaj zapomniałam.. jest tez na wyróżnionym allegro zbiorowym. Jesli ktoś ma uwagi to chetnie mogę poprawić tekst - kiedyś lolka go napisała, ja trochę poprawiłam, przeplotłam fotami

Posted

Musze Wam powiedziec, ze Ramzesik sie bardzo fajnym psiakiem juz zrobil.
Jest juz taki spokojniejszy, radosny... ni wariatuncio goniacy przed siebie.
To naprawde bardzo kochajacy ludzi piesek.
Bardzo sie cieszy zawsze na spacerek. Kiedy wyskakuje z kojca, to skacze, jak mlode cielatko .... Slodki jest.
Przed spacerkiem grzecznie stoi i czeka, az zapne mu linke, a nie tak jak kiedys wyrywa przed siebie.
Na spacerkach nie goni przed siebie, ale idzie spokojnie i czasami przystaje, patrzy mi w oczy i trzeba wtedy lepetyne wyglaskac .... Cieszy sie psiak wtedy bardzo.
I trzeba by zapytac pana doktora, czy to normalne, ze tyle czasu po operacji, a kolo jednego ucha nadal sa strupy, ktore sa co jakis czas zdzierane, ale zaraz sie nowe robia ..... To mu sie nie goi w tym jednym miejscu.

Posted

wstawiam Ramzesa ponownie do podpisu, bo i powódź ogarnięta i Miska do domu poszła teraz na weekend. Allegro się skończyło - wejść prawie 900,a le ani tyci telefonu czy glupiego maila chociaż...

Posted

Bierz kochana co chcesz:) tylko trzeba będzie podać inny numer niż lolki, bo ona na prawie 3 tygodnie na początku października wyrusza na urlop poza granice i aby nie było zonków później

Dzięki ogromne