Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

doszlo holminko, dziekuje slicznie :)

Syla pyta, ktore foto dac, czy to w trawie, gdzie on jej sie bardzo podoba, czy to rudawe. wg mnie rudawe jest teraz adekwatne... bo nawet,jakby ds mial to go juz golic nie bede przed wyjazdem, prawda? na zime niech sobie odrosnie przeciez.

Posted

[quote name='kizimizi']Kora ty juz moze lepiej nie strzyż bo pozniej fani yorkow sie zgłaszaja po Rufiego ;)[/QUOTE]

a moze takiemu rufiego :sprzedac" hehe przyjedzie po niego i sie zdziwi :) a moze sie zakocha i tez wezmie? hehe

Posted

cisza, jak makiem zasial :(

we wrzesniu Rufi ma byc w gazecie krakowskiej tez. to chyba na to teraz kolej wyczekiwac. juz tyle razy tutaj czekalam na cos, co wreszcie dom odpowiedni mu przyniesie.. juz 1,5 roku...walki

Posted

moze zaprosmy Dogo?ona jest taka przebojowa,moze cos poradzi?
ja sprobuje porozsylac watek ale mam prosbe przyslijcie mi link na pw bo mi sie nie chce skopiowac to porozsylam

Posted

mial 5, jak trafil do nas. 5-6 to teraz te 6 ma na pewno i tyle trzeba pisac. nie dawac 7.
Dogo nasza juz tu jest :)
rufi byl na watku kudlaczy, przeszwedl bez echa. mwarto moze go tam przypomniec.

ja zawsze jestem za dt :)

Posted

Nie wiedziałam że jestem przebojowa :).
Dla mnie to komplement, dziękuję Holmino :).
Myślę o Rufiku ale w przypadku większego pieska to jest trudniej z adopcją.
Ludzie się bardziej boją, i jednak takiego psa to wolą wziąć z dt czy hoteliku gdzie jest sprawdzony.
W sumie im się nie dziwię, większy pies to większe ryzyko.

Posted

cisza :(((((((

wrzucicie go do kudlaczy? z fotka, gdy jest ostrzyzony i z fotka jakas z ta zabawka- jako aktualne. ok?

a Rufi powiem Wam ,ze coraz bardziej odrasta i ciemnieje. czarne koncowki siersci mu sie porobily chyba, na grzbiecie ma taki jakby czarny nalot. juz nie jest popielaty, a szary, coraz ciemniejszy szary.

Posted

Mój psiak też od skóry jest jasny a jak ma już dłuższe włosy to ma taki brzydszy kolor, ciemniejszy, trochę rudy, trochę szarawy.

Edit:
jest gdzieś jakiś aktualny tekst Rufiego ?

Posted

nie ten z 1 posta. musisz w tyl szukac powoli sie cofajac...
czekaj, zaraz wrzuce
edytuje

Jeśli szukasz psa, który będzie nie tylko przyjacielem, ale i opiekunem, a przy tym jesteś miłośnikiem kudłatych i puszystych czworonogów.....
Jeśli szukasz psa, którego możesz wiele nauczyć, który obdarzy Cię nie tylko miłością, ale i bezgranicznym zaufaniem ....
Jeśli lubisz spędzać aktywnie czas na dworze, jesteś miłośnikiem spacerów lub masz ogródek... Rufi jest idealnym psem dla Ciebie i Twojej rodziny!

Rufi przebywa w schroniskowym kojcu z kilkoma innymi psami. Jest to boks na samym końcu schroniska, gdzie rzadko zapuszczają się odwiedzający, bo w międzyczasie wybiorą już czworonożnego przyjaciela. Rufi mimo swej nietypowej urody ma przez to małe szanse na adopcję.
Rufi jest poważnym, spokojnym i dojrzałym psem. Nie należy tez do tych specjalnie wylewnych, narzucających się i szczekliwych kanapowócw. Jego usposobienie i charakter bliski jest owczarkom: jest psem mądrym, którego wiele można nauczyć, swojego opiekuna darzy szacunkiem i zaufaniem, czuje sie dobrze w roli opiekuna stada. Rufi jest psem posłusznym: zna podstawowe komendy, grzecznie poddaje się zabiegom fryjerskim, którym już niejednokrotnie był poddawany w schronisku. Ładnie chodzi na smyczy i potrafi zachowac czystość. Jest spokojny, opanowany, nie natarczywy. Lubi kontakt z człowiekiem, ale daje też człowiekowi luzu, nie narzuca się. Grzeczny wobec dzieci, wobec psów. Interesuje się kotami, jednak nie chce ich dopaść i zagryźć. To większy pies, jednak bardzo łagodny, cienia agresji w nim nie ma. Gdy stoi w kojcu i szczeka- co mu się czasem zdarza, budzi respekt. Pies jest wykastrowany, zdrowy i zaszczepiony, ma okolo 6 lat. Wymaga regularnego wyczesywania, co znosi z przyjemnością. kontakt w sprawie adopcji tel 668 836 964 lub mailowo [email][email protected][/email]