BoUnTy Posted April 1, 2010 Author Posted April 1, 2010 Ruszyło tylko tyle, że zaniosłam tam prawie 15 kg. kaszy oraz paczkowaną marchewkę. Narazie 2 suki rzeczywiście trzeba podkarmić, bo w taim stanie w jakim są nie da rady chyba zabiegować dziewczynki. Pan obiecał, że zwróci na ich dietę szczególna uwagę. Trzecia suka jest w porządku. Quote
BoUnTy Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Noszzz kur.....a mać! 2m suki zostały pokryte :/ Łaskawie Pan B nie poinformował nas o cieczce :/ Ale mam agresora...! No nawet nie macie pojecia jak się we mnie gotuje... Nie najlepszy okres w moim życiu, a jeszcze dodatkowy kłopot teraz....aaaa... zamorduje chyba mojego pluszaaakaa... albo poduszke... albo sama nie wiem co, ale coś nie wyjdzie z potyczką ze mną dzisiaj cało... Quote
Piromanka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Człowiek chce pomóc, a tu.... Ale mnie wkurw chwycił.....!!!!!!!! Quote
Maruda666 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Na aborcyjną sterylkę już za późno? Nie dość, że chude, to jeszcze zaciążone:(. Quote
Piromanka Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Może nie jest za późno na sterylkę aborcyjna? Bo kasę chyba na to już mamy. Quote
BoUnTy Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Nie jest za późno, ja sterylki robie niemal do samego końca, ale niestety czy Pan B się zgodzi i nie bedzie robił kłopotów :/ Quote
Maruda666 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Trzymam kciuki za mądrą decyzję pana B :thumbs::thumbs: Quote
BoUnTy Posted April 8, 2010 Author Posted April 8, 2010 Suki dzięki pomocy azylu CK zostaną po zabiegu umieszczone w schronisku. Pana B postawimy przed faktem prawie dokonanym. W poniedziałek ustalamy termin 2 sterylek. Quote
Piromanka Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 BoUnTy napisał(a):Suki dzięki pomocy azylu CK zostaną po zabiegu umieszczone w schronisku. Pana B postawimy przed faktem prawie dokonanym. W poniedziałek ustalamy termin 2 sterylek. Czekam wobec tego za dalszy rozwój spraw. Quote
Maruda666 Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Zostaną umieszczone w schronisku tylko na czas posterylkowy? Quote
BoUnTy Posted April 10, 2010 Author Posted April 10, 2010 Tak. Chociaż tak naprawdę wolałabym, żeby tam zostały do znalezienia domków. Quote
Piromanka Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 BoUnTy, czy mamy wystarczająco pieniędzy na przeprowadzenie sterylek? Z mojego bazarku mam 45 zł, nie dostalam numeru konta. Jeśli jest wystarczająco kasy na sterylki, to przekażę kaskę na innego psa, bez sensu żeby leżały bezczynnie na koncie. Quote
BoUnTy Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Mamy na 2 sterylki o ile nic sie nie zmieni. Sterylki są zaplanowane na piątek. Quote
__Lara Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 BoUnTy napisał(a):Mamy na 2 sterylki o ile nic sie nie zmieni. Sterylki są zaplanowane na piątek. Trzymam kciuki żeby nic się nie zmieniło. Quote
bela51 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Bounty, czy potrzebujesz pomocy w transporcie? Miałas dac mi znac. Quote
Asia_Klero Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Rozumiem biedę.. opiekowałam się straszym człowiekiem swiętej pamięci, który stał się moim najlepszym na świecie przyjacielem mimo tego, że był odemnie starszy jakieś 60lat.. Miał mnóstwo kotów. Przy współpracy z lecznicą i schroniskiem wszystkie zostały wykastrowane i wysterylizowane. Powiem wam, że osobiście walczyłam o to, żeby koty zostały u niego. Własciwie takie pół dzikie koty zostało ich 6, reszta jak to koty-rozeszły sie. Zarówno dla starszej osoby jak i dla zwierząt lepiej, zeby zostały w swoim domu. Schronisko to według niektórych ludzi pomocne miejsce, coś lepszego niż bieda. niestety tak nie jest, poniewaz schroniska są poprzepełniane. Nie ma miłości i opieki..Może i jest co jeść ale czy to wszystko? czasami dla zwierząt to nie jest najważniejsze gdzie i jak żyją.. myślę, ze tutaj na forum jesteśmy wstanie zrobić to dla tego pana jak i tych psiaków i np. raz na 2tygodnie wysyłać karmę. Może poprosić o pomoc jakąś fundację(w bytomiu chyba sporo takich mamy..), czy nawet schronisko. Zabrzańskie schronisko dzieli się z biednymi ludzmi karmą dla zwierząt.. robi wszystko żeby nie musiały trafić one między 300psów, niechciane, niekochane, zapomniane, na dożywocie....i nie wymagajcie od takich ludzi jak ten pan za wiele-oni nie rozumieją...to bez sensu Quote
BoUnTy Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Myslmy zdecydowały, że suczek nie wydamy do adopcji tylko pomożemy w sterylizacji, żeby się nie mnożyły, gdyż Pan napewno za parę miesięcy przyciągnąłby cos w puste miejsca... Schronisko to nie jest rozwiązanie. Bellu chyba ten mój telefon możesz uznać za nieaktualny, CK ma przepełnienie, nie ma gdzie ich przetrzymać :/ Pan pozbył się 1 suki, nie wiem co z nią zrobił - znajomemu ponoć oddał. Czy wierze w to? Tak, bo wiem, że Pan troszczy sie o te psiaczki, tylko czy znajomy równie bardzo...? Tak wiec Zostały 2 suki i 2 psy. Quote
Recommended Posts