Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia znaleziona w okolicach Kampinosu. Obecnie przebywa w lecznicy w Latchorzewie pod Warszawą, ale za klika dni ma być odwieziona do schroniska w Kutnie, bo gmina ma umowę właśnie z tym schroniskiem. Sunia jest młodziutka - ma najwyżej rok, zdrowa i bardzo miła. Jest wielkości lisa - waży ok. 10-15 kg. Ma piękne rudawe futerko, proporcjonane łapki i długi ogonek. Jednak jeśli trafi do Kutna, to tam ma bardzo małe szanse, żeby ktoś wypatrzył jej urodę.
Nie pozwólmy jej zmarnować!

Kontakt do lecznicy, w której Liska przebywa: tel. 22 7960200 Latchorzew gm. Stare Babice, ul Warszawska 236

Posted

Napisanie informacji o znalezieniu suczki niczego nie załatwi. Potrzeba jej przede wszystkim ogłoszeń. Najlepiej to wiedza dogomaniaczki. Wyślij prosby na PW do Madallena, obraczus, mru to Ci pomogą. Rób coś, żeby jej pomóc.

Posted

Na tym zdjeciu sunia wyglada tak onkowato, na duzego psiaka. Śliczna panienka.
Gdyby byly jakies inne fotki, dokladniejszy opis suni. Np wiadomosci nt utrzymywania czystosci, stosunku do kotów, innych psów, dzieci to moglybysmy porobic jej ogloszenia.

Posted

Wiesz, ona siedzi w klatce w lecznicy, więc trudno ocenić jej stosunek do dzieci, kotów itp. Ale jest to młodziutka sunia, więc z pewnością reformowalna. No i z natury jest bardzo łagodna.
Ogłosiłam ja także na www.adopcje.org

Posted

AnnaA napisał(a):
Napisanie informacji o znalezieniu suczki niczego nie załatwi. Potrzeba jej przede wszystkim ogłoszeń. Najlepiej to wiedza dogomaniaczki. Wyślij prosby na PW do Madallena, obraczus, mru to Ci pomogą. Rób coś, żeby jej pomóc.

A jak sie moge skontaktowac z tymi osobami? Długo nie było mnie na dogo i widzę, że dużo sie tu zmieniło. Przybyło mnóstwo nowych osób.

Posted

Melduje sie na watku :) i juz sciagam kochana Akrum od ogloszen :)

W lecznicy siedzi u Malkowskiego :) przynajmniej opieke ma dobra... tylko pytanie jak dlugo, bo oni nie moga zajmowac boksow zbyt dlugo :(

Posted

Madallena napisał(a):
Melduje sie na watku :) i juz sciagam kochana Akrum od ogloszen :)

Jestem :)

Ogłoszenia dla małej zrobione:

[FONT=Arial]http://www.eoferty.com.pl/liska_mloda_i_sliczna_sunia_szuka_domu_171745.html[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.kupsprzedaj.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.kupiepsa.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.ofertka.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.ogloszenia.web-marketing.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.allezoo.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.drobny.com.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.przygarnijzwierzaka.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.spacerek.net[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.nasipupile.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.ojej.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.pajeczyna.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.pineska.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.autogielda.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.adopcjapsa.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.rozglos.net[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.anonseogloszenia.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.petsy.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.e-zwierzak.pl[/FONT][FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]www.morusek.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.adpedia.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.gumtree.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.petworld.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.mammisia.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.ale.gratka.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.wszystkotujest.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.przylepa.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.zgubiono.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.gloszenia-24h.pl[/FONT]
[FONT=Arial]www.cafeanimal.pl[/FONT]

Posted

O rany! Po prostu mnie zamurowało! Akrum, OGROMNE DZIĘKI!!!
Nie mialam pojęcia, ze istnieje aż tyle stron ogłoszeniowych... Sama dałam tylko na adopcje.org, adopcjapsa, morusek, no i na paru forach rasowych.
P.S. To chyba nie szkodzi, że w tych paru miejscach ogłoszenia będa zdublowane?

P.S. 2 W poniedziałek mam dostać dodatkowe fotki - prosiłam o całą sylwetkę.

Posted

Belga napisał(a):
P.S. To chyba nie szkodzi, że w tych paru miejscach ogłoszenia będa zdublowane?

Pewnie, że nie szkodzi, wręcz na odwrót - im więcej ogłoszen, tym lepiej :) Może ktoś jej szuka, to łatwiej ją znajdzie. No i łatwiej o adopcję jak jest dużo ogłoszeń :)

Posted

Akrum, mam mały kłopot... Dostałam takiego meila z lecznicy, która opiekuje sie sunią:

Bardzo dziękujemy za pomoc. Suka może być wysterylizowana, odpchlona i odrobaczona na koszt gminy w przypadku podpisania przez kogoś zobowiązania adopcyjnego. Bardzo proszę nie podawać danych lecznicy w przypadku gdy wiąże się to z zapłatą za psa (choćby była to symboliczna złotówka). Nie wolno nam tego robić. Ktoś może nam zarzucić nieetyczne działania związane z handelem zwierzętami (w dodatku nieswoimi). Natomiast numer mojej komórki może Pani wykorzystać.
Pozdrawiam

Piotr
tel. 0601205353

Posted

A...ok :)
Z reguły staram się nie wpisywać żadnej kwoty, ale niektóre portale niestety wymagają choć tej symbolicznej złotówki.
Więc zmienię na nr komórki i usunę namiary na lecznicę :)
Ok ??

Posted

Sunia znalazła dom:-))))
Serdecznie dziękuję za pomoc w ogłaszaniu suni i w imieniu Pana Piotra proszę o usunięcie ogłoszeń, jeśli to możliwie.
No i o przeniesienie wątku w stosowne miejsce.:-)

P.S. Widzę, że mimo iż na dogo czas płynie i wiele się zmieniło - jedno jest niezmienne - Dogomaniaczki nigdy nie zawodzą! To bardzo krzepiące - przywraca tak mocno zachwianą wiarę w człowieka.
JESZCZE RAZ DZIĘKUJĘ!