Kago Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Z [B]Bunią [/B]jest OK. Rano nie przyjmowała wody i p. Alina zdenerwowała się, bo to pierwsza sunia u Niej po sterylce, która tak zareagowała. Ale rozmawiałyśmy o 13.00 już Bunia przestała mieć odruch wymiotny i wieczorem planowana jest kolacja. Gorzej, że Bunia po posiłkach przedszkolnych i dokarmianiu u pani z kiosku nie polubiła jedzonka dla czworonogów. Suchej karmy odmówiła, a generalnie jest niejadkiem. [B]Tattoi[/B] jeśli masz takie możliwości to bierz Bunię pod uwagę w tym domku z kotami, bo ona chyba trochę tęskni za ludźmi. Wczoraj z lecznicy jechała kawałek z moim synem i strasznie się do niego tuliła, aż przykro mi było ją odwozić do hotelu. To jest sunia średniej wielkości - waży 26,5 kg Quote
AlinaS Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Bunia może i u mnie dostawać wędlinkę zamiast ryżu z mięsem bądź resztki z obiadu tylko czy to jest zdrowe? O suchej karmie nie mówię bo suchej wcale nie chce tknąć. Można stopniowo spróbować przestawić ją na psie jedzenie czyli ryż z mięsem. Na chwilę obecną to Bunia z ryżu wybiera samo mięsko a ryż zostaje. Oczywiście mogę błyskawicznie podnieść ją na wadze ale czy to nie będzie kosztem wątroby? U mnie powiedzmy po 2 miesiącach żaden psiak nie wyszedł żeby ważył mniej niż w momencie przyjścia. Jedzenia z pewnością nie brakuje Jeśli chodzi o kontakt z człowiekiem to w kuchni tam gdzie przebywa Bunia spędzam sporo czasu na pewno nie może narzekać na brak kontaktu z człowiekiem Quote
AGA35 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 Buniaku nie rób nam tego i nie grymaś ! :( Quote
jaanka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 [quote name='AlinaS']Bunia może i u mnie dostawać wędlinkę zamiast ryżu z mięsem bądź resztki z obiadu tylko czy to jest zdrowe? O suchej karmie nie mówię bo suchej wcale nie chce tknąć. Można stopniowo spróbować przestawić ją na psie jedzenie czyli ryż z mięsem. Na chwilę obecną to Bunia z ryżu wybiera samo mięsko a ryż zostaje. Oczywiście mogę błyskawicznie podnieść ją na wadze ale czy to nie będzie kosztem wątroby? U mnie powiedzmy po 2 miesiącach żaden psiak nie wyszedł żeby ważył mniej niż w momencie przyjścia. Jedzenia z pewnością nie brakuje u mnie pomogło miksowanie mięsa , ryżu i warzyw . Najwygodniej ręcznym blenderem , może na początek dorzuć kawałek czegoś co lubi . Ilość będzie niewielka a zapach skusi . Quote
Tattoi Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Ale ona jest gruba, spaślak jeden. Niech pogłoduje, to jej bynajmniej nie zaszkodzi. Quote
*anusia&ajlu* Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 dzis koniec bazarku dla Buni, zapraszam:) Quote
AGA35 Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 [quote name='Tattoi']Ale ona jest gruba, spaślak jeden. Niech pogłoduje, to jej bynajmniej nie zaszkodzi.[/QUOTE] Jaki spaślak ? Jak ją człowiek utuczył to tak wygląda. Zresztą teraz już schudła i nawet ma 'talie' :) Quote
MyszkaMiki Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Mówi się, że szynki i kiełbaski są niezdrowe dla psów. Ale mój kundelek od szczeniaka dostaje takie jedzonko a teraz ma 15 lat ... Gdy ok 2 lata temu znalazłam to forum próbowałam przestawić go na zdrowe jedzonko i kupiłam mu karmę Royala ale nawet nie chciał na nią patrzeć a co tu mówić o zjedzeniu. Więc stwierdziłam, że skoro tyle lat jadł szynki to na stare lata nie będą go męczyła. Kupuje mu u rzeźnika takie skrawki i wcina jak głupi :) Jak robię kotlety to zawsze dla niego robię jednego osobno bez żadnych przypraw Quote
Kago Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 [quote name='MyszkaMiki']Mówi się, że szynki i kiełbaski są niezdrowe dla psów. Ale mój kundelek od szczeniaka dostaje takie jedzonko a teraz ma 15 lat ... Gdy ok 2 lata temu znalazłam to forum próbowałam przestawić go na zdrowe jedzonko i kupiłam mu karmę Royala ale nawet nie chciał na nią patrzeć a co tu mówić o zjedzeniu. Więc stwierdziłam, że skoro tyle lat jadł szynki to na stare lata nie będą go męczyła. Kupuje mu u rzeźnika takie skrawki i wcina jak głupi :) Jak robię kotlety to zawsze dla niego robię jednego osobno bez żadnych przypraw[/QUOTE] No, bo takie jedzonko pieski lubią:diabloti: Najlepsze jest to, co niezdrowe - niestety. W tej chwili Bunia ma dobrą wagę w stosunku do swojego wzrostu, ale już bardziej chudnąć nie powinna. Nie wątpię, że u p. Aliny krzywda jej się nie dzieje, ale jeśli jest szansa na stały domek to znakomicie byłoby ją wykorzystać, zwłaszcza, że Bunia nie spełnia tylko kryterium wieku, ale zachowuje się tak, że to nie powinno mieć znaczenia. Stąd moje pytanie do Tattoi Quote
AGA35 Posted March 14, 2010 Author Posted March 14, 2010 no i jak buniaczku twoje zdrówko i apetycik ? Quote
*anusia&ajlu* Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Z bazarku uzbieralo sie 65zł :) jak dostane wszystkie przelewy wysle kase ale napiszcie mi pw na jakie konto;) Quote
*anusia&ajlu* Posted March 14, 2010 Posted March 14, 2010 Z bazarku uzbieralo sie 65zł :) jak dostane wszystkie przelewy wysle kase ale napiszcie mi pw na jakie konto;) Quote
AGA35 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 masz pełną skrzynke na pw i nie moge wysłac wiadomosci Quote
AGA35 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 p.alino co z bunia unormowało się już wszystko po zabiegu? jak z apetytem? Quote
AlinaS Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Wreszcie od paru dni udało mi się wejść na dogo . Bunie je może nie rewelacyjnie jeszcze ale je. Jest już wesolutka jak przed zabiegiem. Szwy goją się dobrze nie zbiera się nigdzie ropa Quote
Ilka21 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 nie było mnie kilka dni, bardzo się cieszę że z Bunią już ok Quote
AGA35 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 to świetnie !!!!! buniaczki kochany nie rób nam więcej takich niespodzianek :-) Quote
*anusia&ajlu* Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Aga juz wyczyscilam, nie mialam prawie wiadomosci nie wiem dlaczego tak jest;) Quote
AGA35 Posted March 16, 2010 Author Posted March 16, 2010 nie wiem dlaczego ale nie mogłam wysłać wiadomości Quote
*anusia&ajlu* Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 te dogo szaleje i tak niestety jest.... dobrej nocki Bunieczko:loveu: Quote
holly101 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Trzymaj się Malutka - dobrzy ludzie czuwają nad Tobą :) Quote
Recommended Posts