acha44 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 No wiecie co panie? czuję się okropnie zawstydzona zmienionym tytułem wątku. Prościej chyba napisać , że Mat po prostu znalazł dom, ja nie zrobiłam nic wielkiego, żeby aż wątek tytułować. Nie mogę zbyt wiele pomóc, ale jego akurat się udało zabrać i pomóc mu. Mam tylko pytanie, czy zdjęcia doszły, bo może trzeba jeszcze raz wysłać... to był dość spory pakiet i komp go długo mielił... Quote
Ingrid44 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 acha44, nie ma sie czego wstydzic. Zeby wiecej ludzi "nie robilo nic wielkiego" tak jak Ty to by nie bylo Schronisk i bezdomnych psiakow. Pomoc chocby jednemu psiakowi ze Schronu to Wielka Rzecz . Tyle ludzi przechodzi obojetnie obok starszego duzego psa co jest bardzo smutne.Dlatego tak sie ciesze ze Mat ma swoj domek i ludzi ktorzy go kochaja :) Quote
Mysia_ Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 zdjęcia dostałam :) ale póki co musze trochę nadrobić zaległości na dogo po tych kilku dniach nieobecności.... Quote
acha44 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 To dobrze bo zaczynałam się martwić. Swoją drogą Macisko zaczął triumfalnie znosić nam łupy w postaci ślimaków, kilka dni temu żywego, tylko przerażonego małego jeża, a po dzisiejszej nocy całkiem nowego adidasa nad którym strasznie się pastwił-więc pewnie zdarł go z nogi intruza. Zaczyna mibrakować pomysłu co robić z jego zdobyczami. Quote
Ingrid44 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 acha44 napisał(a):To dobrze bo zaczynałam się martwić. Swoją drogą Macisko zaczął triumfalnie znosić nam łupy w postaci ślimaków, kilka dni temu żywego, tylko przerażonego małego jeża, a po dzisiejszej nocy całkiem nowego adidasa nad którym strasznie się pastwił-więc pewnie zdarł go z nogi intruza. Zaczyna mibrakować pomysłu co robić z jego zdobyczami. Matt , swoje obowiazki wzial na bardzo powaznie. Pilnuje posesji nawet przed slimakami i jezami :) :) :) Zdobycze w postaci butow itd proponuje pouwiazywac na drzewach w widocznym miejscu w celu odstaraszania intruzow:) :) :) Quote
Bjuta Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 Trzeba mu koniecznie wytłumaczyć, że buty lepiej niech zbiera po dwa! Quote
Mysia_ Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 no kto by pomyślał, że Mat ma takie pomysły :evil_lol: Quote
acha44 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Macisko przynosi jeże już hurtem - przeważnie w nocy, wszyscy sąsiedzi wtedy wiedzą, że oto pies znalazł zdobycz.. O bucika była awantura. Przyszła mama chłopaka co to ponoć pies go napadł i zabrał mu buta. Pech chciał,że trafiła na starego, powiedział jej żeby tego "kopciuszka" mu przysłała to oduczy go łazić po cudze. Była lekka awantura, po której stary kupił grzecznemu Pieskowi wołową nogę (całą, wielką jak sam Mat) i zabrał go z sobą na noc na ryby. But został przekazany matce z obietnicą, że następnym razem tylko na bucie się nie skończy, więc się chyba uspokoiło ;-P. Quote
Ingrid44 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Zaprotestujcie ! http://www.fejsik.pl/Masowa-EKSTERMINACJA-psow-przed-Euro-2012-Facebook-protestuje-a262 Quote
Ingrid44 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Halo halo Proszę o głos dla Dżekiego w konkursie piękności http://www.dogomania.pl/threads/189693-Miss-i-Mister-w-potrzebie-ZAG%C5%81OSUJ! Quote
acha44 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Ja wysłałam zdjęcia, ponoć doszły, więc to pewnie kwestia czasu kiedy się ukażą. Quote
Bjuta Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 A jak tam zamiłowania Mata do znoszenia butów? Może postarałby się o adidaski 37? (Tylko dwa - jeśli można) Quote
acha44 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Tym razem butów nie ma. To dzielne psisko i dobry stróż. W nocy, w burzę złodziej otwarł nam załadowane narzędziami (spawarki, wiertarki itp.) auto. Rano TŻ pobiegł zobaczyć, bo z okna widzieliśmy tylko drzwi otwarte. Piesio spał smacznie w aucie, nic nie zginęło. Ponieważ utykał na tylną łapę myślę, że ktoś go uderzył, poza tym stracił dolny kieł.Teraz już ma się dobrze, noga wyleczona, no a z kłem to już niewiele się zrobi. Już nikt z sąsiadów nie wyśmiewa się, że zabraliśmy starego kulawego psa. Tym bardziej, że z działki obok zniknął nowy skuter. Tam też był pies - młody bokser. Quote
Asia_Klero Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Dzielny mat!! Jakiś najlepszy przysmaku mu się należy i porządne przytulanie:) Quote
Ingrid44 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jaki odpowiedzialny i waleczny ! ! !:loveu: Pewnie ten kiel zostal w tylku zlodzieja:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Kochany Psiak :loveu: Quote
Bjuta Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Macisko! Jestem z Ciebie bardzo dumna!!! (Po prawdzie na sam widok Mata złodzieje powinni portki gubić ze strachu!) Quote
acha44 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Nie żałuję decyzji, chociaż mój pan trochę się wstydził przed znajomymi, że takiego emeryta adoptowaliśmy, ale teraz to nam zazdroszczą bo pies jest przekochany. No i niestety przykra wiadomość: w schronisku udało się go trochę odchudzić-ze względu na stawy, teraz znów trochę utył. Nie tak bardzo, ale ze 2 -3kg przybrał. Dostaje na zmianę makaron, ryż, kaszę do tego gotowane warzywa i mięsko, ma sporo ruchu ale i tak sadełko widać gołym okiem. Nie mam pojęcia jak go odchudzić... Quote
Asia_Klero Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 najlepszym wyjsciem jest dietetyczna sucha karma... mój TZ tak odchudza swojego psa i muszę przyznac ze całkiem fajnie mu to idzie;) Quote
acha44 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Ta karma to coś specjalnego? Przyznam, że nie dawałam suchej karmy moim zwierzom, sama gotuję im papu. Czasem koty dostawały "chrupki", ale psy nie. Quote
Asia_Klero Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Bakuś mojego TZ-a strasznie zgrubł na gotowanym jedzeniu-ryżu z mięsem i stał się strasznie ociężały, nie chciał biegać w ogole nic mu się nie chciało. Dostaje dietetycznego boscha, zajada aż mu się uszy trzęsą i rzeczywiście schodzi z wagi. Najlepiej idź do jakiegoś zoologicznego i powiedz jaka jest sytuacja żeby dobrali karmę nie tylko odchudzającą ale i do wieku. Jeśli nie chciałby tego jeść można sprobować mieszać mu suchę z mięsem, puszką albo po prostu rozmiękczać wodą(tak robie własnemu psu). kilogram tej karmy kosztuje ok.12zł jeśli się kupi większy worek na raz pewnie cena jest jeszcze bardziej korzystna. Przeliczając jedzenie gotowane uznałam ze suche opłaca się o wiele bardziej, ma wszystkie potrzebne składniki, rozpisane dawkowanie no i nie trzeba stać przy garach i pamiętać żeby ugotować;) Quote
daśka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 o jej:-) Witam serdecznie wszystkich obecnych,przeglądałam właśnie wątek Daśki (Dramy) i weszłam na wklejony przez Mysię link do wątku Mata:-) Acha44 ogromnie się cieszę,że Mat znalazł taki cudowny domek,chcę również podziękować zarówno Tobie,jak i Twojemu Mężowi,że zabieraliście Dramusię na spacerki,kiedy przychodziliście do Mata:-) Niestety,kiedy przyjechałam do schroniska była wczesna godzina i Dramę wyprowadzono przed schronisko,nie miałam więc przyjemności poznać Mata:-( Wiem za to,że Ty dobrze znasz mojego ukochanego rudzielca:-) Drama teraz wabi się Daśka i mieszka z nami od przeszło 4 miesięcy,ma kolegę naszego rottka,który o dziwo wabi się Mateo:-) Mysiu to chyba nie mógł być zbieg okoliczności,to szczęśliwy boks musi być:-) Bardzo bardzo bardzo się cieszę,że schroniskowy kolega Daśki również ma domek:-) aż się łezka w oku kręci.... Quote
daśka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/180780-DRAMA-dramatycznie-chuda-kochana-przytulanka-szuka-domu-zanim-zniknie...-MA-DOM!/page17 Tutaj sa najnowsze zdjecia Daśki:-) Z ogromna niecierpliwością czekam na fotki MATA:-) Mat musi byc wyjatkowy,bo i moja sunia jest jedyna w swoim rodzaju!!!!!!!!!!!!!1 DLA WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH: SCHRONISKO PSITUL MNIE WYDAJE NAJWSPANIALSZE PSIAKI NA ŚWIECIE!!!:-) Quote
acha44 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Schroniskowce są super. Udało się trochę odchudzić Mata. Zmiana jedzenia i trochę więcej ruchu dały efekt. Niemal miesiąc już chodzimy na spacerki - nie za daleko ze względu na ten nieszczęsny staw w przedniej łapie. Mówiono mi że starego psa nie nauczy się nowych sztuczek, już wiem, że to nieprawda. Mat nauczył się chodzić przy wózku mojej malutkiej, rozumie pojęcia: stop, naprzód, prawo, lewo, zostań.Nie wypada już jak szalony gdy otwieramy bramę dla auta. Z naszą małą Sabą dogaduje się znakomicie-fajnie popatrzeć jak leżą na słoneczku obok siebie poprzytulane. Za to suki od sąsiadów nienawidzi i zeżarłby ją na surowo, co mnie dziwi, bo on do suczek był raczej ok. Ale to widać tak jak u ludzi czasem. Budę ma już przygotowaną na zimę, nawet poduchę grzewczą dostał, bo nie daje się za nic wciągnąć do domu - chyba jakieś złe wspomnienia... Quote
Recommended Posts