Emigrantka Posted May 24, 2012 Author Posted May 24, 2012 No lubia lubia.. Zara w sierpniu bdzie miala 6 lat dopiero w dysplasie i te deugie cos miala zdiagnozowane w lutym ub roku i to juz zaawansowane. Ciotka Minia z nami jedzie tzn nas wiezie tam pol drogi i bedzie ze mna u veta, co 2 pary uszu to nie jedna, zobaczymy c powie bo zaczynam sie martwic o siersciucha mojego i zastanawiac.. Quote
bela51 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Czesc Emi , Martwie sie o Was, najpierw Ty chora, teraz Zara. Ale mysle, ze wszystko bedzie dobrze, bo jednak u Was na wyspach ta opieka medyczna i weterynaryjna inaczej wyglada. Moja Janka tez zaczela troche kulec na jedna łape, troche to juz trwa. Wzieła serie zastrzyków, tabletki, bierze suplementy i.... nic. Powinnam ja dokladnie zdiagnozowac, ale ciagle mam nadzieje, ze to moze tylko nadciagniete scięgno ? Ale kto wie ? Moze cos powazniejszego. Ma juz prawie 9 lat. Quote
Cantadorra Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Emi, tak się cieszę, że lepiej się czujesz. I nie cieszę się, że z Zarą coś się dzieje. Ciągle coś. To z Zarką jest tak źle? Biedna malutka psina. Trzymajcie się dziewczyny i to wspaniałe, że masz Minię, chciałam napisać blisko, ale to nie jest blisko :) Quote
minia913 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 Dziewczyny są dzielne i sie trzymaja nie maja wyjscia ;) Emi ty nie panikuj bo doskonale wiesz ze ta operacja tylko i wylacznie Zarci pomoze potem sie razem bedziemy martwic jak tu zwlec na dół 40 kilo kundla. Dzis mi w pracy dziewczyny powiedzialy ze Richmond do przejechania jest tragiczne bardzo dobrzev robimy ze wyjedziemy wczesniej ja tam juz kiedys stalam w korkuchyba nawet jak do Ciebie jechalam. Jak bedziemy za wczesnie to sobie urzadzimy piknik gdzies przed klinika ;) i damy rade. Quote
minia913 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 zapomnialam pochwalic Zarę !!! Bylam u Emi jakis czas temu doprowadzic jej rumunskie odrosty do pozadku :P i jeszcze w zyciu nie widzialam tak grzecznego DONka wrocila ze spaceru przyszla sie przywitac i poszla sobie spac nie bylo w domu psa. Moje czubkitylko mrugne i juz na bacznosc stoja bo mysla ze cos sie bedzie dzialo:) Quote
Emigrantka Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 Bela, Cantadorra - juz myslalam ze zupelnie o nas zapomnialyscie kobitki... fajnie ze wpadlyscie i dzieki za dobre slowa bo ja sie pomalu podlamuje... No Minia w Londynie ale ja pierdziele - jestesmy na zupelnie przeciwnych koncach tego cholernie wielkiego miasta niestety... Jak Minia pisze, Zara to kanapowiec pospolity hehehhehe Teraz jedzie na Metacamie to prawie nic po niej nie widac, szaleje jak glupol na dworze ale jej nie bronie bo... prospekt 2 miesiecy w klatce..... Minia - na dol jak kundla zniesc to ja sie nie martwie, juz zdecydowalam ze nie dam rady (ja za wczesnie po operacji wiec nawet z kims bym nie mogla po prosru bo siebie wykoncze. Ja to mysle jak my ja z samochodu po operacji na gore do mnie wniesiemy? Plus jest taki ze ma po prostu niesamowitego nowego dog walkera. Nie dosc ze liczy tylko 130 na miesiac (5 razy w tygoniu po godzinie bierze siesciucha na spacwe) - wczesniej placilam 220-230, nie dawalam rady na obecnej wyplacie. Do tego czasem ze swoja kobita przyjezdza i z ktoryms ze swoich szczeniakow (ma 2 buldogi szczeniaki), telepie sie do mnie busem/metrem wie stad Zara juz od razu ma spacer, bierze ja sama i bez samochodu wiec pies w samochodzie sie nie meczy zbierajac inne/odwozac inne, zakochany w Zarze po uszy - mowi mi jego kobita ze w weekendy on do niej ze mu Zary brakuje heheheheKawal chlopa z niego wiec jak bedziemy z Zara wracac poprosze zeby pomogl ja wniesc na gore bo ja naprawde nie moge.. juz mi sie o******* zebral ze 2 tygodnie po operacji do pracy wrocilam.. o dzwiganiu mowy nie ma jeszcze przez dluuuuuuuuuuuuuuugo Minia Twoje czubki sa 3 wiec to inna sprawa, Zara szaleje na polu ale w domu to jak pisalam - kanapowiec pospolity. Bela - wez no psice na przeswietlenie moze? Biedna jak ja lapa boli..... U nas tym dobrze ze jest to ubezpiecznie, place 47 miesiecznie ale Zary operacje na lapy to bedzie pare tysiecy - w zyciu bym sama takiej kasy nie miala bo naprawde finansowo ledwo dysze i na nic lepiej sie nie zanosi..... Minia - ja z domu o 5 wyjde to w Richmond przed 7 bede.... pozniej stamtad niby godina do tego veta ale roznie to bywa a jak bedzie tak goraco jak ostatnie 2 dni to i my i psica w saochodzie bysmy po prostu padly... Cantadorra, wiesz ze ja sie kiedys w koncu do tego Gdanska wybiore ;) Kolezanka stamtad mi wlasnie Ketanol przyslala... polecony przez Minie.... Spac nie moge, Maciek ten maly kot tzn nie taki maly bo ju 3.5 kg wazy - skacze na drzwi wejsciowe do zamka, Teddy to wielkie bydlatko 8kg demoluje dol drzwi - oba sie gdzies wybieraja.... Zaea pod oknem lezy i wyglada (okno niskie i pod oknem taki podnozek duzy to sie tam laduje i ma punkt obserwacyjny - przed chwila sie lisy gonily pod oknem wiec wypeula ryja ze chyba cale osiedle na nogi postawila... o 2.30 rano....) 2 pozostale koty sa w miare normalne.... Quote
Emigrantka Posted May 27, 2012 Author Posted May 27, 2012 na 6 godziny zaczym wypeawe do veta z Zara... o 5 wychodze z domu, kolo 7 bede w okolicach Mini gdzie sie sotkamy i skad nas wezmie samochodem.... trzymajcie kciuki Quote
Emigrantka Posted May 28, 2012 Author Posted May 28, 2012 Zarcia zostala u veta, miala juz operacje, po operacji zadzwonili do mnie ze wszystko bardzo dobrze poszlo, Xraj po operacji tez pokazuje ze wszystko ok.... Psica do odebrania w piatek wieczorem.. Nie wiem co bym bez ciotki Mini dzisiaj zrobila, chociaz obie klnelysmy na jej nawigacje jak 2 szefce.. jak bede miala kiedys kupe kasy to jej porzadny GPS kupie ... hehh Psica bardzo nie chciala zostac bidula moja malenka.... U veta spotkalysmy kobite ktora przylecial ze swoim psiakiem (kundelkiem) wlasnie do tego veta z..... Omanu !!!!! Szczeki na z Ewa opadly na glebe.....i chyba tam do tej pory leza te nasze szczeki Ja naprawde powinam isc spac polozylam sie kolo 10, obudzialam sie o 11, teraz 12.30 a ja spac nie moge - psicy mi brakuje tu i koniec... Weszlam do domu to mnie tak koty oblazly jak nigdy i na kolana mi, i na biourko przy kompie i lapa mnie GLASKAL Fredzio po twarzy tak delikatnie, Redzi jak nigdy na kolana do myziania, Maciek si enie scika taki spokojny, George do lozka ze man poszedl - tez siersciuchy czuja ze cos nie tak.... Co vet mowil? To chyba ciotka Minia cos moze skrobie jak tu wpadnie bo ja.. nie pamietam.... Czesc bedzie zacementowana a czesc nie.... bedzie dobrze. bedzie noga jak nowa - tyle zarejestrowalam Operacja tej jednej lapy £5500, do tego 3 extra dni w ich kennels (noralnie po 3 nocach wypuszcaja) po 60 od nocki to dodatkowe 180, do tego zaplacilam 30 "admiistarcje" nie wiem za co... 5500 i 180 pokryje ubezpieczenie - ubzpieczona zara jest na 7000 na rok, nowe sie zaczie od pazdziernika to bedzie mozna drugo noge zrobic... Jeszcze cos mowil psica ma jakis problem z.. kregoslupem, koncowka ta przy dupsku.... Minia - on cos zle policzyl za te nocki chyba nie? pon - wt 1 wt-sro 2 sro-czw - 3 cw-pt - 4 to sa w sumie 4 nocki, 3 mialy byc w tym 5500 to jakie 3 extra po 60 on tam dodal? jak ja w piatek odbieram? to 1 extra przciez tylko.... nie? pale jednego od drugiego, spac nie moge, ni ma psicy w domu - chocia wiem ze lepiej nie moglam trafc z vetem to... :( Quote
Emigrantka Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 2.28 - czuje sie jakbym sie czyms nacpala wzielam tramadol wczesniej na plery, pozniej etopiryne na leb plery i leb dalej mnie bola do tego wszystko mnie swedzi jak jasna cholera a spac nie moge ide sie wykapac.... do pracy na rzesach pojde Quote
Agmarek Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 [quote name='minia913'] Emi ty nie panikuj bo doskonale wiesz ze ta operacja tylko i wylacznie Zarci pomoze[/QUOTE] Weź i nie panikuj. Ja swojego weta pytałam kiedy wstępnie możemy się umówić na sterylkę tej młodej, a jak mi powiedział że za tydzień to wypaliłam: Co? Tak szybko? Ale ja nie jestem na to gotowa! :-o [quote name='minia913'] w zyciu nie widzialam tak grzecznego DONka[/QUOTE] No widzisz...a Emi mówi że ona taka niedobra, że wyje jak jest sama...:mad: Emi trzym się dziewczyno i daj znać co z Zarcią. Każda z nas zna tą pustkę kiedy psa nie ma w domu, ale oby do piątku. Potem Zarcia będzie już w domku :-) Quote
kalyna Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 No to super wieści :) szybko dojdzie do siebie i będzie brykać na spacerach ;) no to nic nie pozostaje jak nadal za Was trzymać wsie łapki :) Quote
minia913 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Co vet powiedzial ? Zara to nie moj pies a mialam stresa ja Emi pamietam napewno ze na 1000 iles operacj komplikacje pojawiaja sie doslownie kilka razy wiec Zara jest w najlepszych rekach oczywiscie kciuki wskazane zawsze . Jak mi sie cos przypomni waznego to napisze a cementowana byla ta czesc od biodra w ktora wchodzi glowka kosci udowej ale ni hu hu nie wiem jak sie to nazywa. Zarcia bedzie brykac jak szczeniak jak jej obie nogi naprawia Quote
Emigrantka Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 ja chce do domy spac, przeczytaalm "zara bedzie BZYKAC"..hmmmmm usypiam doslownie na klawiszach tutaj, nieprzytomna jestem od veta jakis intern dzwonil, zara troche cos zjadla, troche sie napila, wszystkich kocha i chce kisac - zdrajca wstretny .. ja sie tu martwie ze ona za mna teskni a ona sobie kumpli tam szuka...hmmmmmmmm malpa... zamowilam klatke taka jak na mloda krowe, wysciolke do klatki.. ma do czwartku przyjsc na macku wczoraj pchle znalazlam to zakroplilam gowniarza bo na niegi i na zare mialam w domu, reszcie kotow zamowilam na pchly (moje koty 3 wielkie a maciek maly to jemu inne i reszcie inne) jutro ma przyjsc.... za 45 min do domu.. dojazd 1 godz 30 min, jak dojade do domu to chyba w butach do lozka wejde i padne spac.. Quote
Emigrantka Posted May 29, 2012 Author Posted May 29, 2012 aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa podobal wam sie moj chirurg to teraz zobaczcie zary veta chirurga... ale ciacho... [IMG]http://cms.evsrl.it/SiteTailorCommon/ShowBinary.aspx?id=6444[/IMG] Quote
minia913 Posted May 29, 2012 Posted May 29, 2012 Zarze to tylko zazdroscic takieg przystojniaka a Twoj doktor spadl z piedestalu przy tym I mi osobiscie juz sie nie podoba tego przystojniaka za to jeszcze sobie kilka razy poogladam ;) Quote
Ptysiak Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Pańcia przez Zarkę się wykańcza a Zara zdrowieje i chyba dobrze się bawi z tego co czytam;) Chirurg przystojny na maksa :D Quote
Emigrantka Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 Az sie w glowie nie misci ze to Irlandczyk.. i to.. kawaler - czujecie? heheheh Dzwonili od veta, Zara zrobila siku dzisiaj pierwszy raz po operacji - w czasie operacji jej oprozili pecherz zeby odpoczela i nie musiala wstawac... to dzisiaj dopiero zrobila. Troche jedzenia poskubala - martwili sie ale im powiedzialam ze ona tak je. Nigdy na raz tylko ma w misce rano nasypane i do nastepnego rana zjada, co podejdzie to troche sobie skubnie.... Bardzo grzeczna, bardzo wszystkich che kisac.. moja dziewczyna... ale ja ja chce w domu. Tylko mi dzisiaj powiedziala ze ja 3 osoby wyprowadzaja i mnie zatkala - jak ja sobie sama z nia dam rade i to na 1 pietrze..... hmmmmmm Ale moze dlatego 3 bo to dopiero 2 dzien po operacji? Bo Noel mowil ze po tygodniu juz powina ladnie chodzic... Dali jej misia do klatki hehhehe Quote
Emigrantka Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 tzn do boxu nie do klatki, tam nie maja klatek tylko boxy z przodem ze szkla.. u nich na stronie jest link do "tour" to tam sa te boxy... Quote
minia913 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 jak on jest kawaler to ja Cortezowi wszystkie 4 nogi tam jade robic i jeszcze ta mala sierotke dorzuce :P moze go zaurocze:oops: to ze Irlandczyk to pikus ważne ze biały:cool3: Quote
Emigrantka Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 Ani mi sie waz.. JA go znalazlam.. moj jest ;) A TY sobie znajdz gdzies to i obejrzyj.. zasliniajac monitor hehehehe ON mial serie na BBC kiedys, ja nie widzialam.. moze o tym myslal jak pytak skad o nim wiedzialysmy?: [IMG]http://cdn.priceprobe.net/i/8304075.26384e60e197898219.33057585[/IMG] Quote
minia913 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Wyslalas mi linka z nim w BBC ;P wiec sobie go do podusi dzis odpale Quote
Emigrantka Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 nie odpalisz bo tam nie ma tego juz, jeno tylko opis buuuuuuu a ja sie z nim chyba bede czesciej widziec bo za moment sobie Maciek glupol nogi polamie tak zapycha po gorze klatki i te chude patyki mu caly czas miedzy prety wpadaja - chociaz koc na gorze klatki polozylam kazalam dzieciakom jakas tekture gruba wykombinowac na gore tej klatki zanim ten maly lapy polamie.... Georga rudzielca to juz wiem ze tam wezme bo tu mu spierniczyli operacje ... Tak ze Minia widzisz :P Quote
Emigrantka Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 ale chyba tu jest - wolno mi sie laduje ale chyba jest [URL="http://www.tv.com/shows/the-bionic-vet/episodes/"]http://www.tv.com/shows/the-bionic-vet/episodes/ dupa nie ma [/URL] Quote
Emigrantka Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 nigdzie nie moge znalezc, wyslalam sms mlodej zeby mi sciagneli skads i przywiezli w piatek Quote
Recommended Posts