Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Emigrantka']dzwonilam do kennela, ktos ja znalazl i przyprowadzil - kolczatka, czarna smycz i wystraszona ONka, musi byc Hera :)[/QUOTE]

No to super. Cieszę się że się panna odnalazła :-)
A ja byłam dzisiaj u kociastych. Fajne już, mniej wystraszone, dają się nawet głaskać i próbują się bawić. Słodkie maluchy. Ten rudzielec oczywiście najgorszy...maltretuje resztę rodzeństwa...

Posted

[quote name='Emigrantka']
Skad ta kocia rodzinke dorwalas? Mama z nimi jest tez?[/QUOTE]
Dostałam telefon że takowe siedzą od 1,5 m-ca w komórce. Matki z nimi nie ma. Dopiero co miała jeden miot i nie chciała się już tymi maluchami zajmować. Pojechała na sterylkę, a kociaki zdaje się nie tęsknią za matką.
Za chwilę będą szukać domu. Akceptują dzieci, inne koty i psy. Normalnie kocie ideały :-)

[quote name='bela51'] A jakies szczegóły? Jak została złapana i przez kogo ?[/QUOTE]
No właśnie...

Posted

PO masowej nagonce internetowej owczarkowych sil zbrojnych UK - ktos doprowadzil Here do kennels skad zadzwonili do Mini i Minia po nia pojechala.

Mailysmy juz ludzi z klatka na wieczor - koordynatorke psow zagubionych na Kent i behaviorystke plus pare innych osob z okolicy ale na szczescie obylo sie bez tego.. ufgffffff

Wlasnie rozmawialam z Minia, Hera w domu z nowym bratem i siostra ktorym to klapaki opadly na widok kogo to matka do domu przyprowadzila i nawet nie mruknely.

Mam zdjec pare, zaraz bede wklejac... :)

Posted

Nie wiem, jak MInia odetchnie to pewnie bedzie myslec na ten temat..

J anie rozumiem jak psica mogla uciec? Myslalam ze w klatkach psy woza?

I to przy autostradzie tak iebezpiecznie - dobrze ze wszystko jest ok

Posted

[quote name='bela51']Tak, wizytówka powinna znaleźć sie w wielu antyreklamach.
Czy Minia bedzie dochodzic od niego jakichs roszczen? Bo uważam ,ze powinna.[/QUOTE]
jedyne na czym mi zależy to żeby został ukarany za porzucenie psa paszport i certyfikat można odtworzyć nie zapłaciłam mu ani grosza bo umówiliśmy się na płatność przy odbiorze jeżeli nie wyśle mi dokumentów to będę robić nowe to nie są jakieś wielkie koszty on powinien zapłacić jakąś karę za porzucenie. Czarodziejka mówiła mi że ma zaprzyjaźnionego radcę prawnego i nie zostawimy tego tak. Ja mam tu numer do instytucji , która zajmuje się takim ludźmi jak ten patałach dostałam od policji jak zgłaszałam zaginięcie psa więc zadzwonię tam i dowiem się czy są w stanie mu coś zrobić. Inny policjant ,który szukał ze mną Herci powiedział mi,że jak to polski kurier to nie moga zrobic mu tutaj nic. Na tą chwilę mam serdecznie dość zaczynam prawdziwy urlop ;) właśnie się raczę piwkiem potem wyciszę telefon i w końcu sie wyśpię Herze też należy się spokojny sen.

Posted

Emi, mój psiak jak Zara ma też problem ze stawami. Bardzo nam pomógł Cartrophen, dość droga kuracja, ale naprawdę było warto. To miał w marcu. Teraz jest w trakcie kuracji Cimalgexem. Nowy lek przeciwzapalny, niesterydowy. Dam znać, jak będzie się czuł moj Baruś po tej kuracji. Zapytaj swojego weta o ten lek, to jest nowość, ponoć mało trująca.

Posted

Cantadorra - dzieki.. Zara narazie jedzie na Ester C (2 tabletki po 1000mg dziennie) i normalne spacery spoko.. jak za pilka pobiega to masakra z nogami ale czesto jej nie daje biegac za pilka wiec dajemy rade

Posted

ah Cartrophen to to samo co Rimadyl... to u nas jest tez, nie dalam zarze tego przepisac bo sie naczytalam masakry na temat tego leku u NIEKTORYCH psow.....

wiec narazie na Ester C polecimy ile sie da :(

Posted

Dzieki, lukne jutro - cos mi w ramieniu sie zrypalo.... psica mnie z lekka pociagnela (chciala stafa zezrec po drugiej stronie ulicy) jak sie nie spodziewalam i wykrecilam sie w nieciekawy sposob zeby 35kg futra utrzymac i teraz mnie ramie nawala ale tak smiesznie bo na plecach - ramie na plecach czy t ma sens? No, probuje wytlumaczyc ale mi nie idzie.. to ide sie polozyc i zdychac

Posted

[quote name='Cantadorra'][url]http://fortehealthcare.com/Poland/DMOAD_BROCHURE.pdf[/url]
Tutaj masz ulotkę :) Miłego wieczorka :)[/QUOTE]
Jak wygląda kuracja tym lekiem? z tego co tam po łebkach poczytałam to są zastrzyki? pocztam na spokojnie również jutro dziś mam nowy stres z tym nieszczęsnym kurierem czy dowiezie mi dokumenty psa.
Emi jak tam kociaki się mają? Ile one tygodni traz mają i jak szukane domków?

Posted

Pogoglowalam - jakos latwiej mi sie czyta po angielsku... dobrze to wyglada....

Zara jest ubezpieczona wiec taka kuracje pokryloby jej ubezpiecznie... tylko veta musze zminic bo moj to szpital weterynaryjny i jak fabryka tam normalnie... masowka taka.

Dzieki Cantadorra...

Posted

KOciaki 4 tydzien .. 4 beda mialy we wtorek czy w srode - 5 pazdziernika sie urodzily.

CHYBA mamy domki dla wszystkich ale wiecie jak to jest...

Lucy na sterylke umowiona jest na 23go listopada, male beda mialy 7 tygodni wtedy i powinny same jesc itd....

Posted

Biedna Minia 2 godziny jechala ale za to jaki spacerek psiska mialy fajny :)

zaraz wrzuce filmiki zeby was gnebic...

Minia wrzuci zdjecia bo ma na mailu heheheh

[IMG]http://www.youtube.com/watch?v=0wzt6Bzy4VA[/IMG]