Emigrantka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 [B][COLOR=Blue]Kobitki potrzebuje pomocy - musze znalezc bude dla psa w Polsce. Pies wielkosci ON-ka, na wsi, zima, nie chce zeby psie marzlo. Buda musi byc spora zeby sie zmiescil i dal rade obrocic, ma dosyc maly kojec z tego co pamietam... szkoda slow, nie przeskocze ale COS chce zrobic wiec chociaz ta ciepla bude. Musi byc ocieplana i zeby mu sie na leb nie dalo bo jaka kupie/zamowie taka bedzie nikt tam z nia nic nie zrobi wiecej jej nie ulepszy. Buda jest potrzebna w okolicach Czestochowy, Mloda leci 16-go wiec do odebranie/do dowozu jeszcze przed Switami zeby Mloda przypilnowala zeby psina ta bude miala postawiana jak potrzeba..... Nie mam konta na Allegro ale moge przelaz stad kase komus na konto kto by mi taka bude znalazl i z pewnego zrodla zamowil.... Koniecznie ocieplana i z dobrym pokryciem dachu, moze z czyms na wejscie zeby nie wialo? Pomoze ktos? dzieki.... Weszlam na polskie Zooplus i taka widzialam ale jaka ona jest ocieplana? [URL]http://www.zooplus.pl/shop/psy/buda_drzwiczki_dla_psa/buda_dla_psa/dwuspadowy_dach/96056[/URL] Psisko mieszka caly czas na dworze, jest snieg, no musi byc naprawde ciepla buda - jak sie budy ociepla? ja nie wiem, ja z miasta jestem, moj pies teraz i wszystkie inne na moim lozku spaly :( [COLOR=YellowGreen]I jeszcze, jaka jest jakas podstawowa, nie za droga karma sucha w Polsce? BO patrze na to Zooplus i nie lapie co jest dobre co nie i co ile kosztuje.....???[/COLOR] [/COLOR][/B] Quote
Emigrantka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Znalazlam taka, to dobra jest? [url]http://allegro.pl/buda-ocieplana-dla-psa-duza-producentstolldrew-i1328935928.html[/url] POdobno buda nie powinna byc za duza a ja za bardzo nie pamietam jakiej wielkosci jest ten psiak, wydaje mi sie ze troche mniejszy od Zarci mojej... cholera.. ale chyba za duza lepsza niz za mala, nie? Co myslicie o tamtej budzie/cenie/wykonaniu itd? Co sie daje do budy do srodka? Zeby nie przemoklo zeby mu zimno nie bylo? Quote
Emigrantka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Pieknie.. w domu dynamit w powietrzu.... Mloda w bardzo nie dyplomatyczny sposob (czy: po chamsku) probowala dyskutowac ze swoim chloapkiem na temat tej budy dla psa ktory jest przy domu jego ojca. Zakonczylo sie to mniej wiecej w stylu "Odpier...l sie od psa mojego ojca, jak mu cos bedzie potrzeba to mu ojcie kupi/da/zrobi" Mlody uwaza ze to nie nasza sprawa no i w pewnym sensie ma oczywiscie racje, pyta jakbym sie czula gdyby ktos mi worek zarcia dla Zary przyniosl i powiedzial ze to dlatego ze swojego psa wg nich zle karmie. No fakt, szlag by mnie trafil. Ja nie wiem dokladnie jaka tam jest sytuacja - w domu jest ojciec i stara babcia, ojciec pracuje a poza tym czesto wyjezdza bo ma kobitke w innym miescie. Psie ma kolo 7 lat z tego co wiem, czarny kudlaty prawdziwy wiejski kundel - mieszka w kojcu i jakas tam bude ma. Mloda lubi wyolbrzymiec wiec nie bardzo wiem czy to prawda ze jak sie kotka okocila to male byly w szambie topieoe nie raz, ze dusy psiak z kojca dostaje jakies resztki byle co odpady a maly piesek trzymany w domu prawdziwe jedzenie, ze duzy nie jest nigdy z kojca wypuszczany a maly sobie lata gdzie/jak chce i spi w domu... Rece mi prawde mowiac opadaja......bo tak naprawde nie wiem jak to tam jest......i co zrobic zeby psu pomoc (jezeli trzeba) i awantury z Mlodym i jego rodzina uniknac.... Mlody jest juz u nas prawie rok, 10 miesiecy dokladnie - co z tym psem tam jak on jest tu - nei wiem i sie nie dowiem. Jak byl Mlody w POlsce to psiaka brali czesto na spacery, wylatal sie, ucieszony z wolnosci - teraz.. nie mam pojecia... Szlag by to :( Quote
Agmarek Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Miałam sobie pożartować z Wami o tych kadzidełkach, ale ten opis tego huskiego ciągniętego za samochodem :angryy: ja jak tylko słyszę słowo "husky" od razu widzę naszego Paco :-( to mógł być on :placz: i już sobie pożartowałam...a jeszcze moja matka mnie wkur-wiu, bo wracała ze sklepu z koleżanką i "tak się uśmiały" (hahah...mało mi bebechów nie wyrwało jak to usłyszałam :angryy:) bo szedł za nimi kot i tak strasznie miauczał...no i poszedł za koleżanką (hahaha...bardzo kur... śmieszne :angryy:) Mówię jej że pewnie był głodny, trzeba było mu coś dać!!! Na co ona mi mówi że to pewnie czyjś kot był i wyszedł na spacer :crazyeye: Normalnie ręce mi opadły...w blokowisku kot na spacerze łaszący się do przechodniow...:angryy: Od razu przypomniała mi się moja kotka która się do nas łasiła, bo była tak głodna że było jej juz wszystko jedno :-( Wiecie co? Myslałam że moja matka ma trochę więcej rozumu w głowie :angryy: [B]Emi [/B]buda fajna. Ja nie mam psa na dworze, ale bude dla kotów mam i swojego czasu interesowałam się tymi sprawami. Steropian w środku ma dość gruby (ważne żeby od wewnątrz był zabezpieczony przed wyrwaniem przez psa/kota) i żeby była ocieplana równiez od spodu, albo chociaż na takich cokołach. Zapytaj jeszcze czy jest pomalowana, albo chociaz w jakis sposób zabezpieczona, bo ja pamiętam że za malowanie musiałam dodatkowo zapłacić. Quote
tayga Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Zaraz poszukam budy fajnej... A nie da się jej postawić poza kojcem, a w kojcu zrobić otwór na wejście do budy? Juz widziałam tak zrobione, miejsca miałby więcej. A ja mam pomysł!! Ja Ci zapłacę za budę od siebie, a Ty zrobisz ten angielski przelew na Vetoryl... co? A róznicą się rozliczymy. Bo ja mam konto tylko w Euro, nie zrobię na Anglię, a przeliczają do d... Quote
Emigrantka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 [QUOTE]A nie da się jej postawić poza kojcem, a w kojcu zrobić otwór na wejście do budy? Juz widziałam tak zrobione, miejsca miałby więcej.[/QUOTE] Wlasnie o tym mowila Mloda do Mlodego i jej powiedzial zeby sie od...la od jego ojca psa i ze on sa zima nic robil nie bedzie. I badz tu czlowieku madry, Mloda wyje teraz, Mlody sie nie odzywa a ja siedze na wkurwie... i nie wiem co robic... Quote
Emigrantka Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 post 1078.... ide sie przewietrzyc zanim mnie krew zaleje Quote
tayga Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Biedny piesio :( [URL]http://allegro.pl/buda-xxl-2-szybka-wysylka-kepno-gratisy-i1339901788.html[/URL] [URL]http://allegro.pl/buda-dla-psa-xxl-ocieplona-impregnowana-i1337526676.html[/URL] [URL]http://allegro.pl/ocieplana-solidna-buda-dla-psa-xl-podest-kolor-i1330746818.html[/URL] [URL]http://allegro.pl/ocieplana-solidna-buda-dla-psa-xxl-podest-kolor-i1344137264.html[/URL] a ta w Częstochowie: [URL]http://allegro.pl/buda-budy-xl-ocieplona-polecam-tanio-wysylka-i1344273764.html[/URL] Quote
Cantadorra Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='tayga']Emi!!! Jestem z Ciebie dumna! Zobaczcie post 13 :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197485-SREBRNA-BIŻU-ŁYŻECZKI-WIDELCZYKI-KOSMETYKI-PIERNIKI-dla-Alberta-i-Hesi-do-11.XII[/URL][/QUOTE] Też widziałam i przyznam, że Emi mnie miło zaskoczyła :) Quote
Cantadorra Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='Emigrantka']Boszeeeeeeee jak ja bym chciala takich dopasc..... golymi rekami bym jaja wyrwala i do pyska wlozyla i zakneblowala zeby sie udlawili... a znim by sie udlawili to bym za 2 nogi do 2 samochodow przywiazala i kazala kirowcom w 2 strony jechac... i to pomalutku.... :( Co za straszna smierc dla psiaka....[/QUOTE] Nie czytam tego, skoro Emi napisała, że nie śmierć, to niestety nie ma happy endu. Nie mogę, po prostu nie mogę.... Quote
Cantadorra Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 I jak tam Emi z budą? Młodzi się dogadali? Quote
Emigrantka Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Nie dogadali nie, a na wszystkim ucierpi pise... szlag by to bo naprawde nie wiem co zrobic...:( Quote
Emigrantka Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Dzisiaj rano... wszystki erazem hehehe [IMG]http://www.polishplanet.com/_upload/attachments/2010/12/04/20101204_1338.jpg[/IMG] Quote
bela51 Posted December 4, 2010 Posted December 4, 2010 [quote name='Emigrantka']Nie dogadali nie, a na wszystkim ucierpi pise... szlag by to bo naprawde nie wiem co zrobic...:([/QUOTE] Podczytuje tu czasem Wasze rozmowy. Emi, ustaw sobie troche tego zięcia ( przyszlego). Wrazliwosc na psia niedole to bardzo istotna cecha charakteru. Quote
Emigrantka Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 Bela - on na wszystko wrazliwy tylko do jego ojca nie ma sie prawa nikt wtracac.... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Pies wg niego nie ma zle, to jest chlopak ze wsi - co wiecej moge dodac? **************** [B][COLOR=Red] Pranie trzeba sprawdzac 100 razy zanim sie do pralki wsadzi i pralke wlaczy....[/COLOR][/B] [IMG]http://www.polishplanet.com/_upload/attachments/2010/12/04/20101204_1340.jpg[/IMG] Quote
Emigrantka Posted December 4, 2010 Author Posted December 4, 2010 U nas juz snieg stopinial buuuuu Ale jak byl to bylo fajnie :) [IMG]http://www.polishplanet.com/_upload/attachments/2010/12/04/20101204_1342.jpg[/IMG] Quote
tayga Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Fajne foty :) Uważaj na koty... podobno sie pierze ino sie nie wykręca :) Quote
Cantadorra Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Kociarnia sama się naraża na sporty ekstremalne jak widać na fotce :) Agmarek, zdradź mi proszę tajemnicę po co ci "Kadzidełka i ich zastosowanie". Ja ujęłabym to w jednym zdaniu: 'zanim podpalisz podłóż coś na popiół". Koniec. Co tu pisać??? Quote
Emigrantka Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Melduje poslusznie ze wczoraj zakonczyly sie moje 2 ostatnie bazarki i nie mam juz ani jednego w subskrypcji - i na zadne nie wchodze. Koniec z nalogiem - w Polsce mam cala mase za malych ciuchow z bazarkow.... i kupe srebraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) Dobrze ze w srebro sie zmieszcze, nie? Kupilam Zarci wyrko, czekam az przywioza, o takie: [IMG]http://media.zooplus.com/bilder/karlie/ko/dla/psa/orthobed/oval/1/300/137764_karlie_orthobed_oval_1.jpg[/IMG] Ten najwiekszy rozmiar, u nas £70, u was jakos inaczej bo w zlotowkach: [url]http://www.zooplus.pl/shop/psy/legowisko_dla_psa/owalne/151688[/url] Co za glupol wymyslil bialy kocyk na to psie lozko to ja nie wiem - chyba ktos kto psa nie ma.... Jeszcze nie wiem gdzie to wstawie, chyba swoje lozko wywale z pokoju a Zarci tam wstawie jej hehehhehe bo naprawde nie mam juz miejsca..... Quote
Emigrantka Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Acha, przeliczylam - w polskim Zooplus wychodzi kolo £80, ja zaplacilam £70 - dlaczego w Polsec jest wszystko o tyle drozsze?????? I kotom kupilam takie spanka do wieszania na grzejniki... i 8 workow zwirku i 90 puszek i nie wiem ile toreb suchego zarcia i.... Dobrze ze sie z bazarkow wyleczylam, nie? Hmmmmmm Quote
tayga Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Emigrantka']Dobrze ze sie z bazarkow wyleczylam, nie?[/QUOTE] Rewelacyjnie!!!! Ale zakupy zrobiłaś łogromne :) Posłanie najlepiej w Polsce kupić na Allegro, od producenta. Zooplus ma sprowadzane. Ja mam jeszcze taką mozliwość, że kupuję na niemieckim Ebayu. Dostałam duuuuuzo fantów na bazarek :) Idę foty robić Quote
Emigrantka Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 chcialam to ortopedyczne dla Zary, tylne lapy jej nawalaja..... ciekawe kiedy przyjdzie - mamy tyle rzeczy pozamawianych ze siedzimy w domu uwiazane jak psy albo ja albo Mloda bo nie wieadomo kiedy co przywioza hehehehe Quote
Agmarek Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='bela51'] Emi, ustaw sobie troche tego zięcia ( przyszlego). Wrazliwosc na psia niedole to bardzo istotna cecha charakteru.[/QUOTE] Zgadzam się w 100% :lol: [quote name='Emigrantka']Pies wg niego nie ma zle, to jest chlopak ze wsi - co wiecej moge dodac?[/QUOTE] Młody jeszcze, to ustawiaj puki możesz, bo potem się nie da. Mój TZ też ze wsi, ale szybko opanował psią i kocią niedolę :mad: Łopatologicznie wyłożone szybciej do mózgu trafia :mad: [quote name='tayga']Uważaj na koty... podobno sie pierze ino sie nie wykręca :)[/QUOTE] Muszę sprawdzić na Klakierze-Kilerze :diabloti: Na mojej juce wczoraj z rana sobie pazurki ostrzył, a drapak za ścianą stoi :angryy: nie daruje gadzinie :mad: Klakierek...kici kici...chodź do pańciiii........:diabloti: [quote name='Cantadorra']Agmarek, zdradź mi proszę tajemnicę po co ci "Kadzidełka i ich zastosowanie". Ja ujęłabym to w jednym zdaniu: 'zanim podpalisz podłóż coś na popiół". Koniec. Co tu pisać???[/QUOTE] Oj tam...takie ciekawe cholery...nie wiem po co mi te kadzidełka...może zacznę palić...:roll: [quote name='tayga']Dostałam duuuuuzo fantów na bazarek :) Idę foty robić[/QUOTE] Nie mogę się już doczekać, tylko cicho-sza przy Emi :roll: Quote
Emigrantka Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Agmarek - Mlody swiata nie widzi poza naszymi tu kotami i psem. Ta psina w Polsce to jest "jego ojca" pies i z tego wzgledu Mlody nie chce TAM podskakiwac - chyba.... :( Quote
tayga Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Agmarek']Nie mogę się już doczekać, tylko cicho-sza przy Emi :roll:[/QUOTE] Szału nie ma, dla Emi rzeczy mało przydatne :) Wszystko z wełny naturalnej - ocieplacze na nogi, na termofory, rękawiczki i butki dla małych dzieci. Mam jeszcze swoje fanty - śliczną lalę z porcelanowym łbem, ekstra torbę na laptopa, dwa fioletowe zegarki i cudne futerko z "dalmatyńczyka" lub krówki w tozmiarze M/L. No i tradycyjnie kilka kosmetyków. Quote
Recommended Posts