Emiś Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Do lecznicy w której pracuję przyszli Państwo z porzuconymi dziś na klatce schodowej dwoma szczeniorami. Państwo w piątek z samego rana wyjeżdżają za granicę, mogą przetrzymać je u siebie do jutra (czwartek, 25 luty) wieczorem. Potem pieski trafią do sosnowieckiego schroniska gdzie panuje parwo. Dla takich maleńtasów oznacza to śmierć w męczarniach. U mnie w tej chwili są kociaki z tego schronu, walczymy z pp, nie dam rady zająć się jeszcze szczeniakami. Potrzebny pilnie tymczas, chociaż na kilka dni... Jest to pies i suczka, mają ok. 8 tygodni. Zostały odpchlone i odrobaczone, mają założone książeczki. Są bardzo przestraszone, cichutkie. Chłopak waży 2,3kg suczka 2kg. Błagam o pomoc dla nich :-( Quote
karolina_g_k Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 O Matko jakie puchacze piekne! Szkoda, ze tak daleko. Inaczej moglabym pomóc chociaz na te kilka dni... Quote
Emiś Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 karolina_g_k napisał(a):O Matko jakie puchacze piekne! Szkoda, ze tak daleko. Inaczej moglabym pomóc chociaz na te kilka dni... Jeśli byś się decydowała, to można by spróbować znaleźć transport... Quote
karolina_g_k Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Emis ja zawsze biore tylko po jednym szczenieciu. No i prosze o karme dla malucha i ew wsparcie finansowe na szczepienia i opieke weterynaryjną, mam kiepska sytuacje finansowa. Podrzucajmy maluchy. Moze znajdzie sie ktos kto mieszka blizej bo w dwie strony to ok 600km wiec i kupa kasy :( Quote
halbina Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 śliczne są, ale ja mam już 5... te z podpisu... Quote
Emiś Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 karolina_g_k napisał(a):Emis ja zawsze biore tylko po jednym szczenieciu. No i prosze o karme dla malucha i ew wsparcie finansowe na szczepienia i opieke weterynaryjną, mam kiepska sytuacje finansowa. Podrzucajmy maluchy. Moze znajdzie sie ktos kto mieszka blizej bo w dwie strony to ok 600km wiec i kupa kasy :( Eh, ja po leczeniu 6 kociąt też jestem spłukana :( Rozesłałam info o wątku, może ktoś pomoże Quote
Blood Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Ja chetnie ale w sobote biore inne na tymczas wiec jesi to by cos ratowało to od jutra do weekendu Quote
Agucha Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 A ten puchatek z rudymi brewkami, jakiej jest płci? :) Wracam w niedzielę do domu, jeżeli coś to pomoże to mogę przetrzymać malucha * parę dni. Mieszkam w Rybniku. * sugeruję tego z brewkami cudaczka he he ;) Quote
Emiś Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Blood napisał(a):Ja chetnie ale w sobote biore inne na tymczas wiec jesi to by cos ratowało to od jutra do weekendu Mogłabyś je mieć w razie czego do soboty wieczorem? Zawsze to chociaż dwa dni dla nich... Zaraz im zrobię allegro i kilka chociaż ogłoszeń, może jakiś stały dom się trafi chociaż dla jednego... Quote
Blood Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 O ja do niedzieli Agucha od niedzieli ;D..... Quote
halbina Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 bierzcie, Dziewczyny! nawet parę dni to już coś dla nich! Quote
Blood Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 nie ma problemu podjechac po nie czy jak?? Quote
BajkaB Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Jeśłi mojej wolontariuszce mąz walizek nie wystawi(od września ma bez przerwy szczeniaki) to je zabierzemy .Jutro rano dam znac.Prosze o jakiś kontakt do osoby która sie nimi opiekuje Quote
Blood Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Super to jesli bede potrzebna to czekam na info jutro rano moj nr to 507 170 050 Quote
DG32 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Zaznaczam, niestety moge pomóc tylko w ogłoszeniach ale do tego potrzebne mi namiary do kontaktu. Quote
Emiś Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 BajkaB napisał(a):Jeśłi mojej wolontariuszce mąz walizek nie wystawi(od września ma bez przerwy szczeniaki) to je zabierzemy .Jutro rano dam znac.Prosze o jakiś kontakt do osoby która sie nimi opiekuje O ludzie, dziękuję za odzew :loveu: Kontakt do ludzi u których są: 662 271 980 Ja jutro od rana będę w pracy więc będę miała problem z wejściem na dogo, jak coś mój nr 664 768 580, postaram się być pod telefonem. Zrobiłam im wyróżnione allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=937323295 jutro zrobię więcej ogłoszeń, takie cudaki nie będą długo czekać na domki. Urzekły mnie bardzo. Takie przerażone :( Piękne kudłacze z nich wyrosną :cool3: Quote
Emiś Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 DG32 napisał(a):Zaznaczam, niestety moge pomóc tylko w ogłoszeniach ale do tego potrzebne mi namiary do kontaktu. Namiary na razie dałam na siebie, ale potem na pewnie trzeba będzie zmienić do osoby u której będą. Quote
Blood Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Wiec skoro rano nie bedzie cie tu to zadzwonie kolo 12 zeby sie dowiedziec a jak cos bedzie wiadomo to np wczesniej sms ;D podalam nr;D Quote
kuba123 Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 czy one zapowiadają się na duże psy mam chętny dom na dwa szczeniaki docelowo duże Quote
Jaaga Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Zostałam powiadomiona o maluchach, ale nie mogę pomóc. Własnie mam stado własnych, nieszczepionych jeszcze, a wczoraj przyjechała do nas 40 kg suczka. Zainteresowanie małymi zawsze mam tak duże, ze powinny w kilka dni znaleźć domki. Quote
jotka Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 cóż, mam nadzieję, że kuba123 zapełni tymi szczeniorami te potencjalne domki. Quote
Emiś Posted February 25, 2010 Author Posted February 25, 2010 Rozmawiałam przed chwilą z Państwem, jeszcze nikt do nich nie dzwonił. Napisałam PW do BajkiB, czekam na odp czy tymczas przez nią proponowany jest aktualny. Jeśli do 13:00 nie będę miała odpowiedzi, to pozwolę sobie skorzystać z Twojej propozycji, Agucha. Quote
Recommended Posts