Jump to content
Dogomania

Sed znów porzucony! :( PROSIMY o pomoc - szukamy domu dla Seda!

Recommended Posts

Posted

Okazuje się, że "nasz" Okęcik to wyadoptowany rok temu psiak ze schroniska w Ostrowi Maz. :-( Sed

[SIZE=2]Psiak miał dom, w którym się otworzył, ale ten dom go porzucił...

Pies jest w OKROPNYM STANIE PSYCHICZNYM!
[SIZE=4]
potrzebujemy POMOCY na już!

koszt hotelowania Seda to ok 300 zł.!

Zabieramy DEKLARACJE

[SIZE=2][SIZE=4]
*Gajowa* napisał(a):
Nie ma szczęścia ten psiak. Warunki w jakich aktualnie Sed przebywa są gorsze niż w Ostrowi - to jest nieduży betonowy boks max.2 x 2 m - okienko malutkie wysoko na drzwiach. On jest MEGA przerażony...

[FONT=Verdana]65 1370 1109 0000 1706 4838 7306

[/FONT]
Fundacja Międzynarodowy Ruch na rzecz Zwierząt - VIVA!
"Pokochaj Psy Niczyje"
ul. Kopernika [FONT=Verdana]6 m[/FONT].8; 00-367 Warszawa
z dopiskiem: dla Seda

Sed w Ostrowi Mazowieckiej... 3 lata temu.

w nowym domu... pół roku temu

Sed teraz... znów bez domu, znów z ogonem na brzuchu i w ogromnym stresie.

Bardzo potrzebuję pomocy, by móc się otworzyć :( Dajcie mi szansę!

Okęcik

[SIZE=2]Pan, który oddał Okęcika do przytuliska twierdził, że znalazł go na Okęciu... jak było naprawdę?

Faktem jest, że Okęcik cały przerazony i zestresowany trafił do kojca po świniach, które przytulisko wynajmuje ze względu na brak miejsc.

I o ile z każdego psa po kilku dniach ten stres spływa - z Okęcika nie spłynął.

Więcej - okazało się, że Okęcik panicznie boi sie mężczyzn i chłopców... i nie jest to jedynie lęk przed podniesiną ręką... Okęcik po prostu facetom nie ufa, nie chce do nich podchodzić, gdy ich widzi chowa się w kącie boksu...

Te zachowania rysują nam bardzo smutną przeszłość Okęcika - tego dorosłego czarnego jak węgielek psiaka w typie ONka. bardzo "w typie", bo Okęcik to najbardziej kundelek :)

Łagodny, spokojny i zamkniety Okęcik tkwi w betonowym boksie już kilka tygodni.... nie ma tam szans na socjalizację!

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki przerażony biedak. W jakim wieku może być Okęcik ? Wygląda zupełnie identycznie jak Sed z Ostrowi Maz. ,który był u mnie przez kilka miesięcy. Był tak samo przerażony i miał to samo spojrzenie - został wyadoptowany jakiś rok temu do kogoś z Wilanowa. Sed miałby teraz jakieś 6-7 lat.
A jak pies znaleziony na Okęciu trafił do Andy ?
Czy on jest w kojcach przy lecznicy ? Muszę zobaczyć czy to nie jest Sed.

Posted

Gajowa, zobacz!

z tym Okęcikiem to cicha sprawa jest...
niby facet go na Okęciu znalazł i niby Paluch skierował go do przytuliska w Konstancinie...
nikt w to za bardzo nie wierzy, ale psa R wziął
pani Beata, co karmi psy była nawet przekonana, że on już kiedyś u nich był... ale ten trop się rozmył, bo w danych nie było telefonu czy coś, z resztą pani Beata nie była pewna (ona często kręci hihi)

Okęcik był już wykastrowany jak trafił do lecznicy!

wiek nie wiem, ale dorosły. 6-7 spokojnie może być

on jest w kojcach po świniach tam 2 ulice od lecznicy - wiesz gdzie?

Posted

Napisałam do Neris...ona na wątku Seda była od początku, może będzie wiedziała do kogo dokładnie trafił Sed,ąlbo wskaże kto ma namiary na dom Seda...podałam jej wątek Okęcika...

Długo ogłaszałam Seda...przyglądałam się fotkom i niestety jest bardzo duże podobieństwo zewnętrzne i psychiczne...ale tak bardzo chciałabym,żeby to nie był Sed!

Posted

Dziewczyny, ja tylko kibicowałam Sedowi, nie wiem do kogo poszedł :(

Ze Stowarzyszenia Niczyje sprzed podziału kojarzę: Felę, Igusię, Jayo, Witokret, Esperanzę. Nie wiem niestety która z tych osób odpowiada za papierologię.
Niestety pies jest barzdo podobny, wyraz oczu i pysia...

Posted

i co jak czytają?

jakby czytali to by sie odezwali,prawda?

Kurdę a Milady ma pocztę głosową w telefonie ... ona często zmieniała numer, mozemy się do niej w ogole nie dobić :(

Posted

hmm tak to można do nich jechać i pytac gdzie pies
a jak już się dowiedzą, że my wiemy to se możemy... coś trzeba zrobić

no i... nie można go tam zostawić dziewczyny
on siedzi w ciemnym betonowym boksie po świniach
zero socjalizacji praktycznie, cały czas takie przerażone oczy

Posted

kto ma dane tych ludzi? trzeba jechać!

jak można takiego psa zgubić? nawet jeśli tylko zgubili to dawno minął tydzień i dwa a nawet już trzy i powinni byli powiadomić!