agaga21 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [url]https://lh4.googleusercontent.com/-X_F5Pgnlylc/T0QFHF8T3jI/AAAAAAAAD6E/NYliuluUSug/s640/_DSC0562.NEF.jpg[/url] arinka wszystko ma pod kolor, małpkę, posłanko(świetne!) i nawet tą wygoloną łapkę ;) a jaka piękna obróżka! nowa? Quote
chita Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 (edited) [quote name='bira']Wow, jaka profesjonalna depilacja ;-)[/QUOTE] nie taka profesjonalna, z bliska widac ze 'schody' porobili:evil_lol: [quote name='agaga21'][url]https://lh4.googleusercontent.com/-X_F5Pgnlylc/T0QFHF8T3jI/AAAAAAAAD6E/NYliuluUSug/s640/_DSC0562.NEF.jpg[/url] arinka wszystko ma pod kolor, małpkę, posłanko(świetne!) i nawet tą wygoloną łapkę ;) a jaka piękna obróżka! nowa?[/QUOTE] wszystko pod kolor psa zeby siersci nie bylo tak widac;):evil_lol: rozgladam sie za wykladzina zeby jej bylo bezpieczniej, w oko mi wpadla zielona to moze arine przefarbuje:cool3: najlepsze jest to, ze mi sie marzy czarny pies i przynajmniej na czarnych ciuchach nie bedzie widac klakow:evil_lol: a obrozka nowa, z taksowego bazarku ;) Edited February 22, 2012 by chita Quote
kkasiiiar Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Troszke tu nie zagladalam..a tutaj takie cudowne wieści :) teraz juz z gorki ;) Quote
tatankas Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='chita']nie taka profesjonalna, z bliska widac ze 'schody' porobili:evil_lol: wszystko pod kolor psa zeby siersci nie bylo tak widac;):evil_lol: rozgladam sie za wykladzina zeby jej bylo bezpieczniej, w oko mi wpadla zielona to moze arine przefarbuje:cool3: najlepsze jest to, ze mi sie marzy czarny pies i przynajmniej na czarnych ciuchac nie bedzie widac klakow:evil_lol: a obrozka nowa, z taksowego bazarku ;)[/QUOTE] Z tym czarnym psiakiem to trochę nie tak,jak by się chciało.Moja siostra ma czarnulka-mieszankę ONka,niestety podszerstek już nie taki czarny,więc jak czarnego to tylko z krótkim włosem,może doga :D ;) Quote
chita Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 [quote name='kkasiiiar']Troszke tu nie zagladalam..a tutaj takie cudowne wieści :) teraz juz z gorki ;)[/QUOTE] oby! przy kolejnym rtg okaze sie jak kosc sie zrasta i czy ta tytanowa plytka jest na swoim miejcu:) [quote name='tatankas']Z tym czarnym psiakiem to trochę nie tak,jak by się chciało.Moja siostra ma czarnulka-mieszankę ONka,niestety podszerstek już nie taki czarny,więc jak czarnego to tylko z krótkim włosem,może doga :D ;)[/QUOTE] no mi przez mysl przeszedl jakis astowaty:p:razz: ale do tego musimy zmienic mieszkanie i wyrehabilitowac arine, kilka takich zerwanych wiezadel i pojde z torbami:evil_lol: Quote
agaga21 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 czarny pies powiadasz...............:cool3: chyba nawet wiem który :) Quote
YxNinaxY Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 czyżby szykowało się powiększenie rodziny o kolejnego czterołapa?:) Quote
chita Posted February 22, 2012 Author Posted February 22, 2012 baaaaardzo bym chciala, tz tez ale narazie dopoki nie kupimy czegos swojego nie ma szans, z jednym psem jeszcze mozna wynajac mieszkanie ale z dwoma:shake: Quote
Barkelona Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 to prawda, na ciuchach nie wwidać mocno czarnej sierści... ale podłogi i dywany, no i nikt już nie przeoczy czarnego kłaka w zupie czy herbatce :D uroki życia z czterołapem, ale po jakimś czasie człowiek się tak przyzwyczaja, że nie widzi kłębów kłaków na podłodze i lasu kłaków w samochodzie, obsmarkanej szyby w oknie, kiedy psiak przytyka nos, żeby za Tobą wyjrzeć czy wszędzie tułających się zabawek, kijków, kosteczek :D Quote
chita Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 wczoraj wieczorem wyszlismy na kilka godzin, po powrocie karteczka w drzwiach "Panstwa pies wył caly wieczór"...Arine zamknęliśmy w kuchni zeby nie skakała na łozka...tymczasem ona nie tylko wyła ale postanowiła skakac na drzwi, otworzyć spiżarnię, ściągnąć z szafki całą puszke czarciego pazura i rozsypać w kuchni i jakims cudem udało jej sie wyciągnąc szuflade z jej smakami w związku z czym ma dziś nieprzeciętną sraczke. :angryy: Co za menda! tak sie strasznie boje czy łapie sie coś nie stało. ona z życiu nie wyła, niczego nie zniszczyła, nie wiem co jej do łba strzeliło. Quote
fioneczka Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='chita']wczoraj wieczorem wyszlismy na kilka godzin, po powrocie karteczka w drzwiach "Panstwa pies wył caly wieczór"...Arine zamknęliśmy w kuchni zeby nie skakała na łozka...tymczasem ona nie tylko wyła ale postanowiła skakac na drzwi, otworzyć spiżarnię, ściągnąć z szafki całą puszke czarciego pazura i rozsypać w kuchni i jakims cudem udało jej sie wyciągnąc szuflade z jej smakami w związku z czym ma dziś nieprzeciętną sraczke. :angryy: Co za menda! tak sie strasznie boje czy łapie sie coś nie stało. ona z życiu nie wyła, niczego nie zniszczyła, nie wiem co jej do łba strzeliło.[/QUOTE] nigdy nie wyła bo nigdy nie miała ograniczanej przestrzeni więc jej się nie dziwię że protestowała pogadajcie z wetem czy na Wasze wyjście nie można owinąć jej łapki bandażami elastycznymi, no i kołnierz na łepetynę żeby nie zerwała ... jeśli łapa będzie miała choć trochę stabilizacji to nic nie powinno się stać nawet jeśli wskoczy na łóżko poza tym pies głupi nie jest i świadomie nie będzie sobie zadawać bólu ... ważne tylko żeby złażąc z łóżka nie zlazła na śliską powierzchnię bo jak się rozjedzie to doopa blada Quote
bric-a-brac Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Niespożytkowana energia znalazła swoje ujście :diabloti: [quote name='chita']Co za menda! [/QUOTE] Haha, chita zła na Arinkę! Quote
agaga21 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 karolina a może masz materac albo najlepiej ze dwa i mogłabyś jej zrobić z nich takie schody na kanapę czy łóżko, by nie musiała wskakiwać, tylko żeby mogła wchodzić. może takie prowizoryczne rozwiązanie by pomogło? Quote
chita Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='fioneczka']nigdy nie wyła bo nigdy nie miała ograniczanej przestrzeni więc jej się nie dziwię że protestowała pogadajcie z wetem czy na Wasze wyjście nie można owinąć jej łapki bandażami elastycznymi, no i kołnierz na łepetynę żeby nie zerwała ... jeśli łapa będzie miała choć trochę stabilizacji to nic nie powinno się stać nawet jeśli wskoczy na łóżko poza tym pies głupi nie jest i świadomie nie będzie sobie zadawać bólu ... ważne tylko żeby złażąc z łóżka nie zlazła na śliską powierzchnię bo jak się rozjedzie to doopa blada[/QUOTE] dzis rano bylam odebrac kolnierz bo tz zapomnial zabrac w poniedzialek i mowilam co sie stalo, bandaz elastyczny nic nie da bo w zasadzie chodzi o wewnetrzny nacisk kosci udowej na piszczel ktory powstaje w wyniku sporego obciazenia tej lapy jak wlasnie skakania, stawania na dwoch etc :-( na sliska nie zlazi bo porozkladalam w domu dywany i stare wykladziny do czasu az kupie cos na cala powierzchnie ale wyrzucam sobie bo to byl moj pomysl z ta kuchnia:roll: [quote name='bric-a-brac']Niespożytkowana energia znalazła swoje ujście :diabloti: Haha, chita zła na Arinkę![/QUOTE] ubije diabla:p [quote name='agaga21']karolina a może masz materac albo najlepiej ze dwa i mogłabyś jej zrobić z nich takie schody na kanapę czy łóżko, by nie musiała wskakiwać, tylko żeby mogła wchodzić. może takie prowizoryczne rozwiązanie by pomogło?[/QUOTE] materacy nie mam ale tomek ma po pracy wjechac do ikei bo takie stolki dla dzieci, obstawie dookola i zobacze, innego pomyslu narazie nie mam :shake: Quote
fioneczka Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 [quote name='chita']ale wyrzucam sobie bo to byl moj pomysl z ta kuchnia:roll:[/QUOTE] no daj na luz ... nie mogłaś przewidzieć że tak się stanie qrcze musicie coś pomyśle żeby zastawić wyro :/ i nie bój żaby ... nic się jej nie stało i będzie dobrze Quote
Alicja Posted February 24, 2012 Posted February 24, 2012 kup materac na podłogę prosimy o pomoc [URL]http://www.facebook.com/events/244973492255325/[/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/223451-Rybnik-znaleziona-suni-mieszaniec-amstafa-lub-boksera?p=18708518#post18708518"]http://www.dogomania.pl/threads/2234...8#post18708518[/URL] w podnoszeniu , udostępnianiu , ogłaszaniu Quote
chita Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 opanowana chwilowo, chociaż nie powiem, jestem juz dośc zmeczona sytuacją;) za to arina bardzo sie zmieniła ostatnio, zaczaiła ze ma głos i nie waha sie go używać:loveu::evil_lol: podszczekuje i tak smiesznie wyje jak cos chce, szczegolnie na spacerze jak nie chce wracac do domu, musze to kiedys nagrac:) dziś bylo 16st, wiec lenilysmy sie na trawie i zazywalysmy witaminy d;) i wlasnie minely 3tyg od operacji, chodzi dobrze bo nie kuleje tylko czasem odciąza łape...a pilnowanie jej nam wychodzi raz lepiej raz gorzej;) w poniedzialek bede umawiac sie na hydroterapie, mam nadzieje ze przyjma nas jeszcze w przyszlym tygodniu. Quote
bric-a-brac Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Arinko, Ty też jesteś zmęczona, no nie? Nie tylko pańcia ma dość ;) Ale co, już wszystko zdjęte zupełnie? Chodzi bez wspomagaczy? Quote
chita Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 [LEFT]tak, wszystko zdjete:) nie wolno jej tylko przesilac lapy bo ta cala metoda operowania TTA polega na rozcieciu kosci piszczeli,wstawieniu tytanu wiec w zasadzie wszystko 'działa' ale pozostaje nam czekac az ta szczelina w piszczeli wypelni sie (to bedzie trwalo ponad rok ale decydujace sa pierwsze 3 miesiace). a tak w ogole zastanawialismy sie z tz nad kupnem ortezy dla ariny, mozna sprowadzic ze Stanow ale nie wiem czy warto? nasz ortopeda stwierdzil ze rzadko sie stosuje to w europie a i pies nie cwiczy w tym miesni wiec nie ma sensu, rehabilitantka jednak mowila ze w okresie wzmożonego ruchu czy zabaw z psami moze sie to sprawdzic i ochronic kolano, mial ktos moze z tym stycznosc? tak mniej wiecej wyglada ten stabilizator: [IMG]http://www.mypetsbrace.com/images/product_overview.jpg[/IMG] [video=youtube;THQDzudLUqk]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=THQDzudLUqk[/video] [/LEFT] Quote
Alicja Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 ja widziałam gdzieś u nas ortezę dla psa ...tylko zabij nie pamiętam gdzie ... EDIT mam [url]http://firma-admiral.pl/orteza_tylna.html[/url] Quote
chita Posted March 2, 2012 Author Posted March 2, 2012 mam ta strone tez, przeszukalam pod tym katem neta wzdluz i wszerz ale ciekawi mnie czy ktos uzywal i jak to sie sprawdza, do producenta juz nawet dzwonilam w pl i w uk ale oni tylko zachwalac potrafią a mi chodzi o obiektywna opinie kogos, kogo pies to nosil:) a te materialowe mnie nie przekonują, raz ze nie przepuszczalne to a dwa ze rozmiarowka jakas uniwersalna a powinny byc robione odlewy chyba do tego by dobrze dopasowac?:) Quote
bira Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 Szybciutko Arinka wraca do zdrowia :-) Super, zaraz będzie biegać jak szalona :-) A tego stabilizatora nigdy nie widziałam... Quote
Alicja Posted March 2, 2012 Posted March 2, 2012 [quote name='chita']mam ta strone tez, przeszukalam pod tym katem neta wzdluz i wszerz ale ciekawi mnie czy ktos uzywal i jak to sie sprawdza, do producenta juz nawet dzwonilam w pl i w uk ale oni tylko zachwalac potrafią a mi chodzi o obiektywna opinie kogos, kogo pies to nosil:) a te materialowe mnie nie przekonują, raz ze nie przepuszczalne to a dwa ze rozmiarowka jakas uniwersalna a powinny byc robione odlewy chyba do tego by dobrze dopasowac?:)[/QUOTE] my mamy w domu 2 rodzaje (ludziowe) ortezy i ta materiałowa ona jest z takiego materiału że skóra ,,oddycha,,, niby jakaś pianka , niby włókno sztuczne ale spoko w noszeniu , te regulowane (pałąkowate jak to nazywam) one mają ustawiane indywidualnie tylko kąty w stawach no i rozmiar jest dobierana wg długości nogi i w tej jest mniejsza możliwość ruchu rozmiar ortezy dobierany jest dla psa wg pomiaru [url]http://firma-admiral.pl/wymiary_psa.html[/url] Quote
Recommended Posts