Izis1984 Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 :shake:W Żurawicy k. Sandomierza facet hoduje psy ras: Labrador Retriever, Chart angielski [I]Greyhound,[/I] Chart rosyjski [I]Borzoj[/I] , Chart [I]Whippet,[/I] Ratlerek, Bernardyn.... .... [URL]http://www.domowahodowla.nk6.pl/index.php[/URL] :shake: Moze ktos z Was mieszka niedaleko i moglby podjechac, ze niby chcialby szczeniaczka, zagrac naiwniaka i posprawdzac tatuaze tych rodowodowych- moznaby pozawiadamiac hodowców i mysle ze z ich pomoca i bazujac na umowach adopcyjnych pozabierac mu psy!!! :angryy: Quote
andzia69 Posted February 23, 2010 Posted February 23, 2010 Izis - ale ja nie znalazłam tam żadnej wiadomości o tym, ze tam są psy z papierami - on pisze, ze rasowe...no bo jak "normalny" cżłowiek myśli, ze jak w typie rasy to = rasowy...on pisze, ze "hodowla" bo dla niego to hodowla - ino nie krów...a psów... no chyba, ze ślepa jestem i tego nie widziałam:( ciekawa jestem czy na charty ma pozwolenie...sprzedaje je pewnie pierwszemu lepszemu, a potem mamy do odebrania kupę chartów i chartopodobnych od kłusowników świętokrzyskich:angryy: takich jak on jest na pęczki u nas w woj....w takiej gazecie ogłoszeniowej "anonse" są np. takie ogłoszenia: zamienię 5 letnią sukę taką i taką na ...inną (i podaje rasę)...to się nigdy nie skończy:shake: Quote
Izis1984 Posted February 24, 2010 Author Posted February 24, 2010 Whippetka jest z papierami, moze warto by bylo zeby jej hodowca sie zainteresowal :( [URL]http://www.domowahodowla.nk6.pl/whippet.php[/URL] Quote
dzodzo Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 tylko wiesz co moze taki hodowca?psa sprzedal i co dalej>? pisze tak na podstawie tego ze moja hodowczyni od ktorej mam dobke regularnie walczy z rodzina ktorej kiedys sprzedala psa, inna znajoma hodowczyni sprzedala im suke i co? 2 razy w roku szczeniaki po tej parce sa na allegro, oczywiscie po rodowodowych rodzicach pisza do nich, monituja i dalej jest to samo przeciez hodowca sporzadza umowe sprzedazy a nie umowe adopcyjna i nie ma tam ani słowa o zakazie rozmanazania interweniowac to moze jakas prozwierzeca organizacja o ile psy sa trzymane w złych warunkach chyba tylko? Quote
bilbo Posted February 24, 2010 Posted February 24, 2010 Jest napisane , ze chce jeszcze poszerzyć hodowle , zgroza:mad::placz: Quote
Ulaa Posted February 25, 2010 Posted February 25, 2010 Dziwne, przecież charty nie są aż tak "chodliwe". To takiś buraczany samozwańczy "znawca i miłośnik rasy"... tyle że ma kundle. Greyhound ze stojącymi uszami i jednolicie czarny ratlerek ;) No ale polaczkom wszystko można wmówić, a co! Quote
Recommended Posts