RenW Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='belka123']a mnie chcieli bic? bo ja tez ostatnio rzadko, a poniewaz u Gapcia sa dni tematyczne do rozmowy to ja [B]oglszam dzien matematyczny[/B] jak co drugi wtorek mam jutro kolokwium z procesow stochastycznych a dokladniej matematyka aktuarialna i model ryzyka lacznego, czy ktos moze chce podebatowac, bo mam duuuuuuuzo pytan[/QUOTE] O nie, nie :angryy:..Dziękuję, dzisiaj już mnie nie zobaczycie.:eviltong::evil_lol: Quote
Sylwia M. Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='belka123']a mnie chcieli bic? bo ja tez ostatnio rzadko, a poniewaz u Gapcia sa dni tematyczne do rozmowy to ja oglszam dzien matematyczny jak co drugi wtorek mam jutro kolokwium z procesow stochastycznych a dokladniej matematyka aktuarialna i model ryzyka lacznego, czy ktos moze chce podebatowac, bo mam duuuuuuuzo pytan[/QUOTE] Ja, bardzo się zdziwiłam jak kiedyś dowiedziałam się, że jest coś takiego jak matematyka[B] dyskretna:[/B]) Ale z tego co tam wypisałaś, nic nie czaję:crazyeye: I niech tak już zostanie:multi: Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='RenW']Nikt tu nikogo nie chciał bić :mad:, nie zniknęłyście bez powodu, macie usprawiedliwione.:p:evil_lol:[/QUOTE] usprawiedliwiałam obie i Ra_dunię i Agadę ... jak ktoś nie pamięta, to zacytuję odpowiedni post ;) Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Ellig']Dzieki ,tyle wczoraj sie dobrego wydarzylo:)[/QUOTE] Ellig, widziałaś co u Lucia? We własnym łóżeczku zaparkował:) A kota miał w poważaniu, nasze czary pomogły:) (a widziała i słyszała - najpierw piszę, później czytam;)) Bry wszystkim:) Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='belka123']a mnie chcieli bic? bo ja tez ostatnio rzadko, a poniewaz u Gapcia sa dni tematyczne do rozmowy to ja oglszam dzien matematyczny jak co drugi wtorek mam jutro kolokwium z procesow stochastycznych a dokladniej matematyka aktuarialna i model ryzyka lacznego, czy ktos moze chce podebatowac, bo mam duuuuuuuzo pytan[/QUOTE] Coś mi to przyjemnie pachnie:) Kasiorą pachnie:) Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Dzień matematyczny jest ... a Ty tylko kasiorę liczyć chcesz ... chociaż to też matematyka "mamoniata" :D:D:D:D Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Wunia']Dzień matematyczny jest ... a Ty tylko kasiorę liczyć chcesz ... chociaż to też matematyka "mamoniata" :D:D:D:D[/QUOTE] Jakbym dobrze nie liczyła, to by psiarnia miała mniej:) Quote
belka123 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='mmd']Coś mi to przyjemnie pachnie:) Kasiorą pachnie:)[/QUOTE] matematyka akturialna najczesniej wykorzystywana jest w ubezpieczeniach i na gieldzie, wiec skojarzenia poprawne, mnie sie przydaje z modelach rynku pracy a tak bardziej przystepnie to rachunek prawdopodobienstwa ale to pocne uproszczenie Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='belka123']matematyka akturialna najczesniej wykorzystywana jest w ubezpieczeniach i na gieldzie, wiec skojarzenia poprawne, mnie sie przydaje z modelach rynku pracy a tak bardziej przystepnie to rachunek prawdopodobienstwa ale to pocne uproszczenie[/QUOTE] no tak, to teraz już jesteśmy w domu ;) Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='belka123']matematyka akturialna najczesniej wykorzystywana jest w ubezpieczeniach i na gieldzie, wiec skojarzenia poprawne, mnie sie przydaje z modelach rynku pracy a tak bardziej przystepnie to rachunek prawdopodobienstwa ale to pocne uproszczenie[/QUOTE] Rachunek prawdopodobieństwa mi bliski jest bardzo. Nawet się lubimy:) Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='mmd']Rachunek prawdopodobieństwa mi bliski jest bardzo. Nawet się lubimy:)[/QUOTE] to jakie jest prawdopodobieństwa, że rano, po nocy z płaczącym Vicim będę miała gdzie mieszkać? Pójdę za Gapciem do boksu do Jamora :(:(:( Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Znając Twojego TZ - bez liczenia za pomocą wzorów można uznać, że 99,99% (zupełnie odwrotnie niż by było u mnie:evil_lol:) Quote
Ra_dunia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Z matematycznego punktu widzenia to czysta probabilistyka stosowana. W tej dziedzinie mogę podyskutować o modelach procesów Markowa, co prawda w ujęciu inżynieryjnym, ale z tego co pamiętam uwzględniane są również w analizie procesów makroekonomicznych i finansowych... Ech - beztroskie lata studiów :) Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='mmd']Znając Twojego TZ - bez liczenia za pomocą wzorów można uznać, że 99,99%[/QUOTE] W razie czego do Ciebie na uspokojenie go wyślę, razem z Niczką, podenerwować Twojego TZ ;) Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='Ra_dunia']Z matematycznego punktu widzenia to czysta probabilistyka stosowana. W tej dziedzinie mogę podyskutować o modelach procesów Markowa, co prawda w ujęciu inżynieryjnym, ale z tego co pamiętam uwzględniane są również w analizie procesów makroekonomicznych i finansowych... Ech - beztroskie lata studiów :)[/QUOTE] o ja cie kręcę ... do Belki od razu wal jak w dym :D:D:D:D Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Ra_dunia'] Ech - beztroskie lata studiów :)[/QUOTE] Weź proszę... phi, beztroskie;) Dni do końca odliczam... Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='mmd']Weź proszę... phi, beztroskie;) Dni do końca odliczam...[/QUOTE] ja też, ja też :D:D:D Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Wunia']ja też, ja też :D:D:D[/QUOTE] Od kiedy? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Czyżby co innego stało się sensem życia? ;) Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='mmd']Od kiedy? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Czyżby co innego stało się sensem życia? ;)[/QUOTE] no ten etap ja też ;) idę dalej, co będę się nudziła ;) Quote
Ra_dunia Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Bo to tak jest - jak się studiuje, to by się chciało skończyć jak najszybciej... a jak się skończy to chciałoby się na studia wrócić. Ot paradoks :) Ja w liceum marzyłam o matmie ale jak już byłam na studiach na polibudzie to jakoś mi ten entuzjazm osłabł... a teraz po latach znowu z przyjemnością "obrabiam" cyferki ;) tylko w trochę mniej abstrakcyjnej formie. Czasami mi się wydaje, że człowiek powinien bardziej dojrzeć do studiów, a nie tak zaraz po liceum... To sobie pofilozofowałam teraz [IMG]http://www.dogomania.pl/../../images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] Quote
mmd Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 No to my dojrzałyśmy:) Wunia mniej, a ja to już zupełnie Quote
Wunia Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 [quote name='mmd']no to my dojrzałyśmy:) wunia mniej, a ja to już zupełnie[/quote] :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
belka123 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='Ra_dunia']Z matematycznego punktu widzenia to czysta probabilistyka stosowana. W tej dziedzinie mogę podyskutować o modelach procesów Markowa, co prawda w ujęciu inżynieryjnym, ale z tego co pamiętam uwzględniane są również w analizie procesów makroekonomicznych i finansowych... Ech - beztroskie lata studiów :)[/QUOTE] procesy Markowa to wiem ze sa i owszem np w analizie cykli koniunkturalnych sie je wykorzystuje, ja nadal zglebiam pewne podstawy czy warunkowa wartosc oczekiwanai warunkowa wariancje, momenty centralne i kumulanty by "bawic: sie suma niezaleznych zmiennych losowych,do tego sprowadza sie model ryzyka lacznego i dwie miary value at risk i expceted shortfall - wartosc zagrozona ryzykiem i miara koherentna ryzyka, Quote
belka123 Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 [quote name='mmd']Weź proszę... phi, beztroskie;) Dni do końca odliczam...[/QUOTE] oj tak beztroskie a jeszcze bardziej beztroskie to bylo liceum, ale tez odliczalam dni do konca by wzial ostateczny rozwod ze swoimi studiami magisterskimi Quote
Recommended Posts