Borówka16 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Niestety,pogoda bywa podła :( Jak się zzimni to komplenta klapa... Quote
belka123 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 problem polega na tym: pani od yorkow przygarnela sunie 2 lata temu ktora przyszla do niej doslownie z lasu, problem sie porobil bo suka zaczela sie rzucac teraz - po 2 latach - na jej inne zwierzeta i sama nie wie co z tym zrobic, obok ludzie dopiero co sie wprowadzili, jak z jednymi rozmawialam to stwierdzili ze ich za duzo nie ma w domu, a pozostali - ktorych powiedzmy znam na tyle ze mysle ze psu byloby spoko to juz maja psy i tworzy sie zamkniete kolo, do "gospodartw" wolalabym by nie trafil bo efekt bedzie ze i tak sam bedzie latal po okolicy :( Quote
nika28 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='belka123']problem polega na tym: pani od yorkow przygarnela sunie 2 lata temu ktora przyszla do niej doslownie z lasu, problem sie porobil bo suka zaczela sie rzucac teraz - po 2 latach - na jej inne zwierzeta i sama nie wie co z tym zrobic,[/QUOTE] Naprawdę ? :-( Kurczę, no to rzeczywiście Pani teraz ma problem... :-( No i co zrobimy z Gapciem ? Quote
belka123 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='nika28']Naprawdę ? :-( Kurczę, no to rzeczywiście Pani teraz ma problem... :-( No i co zrobimy z Gapciem ?[/QUOTE] mowila mi ze zastanawia sie czy jej nie wydac :( psom suczka nie robi krzywdy ale kota potarmosila juz pare razy i to ostatnio zaczela tak robic, a poza tym nauczyla sie wyskakiwac przez siatke i zmyka czasami, powiedzialam by przemyslala a jesli nadal bedzie zdecydowana to ma mi podeslac zdjecia malej to najpierw sprobujemy na dogo jej pomoc, pozdrawiam, Quote
nika28 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='belka123']mowila mi ze zastanawia sie czy jej nie wydac :( psom suczka nie robi krzywdy ale kota potarmosila juz pare razy i to ostatnio zaczela tak robic, a poza tym nauczyla sie wyskakiwac przez siatke i zmyka czasami, powiedzialam by przemyslala a jesli nadal bedzie zdecydowana to ma mi podeslac zdjecia malej to najpierw sprobujemy na dogo jej pomoc, pozdrawiam,[/QUOTE] A ja już wtedy ją namawiałam żeby nie brała kolejnego psa... :-( A teraz znów problem... :-( Quote
asiulek-85 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 kolejna psina bedzie szukać domu... To się nigdy nie skończy :( Quote
belka123 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 no wiecej sprawa nie jest przesądzona, skoro była dwa lata u nich to moze sie jeszcze ulozy, musze przyznac ze suczka jest zadziorna bo raz przeskoczyla przez siatke i rzucila sie na moje bernardyna, Kuba nie zareagowal na szczescie, a ona uciekla... Quote
nika28 Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Może jakiś behawiorysta coś zaradzi ? Bo ona o ile wiem była bita... Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 kurde nika nie da sie pogadać z tamtejszymi ludźmi żeby chociaż wzięli psiaka na tymczas? w razie problemów z kasą będziemy prosić na innych wątkach. wiem że sporo osób ma full deklaracji, ale jakby zrobić tak jak z Górką wszyscy po 1 zeta to nie ma bata żeby się nie udało. Quote
asiulek-85 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 chociaż nawet płatny tymczas. Tak jak pisze polubek dało by się rade jakoś kazdy po złotówce i już Quote
Wunia Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 przyjechało żarełko dla Gapcie :) do odbioru u mnie 20 kg. karmy :) ciężkie, chłopa potrzeba :) Quote
Ania i Kajber Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Bardzo się martwię losem Gapcia. Wbrew pozorom zima sprzyja bezpieczeństwu bezdomnych psów. Poki zimno, nie "kują" nikogo w oczy. Jak zrobi sie ciaplo i zacznie się kręcić wiecej ludzi może go spotkac coś złego - nie brakuje dziadostwa, ktore np. wracając pijane z dyskoteki bedzie sie chciało zabawić... Quote
Aska25 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Kurcze najgorsze, ze im dluzej tam siedzi, tym bardziej sie czuje pewnie i troche jak u siebie .... Trzeba go wziac jak najszybciej ... Tez mnie to dziwi, ze nikt z mieszkancow nie moze go przetrzymac przez te pare dni ... Jednak trzeba pamietac, ze ludzi sie boja .... Trzymam kciuki, za szybka akcje lapania, chociaz z tego co czytam, to on chyba by juz sobie pozwolil zalozyc obrozke, ciekawe tylko jak zareaguje na jej widok, bo pewnie po takim czasie swobody, moze byc z tym roznie .... Quote
Borówka16 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ania ma rację,pijaństwo z dyskotek będzie wracać i jeszcze krzywdę naszemu Gapciowi zrobi... :( Quote
Ellig Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Zastanowcie sie nad opcja Hotelik....podaje link do strony schroniska w Szczecinku , przy ktorym jest tez prowadzony hotelik.....osoba do kontaktu to [B]mariamc......[/B] [B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/179750-Schronisko-w-Szczecinku-zapraszamy-do-odwiedzin-MoA-e-znajdziesz-tu-przyjaciela[/URL][/B] Quote
asiulek-85 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Ja jestem za. A jakie bede koszta hoteliku? Quote
Ellig Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 [quote name='asiulek-85']Ja jestem za. A jakie bede koszta hoteliku?[/QUOTE] O to musi juz pytac osoba, ktora ma piecze nad watkiem, bezposrednio [B]mariamc [/B]Nie wiem kto jest w tym momencie odpowiedzialny za cala akcje, ewentualnie finanse, ja przeslalam karme, Wunia odebrala, za co bardzo Jej dziekuje....... Quote
Borówka16 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Dobra ,hotelik-super A z kąd kasa na niego będzie ?:mad: Quote
nika28 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 [quote name='Wunia']decydenta nie ma :( Nika tu rządzi ...[/QUOTE] Już jestem. Hotelik... No dobrze. Ale najpierw muszą być zebrane deklaracje. Bo ja się jednak boję się że jak wyślemy go do hoteliku i pies będzie bezpieczny, to wątek straci zainteresowanie i zostaniemy z problemem sami. Nie raz już widziałam takie "akcje"... Quote
Wunia Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 no to na co czekamy? tytuł Nika zmieniaj i rozsyłamy wątek :) Quote
Wunia Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 no i kto użyczy konta Gapciowi? Ja nie mogę bo na swoim koncie mam już Luckyego :) Quote
carolinascotties Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 [quote name='nika28']Już jestem. Hotelik... No dobrze. Ale najpierw muszą być zebrane deklaracje. Bo ja się jednak boję się że jak wyślemy go do hoteliku i pies będzie bezpieczny, to wątek straci zainteresowanie i zostaniemy z problemem sami. Nie raz już widziałam takie "akcje"...[/QUOTE] zgadza sie..a potem pies wraca do schronu bo nie ma kasy... poza tym kiedy jest w hotelu - szukanie domu, akcje oglaszania jakby traca na sile... :( to wazna decyzja - trzeba miec na pewno wiecej pieniedzy - niz tylko na miesiac... Quote
Wunia Posted March 1, 2010 Author Posted March 1, 2010 no dobra, to siedzimy i czekamy dalej ... Quote
carolinascotties Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 nie chodzi o to, zeby czekac :) trzeba uzbierac deklaracje... ja widze, jakie to ostatnio trudne...wszedzie brakuje tych stalych deklaracji... trzeba krzyczec po dogomanii i po znajomych :):):) Quote
Recommended Posts