Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 7.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

problem polega na tym:

pani od yorkow przygarnela sunie 2 lata temu ktora przyszla do niej doslownie z lasu, problem sie porobil bo suka zaczela sie rzucac teraz - po 2 latach - na jej inne zwierzeta i sama nie wie co z tym zrobic,

obok ludzie dopiero co sie wprowadzili, jak z jednymi rozmawialam to stwierdzili ze ich za duzo nie ma w domu, a pozostali - ktorych powiedzmy znam na tyle ze mysle ze psu byloby spoko to juz maja psy i tworzy sie zamkniete kolo, do "gospodartw" wolalabym by nie trafil bo efekt bedzie ze i tak sam bedzie latal po okolicy :(

Posted

[quote name='belka123']problem polega na tym:

pani od yorkow przygarnela sunie 2 lata temu ktora przyszla do niej doslownie z lasu, problem sie porobil bo suka zaczela sie rzucac teraz - po 2 latach - na jej inne zwierzeta i sama nie wie co z tym zrobic,[/QUOTE]

Naprawdę ? :-(
Kurczę, no to rzeczywiście Pani teraz ma problem... :-(

No i co zrobimy z Gapciem ?

Posted

[quote name='nika28']Naprawdę ? :-(
Kurczę, no to rzeczywiście Pani teraz ma problem... :-(

No i co zrobimy z Gapciem ?[/QUOTE]

mowila mi ze zastanawia sie czy jej nie wydac :( psom suczka nie robi krzywdy ale kota potarmosila juz pare razy i to ostatnio zaczela tak robic, a poza tym nauczyla sie wyskakiwac przez siatke i zmyka czasami,

powiedzialam by przemyslala a jesli nadal bedzie zdecydowana to ma mi podeslac zdjecia malej to najpierw sprobujemy na dogo jej pomoc,

pozdrawiam,

Posted

[quote name='belka123']mowila mi ze zastanawia sie czy jej nie wydac :( psom suczka nie robi krzywdy ale kota potarmosila juz pare razy i to ostatnio zaczela tak robic, a poza tym nauczyla sie wyskakiwac przez siatke i zmyka czasami,

powiedzialam by przemyslala a jesli nadal bedzie zdecydowana to ma mi podeslac zdjecia malej to najpierw sprobujemy na dogo jej pomoc,

pozdrawiam,[/QUOTE]

A ja już wtedy ją namawiałam żeby nie brała kolejnego psa... :-(
A teraz znów problem... :-(

Posted

no wiecej sprawa nie jest przesądzona, skoro była dwa lata u nich to moze sie jeszcze ulozy, musze przyznac ze suczka jest zadziorna bo raz przeskoczyla przez siatke i rzucila sie na moje bernardyna, Kuba nie zareagowal na szczescie, a ona uciekla...

Posted

kurde nika nie da sie pogadać z tamtejszymi ludźmi żeby chociaż wzięli psiaka na tymczas?
w razie problemów z kasą będziemy prosić na innych wątkach. wiem że sporo osób ma full deklaracji, ale jakby zrobić tak jak z Górką wszyscy po 1 zeta to nie ma bata żeby się nie udało.

Posted

Bardzo się martwię losem Gapcia.
Wbrew pozorom zima sprzyja bezpieczeństwu bezdomnych psów.
Poki zimno, nie "kują" nikogo w oczy.
Jak zrobi sie ciaplo i zacznie się kręcić wiecej ludzi może go spotkac coś złego - nie brakuje dziadostwa, ktore np. wracając pijane z dyskoteki bedzie sie chciało zabawić...

Posted

Kurcze najgorsze, ze im dluzej tam siedzi, tym bardziej sie czuje pewnie i troche jak u siebie .... Trzeba go wziac jak najszybciej ... Tez mnie to dziwi, ze nikt z mieszkancow nie moze go przetrzymac przez te pare dni ... Jednak trzeba pamietac, ze ludzi sie boja ....
Trzymam kciuki, za szybka akcje lapania, chociaz z tego co czytam, to on chyba by juz sobie pozwolil zalozyc obrozke, ciekawe tylko jak zareaguje na jej widok, bo pewnie po takim czasie swobody, moze byc z tym roznie ....

Posted

Zastanowcie sie nad opcja Hotelik....podaje link do strony schroniska w Szczecinku , przy ktorym jest tez prowadzony hotelik.....osoba do kontaktu to [B]mariamc......[/B]

[B][URL]http://www.dogomania.pl/threads/179750-Schronisko-w-Szczecinku-zapraszamy-do-odwiedzin-MoA-e-znajdziesz-tu-przyjaciela[/URL][/B]

Posted

[quote name='asiulek-85']Ja jestem za. A jakie bede koszta hoteliku?[/QUOTE]
O to musi juz pytac osoba, ktora ma piecze nad watkiem, bezposrednio [B]mariamc
[/B]Nie wiem kto jest w tym momencie odpowiedzialny za cala akcje, ewentualnie finanse, ja przeslalam karme, Wunia odebrala, za co bardzo Jej dziekuje.......

Posted

[quote name='Wunia']decydenta nie ma :( Nika tu rządzi ...[/QUOTE]

Już jestem. Hotelik... No dobrze. Ale najpierw muszą być zebrane deklaracje. Bo ja się jednak boję się że jak wyślemy go do hoteliku i pies będzie bezpieczny, to wątek straci zainteresowanie i zostaniemy z problemem sami. Nie raz już widziałam takie "akcje"...

Posted

[quote name='nika28']Już jestem. Hotelik... No dobrze. Ale najpierw muszą być zebrane deklaracje. Bo ja się jednak boję się że jak wyślemy go do hoteliku i pies będzie bezpieczny, to wątek straci zainteresowanie i zostaniemy z problemem sami. Nie raz już widziałam takie "akcje"...[/QUOTE]

zgadza sie..a potem pies wraca do schronu bo nie ma kasy... poza tym kiedy jest w hotelu - szukanie domu, akcje oglaszania jakby traca na sile... :( to wazna decyzja - trzeba miec na pewno wiecej pieniedzy - niz tylko na miesiac...