natalar Posted June 7, 2020 Posted June 7, 2020 Henio spędził tydzień na działce w górach przy swoim ostatnim domu tymczasowym i nawet odwiedzil przez płot kolegów :) wczoraj z Michałkiem rozrabiali w lesie 1 Quote
Nadziejka Posted June 7, 2020 Posted June 7, 2020 Alez Cudna niezwykla Rodzinka caluia Heniutkowa zachwycamy ogromnie pozdrawiamy 1 Quote
dwbem Posted June 12, 2020 Posted June 12, 2020 Cudne zdjęcia, wspaniały dom trafił się psiowi. Żeby innym też takie domy się trafiały. 1 Quote
natalar Posted June 14, 2020 Posted June 14, 2020 Dnia 12.06.2020 o 14:35, dwbem napisał: Cudne zdjęcia, wspaniały dom trafił się psiowi. Żeby innym też takie domy się trafiały. I żeby psy nie wracały z adopcji. Teraz TK jakiś wysyp... 1 Quote
natalar Posted June 14, 2020 Posted June 14, 2020 W tym sezonie pomimo Fotesto, Heniek złapał kleszcza. Wyskoczył mu odczyn czerwony. Weterynarz podała antybiotyk i zaaplikowała krople. Macie coś godnego polecenia? Jakiegoś nie mocno chemicznego? Dodatkowo do Foresto. Bo podobno w tym roku jest wysyp kleszczy i to wyjątkowo zjadliwych. A Heniek niestety po kleszczu ma nieciekawe ślady. Kupkę robi zawsze z tyłkiem w krzakach albo Kępie trawy i podczas takiego procederu mógł złapac tego dziada. Quote
Ingrid44 Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 To okropne z tymi kleszczami. Ja niestety nie mam żadnej rady bo u nas raczej mało kleszczy.Przynajmniej jak narazie. 1 Quote
andegawenka Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Kiedyś skuteczny był francuski Frontlain. Niech vet zaleci najlepszy. Ja osobiście nie wierzę w obróżki. 1 Quote
dwbem Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Ja wierzę bo od wielu lat moje psy noszą Foresto i od wielu lat nie wiem jak wygląda kleszcz. Może u mnie jest ich mało ale napewno są. Ale faktycznie tam gdzie jest ich dużo trzeba psy zabezpieczać dodatkowo jakimiś ziołami. 1 Quote
natalar Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 U nas Foresto się zawsze sprawdzało, też przy poprzednim psie. Ale w tym roku to jest faktycznie obłęd. Póki co krople od weterynarza chyba działają, bo po spacerze kleszcz chodził po mężu a Heniek czysty. Quote
natalar Posted June 15, 2020 Posted June 15, 2020 Czasami mam wrażenie, że oni są z jednego miotu. 4 Quote
Recommended Posts