Akrum Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Widać, że Heniek smutny, posiwiał już i nie lśni tak, jak w momencie opuszczenia hoteliku... W tym kojcu taka bida z niego... Bynajmniej ja nie po to płaciłam deklaracje, by teraz siedział tam, zamknięty. Porozmawiajcie z p. Beatką, skoro im tak ciężko, to zabierając im Henia trochę ich odciążymy, może by chciała oddać też małego pimpka. On szybko znajdzie nowy domek, a Heniek nie czułby się tak samotnie. Quote
majku33krakow Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 heniu powinien na kanape teraz trafić koło swojego człowieka bo zasłużył na to. Quote
majku33krakow Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='funia']WIecie co ....MOzna wszystko ,karmic ,szczepić ,leczyć i uczyć ich ze ciagle ,,głupie ciocie ,, Przyjada i zapłaca . Koszt paliwa w obydwie strony to 70 zł ....Zobaczcie jak to drogo wychodzi . Ja staję na głowie aby wyrwac się tam bo schodzi nam 4 godziny z pobytem tam ..... Musimy zrobic tak by było jak najlepiej ...Jutro zdam relację z rozmowy z Beatka ..Heniek na pewno przezyje rozstanie z nia ....On kocha ja tak jak kochał mnie ,,,, Wiem tez ,ze jest w strasznym dole . WIecie kazdemu dzisiaj cięzko nawet tym co pracuja...ale u nich mieszka 6 osób i nikt nie pracuje .... [B]Teściowa ma emeryturę z której żyja wszyscy [/B]....[/QUOTE] są takie miejsc w polsce że ludzie są chętni do pracy a pracy nie ma. Quote
Szarotka Posted November 7, 2012 Author Posted November 7, 2012 Szkoda, ze zadna z nas go nie moze wziac..., bo nie ma nikogo na miejscu, kto by dogladal, a wiadomo jak nie ma pieniedzy dla ludzi, to pies w kolejce jest na koncu......., szczegolnie na wsi... Quote
funia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Rozmawiałam ..... Prosze tylko nie proście mnie o szczególy ....Napisze tak Pani Baatka to człowiek wsród nieludzi.... Obydwa psy są do natychmiastowego zabrania .... PS .Cytat z rozmowy ...[B].Pani KAsiu dla dobra Henia zabierzcie go .....[/B] Quote
funia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Wczoraj nie wyszedł z budy na noc ...Boje się ,ze moze jakis chory jest .Poleciłam aby dokładnie go obejrzała . Teraz na cito trzeba robic mu ogłoszenia .Moze uda nam się go wyadoptować prosto z tamtego domu .... Quote
Akrum Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='funia']Wczoraj nie wyszedł z budy na noc ...Boje się ,ze moze jakis chory jest .Poleciłam aby dokładnie go obejrzała . Teraz na cito trzeba robic mu ogłoszenia .Moze uda nam się go wyadoptować prosto z tamtego domu ....[/QUOTE] funiu, masz możliwość wzięcia ich obu do siebie?? Quote
funia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Dam znac koło godz.18 .Ale zastanawiam się czy moze najpierw Henia a za jakis czas Puszka bo to bedzie spory wydatek .... A moze małego ogłaszać z tamtego miejsca? Tylko nic o nim nie wiemy .,,,,Podobno ma zadatki kąsliwego ...Wetka mówiła jak na zabieg był wozony do niej .... Pomyślmy razem ....Aby wyszło dobrze, Quote
ala123 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 (edited) [quote name='funia']Wczoraj nie wyszedł z budy na noc ...Boje się ,ze moze jakis chory jest .Poleciłam aby dokładnie go obejrzała . Teraz na cito trzeba robic mu ogłoszenia .Moze uda nam się go wyadoptować prosto z tamtego domu ....[/QUOTE] Może nie jest chory fizycznie,tylko przeżywa Wasz odjazd; może miał nadzieję,że go zabierzecie ze sobą...:-(:-( . Nie piszesz o szczegółach rozmowy z p.Beatą,bo pewnie nie chcesz jeszcze raz przeżywać tego,co usłyszałaś,ale ogólnie sytuacja jest beznadziejna. Pomocy potrzebują oba psy,tylko co z nimi zrobić:roll::roll:.Ja nie mogę zadeklarować na dzień dzisiejszy żadnej kwoty,mogę jedynie zdobyć jakieś fanty na bazarek. Edited November 8, 2012 by ala123 Quote
Akrum Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='funia']Dam znac koło godz.18 .Ale zastanawiam się czy moze najpierw Henia a za jakis czas Puszka bo to bedzie spory wydatek .... A moze małego ogłaszać z tamtego miejsca? Tylko nic o nim nie wiemy .,,,,Podobno ma zadatki kąsliwego ...Wetka mówiła jak na zabieg był wozony do niej .... Pomyślmy razem ....Aby wyszło dobrze,[/QUOTE] ale one się znają, razem byłoby im raźniej. mogłyby u Ciebie być w jednym boksie. wiem, że to są koszty... ale skoro p. Beatka tak powiedziała, że oba brać na już... Quote
ala123 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Akrum']ale one się znają, razem byłoby im raźniej. mogłyby u Ciebie być w jednym boksie. wiem, że to są koszty... ale skoro p. Beatka tak powiedziała, że oba brać na już...[/QUOTE] Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do funi. Dowiedziałam się,że P.Beata powiedziała,że tego drugiego pieska wzięła,aby go uratować - miał być zabity jako szczeniak! Jest tępiona przez rodzinę za te psy,nikt do nich nawet nie zagląda oprócz niej, są traktowane jako darmozjady,bo nie szczekają:angryy::angryy:. Quote
andegawenka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='ala123']Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do funi. Dowiedziałam się,że P.Beata powiedziała,że tego drugiego pieska wzięła,aby go uratować - miał być zabity jako szczeniak! Jest tępiona przez rodzinę za te psy,nikt do nich nawet nie zagląda oprócz niej, są traktowane jako darmozjady,bo nie szczekają:angryy::angryy:.[/QUOTE] ...i bedą brali nastepne, aż trafią na szczekającego... Quote
ala123 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='andegawenka']...i bedą brali nastepne, aż trafią na szczekającego...[/QUOTE] Pewnie tak,tym bardziej ,że kojec już jest,więc nie będzie stać pusty:cool3:. Quote
funia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='ala123']Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do funi. Dowiedziałam się,że P.Beata powiedziała,że tego drugiego pieska wzięła,aby go uratować - miał być zabity jako szczeniak! Jest tępiona przez rodzinę za te psy,nikt do nich nawet nie zagląda oprócz niej, są traktowane jako darmozjady,bo nie szczekają:angryy::angryy:.[/QUOTE] Dokładnie tak jest ..... Quote
funia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Akrum']ale one się znają, razem byłoby im raźniej. mogłyby u Ciebie być w jednym boksie. wiem, że to są koszty... ale skoro p. Beatka tak powiedziała, że oba brać na już...[/QUOTE] No ,tak .WIęc trzeba zdecydowac .... Quote
funia Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='andegawenka']...i bedą brali nastepne, aż trafią na szczekającego...[/QUOTE] Zapewne ....tylko lek o kury i kaczki pozostanie ,więc kolejny pies bedzie miał po prostu przesrane ,..... Quote
Szarotka Posted November 8, 2012 Author Posted November 8, 2012 Czyli jednak trzeba zmienic tytul watku.... Quote
Ingrid44 Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='Szarotka']Czyli jednak trzeba zmienic tytul watku....[/QUOTE] Niestety Szarotko :( Biedny Henius, on chyba mial kubraczek zeszlej zimy. Trzeba by mu juz zalozyc bo chyba jest bardzo zimno. Quote
majku33krakow Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 ja jestem chętny na henia od początku jak do beaty trafił,tylko że mój c,spaniel sopel go nie zaakceptuje Quote
majku33krakow Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='funia']Zapewne ....[B]tylko lek o kury i kaczki pozostanie ,więc kolejny pies bedzie miał po prostu przesrane ,[/B].....[/QUOTE] ha ha ha ha ha ,nic na to nie poradzimy,mentalnosc ciężko zmienić Quote
andegawenka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 Przetrawiłam polską wieś i wszelkie inne okolicznosci. Jestem gotowa na przywitanie u Funi Henia. Handziu konto mam:) Quote
Akrum Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='andegawenka']Przetrawiłam polską wieś i wszelkie inne okolicznosci. Jestem gotowa na przywitanie u Funi Henia. Handziu konto mam:)[/QUOTE] a ja nr konta nie mam, wykasowałam, nie myślałam że będzie jeszcze potrzebne... :shake: ale co, zabieramy oba, tak? ja myślę, że to jest jedyne słuszne rozwiązanie w tej sytuacji. biały szybko znajdzie dom, jest młody, biały, kudłaty. Quote
andegawenka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 i gryzie. Pani Beata chyba nie odda małego... Quote
Akrum Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='funia']Rozmawiałam ..... Prosze tylko nie proście mnie o szczególy ....Napisze tak Pani Baatka to człowiek wsród nieludzi.... [B]Obydwa psy są do natychmiastowego zabrania ....[/B] [/QUOTE] z tego zrozumiałam, że do zabrania są oba, na cito. Quote
andegawenka Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='Akrum']z tego zrozumiałam, że do zabrania są oba, na cito.[/QUOTE] O matko [URL=http://smayliki.ru/smilie-1164421959.html][IMG]http://s19.rimg.info/aaf52fb38c1e978eabdadb125d7d1e15.gif[/IMG][/URL] Quote
Recommended Posts