Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widać, że Heniek smutny, posiwiał już i nie lśni tak, jak w momencie opuszczenia hoteliku...
W tym kojcu taka bida z niego...

Bynajmniej ja nie po to płaciłam deklaracje, by teraz siedział tam, zamknięty.

Porozmawiajcie z p. Beatką, skoro im tak ciężko, to zabierając im Henia trochę ich odciążymy, może by chciała oddać też małego pimpka.
On szybko znajdzie nowy domek, a Heniek nie czułby się tak samotnie.

Posted

[quote name='funia']WIecie co ....MOzna wszystko ,karmic ,szczepić ,leczyć i uczyć ich ze ciagle ,,głupie ciocie ,,
Przyjada i zapłaca .
Koszt paliwa w obydwie strony to 70 zł ....Zobaczcie jak to drogo wychodzi .
Ja staję na głowie aby wyrwac się tam bo schodzi nam 4 godziny z pobytem tam .....
Musimy zrobic tak by było jak najlepiej ...Jutro zdam relację z rozmowy z Beatka ..Heniek na pewno przezyje rozstanie z nia ....On kocha ja tak jak kochał mnie ,,,,
Wiem tez ,ze jest w strasznym dole .
WIecie kazdemu dzisiaj cięzko nawet tym co pracuja...ale u nich mieszka 6 osób i nikt nie pracuje ....
[B]Teściowa ma emeryturę z której żyja wszyscy [/B]....[/QUOTE]

są takie miejsc w polsce że ludzie są chętni do pracy a pracy nie ma.

Posted

Szkoda, ze zadna z nas go nie moze wziac..., bo nie ma nikogo na miejscu, kto by dogladal, a wiadomo jak nie ma pieniedzy dla ludzi, to pies w kolejce jest na koncu......., szczegolnie na wsi...

Posted

Rozmawiałam .....
Prosze tylko nie proście mnie o szczególy ....Napisze tak Pani Baatka to człowiek wsród nieludzi....
Obydwa psy są do natychmiastowego zabrania ....

PS .Cytat z rozmowy ...[B].Pani KAsiu dla dobra Henia zabierzcie go .....[/B]

Posted

Wczoraj nie wyszedł z budy na noc ...Boje się ,ze moze jakis chory jest .Poleciłam aby dokładnie go obejrzała .
Teraz na cito trzeba robic mu ogłoszenia .Moze uda nam się go wyadoptować prosto z tamtego domu ....

Posted

[quote name='funia']Wczoraj nie wyszedł z budy na noc ...Boje się ,ze moze jakis chory jest .Poleciłam aby dokładnie go obejrzała .
Teraz na cito trzeba robic mu ogłoszenia .Moze uda nam się go wyadoptować prosto z tamtego domu ....[/QUOTE]

funiu, masz możliwość wzięcia ich obu do siebie??

Posted

Dam znac koło godz.18 .Ale zastanawiam się czy moze najpierw Henia a za jakis czas Puszka bo to bedzie spory wydatek ....
A moze małego ogłaszać z tamtego miejsca? Tylko nic o nim nie wiemy .,,,,Podobno ma zadatki kąsliwego ...Wetka mówiła jak na zabieg był wozony do niej ....

Pomyślmy razem ....Aby wyszło dobrze,

Posted (edited)

[quote name='funia']Wczoraj nie wyszedł z budy na noc ...Boje się ,ze moze jakis chory jest .Poleciłam aby dokładnie go obejrzała .
Teraz na cito trzeba robic mu ogłoszenia .Moze uda nam się go wyadoptować prosto z tamtego domu ....[/QUOTE]

Może nie jest chory fizycznie,tylko przeżywa Wasz odjazd; może miał nadzieję,że go zabierzecie ze sobą...:-(:-( .

Nie piszesz o szczegółach rozmowy z p.Beatą,bo pewnie nie chcesz jeszcze raz przeżywać tego,co usłyszałaś,ale ogólnie sytuacja jest beznadziejna. Pomocy potrzebują oba psy,tylko co z nimi zrobić:roll::roll:.Ja nie mogę zadeklarować na dzień dzisiejszy żadnej kwoty,mogę jedynie zdobyć jakieś fanty na bazarek.

Edited by ala123
Posted

[quote name='funia']Dam znac koło godz.18 .Ale zastanawiam się czy moze najpierw Henia a za jakis czas Puszka bo to bedzie spory wydatek ....
A moze małego ogłaszać z tamtego miejsca? Tylko nic o nim nie wiemy .,,,,Podobno ma zadatki kąsliwego ...Wetka mówiła jak na zabieg był wozony do niej ....

Pomyślmy razem ....Aby wyszło dobrze,[/QUOTE]

ale one się znają, razem byłoby im raźniej.
mogłyby u Ciebie być w jednym boksie.
wiem, że to są koszty... ale skoro p. Beatka tak powiedziała, że oba brać na już...

Posted

[quote name='Akrum']ale one się znają, razem byłoby im raźniej.
wiem, że to są koszty... ale skoro p. Beatka tak powiedziała, że oba brać na już...[/QUOTE]
Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do funi. Dowiedziałam się,że P.Beata powiedziała,że tego drugiego pieska wzięła,aby go uratować - miał być zabity jako szczeniak! Jest tępiona przez rodzinę za te psy,nikt do nich nawet nie zagląda oprócz niej, są traktowane jako darmozjady,bo nie szczekają:angryy::angryy:.

Posted

[quote name='ala123']Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do funi. Dowiedziałam się,że P.Beata powiedziała,że tego drugiego pieska wzięła,aby go uratować - miał być zabity jako szczeniak! Jest tępiona przez rodzinę za te psy,nikt do nich nawet nie zagląda oprócz niej, są traktowane jako darmozjady,bo nie szczekają:angryy::angryy:.[/QUOTE]

...i bedą brali nastepne, aż trafią na szczekającego...

Posted

[quote name='andegawenka']...i bedą brali nastepne, aż trafią na szczekającego...[/QUOTE]

Pewnie tak,tym bardziej ,że kojec już jest,więc nie będzie stać pusty:cool3:.

Posted

[quote name='ala123']Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do funi. Dowiedziałam się,że P.Beata powiedziała,że tego drugiego pieska wzięła,aby go uratować - miał być zabity jako szczeniak! Jest tępiona przez rodzinę za te psy,nikt do nich nawet nie zagląda oprócz niej, są traktowane jako darmozjady,bo nie szczekają:angryy::angryy:.[/QUOTE]

Dokładnie tak jest .....

Posted

[quote name='Akrum']ale one się znają, razem byłoby im raźniej.
wiem, że to są koszty... ale skoro p. Beatka tak powiedziała, że oba brać na już...[/QUOTE]
No ,tak .WIęc trzeba zdecydowac ....

Posted

[quote name='andegawenka']...i bedą brali nastepne, aż trafią na szczekającego...[/QUOTE]

Zapewne ....tylko lek o kury i kaczki pozostanie ,więc kolejny pies bedzie miał po prostu przesrane ,.....

Posted

[quote name='Szarotka']Czyli jednak trzeba zmienic tytul watku....[/QUOTE]

Niestety Szarotko :( Biedny Henius, on chyba mial kubraczek zeszlej zimy. Trzeba by mu juz zalozyc bo chyba jest bardzo zimno.

Posted

[quote name='funia']Zapewne ....[B]tylko lek o kury i kaczki pozostanie ,więc kolejny pies bedzie miał po prostu przesrane ,[/B].....[/QUOTE]

ha ha ha ha ha ,nic na to nie poradzimy,mentalnosc ciężko zmienić

Posted

[quote name='andegawenka']Przetrawiłam polską wieś i wszelkie inne okolicznosci. Jestem gotowa na przywitanie u Funi Henia. Handziu konto mam:)[/QUOTE]

a ja nr konta nie mam, wykasowałam, nie myślałam że będzie jeszcze potrzebne... :shake:

ale co, zabieramy oba, tak?
ja myślę, że to jest jedyne słuszne rozwiązanie w tej sytuacji.

biały szybko znajdzie dom, jest młody, biały, kudłaty.

Posted

[quote name='funia']Rozmawiałam .....
Prosze tylko nie proście mnie o szczególy ....Napisze tak Pani Baatka to człowiek wsród nieludzi....
[B]Obydwa psy są do natychmiastowego zabrania ....[/B]
[/QUOTE]

z tego zrozumiałam, że do zabrania są oba, na cito.

Posted

[quote name='Akrum']z tego zrozumiałam, że do zabrania są oba, na cito.[/QUOTE]

O matko [URL=http://smayliki.ru/smilie-1164421959.html][IMG]http://s19.rimg.info/aaf52fb38c1e978eabdadb125d7d1e15.gif[/IMG][/URL]