Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 705
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Enia, ten nowy też będzie miał swoje miejsce...każdym razie w kojcu bedzie mieszkał Gucio i gościnnie pies socjalizujący np Kropka... Nowy,tymczasem w budzie,ale z tego co wiem rysuje się szansa dla wszystkich..tylko trochę czasu trzeba..
W kazdy razie to lokum jest dla Gucia..kogo Gucio przyjmie- nikt nie wie...ale to Gucio wybierze sobie towarzystwo :)

Posted

Enia, ja tez wolałabym,zeby Pipi miała mniej podopiecznych,bo byłoby Jej lżej..na razie jest zagęszczenie, ale juz tak bywało..mam nadzieję,ze powoli się z tego jakos wydobedzie..w kazdym razie zrobię wszystko,co bede mogła,zeby u Pipi sie przerzedziło...Oczywiscie, poza jednym wyjątkiem- przywiezieniem Gucia :)

Posted

Do tąd,do kiedy jesteście ze mną,ja na nic nie narzekam,cieszę się,że one u mnie bezpieczne,aczkolwiek zdaję sobie sprawę,że ciężko macie ze mną,bo ogrom tego niestety.Wolałabym schować się gdzieś do dziury i móc radzić sobie sama i przepraszam Was za to.Postaram się z całych sił już nie zwracać uwagi na więcej.Jednak dziś mam jechać z jamniczką ,którą przekażę Evelin i będę w trasie i tak się boję,żeby nic nie przyplątało się po drodze.

[B]Rozliczenie kojca:[/B]

[B]Wpływy:[/B]

350 zł od Evelin z deklaracji Gucia
30 zł Asiaczek
140 zł Blisss
260 zł jkp
400 zł li1
230 zł Elik z deklaracji Misia
.............................
[B]1410 zł Razem[/B]

[B]Wydatki:[/B]

241 zł siatka
20 zł transport siatki
125,15 zł blacha
20 zł transport blachy
70 zł farba
63,50 zł elektrody
26,60 zł rygiel bolcowy ocynkowany,pręt gładki 8 fi
400 zł robocizna kojca
220 zł transport profili i płaskowników
36,47 zł nakrętki
20 zł transport desek
............................................
[B]1242,72 zł Razem[/B]

[B]1410,00 - 1242,72 = [B]168,20 zł[/B] Tyle zostało pieniążków u mnie[/B]

[B]Profile,drut do wzmocnienia siatki,zawiasy,kupiła RANDA - KOSZT : [COLOR="#ff0000"]800 ZŁ[/COLOR][/B][COLOR="#000000"][/COLOR]
[B]Ta kwota składa się na wkład własny Randy i sponsorów,którzy chcą pozostać anonimowi.[/B]

[B][B]168,20[/B],które zostało u mnie,przeznaczam na ogrodzenie[/B]

[B][FONT="Arial Narrow"][SIZE="5"][COLOR="#ff0000"]Wszystkim Państwu,którzy przyczynili się do powstania kojca bardzo serdecznie z wdzięcznością dziękuję :loveu:[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]

[COLOR="#ffc0cb"][SIZE="1"]jeśli o czymś zapomniałam,lub pomyliłam,proszę o uwagę :-o[/SIZE][/COLOR]

[B]Budowa kojca jest najlepszym dowodem na to,że Dogomania jest silna i jest dla mnie najlepszym,najwspanialszym przyjacielem.Jestem bardzo wzruszona,patrzę w tej chwili na kojec i bardzo się cieszę.Cieszę się jak dziecko.Cieszę się,że Gucio nie będzie musiał żyć w zagrodzie z desek,bez źdźbła trawki.Będzie mieszkał w godnych warunkach.Dziękuję :Rose:[/B]

Wielka szkoda,że p. wójt ma to wszysto gdzieś.Wójt Gminy Wyszki i wójt Gminy Poświętne.
Psy,jak najbardziej są Gminne,a ja i Wy,jesteśmy tylko ich opiekunami - czyż nie tak? czy tak powinno być? A przecież jesteśmy w UE.

Posted

Pipi, a tę siatkę w rolce co tam masz ( starą) nie dało by się jakoś "rozciągnąć" przed wejściem do obórki Mietka ( w kwadracie czy prostokącie ) zrobić też taki awaryjny kojec z wejściem do obórki , może jakiś chłop by za kase się podjął tego u ciebie na wsi?

Posted

[B]Wstępnie[/B] się orientowałam co kosztów głównych części ogrodzenia - uzgodniłyśmy z Pipi 50m bieżących plus 20 słupków, siatka wys. 1,70cm.Ta długość ogrodzenia pozwoli, oprócz zagrodzenia jednej strony posesji, na wygrodzenie wewnątrz niej wybiegu, będzie możliwość grupowania psów co się nie lubią. Na linii tego wygrodzenia musi być jednak brama, żeby był dojazd do stodoły.I tak:
- siatka ocynkowana 600zł,
- słupki wys. 2.30 cm 250zł(ze złomu),
- brama ...?( czekam na cynk ze złomu, jakiś czas temu były też ogłoszenia o używanej bramie(było 300zł z bramką),
- drut, jakieś naciągniki, itp. ...?,
- cement...?,
- transport materiałów z Białegostoku - 200zł,
- robocizna ...?
,,Trochę" kosztów się szykuje. Myślę, że będzie w granicach 2.000zł.Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane. Bardzo prosiłabym o info na pw, co kto mógłby dorzucić, żeby się zorientować czy mamy z czym wyjeżdżać. Tyle niemiłych wieści o wydatkach.
Teraz MIŁE informacje!!!!:loveu:
Na ten cel mamy zdeklarowanych 1100zł plus to, co ma Pipi - 168zł, co daje nam 1268zł!!!!

Posted

Mile wiadamosci przewazyly niemile wiadomosci. Ogolnie to bardzo mila wiadomosc, ze zabieramy sie za plot. Oczywiscie dorzucam sie, wysle pw. Pozdrowienia dla wszystkich.

Posted

[quote name='Randa'][B]Wstępnie[/B] się orientowałam co kosztów głównych części ogrodzenia - uzgodniłyśmy z Pipi 50m bieżących plus 20 słupków, siatka wys. 1,70cm.Ta długość ogrodzenia pozwoli, oprócz zagrodzenia jednej strony posesji, na wygrodzenie wewnątrz niej wybiegu, będzie możliwość grupowania psów co się nie lubią. Na linii tego wygrodzenia musi być jednak brama, żeby był dojazd do stodoły.I tak:
- siatka ocynkowana 600zł,
- słupki wys. 2.30 cm 250zł(ze złomu),
- brama ...?( czekam na cynk ze złomu, jakiś czas temu były też ogłoszenia o używanej bramie(było 300zł z bramką),
- drut, jakieś naciągniki, itp. ...?,
- cement...?,
- transport materiałów z Białegostoku - 200zł,
- robocizna ...?
,,Trochę" kosztów się szykuje. Myślę, że będzie w granicach 2.000zł.Wszelkie uwagi i pomysły mile widziane. Bardzo prosiłabym o info na pw, co kto mógłby dorzucić, żeby się zorientować czy mamy z czym wyjeżdżać. Tyle niemiłych wieści o wydatkach.
[B]Teraz MIŁE informacje!!!!:loveu:
Na ten cel mamy zdeklarowanych 1100zł plus to, co ma Pipi - 168zł, co daje nam 1268zł!!!![/B][/QUOTE]
Hm, czyli brakuje nam niecałe 800 zł... Nie jest źle.
Ja tez coś dorzuce. Nie będzie tego dużo, ale sami wiemy - grosz do grosza...

Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']O, super!!!
Kiedy to wszystko wypali, to dopiero będzie raj dla Pipi...;)

Pzdr.[/QUOTE]

ja ją podziwiam, że to ogarnia - nie wyobrażam sobie jak to funkcjonuje bez płotu :shake:

musi się udać!! poprostu musi!!;)

Posted

[quote name='li1']I co z domkiem ?
Wyslalam 100zl na ogrodzenie.[/QUOTE]

Dziękujemy,jesteś kochana.Gucinek,jak wszystko dobrze pójdzie,przyjedzie w sobotę,jak tylko wróci Evelin.

Posted

[quote name='Evelin']Z domkiem jest tak,że pani wybiera miedzy Guciem a innym psem..Ma sie zastanowić i odezwać..jak tylko bedę cos wiedziała-napiszę[/QUOTE]
Evelin,chyba chodzi o Ozzy i Tuptuś?Tak pisał jamor.Byłoby fajne,gdyby o Gucia chodziło.A ja teraz tym bardziej trzymam kciuki. . . . .