UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='Mada:)']Dziś, kiedy byłyśmy w schronisku po psiaki na spacerek, Dylanki już nie było w boksie- cóż za cudowny widok... :D Jeszcze tylko jej współlokatorzy czekają. :( PS. Alfa, jutro wezmę się za jakiś tekst, bo dziś już chyba nie dam rady :([/QUOTE] Mado, a nie wiesz, co z biednym 16-letnim Antosiem, tęskniącym za swym opiekunem???:-(:-(:-( [IMG]http://www.tychy.schronisko.net/images/adopcja/1/normal/37934.jpg[/IMG] Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 o boziu 16 latek. dlaczego w schronie? Quote
UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='polubek']o boziu 16 latek. dlaczego w schronie?[/QUOTE] "31.10.2009r. piesek trafił do schroniska , ponieważ jego pan został przewieziony do szpitala. Prawdopodobnie staruszek całe życie spędził z jednym opiekunem i teraz bardzo zanim tęskni. Antoś jest niekonfliktowy i przyzwyczajony do obecności ludzi. Ciężko znosi pobyt w schronisku. Większość czasu spędza na szczekaniu i wypatrywaniu przy bramce swojego pana, który już nigdy po niego nie przyjdzie." Tyle przeczytałem na stronie tyskiego schroniska...:-(:-(:-( Kochana Dylanko, przepraszam, że na Twoim wątku... Quote
Mada:) Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 O Antosiu wiem, że jest to psiak, tzw. 'trudny przypadek'. Stracił wszystko co miał, stracił pana po 16 latach wspólnego życia. To, co ten pies przeżywa, jest nieprawdopodobnym psychicznym cierpieniem. Jego Pan trafił do szpitala i od tego czasu psiak zamieszkuje schronisko. Bardzo źle znosi pobyt w schronisku, tęskni potwornie... Takich psiaków jest najbardziej szkoda. Jak to możliwe, że nikt z rodziny nie może się zająć psem... ? :( Wiele takich psiaków umiera z tęsknoty. Bidulek, aż płakać się chce na cierpienie tego psa... Quote
AlfaLS Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 UBOCZE - Ty to chyba czytasz w moich myślach :diabloti:. Antoś to jeden z kilku psów, którym planuję założyć wątek w celu pokazania ich światu. Potrzebne będą ogłoszenia i podnoszenie wątku, żeby dać mu szansę na to że ktoś go zauważy i zabierze ze schroniska;). Myślę że na tyskich wątkach jest tyle wspaniałych osób, że Antosiowi damy radę jakoś pomóc:lol: Kochani przyłączycie się?????????? Mam nowiutkie zdjęcia Dylanki ale nie wiem czy jest ktoś chętny do oglądania?:evil_lol: Wstawiać????????? Quote
Mada:) Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Wstawiaj, wstawiaj!! :) Alfa, musimy wszyscy jednak pamiętać o tym, że Antosiowi i reszcie tyskich starowinek nie możemy zafundować już hoteliku, żeby, że tak powiem - nie przesadzić. Musimy spróbować zadziałać w inny sposób. Ogłoszenia przede wszystkim. Jutro pod wieczór napiszę tekst dla Antosia. Może wspólnymi siłami uda nam się trochu poczarować i znaleźć dla tych psiaków nowe życie. :) Quote
UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='Mada:)']Wstawiaj, wstawiaj!! :) Alfa, musimy wszyscy jednak pamiętać o tym, że Antosiowi i reszcie tyskich starowinek nie możemy zafundować już hoteliku, żeby, że tak powiem - nie przesadzić. Musimy spróbować zadziałać w inny sposób. Ogłoszenia przede wszystkim. Jutro pod wieczór napiszę tekst dla Antosia. Może wspólnymi siłami uda nam się trochu poczarować i znaleźć dla tych psiaków nowe życie. :)[/QUOTE] Też tak myślę... Dla skrzywdzonego staruszka Antosia hotelik za bardzo nie ma sensu. Raczej nadzieja na jakąś dobrą duszę z możliwościami, która się nad nim zlituje i da mu DT np. z opłaconą karmą albo najlepiej DS, żeby swój ostatni czas miał godny... Tak mi szkoda tego psiaka...:-(:-(:-( Quote
UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Ale Dylanka jest dla mnie zaskoczeniem...:lol: Na fotkach Mikunia wyglądała na odważniejszą, a Dylanka na bardzo nieśmiałą...:roll: Swoją drogą podziwiam ją: tyle lat w schronie i nie zatraciła radości, entuzjazmu...:lol::lol::lol: Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 wstawiaj i szybciorem zakładaj wątek Antosiowi. :mad: strona graficzna to już moja robota. tak już na wyrost. kto z Tych miałby możliwość drukowania plików pod pakietem MS office XP. PROSZĘ TYLKO NIE STARSZE WERSJE BO BĘDĄ NIEKOMPATYBILNE Z MOJĄ. myślę o robieniu papierowych ogłoszeń i rozwieszaniu ich w Tychach i okolicy. Quote
Nikus Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Dylanka:) dla mnie też szok pozytywny.....jak widziałem że idzie w naszą stronę na smyczy przez pawilon psi w schronisku...z podniesioną głową i ogonem...ona wiedziała...:) idę do innego świata. Wtedy wiadomo po co tu jesteśmy...:) Quote
AlfaLS Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Z Antosiem - moim zdaniem - hotelik nie ma sensu:shake:. Jego trzeba tylko pokazać światu i ogłaszać, ogłaszać, ogłaszać - jakby sie znalazł DT to super;). Jak nie to nie ma co mu mieszać w główce ale trzeba dać mu szansę i pokazać ludziom. Na wątek schroniska zagląda o wiele mniej osób niż na dogo. Maga czekamy na wzruszający tekst. UBOCZE już jesteś zaproszony:lol:. A teraz dla wszystkich Dylanka: Jeszcze jestem trochę smutna, przywieźli i zostawili a sami sobie poszli: [IMG]http://lh6.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n4aiHmN4I/AAAAAAAAOvM/jxDJX8JvihQ/DSC_0123.JPG[/IMG] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n4bEHZruI/AAAAAAAAOvQ/bCH5z3k4z84/DSC_0124.JPG[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n4cECPEQI/AAAAAAAAOvU/TPs0bsCUTM8/DSC_0125.JPG[/IMG] Jak poszli to zobaczę to swoje nowe gospodarstwo:lol:: [IMG]http://lh4.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n4ZIwKX4I/AAAAAAAAOvE/gKsFPwQKdXo/DSC_0120.JPG[/IMG] [IMG]http://lh5.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n4C8usM1I/AAAAAAAAOuY/QMj5cq0p0bA/DSC_0105.JPG[/IMG] cdn.;) Quote
AlfaLS Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Poszli to poszli. Zjadłam i idę spać. W końcu tak wcześnie mnie dziś obudzili:diabloti:. Dobrze się nie wyspałam to przyszli przeszkadzać - co za niezdecydowany naród:shake:. Dobra już wychodzę do Was :lol:. Przecież wiecie, że Was lubię, wszystkich, którzy mi pomagają tez baaaaardzo lubię:loveu:: [IMG]http://lh6.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n46KXEkWI/AAAAAAAAOxc/gxLJTm9SPuo/DSC_0182.JPG[/IMG] [IMG]http://lh3.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n46uOTSYI/AAAAAAAAOxg/0Sj5bUE8K5c/DSC_0183.JPG[/IMG] Tak mi rób, lubię jak mnie ludzie głaszczą:loveu: [IMG]http://lh4.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n47lhgvyI/AAAAAAAAOxk/lLU55Phh_48/DSC_0185.JPG[/IMG] Quote
Syla Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Można dać ogłoszenie płatne w Dzienniku Zachodnim.Kosztuje 89 zł.Jest zdjęcie i tekst.Rozmawiałam z osobą, która je dała, ja tylko zapłaciłam.Potem dowiadywałam się i jest sporo telefonów w sprawie piesków, nawet jak w opisie zaznaczone, że piesek niemłody i po przejściach.Kilka piesków tak już znalazło też domki.Przepraszam, że się wtrącam, to tylko taka moja sugestia.Antoś wygląda na malutkiego pieska i załóżcie mu wątek.Warto spróbować. Quote
Nikus Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 hm....no nie wiem...reaguje na swój osobisty kojec...wydawało mi się że jest...pozytywnie zdziwiona... Quote
UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='Syla']Można dać ogłoszenie płatne w Dzienniku Zachodnim.Kosztuje 89 zł.Jest zdjęcie i tekst.Rozmawiałam z osobą, która je dała, ja tylko zapłaciłam.Potem dowiadywałam się i jest sporo telefonów w sprawie piesków, nawet jak w opisie zaznaczone, że piesek niemłody i po przejściach.Kilka piesków tak już znalazło też domki.Przepraszam, że się wtrącam, to tylko taka moja sugestia.Antoś wygląda na malutkiego pieska i załóżcie mu wątek.Warto spróbować.[/QUOTE] Ale dlaczego piszesz, że wtrącasz się?:lol: Bardzo fajnie, że wszyscy zabieramy głos, dzielimy się radami i doświadczeniami, a Ty, Syla, tu jesteś osobą - jedną z nas... Oczywiście też myśle, że warto uzbierać na ogłoszenie i spróbować . Dzięki za podpowiedź...:lol: Zrobimy wszystko, żeby wyciągnąć Antosia...:lol::lol::lol: Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 ponawiam pytanie kto z Tych miałby możliwość drukowania plików pod pakietem MS office XP. PROSZĘ TYLKO NIE STARSZE WERSJE BO BĘDĄ NIEKOMPATYBILNE Z MOJĄ. myślę o zrobieniu papierowych ogłoszeń i rozwieszaniu ich w Tychach i okolicy. Quote
UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 ... Dylanka niby zwyczajna, a ma coś w swych oczkach magicznego. Coś, co zapada w pamięć...:lol: Tak mi przynajmniej sie wydaje...:lol: [IMG]http://lh3.ggpht.com/_egcqc76ndII/S4n46uOTSYI/AAAAAAAAOxg/0Sj5bUE8K5c/DSC_0183.JPG[/IMG] Quote
UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 [quote name='polubek']ponawiam pytanie kto z Tych miałby możliwość drukowania plików pod pakietem MS office XP. PROSZĘ TYLKO NIE STARSZE WERSJE BO BĘDĄ NIEKOMPATYBILNE Z MOJĄ. myślę o zrobieniu papierowych ogłoszeń i rozwieszaniu ich w Tychach i okolicy.[/QUOTE] Czy będzie taka możliwość drukowania? Quote
AlfaLS Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 [quote name='polubek']ponawiam pytanie kto z Tych miałby możliwość drukowania plików pod pakietem MS office XP. PROSZĘ TYLKO NIE STARSZE WERSJE BO BĘDĄ NIEKOMPATYBILNE Z MOJĄ. myślę o zrobieniu papierowych ogłoszeń i rozwieszaniu ich w Tychach i okolicy.[/QUOTE] Polubek Grażyna mi napisała że kaja555 mogłaby drukować tylko muszę dopytać czy to takie jak Ty chcesz. Musisz się uzbroić w cierpliwość;). Grażyna napisała ze raczej tak:multi: Syla każda rada się przyda - ważne żeby pomóc psiakowi. Całkiem możliwe że z tej Twojej też skorzystamy, tylko musimy założyć wątek i się tam rozkręcić:lol:. [COLOR="#0000ff"]Kochani wielbiciele naszej Dylanki. Mam do Was prośbę;). Jak wiecie Nikus zawożąc naszą Dylankę tym razem miał "drobne" przeprawy z samochodem:shake:. Delikatnie wspomniał o tym na którymś z wątków "tyszaków". Problem w tym, że ta przeprawa trochę kosztowała:shake:. My wszyscy na tym bardzo skorzystaliśmy bo grazyna9915 w tym czasie jak ZuziaM i Nikus szukali i spotykali się z mechanikiem robiła zdjęcia psiakom. Teraz my te zdjęcia możemy podziwiać ale oni mieli stresa i w dodatku wydatek. Mam propozycję, żeby dziękując pięknie za dowiezienie Dylanki zwrócić Nikusowi część kosztów - 50 zł. Wiem, że to co zapłacił tam u Zuzi to jeszcze nie koniec wydatków :shake:. Tyszaki mają trochę zapasu w swoich skarpetkach a wiadomo że lepszego szofera dla nich nigdzie nie znajdziemy:lol:. Kochani co Wy na moja propozycję????????[/COLOR] Quote
AlfaLS Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Nikus tylko nie morduj!!!!!!!!!! Zresztą czuję się trochę "bezpieczna" bo Ty tak daleko podobno nie jeździsz:evil_lol: Do mnie z Tychów ponad 600 km. to od Ciebie na pewno jeszcze dalej:diabloti: Quote
UBOCZE Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Ja sądzę, że jeśli trochę zapasu w tyskiej skarpecie jest, to właśnie na takie okoliczności...:lol: Myślę, że nawet nie ma co się zastanawiać....:lol: Quote
AlfaLS Posted February 28, 2010 Author Posted February 28, 2010 Ja też dokładnie tak myślę ale poczekamy na innych:lol: Quote
Nikus Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Alfa nawet o tym nie myśl:shake: nie ma mowy....za stan techniczny odpowiada kierowca bombowca....koniec kropka:) Quote
polubek Posted February 28, 2010 Posted February 28, 2010 Nikuś ty się nie rzucaj tak bo jak kiedyś Ci przyjdzie wracać na piechotę to będziesz miał chociaż na parę butów. :lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts