Mantis Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Bajka to ok. 3-letnia niezwykle subtelna i wrażliwa sunia. Jeszcze bardzo nieśmiała, ale wystarczy podrapać Bajeczkę pod bródką, pogłaskać po brzuszku, a mordka się śmieje, promienieją oczka. :) Uwielbia dzieci, lubi inne psy i koty. To wspaniały przyjaciel rodziny. Kontakt - [email protected] lub tel. 502 027 430 Quote
Mantis Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Bajeczka mieszkała w zamojskim schronisku i tak prosiła... "Zabierzesz mnie stąd?" Wzruszające, prawda? Myślę, że to zdjęcie poruszyło niejedno serduszko. Między innymi moje :) Bajka została zabrana ze schroniska i zanim do mnie dotarła mieszkała u cioci zadry, cioci Madalleny i cioci Martyny. Wszystkim ciociom baaardzo dziękujemy Dziękuję również tym, którzy pomogli Bajeczce przebyć tak długą drogę do Mantis Jaka jest Bajka? Subtelna, delikatna, wrażliwa. Można tak wymieniać bez końca :) Ale drzemie w niej i często się budzi - STRACH. Nieprzypadkowy caps lock. Strach taki duży. Przed pierwszym spacerem zapierała się w progu wszystkimi łapkami. Już wie, że spacer nie "gryzie" ;) Bajka uwielbia dzieci, ona w ogóle lubi ludzi :) Ma w sobie coś takiego, że nie można tej sympatii nie odwzajemnić :) Znała mnie zaledwie kilka godzin, a już wykładała się do góry brzuszkiem :) I koty lubi, z wzajemnością. Na początku trochę obwarkiwała Limbę (moją drugą tymczasowiczkę), ale Limba to czołg nie pies ;) Znaczy - mniej subtelna :cool3: Bajka - to imię bardzo do niej pasuje :) Za przepiękne zdjęcia dziękujemy cioci Madallenie :loveu: Quote
AnnaA Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Sliczna psina. Prosimy o więcej wiadomości. Quote
Tola Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Cudne zdjecia cudnej Bajki:loveu: Mam nadzieję, ze ten cud szybko znajdzie swojego ludzia. Bajeczka w schronisku siedziala w budzie z rownie malenką Fantą, ktora jutro jedzie do Madalleny:lol: Quote
leni356 Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 To ja się też zjawiam na wątek Księżniczki :) Dziękujemy Mantis za przygarnięcie tej biednej suni Quote
mshume Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Bajeczko, mam nadzieję, ze niedługo znajdziesz swój domek. Quote
Madallena Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ja tez sie melduje na watku :) Bajeczka warczy na inne psy bo sie boi. Lada moment sie ogarnie dziewczyna i zobaczy, ze w kupie moze byc razniej :) Quote
Madallena Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Ja tez sie melduje na watku :) Bajeczka warczy na inne psy bo sie boi. Lada moment sie ogarnie dziewczyna i zobaczy, ze w kupie moze byc razniej :) Quote
Onaa Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Bajeczka szorściaczek maleńki :). Ale w schronisku była chyba jeszcze jedna sunia Bajka, tamta była biała. Quote
Mantis Posted February 2, 2010 Author Posted February 2, 2010 Madalleno, bardzo się cieszę, że Fanta już jutro zajmie miejsce Bajki na różu :loveu: Biedna Bajeczka została pozbawiona towarzystwa dzieci na tydzień i troszkę z tego powodu płakała, manifestując swoje niezadowolenie na wycieraczce. Pomalutku zaczyna do niej docierać, że dobra domu nie są chwilowe, że będzie je już miała zawsze. Nie wie co można, ciągle widać w jej oczkach niepewność i nadal odskakuje kiedy zbyt szybko wyciągam dłoń do głaskania. Po chwili wraca, ale najpierw trzy kroki w tył. Ale kiedy już zrobi trzy kroki wprzód... można się utopić w ufnym spojrzeniu :loveu: Kwestia czasu, w końcu zrozumie, że te dobre chwile będą trwać i nie ma się czego bać :) Banerek dla Królewny. Proszę się częstować :) Quote
Madallena Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Czesc Bajeczko! Intensywnie szukamy domu :) ja reklamuje gdzie sie da ;) Czy ktos moze machnac teks do ogloszen? Quote
anita_happy Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 hejka wysyłam Bajeczkę jako kandydatke... do lublina... ma być biały sierściuch.. ona ma troche białego :P Quote
Mantis Posted February 5, 2010 Author Posted February 5, 2010 Dziękuję za reklamowanie Bajeczki :) Zaraz spróbuję sklecić jakiś tekścik. Ze sterylką chyba musimy zaczekać. Bajka ma cieczkę. Bajka już czuje się jak pani na włościach i dzielnie towarzyszy Limbie w obszczekiwaniu pałętających się po klatce ;) Apetycik dopisuje, ale jeszcze nie wyleczyła się z zachłanności. Wpycha ile może (a może dużo ;)) do pyszczka i chomikuje. Myślę, że syndrom "pustej miski" z czasem zniknie. No mówię Wam, sama słodycz z tej mojej Bajki :loveu: Wykłada brzuchol do mizania, a kiedy drapię ją pod bródką, łapkami mocno obejmuje dłoń, w razie gdybym śmiała przestać ;) Ooo, taka jestem wyluzowana :) Quote
leni356 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Cudowna :loveu: Trzeba obu dziewczynkom znaleźć taki super domek jak Neli :multi: Quote
Mantis Posted February 6, 2010 Author Posted February 6, 2010 Baaardzo skromny ten tekst do ogłoszeń mi wyszedł :oops: (W pierwszym poście) Ale się dziś działo... obudził Mantis jakiś rumor. Jeszcze w sennym amoku, myślę sobie "Hmm, dzieci nie ma, koty śpią obok (a lubią harcować, oj lubią ;)) Otwieram jedno oko... rudy ogon... otwieram drugie... czarne ucho. Szok totalny, oczy już szeroko otwarte... Aaa, bawią się. Limba z Bajką! Ale jak... Limba z pięć razy większa, ale Bajka się nie daje diablicy, podgryza, wskakuje na sznupowe cielsko. Limba ją strząsa, otwiera paszczę, Bajka przebiega tuż pod brzuchem Limby... Nie potrafie tego opisać, ale to było widowiskowe zjawisko. Moooja Bajeczka, taki strachuś, BAWIŁA się jak szalona z Limbą :loveu: A wieczorem z feriowych wojaży wróciła Kasia i... działo się potrójnie ;) Quote
leni356 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Fajnie taki wesoły dom :evil_lol: właśnie robię allegro dla Bajeczki prosimy o pomoc z ogłoszeniami Quote
leni356 Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 http://allegro.pl/show_item.php?item=915048574 Quote
Madallena Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 A ja podbije Bajeczke wieczorowa pora :) Quote
Mantis Posted February 9, 2010 Author Posted February 9, 2010 I tak od dwóch godzin... :loveu: [video=youtube;E09qvg-4idc]http://www.youtube.com/watch?v=E09qvg-4idc[/video] Quote
mshume Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Ale się fajnie bawią, aż zazdroszczę :). Moja tymczasowiczka Bianca (teraz jest w szpitalu) , to starsza pani,nie czuje się najlepiej, nie chce dokazywać z moim rocznym psiakiem. Quote
leni356 Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Jakie pocieszne panienki :) Bajka wygląda jak małe lwiątko, chyba też jest młodziutka? Quote
Madallena Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Super! Nalezy sie jej to, po tak dlugim pobycie w mordowni... Bajeczko, jak ja sie ciesze, ze Twoje zycie sie odmieilo i juz do konca bedziesz szczesliwa ;) Quote
Recommended Posts